Gość: goska IP: *.proxy.aol.com 20.02.03, 18:06 Dlaczego jest was tak duzo w new york?I dlaczego jestescie tacy zawzieci? I dlaczego myslicie,ze jestescie lepsi od reszty Polakow? I po co wyprodukowaliscie takie badziewne piwo <Lomza>??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ha14 Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 18:31 Gość portalu: goska napisał(a): > Dlaczego jest was tak duzo w new york?I dlaczego jestescie tacy zawzieci? Jeśli ktoś dotarł już do NY to musi być zawzięty gość: te wizyty w ambasadzie, stanie w kolejkach pod nią- nie każdy wytrzymuje > I dlaczego myslicie,ze jestescie lepsi od reszty Polakow? Tak myśli o sobie wielu niezależnie czy jest w NY czy w Pcimiu Dolnym > I po co wyprodukowaliscie takie badziewne piwo <Lomza>??? Mnie ono smakuje- a przymusu picia nie ma A tak ogólnie to po co się denerwować byle czym- idzie wiosna - będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 06:26 a moje pytanie numer 1? dlaczego tak tlumnie opuszczacie Lomze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrBurak Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 12:01 Gość portalu: goska napisał(a): > a moje pytanie numer 1? dlaczego tak tlumnie opuszczacie Lomze??? Goska kazdy skadz pochodzi ,jeden z Lomzy inny z Krakowa itb. A Ty kochanie chyba kozie spod ogona nie wypadlas?? Powiedz nam skad jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha14 Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 15:59 Ja postawiłabym pytanie szersze: dlaczego tak tłumnie opuszczacie Polskę? Oczywiście pytanie należałoby skierować do osób odpowiedzialnych za taki stan. Ja odpowiedź, a właściwie wiele odpowiedzi mogę przytoczyć: bo brak pracy, perspektyw na lepsze jutro a może na przetrwanie w ogóle...itd, itp. Nie można drwić z kogoś kto wyjechał, nie znając motywów tego wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrBurak Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 01:35 a ja chce wrocic i kupic w Lomzy z 300 hektarow otworzyc na nich stadnine koni i zyc powolutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 06:25 I dalej nie mam jasnej odpowiedzi,dlaczego mieszkancy Lomzy tak tlumnie wyjezdzaja do New York?Przeciez caly Greenpoint to prawie Lomza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrBurak Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 09:02 Gość portalu: goska napisał(a): > I dalej nie mam jasnej odpowiedzi,dlaczego mieszkancy Lomzy tak tlumnie > wyjezdzaja do New York?Przeciez caly Greenpoint to prawie Lomza. Nie wiem czy to co piszesz jest prawda.Sam mieszkam daleko od NY i nigdy w zyciu w Lomzy nie bylem. Jednak jezeli jest prawda to co piszesz -swiadczy to dobrze o mieszkancach Lomzy ,bo jak ogolnie wiadomo duza liczba rodakow oposcilaby Polske tylko sie boji ,lub nie ma zadnej inicjatywy,pieniedzy itd. Wola siedziec bezrobotni niz podjac jakiekolwiek ryzyko.Wiem co mowie bo w Polsce spedzilem ostatnio wiele tygodni. Byc moze pogarda do mieszkancow Lomzy bierze sie z kompleksow reszty mieszkancow kraju.Z tego co ty piszesz wyglada ze to mozliwe.Dalej nie odpowiedzialas nam na pytanie skad ty jestes.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: dlaczego tak was duzo mieszka w new york? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 11:38 Byłem w USA (Long Island i Greenpoint). Mieszkałem trochę w Wawie. Znowu mieszkam w Łomży. Zauważyłem, że wszędzie byłem u siebie - wokół sami swoi i trochę obcych, którzy chcą czy nie chcą - muszą się do tego przyzwyczaić. Wszędzie czułem się doskonale i wszędzie spotykałem znajomych !!! Wniosek końcowy: my nie opuszczamy naszych terenów bo i Wawa i Trójmiasto (mam tam chyba z 10 rodzin) i wschodnie wybrzeże USA to też nasze tereny. Jesteśmy tam U SIEBIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: small a y ską jestes? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 23:35 Może nas i dużo(nie dziw sie wzgledy ekonomiczne), ale ty też nie należysz do wyjątkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska nie ma glupich pytan IP: *.proxy.aol.com 02.03.03, 06:26 Nie ma glupich pytan,sa tylko glupie odpowiedzi. Ja pochodze z Poznania i obecnie mieszkam w New York. Duzo mowi sie roznych rzeczy o Lomzy i jej mieszkancach.Ludzie gadaja duzo,niekoniecznie prawde,chcialam sie wiec sama dowiedziec paru rzeczy.To chyba wszystko.Dziekuje tym,ktorzy cos rozswietlili. Moze jeszcze ktos wezmie udzial w dyskusjii??? Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: nie ma glupich pytan IP: noway:* 03.03.03, 17:14 Gość portalu: goska napisał(a): > Nie ma glupich pytan,sa tylko glupie odpowiedzi. > Ja pochodze z Poznania i obecnie mieszkam w New York. > Duzo mowi sie roznych rzeczy o Lomzy i jej mieszkancach.Ludzie gadaja > duzo,niekoniecznie prawde,chcialam sie wiec sama dowiedziec paru rzeczy.To > chyba wszystko.Dziekuje tym,ktorzy cos rozswietlili. > Moze jeszcze ktos wezmie udzial w dyskusjii??? > Zapraszam. No jak zapraszasz to bardzo chetnie. Jeszcze niedawno pisalas ze mieszkasz w Niemczech (przed trzema dniami ??) i wypowiadalas sie na temat gospodarki niemieckiej jak to tam zle a teraz juz mieszkasz w N.Y. Musisz sie wreszcie zdecydowac bo zrobisz sie niewiarygodna .. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska do pedro IP: *.proxy.aol.com 06.03.03, 05:43 Mieszkalam w Poznaniu,teraz w Ny.Z tego co wiem,zadne z wymienionych miast w Niemczech nie lezy.Niemozliwoscia jest wiec,zebym mieszkala w Niemczech.Wiec jak to jest w koncu...??? Hmmm.... Wiem,chyba nie jestem jedyna goska,ktora cos pisze na forum gazety.Tak,to by wszystko tlumaczylo. Wiarygodna goska pozdrawia i wciaz zaprasza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jajecznical Re: do pedro 06.03.03, 10:30 goska you stupid bitch poznanska pyro spadaj na poznanskie forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: do pedro IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 01:11 Ja przepraszam, ale ktoś w tym towarzystwie się zesrał... czuję smród. Dziękuję i zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska jajecznical IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 04:09 Jestes z Lomzy kochanie? Odpowiedz Link Zgłoś