Dodaj do ulubionych

1-majowy smród

30.04.08, 12:57
jak w temacie
Obserwuj wątek
    • Gość: dziecko komucha Re: 1-majowy smród IP: *.koba.pl 30.04.08, 13:11
      Ciekawe co Jaruzelski powie przez megafon w tym roku.
    • Gość: Mariusz Re: 1-majowy smród IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.04.08, 13:17
      A co ten jaruzelski może powiedzież,moim zdaniem obawiam sie że moze powtórzyc
      to samo co w roku 1981.13 grudnia
      • Gość: dziecko komucha Re: 1-majowy smród IP: *.koba.pl 30.04.08, 13:32
        Na pewno przemówienie będzie wspaniałe i wszyscy będą wiwatować na
        część Jaruzelskiego. Będą oklaski i okrzyki zachwytu. Kobiety będą
        mdlały, a dzieci będą wniebowzięte. Nie ma to jak przemówienie
        towarzysza Wojciecha. Zawsze cały rok na nie czekam i jeszcze nigdy
        się nie zawiodłem.
        • Gość: jukas Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 14:37
          rzeczywiście smród ..jak fałszywe baki poszczają takie dzieci.I w dodatku sie
          puszą mądrością wygrzebana na śmietniku.
          Myślisz żeś taki "mądrala" jesteś po prostu pospolity obornik..
          • Gość: dziecko komucha Re: 1-majowy smród IP: *.net.pl 01.05.08, 16:36
            "Pospolity obornik"? Co za obelga. Ale żeś mnie obraził.
      • 10elektryk10 Re: 1-majowy smród 01.05.08, 10:17
        Pewnie chciałbyś też dowiedzieć się co zrobiłby w 1981r. Breżniew
        (raczej zrobiłby to nic nie mówiąc). Rozumiem tą niespełnioną nigdy
        potrzebę.
        • Gość: bomian Re: 1-majowy smród IP: 195.47.201.* 02.05.08, 15:10
          Nic by nie zrobił. To już dawno zostało omówione i uzasadnione, a
          więc nie będę się nad tym rozwodził. Do apologetów generała to nie
          dociera, ale cóż na to począć. Ono po prostu nie pojmują, że można
          być aż taką kunkatorską świnią i postawić interes własny ponad
          dobrem narodu.
    • 10elektryk10 Re: 1-majowy smród 01.05.08, 10:36
      W 1981 roku rządzący Polską komuniści wprowadzili stan wojenny
      ponieważ obawiali się konkurencyjnej komunistycznej organizacji
      zwanej "Solidarnością" powstałej za amerykańskie pieniądze. DLA TYCH
      CO NIE WIEDZĄ: WOJCIECH JARUZELSKI TO PRAWDZIWY POLSKI SZLACHCIC Z
      ZIEMI ŁOMŻYŃSKIEJ
      • Gość: dziecko komucha Re: 1-majowy smród IP: *.koba.pl 01.05.08, 11:31
        Zaraz szlachcic. Zwykły chłop pańszczyźniany. Granatem od pługa
        kiedyś oderwany.
        • 10elektryk10 Re: 1-majowy smród 01.05.08, 11:34
          www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/zyciorys1.html
          • Gość: dziecko komucha Re: 1-majowy smród IP: *.koba.pl 01.05.08, 11:41
            Kto by tam wierzył sfabrykowanym życiorysom. Ważne, że wygłasza
            niezwykłe przemowy.
            • Gość: dziecko Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 11:53
              Czy Ty też masz sfabrykowany życiorys?
              • Gość: dziecko komucha Re: 1-majowy smród IP: *.net.pl 01.05.08, 16:20
                A znasz jakąkolwiek wersję mojego życiorysu, że tak ni z gruchy ni z
                pietruchy pytasz?
                • Gość: Znawca Historii Re: 1-majowy smród IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.05.08, 16:39
                  Niezwykły przemowy to on wygłaszał ale w amoku pijackim,spójrzcie na jego
                  przepity pysk.Flagą 1 Majową po tym łysym łbie przy....olić.
      • Gość: Login Re: 1-majowy smród IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.05.08, 16:24
        Taki on i szlachcic ,co cegłą po tym ślepym łbie od robotnika oberwał
      • Gość: Ranny przez bydle Re: 1-majowy smród IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.05.08, 16:30
        Nie zapomnijcie przed willą na ul.Ikara 15 (Mokotów)Warszawa,dla kata i oprawcy
        narodu polskiego zapalić znicze za tych których wykończył ten ślepy okularnik.
        • 10elektryk10 Re: 1-majowy smród 02.05.08, 14:45
          Gdyby nie ten okularnik możliwe że twoi rodzice karczowaliby gdzieś
          nad Bajkałem tajgę.
          • gerwazjusz Re: 1-majowy smród 03.05.08, 23:37
            10elektryk10 napisał:

> Gdyby nie ten okularnik możliwe że twoi rodzice karczowaliby gdzieś
            > nad Bajkałem tajgę.

Kłamliwa komunistyczna propaganda. Dziś już historycy nie mają wątpliwości, że
            sowiecka doktryna obronna przejęta jeszcze od carów, zabraniała działań na dwóch
            frontach a w tym czasie przecież przegrywali w Afganistanie.

Tak więc zrobili to rękoma Jaruzela, Urbana i innych zdrajców. Nie na darmo
            Jaruzel dostał od sowietów najwyższe odznaczenie państwowe.
            • stachkonwa Re: 1-majowy smród 04.05.08, 13:02
              W 1956 rosjanie byli (co prawda nieformalnie) zaangażowani w konflikt koreański,
              a w 1968 w wietnamski. Jakoś im to nie przeszkodziło. Poza tym armii
              "zaprzyjaźnionych" było trochę więcej niż rosyjska, więc to nie takie proste,
              jak ci się wydaje
              • Gość: azp11 Re: 1-majowy smród IP: *.elpos.net 04.05.08, 14:54
                Dobrze również mieć na uwadze, że lata osiemdziesiąte, to kryzys
                gospodarczy ZSRR, a Polska niekoniecznie pod każdym względem musiała
                być porównywalna z Czechosłowacją.
                • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 16:39
                  Moim zdaniem sowieci by z całą pewnością weszli, ale dopiero wtedy, gdyby
                  powstał w Polsce niekomunistyczny rząd tak, jak było w CSRS i na Węgrzech. W
                  1956 sowiecka gospodarka wcale nie była kwitnąca. Czy w ogóle można mówić, ze
                  kiedykolwiek w ZSRR nie było kryzysu gospodarczego? Tam był permanentny kryzys
                  • Gość: J07 Re: 1-majowy smród IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.05.08, 14:50

No i po 1- majowym smrodzie.Oredzie premierowskie z "wystajacym pa-
                    lcem" wysluchalismy,uwaznie i mniej uwaznie,a inni mieli to
                    w"glebokim powazaniu"- teraz czas na przejscie do "normalnosci".
                    • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:16
                      "No i po 1- majowym smrodzie." A gdybyś wcześniej wyprał skarpety nie miałbyś
                      całego tego ambarasu
                      • Gość: J07 Re: 1-majowy smród IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.05.08, 03:56

Codziennie kupuje nowe.- Szkoda mi czasu na pranie.
                        Uzywane wyrzucam do kosza,ale jezeli podasz mi swoj adres,to ci
                        wysle.
                  • Gość: azp11 Re: 1-majowy smród IP: *.elpos.net 05.05.08, 19:29
                    W 56 ZSRR nie skłaniał się ku rozpadowi, a w latach osiemdziesiątych
                    owszem i to z zauważalnym (być może uszło to twojej uwadze) skutkiem.
                    • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:11
                      Być może uszło z kolei twojej uwadze, że sytuacja z lat 1981-1982 była
                      radykalnie odmienna od sytuacji z lat 1987-1988, ponieważ Reagan nasilił wyścig
                      zbrojeń przede wszystkim w latach 1983-84, co było główna (choć nie jedyną)
                      przyczyną kryzysu ZSRR. No chyba, że uważasz, że 1981 i 1989 rok to to samo. W
                      gospodarce i polityce to całkiem sporo. Najprawdopodobniej jednak jak zwykle
                      dokonujesz typowej dla ciebie lingwistycznej manipulacji.
                      • Gość: azp11 Re: 1-majowy smród IP: *.elpos.net 05.05.08, 21:18
                        Może tu więcej przeczytasz o kryzysie w ZSRR.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=79001266&a=79129460
                        • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:59
                          Natomiast po 1984 (bo wtedy, sprawdziłem, uruchomiono program gwiezdnych wojen)
                          gospodarka radziecka zaczęła się naprawdę rozsypywać i wtedy właśnie zaczęły się
                          wewnętrzne ruchy zmierzające w ostateczności do rozpadu ZSRR. Nie w 1981 ani
                          nawet w 1982 roku. I łapanie mnie za słówka niczego tu nie zmieni
                          • Gość: azp11 Re: 1-majowy smród IP: *.elpos.net 05.05.08, 22:46
                            W każdym razie chciałem podkreślić, że wtedy Ruscy mieli dość innych
                            problemów i nie sądzę, że zdecydowaliby się na interwencję zbrojną.
                            Zapewnienia podłego generała, że było inaczej, są mało wiarygodne.

Gwiezdne wojny, owszem, wyniszczały gospodarkę, ale chyba nie miały
                            na nią takiego wpływu, jak eksport komunizmu na cały świat. Poza tym
                            sam system o tym w dużej mierze przesądził.
                            • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 08:19
                              Pozwolę sobie zakończyć wywód. Są dwie osobne kwestie:
                              - stan wojenny został wprowadzony, ponieważ jaruzelski chciał utrzymac się u
                              władzy, a jakieś wytłumaczenie musiał znaleźć,
                              - jestem jednak przekonany, że gdyby czerwoni w Polsce stracili władzę i powstał
                              niekomunistyczny rząd, sowieci armie zaprzyjaźnione zareagowałyby, np. możnaby
                              "liczyć" na "zawsze do usług" armię Nrd oraz Czechów, którzy chętnie by się
                              "odwdzięczyli" Polakom za udział w 1968 (to dwa pierwsze z brzegu przykłady)
                              - wyjasnienia sowieckiego generała, że nie weszliby są równie wiarygodne jak
                              wyraźenia naszego generała: doprawdy prawdziwi pacyfiści z tych sowietów...
                              - gospodarka rosyjska ostatecznie posypała się właśnie wskutek realizacji
                              programu gwiezdnych wojen. Pieriestrojka miała być z założenia taką zmyłą w celu
                              wyjścia z kryzysu i popuszczeniem republikom cugli, aby odwrócć uwagę od
                              problemów gospodarczych i społecznych. Tyle, że to popuszczenie cugli skończyło
                              się na całkowitym rozsypaniu się ZSRR. czyli: Gorbaczow zrobił to zrobił
                              niechcący...
                              -----------------
                              Czy Rosjanie by weszli? Wiem, że gdy w 1984 roku byłem na wycieczce w Legnicy
                              miałem wrażenie, że sowieckiego wojska było tam więcej niż mieszkańców miasta, a
                              w czasie stanu wojennego po ulicach mojego miasta chodziły także patrole w
                              niepolskich mundurach, a ich wlaściciele mieli cokolwiek mało europejskie rysy.
                              Sowieci nie musieliby wchodzić, oni tu już byli. Prędzej czy później sytuacja
                              zaczęłaby się zaogniać, a wtedy sowiecka armia (jestem znów o tym przekonany)
                              przyszłaby swoim "na ratunek". To zupełnie inna sytuacja niż z Afganistanem i
                              dziwię się, że osoby z wykształceniem historycznym lansujace tezę, że nic nam
                              nie groziło (bo dwa fronty itp.) tego nie widzą. Nie chcą widzieć, ponieważ do
                              teorii im to nie pasuje.
                      • Gość: J07 Re: 1-majowy smród IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.05.08, 03:48

Kryzys w sajuzie,byl nastepstwem nie tylko polityki Reagana.
                        Europa rowniez miala w tym swoj udzial(RFN,Francja,Wielka Brytania)-
                        ekonomiczno-gospodarcza izolacja ZSRR,znaczaco zubozala sektory
                        gospodarcze,a to ujemnie odzialywalo na zbrjeniowke.
                        Dopiero dzialania Jelcyna,w pewnym stopniu,zlagodzily te izolacje.
                        • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 08:20
                          Nie tylko, to prawda
                        • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 09:12
                          Nie był to pierwszy przypadek takiej izolacji w historii zsrr, ale program
                          gwiezdnych wojen stanowił jakość całkowicie nową i odmienną: gwałtowny wzrost
                          wydatków na zbrojenia. Zaczęła się też jeszcze rewolucja elektroniczna w
                          zbrojeniach, z czym zsrr też nie bardzo umiało sobie poradzić. Dlatego uważam,
                          że to była kluczowa kwestia, na początku lat 80. był dopiero początek załamania,
                          więc tym bardziej można było się obawiać prężenia muskułów.
              • gerwazjusz Re: 1-majowy smród 11.05.08, 18:24
                stachkonwa napisał:

> W 1956 rosjanie byli (co prawda nieformalnie) zaangażowani w konflikt koreański
                > ,
                > a w 1968 w wietnamski. Jakoś im to nie przeszkodziło. Poza tym armii
                > "zaprzyjaźnionych" było trochę więcej niż rosyjska, więc to nie takie proste,
                > jak ci się wydaje

Korea i Wietnam, to był sowiecki poligon. Wysłali obserwatorów, szkolili
                tubylców, sowieccy piloci ćwiczyli różne warianty (często ze skutkiem
                śmiertelnym). Nie byli więc bezpośrednio zaangażowani. Poza tym były jeszcze
                Chiny, których zaangażowanie w obie wojny było równie wielkie.

W Afganistanie zaś sowieci dostawali w doopę, w armii szerzyła się demoralizacja
                i narkomania, coraz więcej sołdatów wracała w żelaznych trumnach a ich matki (o
                zgrozo) nie dawały się zastraszyć i organizowały antywojenne pikiety pod kremlem.

Tak więc jest to kolosalna różnica.
      • Gość: azp11 Re: 1-majowy smród IP: *.elpos.net 02.05.08, 22:11
        DLA TYCH
        CO NIE WIEDZĄ: WOJCIECH JARUZELSKI TO PRAWDZIWY POLSKI SZLACHCIC Z
        ZIEMI ŁOMŻYŃSKIEJ

• Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 12:20
          Ty naprawdę lubujesz się w zbiorowych oskarżeniach
          • Gość: Czytelnik tomek ty to chyba koszerny? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.05.08, 15:15

J/W
          • Gość: azp11 Re: 1-majowy smród IP: *.elpos.net 03.05.08, 15:38
            Nie sądzę.
    • bogo2 to opinia, a jaki byl temat ..? n/t 04.05.08, 14:59
      invisible_1 napisał:

> jak w temacie
    • stepyakermanu Re: Młoidzieży prowincjonalna 05.05.08, 16:05
      przykro mówić, jak wiele razy jeszcze się musicie wywrócić:(
    • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: 1-majowy smród 05.05.08, 19:18
      zmieniaja sie sztandary a swinie przy korycie kradna tak samo i media klamia
      podobnie
      • Gość: joasia z orli Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 08:05
        1939 rok artykuł Jaruzelskiego
        www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/Artykul39.html
      • 10elektryk10 Re: 1-majowy smród 10.05.08, 16:52
        "zmieniaja sie sztandary a świnie przy korycie kradna tak samo i
        media kłamią podobnie" - zgadzam się z wypowiedzią Zielonego.
        Tylko ten sztandar to cały czas jest czerwony. To samo
        wziątkarstwo , tumaneria i podobna struktura klanowo-kumpelska
        mlaskająca coś o patriotyźmie.
    • Gość: pażdzioch Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 19:37
      zatkało kakao Polskie Inteligenty najlepiej zlikwidujcie 1 maja,niech maj się
      zaczyna od 2 maja
    • Gość: Acro Re: 1-majowy smród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:40

Ja tam żadnego smrodu nie czułem, jedynie zapach masowo grillowanych
      kiełbasek... Niech się griluje 1 Maja! :)
      • Gość: Morkowicz Re: 1-majowy smród kasjer lewicy był ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 09:57
        wiadomosci.onet.pl/1746181,11,item.html
        • Gość: Acro Re: 1-majowy smród kasjer lewicy był ? IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 15:26
          Nie zauważyłem, jeśli był, to sie nieźle ukrywał, bo musielismy sami zrzutę na
          piwo zrobić...
          • Gość: Człowiek Re: 1-majowy smród kasjer lewicy był ? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.05.08, 18:49
            przecież wiadomo ,że lewica to albo pedały i lesby albo złodzieje(dot.czerwonych
            psów związanych z byłym PZPR,SDRP,SLD itd.)
            • Gość: Acro Re: 1-majowy smród kasjer lewicy był ? IP: *.gprs.plus.pl 11.05.08, 21:54
              Wprawdzie jako zadeklarowany liberał niewielu znam prawdziwych lewicowców, ale
              wydaje mi się, że zaproponowane przez ciebie uogólnienie jest równie prawdziwe
              jak teza, że wszyscy prawicowcy do faszyści. Spokojnie można przyjąć, że są w
              lewicy ludzie uczciwi, którzy faktycznie wierzą, że ich ideały są słuszne.
              Szanujmy sie nawzajem, to może się uda trochę to nasze bagienko wysuszyć.
      • gerwazjusz Re: 1-majowy smród 11.05.08, 18:32
        Gość portalu: Acro napisał(a):

>
        > Ja tam żadnego smrodu nie czułem, jedynie zapach masowo grillowanych
        > kiełbasek... Niech się griluje 1 Maja! :)

Ja tam wyjeżdżam grilować za miasto, żeby nie patrzeć na te odrażające przepite pyski starych komuchów i jak to Pogromca twierdził, ich zęby poźółkłe od lizania dup swych moskiewskich tawariszczi.
        • Gość: Acro Re: 1-majowy smród IP: *.gprs.plus.pl 11.05.08, 22:09
          No, chyba nie myślisz, że ja grillowałem na Rynku (czy gdzie tam przedstawiciele
          naszej klasy robotniczej manifestowali przeciwko wyzyskiwaczom i imperialistom)?

Swoją drogą - w Białym był jakiś pochód? Kto tam był?
    • Gość: durnowatypolaczek Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:50
      a to pachnące dymy popierane przez Polskich Katolików
      pl.youtube.com/watch?v=VsSswNz7lBU
      • gerwazjusz Re: 1-majowy smród 11.05.08, 18:39
        Gość portalu: durnowatypolaczek napisał(a):

> a to pachnące dymy popierane przez Polskich Katolików
        > pl.youtube.com/watch?v=VsSswNz7lBU

Durnowaty to ty jesteś, ale kacap, do tego półanalfabeta. Gdybyś umiał czytać,
        to byś przeczytał, że to albańscy muzułmanie demolują serbski prawosławny
        kościół. Nas katolików w wasze chamskie serbsko-albańskie rozgrywki nie mieszajcie.
      • e_truth [...] 11.05.08, 18:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: tomekk Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:02
          Nie życzę sobie, by takie coś jak ty mówiło o sobie, że jest Polakiem. Won
          • e_truth Re: 1-majowy smród 11.05.08, 23:00
            Gość portalu: tomekk napisał(a):

> Nie życzę sobie, by takie coś jak ty mówiło o sobie, że jest Polakiem. Won

Życzyć to ty sobie możesz smrodzie z pochlastanym penisem.hahahaha
            • Gość: Antyhucuł Won Hucule z Polski! IP: *.man.bialystok.pl 12.05.08, 07:47
    • Gość: rabin Re: 1-majowy smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 08:03
      alleluja i do Afganistanu pomścijmy Nangar Kel Polaczki
      • Gość: swiniopas Talmudyczne myslenie Hitlera IP: *.asfd.broadband.ntl.com 12.05.08, 10:49
        Czy mozna zadekretowac w genach czlowieka sposob w jaki bedzie on
        myslal? czy mozna wziac Talmud i odwrocic go na opak, odwracajac
        madre nauki ostrzem w jego tworcow? Oto jest problem jaki mnie
        wlasnie zajmuje.
        Zapraszam do dyskusji grupowych Talmudystow. Swinskim Ryjom rowniez
        zezwalam sie dolaczyc, byle za duzo nie pierdzieli.

* Zydzi zawarli byznesowy uklad z Wiekuistym, kontrakt potocznie
        zwany Arka Przymierza. Szczegoly handlowe wylicza szczegolowo
        Talmud, jak sie zachowac, dlaczego Onana spotkala zasluzona kara, co
        to jest mykwa itp itd drobne punkty regulaminu. W zamian Zyd mial
        otrzymac gwarancje, ze bedzie mial Israel do swej wylacznej
        dyspozycji i bedzie bogaty. Otrzymal tez wolna reke od szefa firmy,
        Wiekuistego na mordowanie wojownikow plemienia ow Raj dotychczas
        zamieszkujacego. Mogl tez bezkarnie wyrzynac do 7-mego pokolenia
        wlasnych wrogow tamze, w tym kobiety i dzieci. Wszystko to robil i
        jest to pieknie opisane w podreczniku gwalcenia, rabunku i
        mordowania, potocznie zwanym Starym Testamentem.

** Hitler Adolf a wlasciwie z nazwiska powinien byc Aaaron
        Schicklegruber-Rotszyldowitz, wszystko powyzsze wyssal z mlekiem
        matki.
        Niewatpliwie jego dzielo zycia, Mein Kampf, jest talmudyczne w
        swojej istocie. I ono obiecuje adherentom hitlerowskiej religii
        wylaczne prawo do swej Ziemi Obiecanej. I ono zezwala hitlerowcom
        gwalcic, rabowac i mordowac, ze szczegolnym naciskiem na obowiazku
        praktykowania mordu jako swietego obrzedu w nowej religii. Jako
        dediscalia do Mein Kampf trzeba potraktowac wezwanie do generalow
        III Reichu: mordujcie, kto dzis w swiecie pamieta ze 20 lat temu
        wyrznieto 1 mln Armenczykow w Turcji?

Tak wiec mamy dwie tektoniczne plyty w XX-wiecznej mysli Homo