IP: *.sloneczny.pl 14.07.03, 18:25
Każdy z nas wcześniej czy później będzie pracować i zarabiać na siebie. Ale
nie od dzisiaj jest to problem, szczególnie w naszym regionie. Po prostu
zależy jakiej pracy szukamy i gdzie. Ale dobrze, więc wyobraźmy sobie, że
jesteśmy potencjalnym atrakcyjnym pracownikiem dla pracodawcy i szukamy
naszej pierwszej wymażonej pracy w Białymstoku. Zaczynamy na początek od
przeglądania ofert w internecie, w serwisie gazeta-praca, poranny-ogloszenia,
jobpilot, jobuniverse i co? Znajdujemy cały czas "Przedstawiciel handlowy". A
co to jest? Czy tylko na tyle stać nasze firmy z regionu? Co sie dzieje z
tymi ogłoszeniami przecież to nienormalne! Czy wszyscy jesteśmy skazani na
pracę jako handlowiec? To samo z resztą jest w gazetach! To jakiś koszmar. A
co wy o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • mgd3 Re: Praca 15.07.03, 09:38
      Ja myśle, że w danej chwili siedziałabym w Białymstoku a nie w W-wie, gdybym
      miała jakąkolwiek możliwość znalezienia pracy. :-(
      No i w ogóle jest kiepsko - niezależnie od sposobu szukania. Moja siostra po
      skonczonych studiach (bardzo dobrze skończonych) zgłaszała się osobiście do
      wszystkich firm z jej branży :-( I nic. W końcu dostała się na ten
      trzymiesięczny staż dla studentów. Bo to się akurat pracodawcom opłaca - mają
      darmową siłę roboczą. No i uczy się kserować papiery i biegać z dokumentami na
      inne piętra.! Porażka :-(
    • Gość: yoda Praca czeka i to dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 11:23
      Gość portalu: Gość napisał(a):

> Każdy z nas wcześniej czy później będzie pracować i zarabiać na siebie. Ale
      > nie od dzisiaj jest to problem, szczególnie w naszym regionie. Po prostu
      > zależy jakiej pracy szukamy i gdzie. Ale dobrze, więc wyobraźmy sobie, że
      > jesteśmy potencjalnym atrakcyjnym pracownikiem dla pracodawcy i szukamy
      > naszej pierwszej wymażonej pracy w Białymstoku. Zaczynamy na początek od
      > przeglądania ofert w internecie, w serwisie gazeta-praca, poranny-ogloszenia,
      > jobpilot, jobuniverse i co? Znajdujemy cały czas "Przedstawiciel handlowy". A
      > co to jest? Czy tylko na tyle stać nasze firmy z regionu? Co sie dzieje z
      > tymi ogłoszeniami przecież to nienormalne! Czy wszyscy jesteśmy skazani na
      > pracę jako handlowiec? To samo z resztą jest w gazetach! To jakiś koszmar. A
      > co wy o tym myślicie?

Praca czeka i to dużo ale nie na takich "absolwentów" co im ogłoszenia o pracę
      są NIENORMALNE, a jakie to cos wkraczajace na rynek ma doswiadczenie co
      potrafi, poza piciem piwa i znaniem sie na wszystkim? Z mojego rocznika byli
      ludzie co podczas wakacji miło spedzali czas i tacy co pracowali za grosze na
      praktykach, Ci drudzy nie mieli problemu ze znalezieniem pracy czy w Białym czy
      we Wrocławiu czy w Wawie - ich wybór.
      Na co stac "nasze" firmy napewno nie stac ich na takich pracowników jak autor
      powyższej wypowiedzi .... chyba że na przedstawicielo-akwizytoro-handlowca na
      prowizję.
      • Gość: producent Praca IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 14:14
        jestem w stanie zaoferować 30 zł za 20 min pracy . niestety na czarno bez
        zadnych umów i.t.d. Ale nie podam kontaktu na siebie bo zaraz mnie szczyszczą
        jacyś cholerni podatkożercy. A potrzebuje współpracownikó i to bardzo - bardzo
        atrakcyjna branża REKLAMA
        • darcia73 Re: Praca 15.07.03, 14:26
          jezeli szukasz wspołpracowników, mogłabym byc jednym z nich; napisz do mnie na
          priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka