elo1 17.03.06, 08:44 Czy Wspólnota do urzedu skarbowego oprócz CIT8 dołącza jeszcze sprawozdanie finansowe lub inne dokumenty?Dziękuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilga52 Re: CIT 17.03.06, 22:17 jeżeli jesteście zwolnieni z miesięcznych zaliczek to do CIT-8 dołącz CIT/O i roczne sprawozdanie kosztów zarządu tak mnie poinformowano U.S. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elo1 Re: CIT 18.03.06, 08:38 dziękuję za info. czy musi być również uchwała o przyjęciu tego sprawozdania, czy wystarczy samo sprawozdanie.Bo jeśli uchwała to jest problem ponieważ zebranie u nas wyznaczono na koniec kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
serafin666 Re: CIT 18.03.06, 09:02 żadnych sprawozdań do USk - wyłącznie dla właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
ceniek2 Re: CIT 18.03.06, 09:33 serafin666 napisał: > żadnych sprawozdań do USk - wyłącznie dla właścicieli Jaka jest podstawa prawna ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
grandy Serafin niestety dezinformuje 18.03.06, 09:41 W sprawie obowiązków podatkowych wspólnot mieszkaniowych Serafin niestety dezinformuje pytających. Z aktualną interpretacją organów skarbowych można zapoznać się w Systemie Informacji Podatkowej Ministerstwa Finansów: sip.mf.gov.pl/sip/ Odpowiedz Link Zgłoś
elo1 Re: Serafin niestety dezinformuje 18.03.06, 21:46 witam ponownie niestety nie moge znaleźć na podanej stronie odpowiedzi na pytanie czy do cit 8 załączam sprawozdanie finansowe, bilans itp. Prosze o pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elo1 Re: Serafin niestety dezinformuje 18.03.06, 21:47 no i czy dołączam uchwałę zatwierdzająca sprawozdanie finansowe Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: Serafin niestety dezinformuje 18.03.06, 23:42 A nie prościej zapytać się w swoim US? Tu Ci kazdy będzie mówił co innego.......... Odpowiedz Link Zgłoś
serafin666 Re: Serafin niestety dezinformuje 19.03.06, 09:48 a po co pytać ? "ministerstwo finansów nie wypowiada się w sprawie innych sprawozdań składanych właścicielom lokali, gdyż są to sprawy wewnętrzne wspólnoty" - to cytat z pisma dyrektora departamentu budżetu państwa, znak: BP10-5100-141/95 Odpowiedz Link Zgłoś
kikibobo Re: CIT 19.03.06, 11:12 moim zdaniem: żadnych sprawozdań WM nie dołącza. dlatego tylko, że nie ma obowiązku sporządzać sprawozdań finansowycvh i innych dokumentów które są wymagane do załączenia przy tym Cit poz.24 zeznania. a inne dokumenty to jak wskazał serafin są wewnętrzną sprawą WM. Odpowiedz Link Zgłoś
barbek76 Re: CIT 21.03.06, 09:21 a ja w swoim US otrzymałam odpowiedz, że mam złożyć CIT-8 do końca marca. Oraz sprawozdanie finansowe (proste zestawienie kosztów i przychodów) ale na to mam czas do końca czerwca. Rzadnych uchwał właścicieli US od nas nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś