p.m
24.01.05, 16:13
Witam
Mam bardzo pilną sprawę.
W grudniu minęły dwa lata jak ADM razem ze wspólnotą mieszkaniową wymieniły piony wodne i kanalizacyjne w bloku w którym mieszkam instalując jednocześnie wodomierze. Niestety na tym się skończyło. Na moje nieszczęście dźiś dowiedziałem się, że ja powinienem był do nich wystąpić o to żeby mnie rozliczali na podstawie wskazań wodomierza i poprosić żeby przyszli i oplombowali mi licznik. Czy jeśli ADM sam instaluje wodomierze to nie powinien zrobić tego sam bez żadnych wniosków? W ciągu tych 2 lat nazbierało się ok.175 m3 nadpłaty (płaciłem 3x6 m3, a zużyłem 276 m3) Na domiar tego dźiś dowiedziałem się,że od 01.02 zmienia się administrator budynku. Boję się że będę jak ping-pong między starą a nową adm. i Nadpłata ponad 900 PLN pójdzie w plecy. W związku z tym mam pytanie czy mam jakąś szansę odzyskać te pieniądze na podstawie zaniedbania ADM - zero informacji o konieczności dodatkowego plombowania na wniosek lokatora. A dozorca pytany o sprawę rozliczenia wody stwierdził, że nic nie wie.
Dziękują za wszelką pomoc i pozdrawiam.
Mariusz