alex.4 27.05.03, 09:28 To juz niedlugo. Jakie wiesci z frontu? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka1 Re: sesja IP: 212.33.74.* 27.05.03, 12:12 na razie slyszalam tylko jeki ze juz niedlugo egzaminki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firanek Re: sesja IP: *.cs.bialystok.pl 27.05.03, 12:51 krótka relacja: krew się leje, trup pada gęsto. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: sesja 27.05.03, 13:21 Zeby zostac Poslem wcale nie trzeba konczyc studiow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: sesja IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 13:28 poziomk napisał: > Zeby zostac Poslem wcale nie trzeba konczyc studiow :))) Nie trzeba kończyć nawet szkoły podstawowej... Dlatego: obwarujmy bierne prawo wyborcze cenzusem wyższego wykształcenia :) pozdrawiam. ps. 1 bierne prawo wyborcze - możliwość kandydowania do organów przedstawicielskich. ps. 2 pierwszy egzamin mam w piątek. Proszę o trzymanie kciuków bo jest bardzo trudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: sesja IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 15:26 Achhhh ta sesja którz jej nie kocha mozna by sie długo rozwodzić nad jej zaletami , podkrążone oczy (a raczej wory na całą mordę )wszyscy się weselą i świętują ze przez najblizszy miesiąc oka nie zmrużą achhhhh sesa sesja sesja ach to ty .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: sesja IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 15:28 saunne czymam mocno kciuki aby sie bez kampanii wrzesniowej obyło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: sesja 27.05.03, 15:36 Gość portalu: saunne napisała: > ps. 2 pierwszy egzamin mam w piątek. Proszę o trzymanie kciuków bo jest bardzo trudny. Pytanie organizacyjne: W jakich godzinach należy trzymać kciuki? Trzeba bowiem jakoś rozplanować pracę w firmie w ten dzień... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: sesja IP: 212.33.74.* 27.05.03, 16:19 przypomnialo mi sie cos takiego : 3 miesiace przed sesja Bog wysyla sw. Piotra do Bialegostoku zeby zdawal sprawozdania z tego co robia studenci. sw. Piotr pisze : 3 m-ce do sesji - politechnika pije , akademia pije, uniwersytet pije. 2 m-ce przed sesja - akademia uczy sie , politechnika pije, uniwersytet pije. 1 m-c przed sesja akademia uczy sie, politechnika uczy sie, uniwersytet pije. 2 tygodnie przed sesja jak wyzej. tydzien do sesji jak wyzej. dzien przed sesja : akademia uczy sie, politechnika uczy sie,uniwersytet modli sie. - i tym pomozemy !!! - oddepeszowal Bog. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: sesja IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 18:01 obawiam sie ze tu akurat nanic sie zdadza wysiłaki Boga niektórzy wykładowcy to diabły wcielone :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
evista Re: sesja 27.05.03, 21:37 Gość portalu: malosi napisał(a): > obawiam sie ze tu akurat nanic sie zdadza wysiłaki Boga niektórzy wykładowcy to > > diabły wcielone :((((((( Cwała Bogu,że tylko niektórzy ;-) Cienkim (i pojedyńczym głosikiem, bo o poparciu jakimkolwiek nie śmiem marzyć nawet) wezmę tu w obronę 'sprawców zdarzenia': a o bólu przygotowującego się do sesji wykładowcy słyszeliście? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: sesja 27.05.03, 22:10 evista napisała: > Gość portalu: malosi napisał(a): > > > obawiam sie ze tu akurat nanic sie zdadza wysiłaki Boga niektórzy wykładowcy to diabły wcielone :((((((( > Cwała Bogu,że tylko niektórzy ;-) > Cienkim (i pojedyńczym głosikiem, bo o poparciu jakimkolwiek nie śmiem marzyć > nawet) wezmę tu w obronę 'sprawców zdarzenia': a o bólu przygotowującego się do sesji wykładowcy słyszeliście? Szukam teraz w pamięci, ale jakoś nie słyszałam o tym, ani nie widzialam tego bólu u wykładowców:) Przeważnie przychodzili na egzamin uśmiechnięci z asem w rękawie i z innymi haczykami.... A może właśnie to te diabły wcielone ??:) A reszta miała miny neutralne nie wyrażające nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: sesja IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 22:20 To ci z kamiennymi twarzami sa gorsi bo niby nic nie knują a potem robia taaaaką wielką niespodziankę ze wszystkim kopara na ławe az opada... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: sesja 27.05.03, 22:31 Gość portalu: malosi napisał(a): > To ci z kamiennymi twarzami sa gorsi bo niby nic nie knują a potem robia > taaaaką wielką niespodziankę ze wszystkim kopara na ławe az opada... Ha! I tak bywało:) A słyszałam też, że najgroźniejsze bestie w czasie roku akademickiego na koniec, podczas sesji mogą stac się łagodne jak niewiadomo co Może to jakies pocieszenie będzie na piątek ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: sesja 27.05.03, 23:25 awee napisała: > Szukam teraz w pamięci, ale jakoś nie słyszałam o tym, ani nie widzialam tego > bólu u wykładowców:) Przeważnie przychodzili na egzamin uśmiechnięci z asem w > rękawie i z innymi haczykami.... A może właśnie to te diabły wcielone ??:) > A reszta miała miny neutralne nie wyrażające nic... A ja widywałem owszem takich z bólem istnienia widocznym już w trakcie zaliczeń :))) Mój wykładowca logiki uciekał przed studentami jak miał do podpisania paręset indeksów. Z egzaminów też mu się zdarzało prysnąć :) Kiedyś wychodzącą, przeegzaminowaną osobę poprosił o przekazanie oczekującym przed drzwiami, że teraz będzie kwadrans przerwy i żeby nikt w tym czasie nie przeszkadzał... Kiedy po półgodzinie, następny z listy zajrzał nieśmiało do sali zobaczył tylko otwarte okno i wydętą przeciągiem firankę :) Łatwo było, bo to parter :))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: sesja 27.05.03, 23:39 Hahaha To dobre. Ja pamiętam zaś, że podczas egzaminu z chemii profesor zasnęła!:) - tak znudzona wszystkim była:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: sesja 27.05.03, 23:42 awee napisała: > > Hahaha To dobre. Ja pamiętam zaś, że podczas egzaminu z chemii profesor > zasnęła!:) - tak znudzona wszystkim była:)))) Mój promotor zwykł był drzemać na seminariach w trakcie referatów studentów. Dla niepoznaki zakładał wtedy okulary przeciwsłoneczne, tzw. lustrzanki :))) Wyglądało to przekomicznie, zwłaszcza w pochmurny dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: sesja 27.05.03, 23:51 ralston napisał: > Mój promotor zwykł był drzemać na seminariach w trakcie referatów studentów. > Dla niepoznaki zakładał wtedy okulary przeciwsłoneczne, tzw. lustrzanki :))) > Wyglądało to przekomicznie, zwłaszcza w pochmurny dzień... Te referaty na seminarium to są najmniej potrzebne ze wszystkich rzeczy na studiach. Ani nie przydają się studentom referującym, ani słuchającym a promotorowi to już na bank, bo po co jemu ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: sesja 27.05.03, 23:57 awee napisała: > Te referaty na seminarium to są najmniej potrzebne ze wszystkich rzeczy na > studiach. Ani nie przydają się studentom referującym, ani słuchającym a > promotorowi to już na bank, bo po co jemu ?:) Pozwolę się nie zgodzić. Wielu ciekawych rzeczy dowiedziałem się słuchając referatów kolegów, sam sporo nauczyłem się przygotowując swoje, a dobry promotor też może z tego skorzystać. Często dobór tematów referatów nie jest przypadkowy, tylko często ma związek z zagadnieniem, nad którym właśnie dany profesor pracuje... Pewnie, nie często, ale na pewno się zdarza, zwłaszcza jak się ma dobrych studentów, że takie referaty mogą stanowić jakąś inspirację i dla profesora... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: sesja 28.05.03, 08:24 ralston napisał: > Pozwolę się nie zgodzić. Wielu ciekawych rzeczy dowiedziałem się słuchając > referatów kolegów, sam sporo nauczyłem się przygotowując swoje, a dobry > promotor też może z tego skorzystać.Często dobór tematów referatów nie jest przypadkowy, tylko często ma związek z zagadnieniem, nad którym właśnie dany > profesor pracuje... Pewnie, nie często, ale na pewno się zdarza, zwłaszcza jak się ma dobrych studentów, że takie referaty mogą stanowić jakąś inspirację i dla profesora... To może występować, ale nie musi a jeśli występuje to przy spełnionych kilku warunkach (co już napomknąłeś o tym ) -koledzy przykładają się przy tworzeniu referatu ( właśnie ci dobrzy studenci ) - profesor też mógłby być niekiepski i przynajmniej aby trochę mu zależało na tych studentach. -czasem tak bywa że na seminarium jest (przepraszam za określenie) "zbieranina" ponieważ cześć studentów nie pisze pracy u tego samego promotora to wtedy dobór tematów jest wiadomo jaki. Czyli generalnie musi być jakaś chęć do pracy z jednej i drugiej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: sesja 28.05.03, 10:03 awee napisała: > Czyli generalnie musi być jakaś chęć do pracy z jednej i drugiej strony... O tak! Chęć do pracy baaardzo pomaga :))) A ja dziś coś nie mogę jej z siebie wykrzesać :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: sesja 28.05.03, 10:13 wlasciwie dlaczego musi. czy mozna uczyc sie gdy za oknem 30 stopni. Wlosi maja sjeste od 12 do 16.... moze u nas zrobic podobnie w lato? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: sesja 28.05.03, 10:18 ralston napisał: > > Czyli generalnie musi być jakaś chęć do pracy z jednej i drugiej strony... > O tak! Chęć do pracy baaardzo pomaga :))) > A ja dziś coś nie mogę jej z siebie wykrzesać :) W takim razie: sjesta od 10.20 do odwołania ;) Przecież nie można się do niczego zmuszać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: sesja 28.05.03, 10:37 awee napisała: > > W takim razie: sjesta od 10.20 do odwołania ;) > Przecież nie można się do niczego zmuszać :))) Nawet nie wiesz, jak bardzo ten pomysł przypadł mi do gustu :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee sesja "=>" sjesta ;)) 28.05.03, 10:50 ralston napisał: > > W takim razie: sjesta od 10.20 do odwołania ;) > > Przecież nie można się do niczego zmuszać :))) > > Nawet nie wiesz, jak bardzo ten pomysł przypadł mi do gustu :) Przydałaby się jeszcze jakaś dobra muzyka ale u mnie radiowa cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: sesja IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 06:44 awee napisała: > Pytanie organizacyjne: W jakich godzinach należy trzymać kciuki? Trzeba bowiem > jakoś rozplanować pracę w firmie w ten dzień... :) :)))) w piątek od 10 przez 1-1,5 godz. "Nie dziękuję" ;) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesja?? 3/5 za sobą IP: *.csk.pl 27.05.03, 22:31 ja juz kończę niedługo, jeszcze tylko dwa egzaminy, srednia 4,72 !!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: 3/5 za sobą IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 23:06 awee dziekuej za pocieszenie ale wątpię :(((((((((( trzeba bedzie sie zmierzyć z tymi potworami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: 3/5 za sobą 27.05.03, 23:12 Gość portalu: malosi napisał(a): > awee dziekuej za pocieszenie ale wątpię :(((((((((( trzeba bedzie sie zmierzyć z tymi potworami!!!! Grunt to wiara w swoje umiejętności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczu Re: sesja IP: 212.160.236.* 28.05.03, 05:45 histeria polski XX-go wieku, wstęp do prawa (im więcej dowiaduje się o praktyce adwokackiej, tym częściej twierdzę, że powinna być prawnie zakazana), makroekonomia - pryszcz, coś tam jeszcze ze socjologii. będzie dobrze, chyba, a jak nie to kampania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: sesja IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 06:43 Gość portalu: ryczu napisał(a): > histeria polski XX-go wieku, wstęp do prawa och z perspektywy czasu wydaje się, że to były bardzo proste egzaminy... (im więcej dowiaduje się o praktyce > > adwokackiej, tym częściej twierdzę, że powinna być prawnie zakazana), > makroekonomia - pryszcz, coś tam jeszcze ze socjologii. będzie dobrze, chyba, a > > jak nie to kampania... powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: sesja 28.05.03, 09:55 najtrudniejszy egzamin jest ten ktory aktualnie jest przed toba... saunne za co w piatek mamy nie trzymac kciukow? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: sesja IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 13:46 alex.4 napisał: > najtrudniejszy egzamin jest ten ktory aktualnie jest przed toba... > saunne za co w piatek mamy nie trzymac kciukow? > Pozdr prawo cywilne, a konkretnie: zobowiązania i spadki. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: sesja 28.05.03, 13:54 ...a ja mam zobowiazanie wobec Saunne - obiecana ksiazke...:) PS. ...a ja najwazniejszy egzamin mam w piatek trzynastego. Ale to dobrze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: sesja 29.05.03, 09:32 zobowiazanie gdy mowa o spadkach to zabrzmialo groznie.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
awee Saunne jak piątkowy egzamin? 02.06.03, 08:10 W piątek od godziny 9.55 ( 5 minut rozgrzewki ) do 12.00 ( dodatkowe 30 minut dla wzmocnienia efektu )w firmie był przestój jak nie wiadomo co, ale nic tam... Pytanie: jak egzamin w piątek ? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Saunne - ja w Ciebie wierze... 02.06.03, 09:30 ...bezgranicznie. Jak nie Ty to kto??? :)) PS. ...jednym punktem zdalem egzamin z angielskiego. Co to znaczy fart...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Saunne - ja w Ciebie wierze... 02.06.03, 12:40 Ale na odpowiedź mimo to czekam, żeby wiedzieć, że nie na darmo kciuki trzymałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: sesja 02.06.03, 18:27 Saunne jak bedziesz miała kłopoty to na kopiemy prowadzącemu i kłopoty znikna .... ale na pewno poszło tak dobrze ze do dzisiaj imprezujesz.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Dziękuję za kciuki 02.06.03, 19:55 Wyniki mam oficjalnie w środę, ale doszły do mnie słuchy, że chyba nie bardzo... A jako, że dziś miałam dwa koła, w tym jedno do poprawy, w przyszłym tygodniu mam zaliczać 4 roczne przedmioty dostaję szału, zastanawiam się czy na pewno się do tego nadaję a przed chwilą przestałam płakać. Pomysł, żeby na 3 roku skupić obok siebie taką ilość materiału chyba nie jest dla mnie najlepszy... eee tam nie będę się tu użalać. Dziękuję za pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziękuję za kciuki 02.06.03, 20:00 To nie użalaj się tylko daj znać - następnym razem będziemy trzymać dwa razy mocniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dziękuję za kciuki 02.06.03, 20:35 ...Saunne, musze sie przyznac ze ja tez mialem "wtope"... I to powazna, i tez mi chodzi po glowie aby to wszystko cisnac w diably. Prawda ze z boku wyglada to niedorzecznie...??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Dziękuję za kciuki 02.06.03, 20:43 heh :) już mi przeszło - teraz biorę się w garść i idę walczyć. No musiałam się wyżalić... wybaczcie :) Na swoją obronę powiem tylko, że na moim roku to nie tylko ja tak mam... wystarczy pójść i zapytać studenta 3 roku co myśli o programnie studiów... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aand Re: Dziękuję za kciuki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 20:58 ...Zuch dziewczynka! :)) Dostaniesz ode mnie ladna ksiazeczke do kolorowania i plyte z bajkami...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziękuję za kciuki 02.06.03, 22:19 Mili Państwo, żadnego mi tu rzucania. Kończyć i brać się do rządzenia tym krajem, zanim dotrze do dolnej krawędzi równi pochyłej! Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Dziękuję za kciuki 02.06.03, 22:29 ralston napisał: > Mili Państwo, żadnego mi tu rzucania. Kończyć i brać się do rządzenia tym > krajem, zanim dotrze do dolnej krawędzi równi pochyłej! ...yyyyy chciałam i ja napisac coś o rzucaniu, ale po takim poście to już nie wiem czy warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Dziękuję za kciuki 03.06.03, 18:52 Oj Aandzie widzę że znowu szykujesz prezenty.... :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Dziękuję za kciuki 03.06.03, 18:50 saunne napisała: > heh :) już mi przeszło - teraz biorę się w garść i idę walczyć. No musiałam się > > wyżalić... wybaczcie :) Na swoją obronę powiem tylko, że na moim roku to nie > tylko ja tak mam... wystarczy pójść i zapytać studenta 3 roku co myśli o > programnie studiów... > > pozdrawiam. Alex: Saunne rozumiemy Cię. Trzymamy nadal za Ciebie kciuki. Walcz męznie! :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: sesja 04.06.03, 18:28 Jak dalszy przebieg kampanii. Jakie straty? i czy udało się utrzymać z góry ustalone pozyxcje? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: sesja 05.06.03, 11:41 a ja zaczynam 20 czerwca, koncze 30 - 8 egzaminow:) bedzie jazda na calego Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: sesja 05.06.03, 11:45 chłopie na czym ty jesteś. taki magiel..... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś