barbra71 29.03.05, 09:32 Witam.Mam problem. :) Czy jest jakiś przepis mówiący o tym, że po spłaceniu zaległych należności, właścicielowi trzeba umorzyć naliczone odsetki. Próbuje mi to wmówić jeden z członków wspólnoty. Pozdrawiam. Barbara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xsarus Re: Odsetki 29.03.05, 13:37 To brzmi niemażle jak przypadek, że złodziej ukradł coś, złapali go, on oddał skaradzioną rzecz i mówi: "już do więzienie nie mogę iść bo oddałem" -:). Na 100% nie mam pewności, że takich regulacji nie ma ale wydają się one absurdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: Odsetki 29.03.05, 16:58 Jakieś dziwne mi się to wydaje. To w takim razie po co w ogóle byłoby takie coś jak "odsetki"? Po co naliczać odsetki, skoro jak człowiek odda pieniądze, to odsetki są umarzane "automatycznie"? Odpowiedz Link Zgłoś
sdkfz1 Re: Odsetki 02.04.05, 11:40 Witam, Nie ma takiego przepisu. Zależy to tylko od woli wierzyciela, który może, ale nie musi, zwolić dłużnika z długu. sdkfz1 Odpowiedz Link Zgłoś