kasia_1011 Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 14:45 Cos za szybko wcisnęłam. Pytanie jest proste, ale nie mogę znaleźć prostej opowiedzi. Czy Prezesem Zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej może być osoba nie związana prawem własności do lokalu należącego do tej wspólnoty. Inaczej mówiąc "Człowiek z zewnątrz" Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 14:51 zawsze zapominam o to zapytać :) ( xxxll i to jest myśl zamykają oczy, przewracają nimi jak plastikowy pies pluto ciągany przez 3 latki na sznurku) skąd ten Prezes WM się bierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 17:49 xxxll powiedziałby, że ZE SPÓŁDZIELCZOŚCI MIESZKANIOWEJ. I tym razom przyznałbym mu 1 000 % racji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 17:52 Inna interpretacja: z ciągotek ludzi do WŁADZY. Jak jest 2 lub wiecej ludzi w zarządzie, to nie wyobrażają sobie, że można podejmować decyje KOLEKTYWNIE. Coś jak Rady Wojenne w Armii CZerwonej: był okres, ze nie dowodził jednoosobowo dowódca, tylko był kolektyw i dowodzili wojskiem przez głosowanie :-) No wiem, wiem.....z komuną się to kojarzy.......ale taka prawda: wspólnoty to współczesna forma komun. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 18:26 a jak jest jedna osoba w zarządzie to też jest członkiem zarządu ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 19:27 Czytając literalnie ustawę jest członkiem...samego siebie, zarzadu 1-osobowego. Po polsku: jest zarządem jednoosobowym. Javka....pooglądaj Papieża, a nie marudzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 19:30 100 procentowy członek zarządu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 19:32 > Javka....pooglądaj Papieża, a nie marudzić :-) ja oglądam inny program "najsłabsze ogniwo-czyli jak naprawić swój różaniec" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 19:33 Bezbożnico jedna :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 19:52 a zaraz zacznie się: "Siostro, po prostu gotuj" - program kulinarny siostry Eutanazji.. no i jakże mogłabym zapomnieć - coś w temacie wspólnot: "1001 rzeczy które można zrobić z moheru" - drzwi balkonowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
serafin666 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 14:53 to już nudne : Art. 20. 1. Jeżeli lokali wyodrębnionych, wraz z lokalami niewyodrębnionymi, jest więcej niż siedem, właściciele lokali są obowiązani podjąć uchwałę o wyborze jednoosobowego lub kilkuosobowego zarządu. Członkiem zarządu może być wyłącznie osoba fizyczna wybrana spośród właścicieli lokali lub spoza ich grona. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_1011 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 15:02 Nudne nie nudne, wielkie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 18:43 Tak. Nawet może to być przechodzień. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Prezes zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej 25.05.06, 19:25 z łapanki ;) a potem nie będzie mógł sam zrezygnować, dopóki Wspólnota go nie odwoła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomkus56 Re:hmmm -do Jawy naszej kochanej 25.05.06, 20:06 I odpowiedzi brak.Cóż trudno . Na postawione pytanie odpowiem tak ... Spróbój zgadnąć? Dla ułatwienia podaję - trzeba; Wziąść lewą rękę( dłoń) i przyłożyć do lewego policzka, Wziąść prawą rękę ( dłoń ) i przyłożyc do prawego policzka, Trzymając tak ręce, następnie kilkakrotnie poprzechylać głowę raz w lewo raz w praw x 10.W trakcie przechylania niezbędnym jest głośno ( na głos własnym głosem )wypowiedanie - dosłownie ; ojojoj ojojoj ojojoj,ajajaj ajajaj ajajajaj, ojojojojojoj ojojojojojoj,ajajaj ajajaj ajajaj aaajajaj aaajajaj aaaajajaj, oooojojoj oooojojoj ooooojojoj. W trakcie wymawiania powyższych wyrażeń można przesuwać dłonie w dół lub w górę.- dowolnie i dowolną ilość razy .Należy dobrać wlaściwy tembr głosu. Kończąc, przyłożyć jedną ( dowolną) dłoń lub obie na własnym czole . Nastepnie - na zakończenie - 10 mintut nic nie mówić i wsłuchać się w siebie. Sądże ,że zadanie to dla Ciebie do wykonania jest b.prostę. Jak sama póżniej zauważysz - ogrom korzyści przyjdzie samoistnie. A z pewnośćą i lekkościa przyjdzie sama odpowiedż na postawione i skierowane do mnie pytanie.Wierzę ,że również na wszystkie pytania postawione na forum. Czego Ci życzę . Pozdrawiam .Tomasz. Koniecznie przeczwicz kilkakrotnie .Ćwiczenia czynią mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś