dgolaszew Re: Wrzosy na Bindudze. 16.08.09, 20:44 Byłem wczoraj, łąka wygląda ślicznie ale śmieci mnóstwo! Drodzy Łapiacy, nie śmiećcie na Sosence. Szanowne władze NPN, zorganizujcie jakiś małe albo nawet bardzo duże sprzątanko, chętnie się dołączę. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek.live Re: Wrzosy na Bindudze. 16.08.09, 21:08 naforum.zapodaj.net/6c628f42277e.jpg.html naforum.zapodaj.net/206ce07f2121.jpg.html naforum.zapodaj.net/af00c417fb6a.jpg.html Piękna ta nasza Binduga. Piękna i straszliwie zaśmiecona. Tylko patrzeć jak zostanie też zajeżdżona. I czym my się wówczas przed wakacyjnymi gośćmi chwalić będziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
wolnekontox Re: Wrzosy na Bindudze. 17.08.09, 20:04 Drodzy Panstwo,z tego,co slyszalam,Binduga znajduje sie na terenie Parku Narodowego i za wjazd autem mozna zaplacic mandat.Mam nadzieje,ze dotyczy to tez quadow.Decydentow prosilabym tylko o ustawienie znakow-skad mamy wiedziec,jesli to nie jest oznaczone? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek.live Re: Wrzosy na Bindudze. 18.08.09, 21:23 Dyrekcja Parku jakoś niezbyt mocno interesuje się Bindugą i swoją, z ustawy wynikającą, pracą. Kilkakrotne pisałem do nich w różnych z Parkiem związanych sprawach. Zero reakcji, zero odpowiedzi i jak dla mnie, zero kompetencji. Wygodna synekura i nic więcej. Przed kilkoma laty przy drodze dojazdowej do Bindugi stał znak zakazu wjazdu. Jak zwykle w naszym mieście bywa, przeszkadzał komuś i został zniszczony. Burmistrz poprzedniej kadencji był o tym fakcie poinformowany, ale reakcji nie było. Doszedłem do wniosku, że i obecny ma sprawy zwiazane z ochrona przyrody w głębokim poważaniu i nawet nie starałem sie go o tym fakcie informować. Ekologia, natura, jej ochrona są jedynie wygodnymi i chwytliwymi hasełkami dla różnej maści urzędasów, polityków i innych pasożytów. Taka jest niestety nasza rzeczywistość. A wrzosy na Bindudze niech sobie rosną dopóki jeszcze mają możliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
leon321 Re: Wrzosy na Bindudze. 06.09.09, 20:46 Ja też niedawno byłem na Bindudze. Myślę, że powinniśmy coś zrobić, aby zachować to dla przyszłych pokoleń. Żadne samochody, żadne Qady, żadne motocykle!!! Podpisujmy się pod petycją, a władze (nasze Łapskie i Parku Narodowego)będą musiały się podporządkować. Odpowiedz Link Zgłoś