magdawd 19.03.06, 19:41 Pomocy! Mój architekt mówił coś o opinii ZUDP - co znaczy ten skrót? Będe wdzięczna za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spacedreamer Re: ZUDP - co to znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 19:49 No to czemu nie zapytałaś swojego architekta??? Zespół Uzgadniania Dokumentacji Projektowej Odpowiedz Link Zgłoś
magdawd Re: ZUDP - co to znaczy? 19.03.06, 19:54 Bo w oszołomieniu z nadmiaru informacji wyleciało mi to z głowy. Dziękuję za rozszyfrowanie, a jeśli to nie kłopot - a widzę, z emoje pytanie do infantylnych należy :/ - to prosiłabym jeszcze o przetłumaczenie tego na polski. Co to jest ten zespół uzgadniania dokumentacji projektowej? Co tam się uzgadnia i po co i kto to uzgadnia - architekt, czy inwestor? Nawet jeśli to działka architekta, to chciałabym wiedzieć co to za twór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: ZUDP - co to znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:12 uzgadnia się praktycznie wszystkie projekty nowych inwestycji na działce : - projekt posadowienia budynku - projekty podłączy mediów itp Odpowiedz Link Zgłoś
magdawd Re: ZUDP - co to znaczy? 19.03.06, 20:19 Dizęuje a ja to muszę zrobic, czy architekt? I gdzie to się uzgadnia? W Urzędzie Miejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: ZUDP - co to znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:01 magdawd napisała: > Dizęuje a ja to muszę zrobic, czy architekt? Architekt, ale możesz sama, jeżeli zależy Ci na czasie. > I gdzie to się uzgadnia? W Urzędzie Miejskim? W ZDUP-ie Odpowiedz Link Zgłoś
magdawd Re: ZUDP - co to znaczy? 19.03.06, 22:10 >W ZDUP-ie No tak, to wszystko jasne:D Poszukam tego ZDUP-u - choc skrót kojarzy mi się jednznacznie D Bardzo, bardzo dziękuję mif :) Jak już znajdę ten ZDUP, to zabieram tam gotowe projekty (bo zależy mi na czasie, zosatwiam u nich i oni uzgadniają? Czy może potrzebuję coś ekstra do tych uzgodnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: ZUDP - co to znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:33 Jakie miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
magdawd Re: ZUDP - co to znaczy? 19.03.06, 23:02 Już trochę o tym poczytałam - a jeśli nie ma projektowanych żadnych przyłączy, bo to tylko dobudowa i zmiana sposobu użykowania, przyłącza są istniejące, to czy wtedy też się to uzgadnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: ZUDP - co to znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:50 Powiększenie powierzchni zabudowy. Też. www.bip.powiatgliwicki.pl/dokument.php?dzial=580&id=662 Odpowiedz Link Zgłoś
magdawd Re: ZUDP - co to znaczy? 19.03.06, 23:59 Jestes nieoceniony :) Jeszcze raz dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: ZUDP - co to znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:08 -Uzgodnienia projektów: ZUDP (Zakład Uzgadniania Dokumentacji Projektowej) Odpowiedz Link Zgłoś