Gość: nabu IP: *.anonymizer.ccc.de 05.07.06, 23:12 "Tragedia rozegrała się przed tygodniem we wsi Pokośno niedaleko Suchowoli." To chyba wieś ks. Popiełuszki, może krewna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zig Re: Noworodek spalony w piecu IP: *.anonymizer.ccc.de 05.07.06, 23:17 Popiełuszko jest z Okop ale to nie wyklucza pokrewieństwa bo niedaleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Noworodek spalony w piecu 06.07.06, 07:41 Czy to ważne czyją krewną jest ta kobieta? Wydarzyła się tragedia. Gazeta zachowała się bardzo podle opisując to wydarzenie na pierwszej stronie. Tak się nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 szok! 06.07.06, 07:59 szkoda, że matka dziecka do tego pieca nie weszła Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 Re: szok! 06.07.06, 14:09 wiem co to szok poporodowy. dlatego tym bardziej jest to dla mnie przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Noworodek spalony w piecu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:01 Głupia prosta wiejska baba. No ale żeby rodzina nie zauwżyła brzucha przez rok, chuyba lepi być musieli!! Albo ta baba jest gruba jak dynia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Noworodek spalony w piecu IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.07.06, 09:17 To nie tak że nie widzieli brzucha, jak sie nie czyta dokładnie to nie powinno sie wydawać takich opinii, wszyscy wiedzieli o jej ciąży (ja też)i wszyscy się cieszyli, znam tę dziewczynę bardzo dobrze, to spokojna zwykła dziewczyna, uczynna i pracowita, dużo pomagała swoim rodzicom w gopodarstwie, jak sie nie zna sytuacji to nie powinno sie jej oceniać, nie bronię jej bo zrobiła coś strasznego ale czasami warto sie zastanowić nad tym co sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kościół Zamiasta aborcji to do pieca dziecko . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraqs Re: Zamiasta aborcji to do pieca dziecko . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:51 Nie ma mowy o szoku poporodowym, bo nikt nie wiedział, że ona rodzi. Z tego wynika, że to było zaplanowane. Udusić kur.. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Zamiasta aborcji to do pieca dziecko . n/t 06.07.06, 08:54 O tak, szok poporodowy przed porodem... Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Zamiasta aborcji to do pieca dziecko . n/t 06.07.06, 08:55 Jak to nie ma mowy o szoku, bo nikt nie wiedział? O czym Ty mówisz? Ja nie twierdzę, że to był na 100% szok poporodowy, ale trochę lat już przeżyłem i wiem, że takie rzeczy się zdarzają. To wielka tragedia dla kobiety i dla jej rodziny. A pulikowanie takich sytuacji prowadzi do takich wypowiedzi (mam nadzieję, że nie zostaną wprowadzone w życie) jak Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdun Typowe dla katolickiej ciemnoty IP: *.hsd1.ma.comcast.net 06.07.06, 08:52 Im bardziej ciemy lud tym lepiej dla KK Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_pon Re: Typowe dla katolickiej ciemnoty 06.07.06, 10:21 Ta baba akurat jest prawosławna tak jak wiele osob tam mieszkajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 25 Re: Typowe dla katolickiej ciemnoty IP: *.pl 06.07.06, 12:35 A Suchowoli jest tylko jeden cmentarz? katolicki? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_pon Re: Noworodek spalony w piecu 06.07.06, 10:20 Ja stawiam, a raczej jestem 100 % ze to twoja krewna (i to bliska).. tak jak kazydy czlowiek na tej ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia wszyscy jesteśmy winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:43 chcemy aby rodziły się dzieci ale wygląda na to że to ma być "produkcja przemysłowa" tzn kasa za chrzest, kasa za komunię, kilka lat pensji dla katechety nauczjącego religii, kasa za ślub i ...siuup! do łóżeczka -płodzimy następny "produkt" człowiek dawno przestał sie liczyć, liczy się tylko KK i jego kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszenka Znowu sciana wschodnia:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:10 Pewnie ojcem dziecka byl miejscowy ksiadz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Znowu sciana wschodnia:-) 06.07.06, 18:11 Tak samo jak u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Nie umne durnie IP: *.ias.bredband.telia.com 06.07.06, 19:16 ... dawno nie czytalem tak durnej dyskusji. Bylem swiadkiem nie "czegos podobnego" w Göteborgu. Do tragedii nie doszlo, bo bylo pod scisla kontrola panstwa (zdzierajacego podatki) a wiec personelu KK (Kvino Klinik). I tu jest blad. Kobieta w Polsce nie ma ochrony (przymusowej ?!) ... a byle dupki na forum - robia sobie z tego "jaja". Wstyd i durnota. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) 07.07.06, 08:12 nawet jesli dziecko przyszlo na swiat martwe to nie moze mi sie pomiescic w glowie jak mozna cos takiego zrobic ... czy ludzie juz calkiem oszaleli skoro sa zdolni do czego takiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonatol Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) IP: *.neto.pl 07.07.06, 08:27 po prostu tragedia. Najstraszniejsze jest to, że niektórzy na tym forum próbują zmniejszyć lub zwiększyć skalę tragedii dywagując czy wyrodna matka jest katoliczką czy prawosławną. I to największa tragedia. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecina Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) IP: *.neto.pl 07.07.06, 09:00 ~~Ewa S. prawdopodobnie nigdy nie będzie zdawała sobie sprawy z tego, co zrobiła. Jest upośledzona umysłowo. Śmierć jej córki w męczarniach nie jest dla niej tragedią.~~~ ~~- Przy narodzinach obecny był jej 59 letni konkubent. Zaraz po porodzie zabrał dziecko i włożył do reklamówki. Reklamówkę oblał łatwopalną cieczą i spalił w piecu~~ Teraz widać co i dlaczego. Nikt się psychicznie chorą normalny nie zaopiekował. na dodatek inny psych ją przeleciał i cd jest makabryczny. Ale do tej pory nikt tego nie widział. Dopiero musi byc jakas tragedia. Ogólnie panująca znieczulica. Chociaż wszyscy wierzą i praktykują. Tylko w co wierzą. Może trzeba zacząć wierzyć w coś innego albo w inny sposób. a my tutaj bawmy sie tematami prezerwatyw, czy od przodu czy od tyłu, czy homo, czy nie homo itd. A w tle tych wirtualnych dywagacji rozgrywają się tragedie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żanna takich to IP: *.neto.pl 07.07.06, 10:28 takich co zapładniaja nienormalne to chyba się karze. Nie wiem tylko czy więzieniem czy obcina sie im jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a Nic nie ... takich to 07.07.06, 17:35 Pokickaly Ci sie dwa pojecia: ... zaplodnic - rzecz naturalna, i ... zgwalcic - nie normalne. Nie podlega dyskusji: kastracja. (Do tanga trzeba dwojga ... wcale nie glupie). PS.Znam taka sytuacje, nieopodal B-stoku, zbuchal kaleke, urodzila piekna corke, ta dorosla i wyszla za maz - a "ojciec" nosi pietno pogardy przed cala wioska. Matka - ma wspolczucie. Nad wszystkim zadbala babka. Ale, do brzegu: to bylo nadzwyczajne morderstwo, przez zaniedbanie Panstwa, Systemu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Nic nie ... takich to IP: *.neto.pl 07.07.06, 17:37 tak zaniedbanie pństwa ale trzebic tych co przelatywują czuby. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a Re: Nic nie ... takich to 07.07.06, 18:14 "Czuby" tez maja "prawo" do ochrony. W Szwecji (przepraszam) - sterylizuje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Nic nie ... takich to 07.07.06, 18:28 dlatego , tylko w szwecji, bergman mogl robic takie filmy, jak "persona"... takie "czubiaste", ze mialy prawo do ochrony... potem staLY sie klasyka KINA... cynik.a napisał: > "Czuby" tez maja "prawo" do ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypłoch Re: Nic nie ... takich to IP: *.neto.pl 07.07.06, 18:38 "Czuby" tez maja "prawo" do ochrony. W Szwecji (przepraszam) - sterylizuje sie>>> ale kto jest kastrowany? ten co zapładnia czuba? czy sam czób jest sterylizowany. Konkrety proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Nic nie ... takich to IP: *.ias.bredband.telia.com 07.07.06, 19:05 Wykastrowac mozna ... psa. Nawet prosiaka ... "czysci sie". Tu sa tzw. (sambo) malzenstwa, uposledzone (nie wnikne w detale), ktore zyja- wspolzyja, bez konsekwencji ubocznych dla spoleczenstwa - wysterylizowane, o czym decyduja majace nad nimi piecze, wladze socjalne. PS.Czubek a nie ... czobek. Odpowiedz Link Zgłoś