haneczka-1
11.04.11, 17:13
Witam
Mam pytanie-w jaki sposob moge podwazyc decyzje Wspolnoty odnosnie wykonanego juz remontu.
Mieszkam w budynku 7 rodzinnym i mamy Wspolnote mieszkaniowa.Z tego co wiem,zeby byla podjeta uchwala musi byc zgoda 100 % mieszkancow.
W zeszlym roku na zebraniu podpisalismy uchwale o remoncie rynien i o potrzebie wykonania ekspertyzy,dlaczego sciany w budynku sa bardzo wilgotne.Podkreslalam,ze potrzebne jest okopanie i zrobienie dobrego drenazu,bo coraz trudniej mi sie zyje w zawilgoconym mieszkaniu.Mieszkam na niskim parterze i mam strasznego grzyba,a ze scian woda prawie kapie.
W tym roku,w czasie gdy nie bylo mnie w domu przyszla firma i zrobila nowe rynny i wylala wokol budynku metrowej szerokosci i paru cm glebokosci pas betonu.
Zezloscilam sie starsznie,bo nie bylo uchwaly odnosnie tych prac i teraz Wspolnota nie bedzie chciala zrobic wlasciwego osuszenia budynku,bo pieniadze raz juz zostaly wydane.
Czy moge zaskarzyc te decyzje i wykonane prace do Sadu?Jezeli tak to do jakiego i ile to kosztuje.Wykonany zakres prac nic nie da.Woda bedzie wlewala sie pod beton i sciany beda dalej nasiakac.
W naszej Wspolnocie wszystko robi sie bez uchwal.Na zebraniu podkreslalam,ze chce byc powiadamiana o wszystkich wykonywanych remontach,ale jak widac nic to nie dalo.
Bede wdzieczna za kazda rade czy podpowiedz.