Dodaj do ulubionych

Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik

IP: *.koba.pl / *.koba.pl 08.06.06, 23:42
Pan redaktor powinien znać z autopsji, iz Chwalibóg jest złym architektem i
dlatego stał sie urzędnikiem, aby naganiac sobie robotę. Obecna sytuacja jest
wymarzona: za nic nie odpowiada sprawując niepotrzebne stanowisko i o
wszystkom decyduje bo Białystok jest przecież w obszarze metropolitarnym. I
znów bedzie kasa za załatwianie pozwoleń na budowę i decyzji o warunkach bo
jako "wizjoner" może wymyśleć najbardziej niedorzeczne i szkodliwe projekty
aby tylko ktoś chciał za nie zapłacić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuberek CHwalibóg jest słaby. IP: *.koba.pl / *.koba.pl 09.06.06, 06:51
      Nie wiem czym p.Chwalibóg może się pochwalić. Jego realizacje to najgorsze
      budynki w Białymstoku. Kościół na pogodnej [hahaha] Kamienica na Warszawskiej
      [hahaha]. WSTYD PANIE ARCHITEKCIE!
    • Gość: antywsiok Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.06.06, 10:41
      Artykuł ciekawy. Zastanawia mnie skąd ten bezwład. Dlaczego w Polsce, a
      szczególnie w Białymstoku tak ciężko cokolwiek zdziałać. Dlaczego mądrzy ludzie
      są bezsilni. Czy brak im tylko menegmentu czy może ten niedowład wynika z
      konfliktów, z przeciwstawnych interesów (patrz: jedyny supermarket w mieście -
      Auchan). A do wsioków, prośba. By nie kopali mądrzejszych od siebie, bo
      Białystok cierpi na brak mądrych, zaangażowanych, myślących prospołecznie ludzi.
      Czy naprawdę chcecie by ta białoruska wiocha pozostała taka do końca świata.
      Jeśli macie coś do powiedzenia to mówcie byle do rzeczy.
    • Gość: alibaba Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.dsl.netsource.ie 09.06.06, 12:41
      A mi sie wydaje, ze Pan CH. to "DYZMA" , ludzie mysla, ze wiecej "MOZE" ... niz
      to jest faktycznie ....
      a takie artykuly tylko wzmacniaja Jego "MOZNOSC" jeszcze bardziej ...
      z czego zapewne sie cieszy...
      • Gość: antywsiok Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.06.06, 15:26
        Do buraka nic nie dotrze.
    • Gość: ja Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.csk.pl 09.06.06, 17:28
      powiem wam tylko tyle, ta chwała białostockich architektów ma was wszystkich
      gdzieś. Podobno na ART ITO nabrał tyle roboty że przez najbliższe lata ma się
      czym zająć. Mnie tylko chodzą ciarki po plecach, że Białystok będzie zabudowany
      potworkami w stylu budynku GW przy Jurowieckiej lub nie daj Panie Boże kościoła
      przy Pogodnej. Dopiero teraz tur zobaczył że architekt z niego jak z koziej
      tylnej części trąbka? To za co jemu płacił przez te trzy lata? W artyk.
      napisano o nim " bo to artysta", a ja wam powiem, że taki sam z niego artysta
      jak i architekt. Jak tak to nie mogli zrobić planów zagospodarowania
      przestrzennego miasta, gdy w jakiejś okolicy pojawił się chętny na budowę
      hipermarketu, to w try miga już były zrobione plany na ten teren. Wcale nie
      dziwię się iż tym gościem interesuje się ABW. Popieram wypowiedz "ala" bo ma
      100% racji w tym co pisze. Dosyć już tych nieudaczników przy władzy. Pora dać
      im takiego kopa aby im płaszcze z czerwonymi krzyżami pospadały z pleców.
      • Gość: rom Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:49
        Z całym szacunkiem, straszny z ciebie idiota. Z twojej wypowiedzi tyle wynika,
        że nawet nie masz pojęcia, czym się chwalibóg w swoim wydziale zajmował. Co nie
        znaczy, że jestem fanem kościoła na Pogodnej.
        • Gość: idzikczortu Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.cable.mindspring.com 09.06.06, 18:01
          Tyle tu o "Kosciele na Pogodnej"; czy ktos z forumowiczow zna przypadkiem linka
          gdzie moznaby zobaczyc zdjecie owego kosciola?
          • nekroskop88 Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik 09.06.06, 18:38
            A o to ten klocek:
            www.bstok.pl/foto/?foto=1112
            • Gość: idzikczortu Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.cable.mindspring.com 09.06.06, 18:58
              Dziekuje.
              Rozumiem, ze tu chodzi o "Kosciol NMP, Matki Kosciola", (bo mi sie wyswietla
              automatyczne, jakby w ciagu slajdow - kilka).
          • Gość: ja Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.csk.pl 11.06.06, 10:49
            a po co ci ten link. Jeżeli będziesz na Sienkiewicza w okolicach Jurowieckiej
            to popatrz na budynek gdzie mieści się redakcja GW i to wystarczy. Wszystkie
            budynki są projektowane w tym samym stylu.
        • Gość: ja Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.csk.pl 11.06.06, 10:46
          "rom", a ja bez szacunku, z ciebie jeszcze większy idiota BO JA DOSKONALE WIEM
          czym ten gość tam się zajmował i dla tego mnie szlak trafia gdy widzę
          nieudacznika na stanowisku, biorącego za swoją niby pracę duże pieniądze i
          mającego wszystkich w tylnej częsci ciała.
          • Gość: rom Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 11:55
            wiesz wszystko tak doskonale, że nawet nie potrafisz powtórzyć nazwy jego
            pracowni. Gratuluję dobrego samopoczucia!
            • Gość: ja Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.csk.pl 11.06.06, 13:17
              widzisz wazeliniarstwo powinno mieć jakieś granice nie wydaje ci się? Przestań
              pisać odzywki w stylu " a Kazio pluje na podłogę" bo to jest niskie. Tak się
              składa, że wiem Z JAKIEJ FIRMY POWSTAŁA JEGO PRACOWNIA czego nie jestem pewien
              cz ty wiesz. Powiem ci też, że znam jego "karierę" polityczna przed 89rokiem i
              po 89roku, jego członkowstwo w PC i następnie inne miłostki polityczne. Bądz
              więc tak dobry i nie polemizuj bo jesteś "za mały" na ten temat.
    • Gość: Stanisław Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.pools.arcor-ip.net 09.06.06, 22:23
      Czy nie wystarczyłoby aby Zrzeszenie Architektów Polskich(jeśli tak się nazywa)
      wystawiło Chwalibogowi opinię?
      Opinię rzetelną i podjętą demokratycznie większością głosów?
      Może byłoby to podstawą by odebrać mu uprawnienia do wykonywania zawodu
      architekta.
      Czy jest instytucja która wyliczyłaby jakie straty poniosło miast podczas jego
      urzędowania i wystawiłaby delikwentowi rachunek do zapłacenia?
      • Gość: jonas Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:57
        > Może byłoby to podstawą by odebrać mu uprawnienia do wykonywania zawodu
        > architekta
        Kolejny zawistnik? Halo, panie stanisław, porzuć na zawsze pracę którą
        wykonujesz i idź sprzedawać okulary na ulicy, co?
        • Gość: Stanisław Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.06, 09:08
          Chyba tak zrobię.
          Przez te okulary Białystok wypięknieje.
    • Gość: la cucaracha Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.06.06, 11:13
      wszyscy co tu się wpisali macie rację z tego jegomościa architekt jak z
      koziej ... trąba
      • bogo2 Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik 11.06.06, 17:29
        a ja, jedrusia bede bronil...sienkiewicz sie nie mylil..
        architektura, to kwestia smaku, a nie honoru...
        po chwalibogu, chocby potop....

Gość portalu: la cucaracha napisał(a):

> wszyscy co tu się wpisali macie rację z tego jegomościa architekt jak z
        > koziej ... trąba
    • Gość: ras Tisze jediesz dalsze budiesz... IP: *.elpos.net 10.06.06, 12:39
      Sami specjaliści i znawcy architektury... na szczęście odeszły (mam nadzieję na
      długo) czasy, gdy o architekturze decydowały partyjne ćwoki (o zdrowych
      korzeniach robotniczo-chłopskich). Padła teza Chwalibóg - zły architekt
      (miejski) - więc kto jest tym dobrym, który mógłby i chciał zająć jego miejsce?
      czy jak wykopiemy tę zakałę architektury, pojawi się w Białymstoku Foster (a
      tfu! ten to dopiero dziwactwa stawia!), a może duch Alto? może Rożek ma jakiegoś
      kandydata? Tak, proszę niech go przedstawi, zaproponuje kogoś! pośmiejemy się!
      Najlepsze są opinie o projektach - (kamienica na warszawskiej, mickiewicza)
      wiadomo co się takim krytykom podoba najbardziej - to co sobie stawiają
      prywatni inwestorzy... to dopiero ARCHITEKTURA!
      • Gość: idzikczortu Re: Tisze jediesz dalsze budiesz... IP: *.cable.mindspring.com 10.06.06, 17:54
        Jak mozna wnioskowac po tresci wypowiedzi, nareszcie, kilka glosow architektow.
        I aczkolwiek, architektow czesto sie identyfikuje z ludzmi nie zawsze majacymi
        poczucie rzeczywistosci, ich wypowiedzi tutaj "wyprostowaly kil zaglowki",
        ktora zaczela sie tak mocno pochylac, iz byla bliska utoniecia, vide: apel o
        pozbawienie akredytacji zawodowej p. Chwaliboga za "brzydkie budynki" i za
        blizej nie sprecyzowana niechec bo: "ma dojscie do prezydenta miasta".
        To troche tak, jak bym ja, kompletny laik w sprawach zawodu lekarza, wnioskowal
        do Izby Lekarskiej o odebranie specjalizacji ordynatorowi szpitala ktorego
        poprostu nie znosze.
        Ba, nie proponuje odebrania uprawnien architektonicznych nawet temu
        nieszczesnemu architektowi, ktory zaprojektowal budynek "Koszalka" - kompletnie
        nie pasujacy do zabytkowgo otoczenia Rynku Kosciuszki, bo pewnie projekt "sam w
        sobie" jest typowo - prawidlowy, poniewaz zatwierdzenie takiej lokalizacji jest
        bardziej wina wladz dajacych przyzwolenie, na obiekt ignorujacy wszelkie reguly
        kontekstu historycznego otoczenia.
        P.S.
        Nickowicz o nazwie "la cucaracha" twierdzi, ze Chwalibog jest takim samym
        architektem "jak z koziej d... traba"; ja zas, latwowierny, juz to chcialem
        przyjac za pewnik ale, zmrozila mnie hiszpanska nazwa "nickowicza", ktora po
        polsku oznacza - "karaluszydlo".
        • Gość: rom Re: Tisze jediesz dalsze budiesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:21
          wiesz co, idzikczortu, fajnie że są tacy rozsądni i nieagresywni forumowicze
          jak Ty.
          Pozdrawiam! :-)
    • Gość: wyborca Re: Chwalibóg: gawędziarz, nie urzędnik IP: 212.33.95.* 12.06.06, 08:28
      Juz dawno na "tworczość" pana ch. mowię: "sen chorego architekta', i osoby
      które znaja pana ch. osobiście przyznaja mi rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka