Dodaj do ulubionych

firma administrująca

26.09.13, 08:17
Jestem członkiem zarządu dużej wspólnoty mieszkaniowej ( 8 budynków, garaże podziemne). Proszę o polecenie solidnej firmy zarządczej, która ma doświadczenie w rozmowach z developerami.
Obserwuj wątek
    • 3krokodyl Re: firma administrująca 26.09.13, 10:40
      Aniu a jakie miasto ?
      • anna1306 Re: firma administrująca 26.09.13, 12:01
        chodzi o Warszawę lub bliską jej okolicę
        • j666 Re: firma administrująca 26.09.13, 23:29
          Wygląda na to, że dobrze trafiłaś:

Nasza firma (w tym inżynierowie z uprawnieniami budowlanymi i energetycznymi, rzeczoznawca budowlany, biegły sądowy, licencjonowani syndyk, zarządca i nadzorca sądowy, pośrednicy w obrocie nieruchomościami) może zaproponować pomoc w obsłudze
          administracyjnej Waszego osiedla.
          Specjalizujemy się w wykrywaniu wad budowlanych w nowych osiedlach w okresie gwarancji i rękojmi, proponujemy właścicielom lokali drogę polubowną, przedsądową i w razie potrzeby sądową wykonania napraw przez dewelopera w ramach gwarancji / rękojmi, nie boimy się
          przedstawiać roszczeń właścicieli lokali / wspólnoty mieszkaniowej żadnemu nawet największemu deweloperowi.
          Dodatkowo administrowanym wspólnotom proponujemy upusty cenowe za okresowe przeglądy budowlane i ekspertyzy techniczne.
          Oferta zależna od wybranego przez Wspólnotę zakresu usług.
          Prosimy o kontakt, celem osobistego spotkania, email: j666(at)gazeta.pl
          Pzdr
          J.

-----
          > Proszę o polecenie solidnej firmy zarządczej, która ma doświadczenie w rozmowach z developerami.
          • pispisia Re: firma administrująca 01.10.13, 18:51
            oj musi to być słaba firma skoro wstyd podać nazwę i pracownik lub właściciel za nickiem się chowa
        • sas101 Re: firma administrująca 28.09.13, 17:46
          Jeżeli Warszawa lub bliskie okolice to mogę polecić Biuro Rynku Nieruchomości administrujące budynkami w Warszawie oraz w jej bliskich okolicach. Znam tą firmę i wiem że są to osoby konkretne w tym co robią. Myślę że chętnie się spotkają i postarają się zaproponować odpowiednie działania. Strona internetowa www.brn.waw.pl
      • ania.staniaszek Re: firma administrująca 26.09.13, 12:20
        Witam
        Jesteśmy firmą z Warszawy posiadającą doświadczenie w procedurze dochodzenia roszczeń od developerów z tytułu ujawnionych wad.
        W przypadku pytań pozostajemy do dyspozycji pod numerem telefonu 504-194-230
    • renata.gestor Re: firma administrująca 26.09.13, 13:07
      Dzień Dobry

Reprezentuję firmę Gestor, lidera wśród firm obsługujących nieruchomości. Administrujemy min. Babką Tower w Warszawie. Wyciągamy Wspólnoty Mieszkaniowe z różnych problemów również prawnych z sukcesami. Wspólnie wynegocjujemy dla Państwa najkorzystniejszą ofertę. Zajmujemy się kompleksową obsługą nieruchomości (księgowa, prawna, administracyjna, windykacyjna). Biuro mieści się w Babka Tower Al. Jana Pawła II 80 00-175 Warszawa. Zapraszam do kontaktu: r.dabrowska@gestor.com.pl lub 508 077 141 Wynegocjuję dla Państwa najlepszą ofertę.
      Więcej o firmie na www.gestor.com.pl

Z Poważaniem

Renata Dąbrowska
    • jm.28 Re: firma administrująca 26.09.13, 22:08
      Witam prosze o kontakt na priv, na maila gazetowego, wtedy napiszę szczegółowe informacje, pozdrawiam
    • codar Re: firma administrująca 28.09.13, 18:31
      anna1306 napisał(a):
      > Jestem członkiem zarządu dużej wspólnoty mieszkaniowej ( 8 budynków, garaże podziemne). Proszę o polecenie solidnej firmy zarządczej

Ile lokali mieszkalnych jest w waszej wspólnocie ? Poszukujecie Zarządcy (macie przecież już Zarząd właścicielski) czy Firmy administrującej ?
    • zawaszczak Re: firma administrująca 29.09.13, 10:04
      Lux Dom. Są już długo na rynku i mają spore doświadczenie w walce z deweloperami (u nas sporo wywalczyli). Oprócz tego naprawdę w porządku współpraca (przynajmniej na naszym osiedlu).
      • aga-wrobelek Re: firma administrująca 27.10.13, 17:58
        Potwierdzam. Tez z nimi współpracujemy i do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów.
    • agakopczynska Re: firma administrująca 01.10.13, 20:26
      Witam,

Jestem administratorem od wielu lat, najpierw pracowałam jako pracownik w renomowanej firmie administrującej od ponad roku działam na własny rachunek współpracując z firmą zarządzającą YARISSA. Chętnie się z Państwem się spotkamy by złożyć ofertę.

W tej sprawie proszę o kontakt: agakopczynska@o2.pl lub 668-240-619

pozdrawiam
      Agnieszka Kopczyńska
    • zarzadzanie777 Propozycja spotkania 02.10.13, 02:24
      Szanowna Pani
      Odpowiadając na Pani zapytanie, zdaję sobie sprawę, że liczyła Pani raczej na polecenia i opinie, niż oferty konkretnych firm.
      Tak się jednak składa, że reprezentuję Firmę Kapica-Nieruchomości, którą założyłem w 2001r. Posiadam wykształcenie prawnicze, skończyłem studia podyplomowe w zakresie wyceny nieruchomości i studia podyplomowe w zakresie zarządzania nieruchomościami. W przeszłości pracowałem m. in. Jako in house lawyer w dużej firmie nieruchomościowej, mam doświadczenie w przejmowaniu nieruchomości od „trudnych” developerów i syndyka masy upadłościowej – także jako członek zarządu wspólnoty, realizowaniu roszczeń z tytułu rękojmi i wad ukrytych po zakończeniu okresu rękojmi, przygotowaniu niezbędnej dokumentacji i współpracy w tym zakresie z kancelariami radcowskimi, jeśli zachodzi potrzeba wejścia na drogę procesową. Mam także doświadczenie w zarządzaniu lokalami indywidualnych inwestorów i reprezentowaniu ich wobec wspólnot i zarządów wspólnot.
      Pracujemy w małym zespole zarządców nieruchomości i osobiście zajmujemy się zarządzanymi nieruchomościami. Nie zatrudniamy administratorów bez licencji i doświadczenia. Kancelaryjny, a nie korporacyjny charakter naszej firmy pozwala nam na indywidualne podejście do problemów zarządzanych nieruchomości i ich Właścicieli, co jest szczególnie ważne na etapie organizowania wspólnoty i rozliczeń (roszczeń?) z deweloperami. Taka formuła pracy z Klientami umacnia znajomość ich potrzeb, osobistą odpowiedzialność zarządcy za powierzone sprawy i pozwala na pogodzenie dobrej jakości z przystępną ceną usługi. Jakość i konsekwencja w zarządzaniu wspólnotą w pierwszych latach jej funkcjonowania oraz dobry plan na przyszłość mają decydujące znaczenie. Brzmi to jak truizm, ale naprawdę o to dbamy. Na początku przygotowujemy raport o stanie technicznym i dokumentacji wspólnoty oraz plan zarządzania, który nie ogranicza się do najbliższych 12 miesięcy.
      Współpracujemy z dobrymi firmami w zakresie obsługi technicznej i sprzątania nieruchomości. Ale „nie sprzedajemy” usług dodatkowych (poza obsługą księgową), bo nasza praca koncentruje się na egzekwowaniu jakości od dostawców tych usług w interesie Wspólnoty.
      Jeśli zechcieliby się Państwo ze mną spotkać w celu sprawdzenia potencjalnej możliwości współpracy, potwierdzenia kwalifikacji i referencji oraz przybliżenia Państwa oczekiwań i sytuacji Państwa nieruchomości będę wdzięczny za kontakt telefoniczny pod numerem: 793 777 933 lub mailowy: zaradzanie@kapicanieruchomosci.pl.

Z poważaniem:
      Karol Kapica

• jazzy007 Re: Propozycja spotkania 25.12.13, 17:58
        Prowadzimy firmę konserwacyjną i współpracujemy z kilkoma firmami administrującymi również na nieruchomościach" wydartych" deweloperowi. Żona jest w zarządzie mojej wspólnoty( tam gdzie mieszkam) , którą przejeliśmy po "zarządzaniu" przez rodzinę dewelopera Kiedy wybieraliśmy do mojej nieruchomości firmę administrującą skupiliśmy na mniejszych firmach gdzie właścicielowi zależy na pracy a nie na molochach gdzie ma się do czynienia z prezesem lub dyrektorem , który zrobi dobry PR a potem wrzuci jakiegoś administratora.Jak ktoś z zarządu się nie zna to można popełnić sporo błędów , a potem pretensje są do Zarządu wspólnoty Mogę polecić paru administratorów, którym jeszcze zależy na należytym wykonaniu pracy.Z opinii w środowisku źle mówiono o Statusie, Atrium21( są u znajomych i tam jest walka ,żeby się ich pozbyć), Luxdom różne opinie -dość drodzy
        pozdrawiam
        migdalski123@interia.pl
    • andyp69 Re: firma administrująca 02.10.13, 17:47
      Witam.
      Ja również jestem członkiem zarządu wspólnoty mieszkaniowej - budynki apartamentowe w Świnoujściu. Mamy od 4 lat poważny problem z wadą izolacji w hali garażowej. Przy wyższych stanach wód gruntowych wchodzi nam woda do garaży. Problem pomaga nam rozwiązać bardzo prężnie działająca firma zarządzająca Zielona Brama z Warszawy. Jako Zarząd przekonaliśmy się, że mają doświadczenie w różnych aspektach na linii wspólnota-deweloper, a szczególnie jeśli chodzi o rękojmię i gwarancję. Więcej szczegółów - jeśli to Panią interesuje, podam przez telefon, ale najlepiej napisać najpierw do mnie maila - andyp@op.pl. Pozdrawiam, Andrzej
    • iza.podsedek Re: firma administrująca 02.10.13, 20:50
      Polecam firmę Status z Warszawy. W naszej wspólnocie wyegzekwowali od dewelopera 400 tys i deweloper już wpłacił kasę. Resztę idziemy do Sadu, zebraliśmy prawie 70% cesji, gdzie firma podeszła bardzo poważnie do sprawy gdyż zaangażowaly sie wszyscy zarządcy tej firmy. Mieliśmy wiele spotkań z prawnikiem , gdzie przedstawiano nam rożne sposoby egzekwowania roszczeń od dewelopera. Byliśmy zadowoleni z takiego przebiegu sprawy.
      • zenka60 Re: firma administrująca 03.10.13, 14:49
        A w jakiej wspólnocie??
      • oshiq Re: firma administrująca 28.10.13, 19:10
        A ja nie polecam firmy Status z Warszawy. Niedawno rozwiązaliśmy umowę z tà firmą.
        • 62maja Re: firma administrująca 29.10.13, 22:01
          Ja nie polecam Posesji z siedzibą na Kondratowicza
        • robur2323 Re: firma administrująca 03.11.13, 09:12
          Widzę że coraz więcej osiedli się na nich poznaje. U znajomych na osiedlu są i też teraz walczą żeby ich wywalić. Zresztą wystarczy sobie poczytać inne wątki na tym forum :)
    • dorota7030 Re: firma administrująca 16.10.13, 16:04
      Witam
      Na rynku warszawskim działamy od 10 lat bez jakiejś szczególnie natarczywej reklamy i się nam udaje. Współpracujemy z różnymi Wspólnotami i dużymi i małymi. Mamy na swoim koncie pracę dla bardzo dużej firmy międzynarodowej, jako zarządca sądowy, nieruchomości komercyjnej. Przejmowaliśmy budynki od developera, zakładaliśmy wspólnoty i współpracujemy z nimi do dzisiaj. Nasze biuro mieści się na Mokotowie, działamy w całej Warszawie. Zatrudniamy licencjonowanych zarządców. Zapraszamy do współpracy i chętnie prześlemy szczegółową ofertę.
      podaję tel. kontaktowy 691706880 lub 22 8492196

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka