1kot 16.05.09, 08:33 Jak widać Eskadra nie ma pomysłu na logo , tylko kręci się w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojt.ekk Logo po liftingu 16.05.09, 14:15 Po przyjrzeniu się nowym propozycjom ESKADRY, zakręciła mi się łza w oku. Teraz siedzę i zastanawiam się czy to ze śmiechu czy też raczej ze smutku. Zaproście mili ludzie, cieżko pracujący w urzędzie jakiegoś grafika, tylko na miłość boską bezstronnego, niech zrobi wam wykład o kompozycji znaku graficznego. Logo to też symbol, KTÓRY ŻYJE WŁASNYM ŻYCIEM BEZ HASŁA. Proponuje zakryć literki, lub w jakimś banalnym programie je wymazać, wydrukować samą grafikę, obwiesić tymi wydrukami swoje sypialnie i cieszyć nimi swój wzrok. Może taka terapia spowoduje, że wróci Wam zdrowy rozsądek, czego z całego serca życzę. .....chyba, że jak pisałem kiedyś komentując któryś z poprzednich artykułów dotyczących "słoneczka" ..... czegoś nam się nie chce powiedzieć i jesteśmy zdani na "spadochroniarzy z Krakowa", ale obym się mylił. Jeszcze raz ponowię apel do Pana Prezydenta. Proszę otworzyć oczy i swój umysł, w naszym mieście mamy wielu dobrych, osadzonych w 'tutejszości" artystów z dorobkiem, niech to oni raczej mówią o Nas bo znają to miasto, ludzi, kulturę, obyczaje i proszę mi wierzyć MAJĄ WYOBRAŹNIĘ. Przypomina mi się PRL, wówczas wszystko co z zachodu było lepsze, tylko sztuka jakoś się broniła. ocierając łzę pozdrawiam WK a na deser to gratuluję pomysły z głosowaniem, prawdziwa demokracja, można wybrać znak, który się podoba-to piekne, sam o tym pisałem pare miesięcy temu, ale czyżby WŁADZA uważała nas za kretynów i niby zapomniała dodać pola w ankiecie - "ŻADNE"....wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
wojt.ekk Logo po liftingu 16.05.09, 14:16 Po przyjrzeniu się nowym propozycjom ESKADRY, zakręciła mi się łza w oku. Teraz siedzę i zastanawiam się czy to ze śmiechu czy też raczej ze smutku. Zaproście mili ludzie, cieżko pracujący w urzędzie jakiegoś grafika, tylko na miłość boską bezstronnego, niech zrobi wam wykład o kompozycji znaku graficznego. Logo to też symbol, KTÓRY ŻYJE WŁASNYM ŻYCIEM BEZ HASŁA. Proponuje zakryć literki, lub w jakimś banalnym programie je wymazać, wydrukować samą grafikę, obwiesić tymi wydrukami swoje sypialnie i cieszyć nimi swój wzrok. Może taka terapia spowoduje, że wróci Wam zdrowy rozsądek, czego z całego serca życzę. .....chyba, że jak pisałem kiedyś komentując któryś z poprzednich artykułów dotyczących "słoneczka" ..... czegoś nam się nie chce powiedzieć i jesteśmy zdani na "spadochroniarzy z Krakowa", ale obym się mylił. Jeszcze raz ponowię apel do Pana Prezydenta. Proszę otworzyć oczy i swój umysł, w naszym mieście mamy wielu dobrych, osadzonych w 'tutejszości" artystów z dorobkiem, niech to oni raczej mówią o Nas bo znają to miasto, ludzi, kulturę, obyczaje i proszę mi wierzyć MAJĄ WYOBRAŹNIĘ. Przypomina mi się PRL, wówczas wszystko co z zachodu było lepsze, tylko sztuka jakoś się broniła. ocierając łzę pozdrawiam WK a na deser to gratuluję pomysły z głosowaniem, prawdziwa demokracja, można wybrać znak, który się podoba-to piekne, sam o tym pisałem pare miesięcy temu, ale czyżby WŁADZA uważała nas za kretynów i niby zapomniała dodać pola w ankiecie - "ŻADNE"....wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: Logo po liftingu 16.05.09, 23:04 "Wschodzący Białystok wart zachodu".. Bardzo mi się podoba ten nowy pomysł na hasło i proponuje go jeszcze rozwinąć: "O północy i w południe wschodzący Białystok zachodu jest wart" Odpowiedz Link Zgłoś
re_x Re: Logo po liftingu 17.05.09, 02:48 nie podpowiadaj :)bo dodadzą jakieś słowo i wyjdzie im 20 propozycji.Tak na prawdę przecież propozycji jest 5, dodatkowe 5 to ten sam znak graficzny , tylko dopisek "wart zachodu".Dziwi mnie też zmiana hasła - Eskadra poprawia sama po sobie?Zacytuję ze strony Eskadry:"W reklamach ważną rolę odgrywa nowa marka i logotyp miasta – to na nich opiera się hasło, parafraza znanego I ♥ NYC czy I ♥ McDonald’s, w którym w roli symbolu miłości występuje logotyp Wschodzącego Białegostoku. Kształt logotypu, będącego najważniejszą częścią nowego systemu identyfikacji wizualnej miasta, odpowiada dynamicznemu i aspiracyjnemu charakterowi marki „Wschodzący Białystok”, a kolorystyka nawiązuje do barw od stuleci przypisanych stolicy Podlasia. Dzięki wprowadzeniu systemu, komunikacja marketingowa miasta zyskuje niepodważalny atut – staje się spójna, wyrazista i konsekwentna."Jakoś tej konsekwencji zabrakło , skoro wprowadza się nowe hasło, więc markę.W takim razie poprzednia wewnętrzna kampania promocyjna nie miała sensu i nie mówię tu o zamieszaniu z logo, ale zmiana marki poprzez dodanie "wart zachodu" oznacza przekreślenie tamtej kampanii.Nawiasem mówiąc jeżeli chodzi o logo- pan prezydent w imieniu mieszkańców wysłał list z przeprosinami i wytłumaczeniem do Gay Center, o czym poinformował mieszkańców , dlaczego nie poinformował czy dostał odpowiedź i jaką?może nie mają nic przeciwko używaniu ich znaku , a może po prostu...zlekceważyli prezydenta i nawet nie odpowiedzieli?Mnie osobiście nie podobają się te propozycje wcale- nie wiem skąd upór niektórych ludzi do tego słoneczka, kolorystyki itd., dlaczego nie ma w ankiecie odpowiedzi jak słusznie ktoś tu zauważył - ŻADNE Z PROPONOWANYCH?to podstawowe pytanie w ankietach , jest demokracja czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lasvegasman Re: Logo po liftingu 17.05.09, 06:10 Jeden nonsens goni drugi. Czy nie lepiej rozpisac konkurs wsrod ludzi i niech ktorys z nich wygra najlepsza wersje logo? Ludzi z umiejetnosciami w Bialymstoku nie brakuje. Ufundowac zwyciezcy jakies wakacje i sprawa zalatwiona. Uwazam, ze herb Bialegostoku powinien byc obowiazkowo w tym wlaczony. Wylaczenie herbu Bialegostoku to tak jak zmienienie flagi z bialoczerwonej na teczowa. Hanba i nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Logo po liftingu 17.05.09, 07:54 Kółko i patyk - takie logo powinno być najlepsze. Będzie wyraźna sugestia do większości seksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: Logo po liftingu 17.05.09, 11:13 "schodzący Białystok - wart wstąpienia" Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Logo po liftingu 17.05.09, 14:16 Kółko zostało zastąpione czymś w rodzaju wachlarza. Udała się sztuka zrobienia logo gorszego nawet niż poprzednie. I co znaczy to RT w słowie waRT, że postanowiono je wyeksponować? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Logo po liftingu 17.05.09, 14:17 www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090516/BIALYSTOK/938446985 Odpowiedz Link Zgłoś
borek_13 Re: Logo po liftingu 18.05.09, 08:29 www.bialystok.pl/ankieta/index.php Ciekawe, dlaczego nie ma odpowiedzi "żadne mi się nie podoba"? Pierwsze dwie, a raczej pierwsza propozycja i jej wariant z dopiskiem "waRT zachodu" przedstawiają coś, czy to tylko niedokończony projekt? Następne, czyli zrastrowane stare logo zrobiłbym w 2 minuty podstawowym narzędziem w PS albo Corelu (a nie jestem grafikiem) No, a te wachlarze są paskudne. Zamiast z pederastami będą nas teraz kojarzyć z kurtyzanami. Brawo eskadra. Proponuję zagłosować tutaj: www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090516/BIALYSTOK/938446985 Ja wybrałem odpowiedź "żadne" Odpowiedz Link Zgłoś