Dodaj do ulubionych

UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!!

22.05.04, 11:09
Nie wiem czy wszyscy Państwo czytali ten wątek : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=12640963, który co tu duzo mówić z lekka trącił korupcją, ale okazuje się, że "firma" ta posunęła się do kolejnych świństw. Wyszukuje w internecie strony zarządców nieruchomości, a następnie podając się za zarząd osiedla w Warszawie (konkretnie na Tarchominie) prosi jak najszybciej o ofertę na administrowanie, twierdząc wcześniej, że wysłano na adres mailowy zapytanie ofertowe, co jest kompletną bzdurą. Ale oczywiście mail mógł zaginąć, więc dzwoni jakiś pan, sądząc z głosu młody człowiek podając się za Piotra jakiegoś tam i ponagla o złożenie oferty, bo ponoć zależy im na czasie. Każdy zarządca mając przed sobą perspektywę osiedla natychmiast przystąpi do działania, więc tak się stało i tym razem. W konsekwencji facet dostał na rekę gotową ofertę z cennikiem i zbierając inne od pozostałych zarządców, wie jakimi kryteriami ma sie kierować by szybko wejśc na rynek. Takiego gościa powinno sie ukamienować, to jest po prostu dzialanie na miarę najgorszego, przepraszam za brzydkie slowo, skurwysyństwa.
Niestety, wchodza na rynek młodzi gniewni, którzy poza szybkim zrobieniem kariery nie potrafią zachowac gry fair play i stosują sztuczki rodem z kryminału. Piszę to ku przestrodze innych, by nie dali sie wciagać w kuszące perspektywy administrowania osiedlem, bo nie zawsze pod tym kryje się prawda.
Pan spaj-administrator był na tyle malo sprytny, że zapomniał, iz wysyłając faks wyśtwietla sie nazwa odbiorcy, a po drugiej stronie jest osoba, która od czasu do czasu czyta posty na forum dla wspólnot mieszkaniowych.
Jutro podam inny adres mailowy oraz telefon do tego pana.
Mozna go bardzo łatwo namierzyć..;-))
Swoja drogą pan spaj zapomniał, że kij ma dwa końce i bardzo szybko to, co robi może obrócić sie przeciwko niemu. Trafiła kosa na kamień.
Obserwuj wątek
    • baba_jaga Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 22.05.04, 19:55
      A może to właśnie Pani jest osobą niewiarygodną, w jakimś tam wątku poszukiwała
      Pani możliwości współpracy z firmami zarządzającymi jako
      księgowa..........?????????????;- ))))))
    • abcd17 Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 22.05.04, 20:55
      Nie ma chyba potrzeby prowadzić na ten temat tak ostrej dyskusji. Zarządcy uczą
      się na szkoleniach, podpatrują również jak "sprzedaje się" konkurencja. Na
      szczęście nie tylko sposób zaprezentowania swych usług w ofercie decyduje o
      powodzeniu na rynku. To co się ładnie opisało w ofercie trzeba jeszcze potrafić
      realizować w praktyce... a z tym bywa już gorzej. No i całe szczęście :)

...
      Pozdrawiam - mt
      • baba_jaga Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 23.05.04, 03:03
        I zgadzam się z Panem.
        • mask100 Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 23.05.04, 12:23
          Tak czytam Wasze wypowiedzi i oczom własnym nie wierzę !!

Droga Pani Babo Jago, jesli poszukiwałam współpracy na forum to tylko i wyłącznie w celu poprowadzenia księgowości wspólnot. Mam wieloletnie doświadczenie w tym względzie, więc nie widzę niczego niewłaściwego w przedstawionej przeze mnie propozycji. Doszukuje sie Pani dziury w całym, a atak w moja stronę i stawianie mi zrzutu niewiarygodności jest co najmniej niesmaczne. Najwyraźniej nie widzi Pani niczego złego w nieuczciwej konkurencji i korupcji. Gratuluje postawy, brawo !!

Natomiast jesli chodzi o wypowiedź pana abc... Widzę szerokie poparcie takiej działalności przez pana osobę. Podpatrywanie konkurencji, a postepowanie w sposób nieuczciwy, wyłudzając wiadomości to na pewno dwie odmienne sprawy.
          Niech Pan nastepnym razem kilka razy zastanowi się co pisze na tym forum, ponieważ tego typu wypowiedzi stawiają Pana w złym świetle.
          Wcielanie w zycie oferty zależy od klasy, profesjonalizmu i uczciwości zarządcy.
          Uważam , że własnie trzeba mówić o firmach, które stosują chytre sztuczki w pozyskaniu wspólnot. Chodzi o interes nie tylko zarządców, ale przede wszystkim wspólnot mieszkaniowych. Z czasem na pewno takie firmy odpadną, ponieważ okryje je zła sława, jak stało sie to w przypadku niektórych zarządców.
          Nie pomoże szeroko zakrojony marketing i obiecywanie gruszek na wierzbie, jeśli nie jest się po prostu uczciwym czlowiekiem.
          I to by było na tyle.

• abcd17 Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 23.05.04, 16:42
            mask100 napisała:

> Natomiast jesli chodzi o wypowiedź pana abc... Widzę szerokie poparcie takiej
            d
            > ziałalności przez pana osobę. Podpatrywanie konkurencji, a postepowanie w
            sposó
            > b nieuczciwy, wyłudzając wiadomości to na pewno dwie odmienne sprawy.
            > Niech Pan nastepnym razem kilka razy zastanowi się co pisze na tym forum,
            ponie
            > waż tego typu wypowiedzi stawiają Pana w złym świetle.
            > Wcielanie w zycie oferty zależy od klasy, profesjonalizmu i uczciwości
            zarządcy
            > .
            > Uważam , że własnie trzeba mówić o firmach, które stosują chytre sztuczki w
            poz
            > yskaniu wspólnot. Chodzi o interes nie tylko zarządców, ale przede wszystkim
            ws
            > pólnot mieszkaniowych. Z czasem na pewno takie firmy odpadną, ponieważ okryje
            j
            > e zła sława, jak stało sie to w przypadku niektórych zarządców.
            > Nie pomoże szeroko zakrojony marketing i obiecywanie gruszek na wierzbie,
            jeśli
            > nie jest się po prostu uczciwym czlowiekiem.
            > I to by było na tyle.

Doszukiwanie się wszędzie i u wszystkich złych intencji musi być męczące. Z
            całego serca Pani współczuję.
            • mask100 Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 23.05.04, 18:12
              A ja skladam szczere kondolencje z powodu fatalnych opinii o Pana firmie.
              Gratuluję profesjonalizmu i "własciwego" podejścia do sprawy.
              Należalo się spodziewać tego, że jak zwykle niczego ciekawego nie wniesie Pan do tego forum.
              Z wyrazami szczególnego braku szacunku.
              • wspolnotofil Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 24.05.04, 10:28
                'Oto Polska wlasnie..'
          • baba_jaga Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 25.05.04, 01:44
            mask100 napisała:

> Tak czytam Wasze wypowiedzi i oczom własnym nie wierzę !!
            >
            > Droga Pani Babo Jago, jesli poszukiwałam współpracy na forum to tylko i
            wyłączn
            > ie w celu poprowadzenia księgowości wspólnot. Mam wieloletnie doświadczenie w
            t
            > ym względzie, więc nie widzę niczego niewłaściwego w przedstawionej przeze
            mnie
            > propozycji. Doszukuje sie Pani dziury w całym, a atak w moja stronę i
            stawiani
            > e mi zrzutu niewiarygodności jest co najmniej niesmaczne. Najwyraźniej nie
            widz
            > i Pani niczego złego w nieuczciwej konkurencji i korupcji. Gratuluje postawy,
            b
            > rawo !!
            >
            Dziękuję Pani za uznanie;-)

Gdzieś tam Pani napisała

Jutro podam inny adres mailowy oraz telefon do tego pana.
            Mozna go bardzo łatwo namierzyć..;-))

Czyżby odpowiedż Spaj-Administratora odwiodła Panią od takiego zamiaru???;-))))

Pomyślności życzę;-))

Pa, pa

• mask100 Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 25.05.04, 12:59
              Szanowna Pani,

Pora zająć się swoimi sprawami. Odnosze wrażenie, że złośliwośc jest Pani nieodłączną cechą codzienności. No cóż, sa osoby, które bez odpowiedniej porcji jadu na dzień dobry nie potrafią normalnie funkcjonować. Polecam wziąc kilka głebokich oddechów, ewentualnie spróbować medytacji, może wtedy spoza mgły złośnicy wyłoni sie wreszcie kobieta o ciepłym usmiechu i życzliwym nastawieniu do świata.;-))
              Natmiast jesli jest Pani ciekawa biższych danych nt. Spaj-Administratora, proszę zwrócić sie bezpośrednio. Przecież osiedle cały czas czeka.:)

Na odpowiedź złóżmy zasłonę milczenia...

Ja również życzę pomyslności.
    • spaj.adm Re: UWAGA NA SPAJ-ADMINISTRATORA !!!! 24.05.04, 11:18
      Szanowni Państwo;

Odnosząc się do wątku Pani, która napisała o naszej firmię parę przykrych słów
      informuję że pracuję w Zarządzie Wspólnoty mieszkaniowej na Tarchominie i w
      obecnej chwili szukamy firm które mogłyby być zainteresowane
      administrowaniem /zarządzaniem naszym osiedlem. Fakt że prowadzę własną firmę
      nie ma tutaj nic wpsólnego, poza tym że też złożyłem swoją ofertę. Doskonale
      wiem z jakiej firmy przyszedł faks. Problem proszę Pani jest taki, że przed
      oskarżeniem kogoś trzeba mieć wszystkie sprawdzone informacje. Adres osiedla
      został podany. E-mail został wysłany 14.05, lecz jeżeli ma Pani problemy ze
      skrzynką,jest mi niezmiernie przykro. Osiedle jest i czeka na zarządcę.
      Odnośnie wątku o tzw. "korupcji", nasza firma szuka osób na niezależne
      stanowisko handlowca. Interpretacja przez niektórych forumowiczów jest żałosna.
      Każda firma ma prawo do rynku i działań w pozyskiwaniu wspólnot.
      Wracając do Pani wypowiedzi, moja firma ze względów na to że jestem w
      Zarządzie, nie będzie brana pod uwagę jako kandydat na Zarządcę. NIestety Pani
      nie wykorzystała szansy nawet na przprowadzenie z naszym Zarżądem rozmów,
      pisząc swoje podejrzenia na ogólnym forum. Proszę się zastanowić nad własnym
      postępowaniem, a nastepnym razem sprawdzać osiedla!!!!!!

Pozdrawiam Panią i życzę sukcesów - duże osiedle przeszło koło nosa, a miała
      Pani ciekawą ofertę. Własne ambicję wzięły jednak górę.

SPAJ ADMINISTRATOR
      Zarządzanie nieruchomościami

PS. Nie ponaglałem Pani w przygotowaniu oferty-to jest Pani zarobek i Pani
      interes wysłanie oferty. Chyba się nie mylę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka