Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

08.10.08, 20:39
w rozwiązaniu pewnego kłopotu,,otóz dzisiaj dostałam pismo ze spółdzielni iz
byli powołani biegli sądowi [ opinia do wgladu]i musze w trybie
natychmiastowym zdemontować drzwi wejsciowe [załozyłam drzwi antywłamaniowe
otwierane na zewnatrz]szczegółem jest fakt ze to zawistni sąsiedzi złożyli skarge
istotą pisma jest jest skierowanie na droge postępowania administracyjnego
nie bardzo rozumiem,,,,,prosze mi wytłumaczyć co mi grozi jeśli nie zdemontuje
tych drzwi
Obserwuj wątek
    • czajnik5 Re: prosze o pomoc 08.10.08, 20:51
      elfinek7777777 napisała:

> dzisiaj dostałam pismo ze spółdzielni iz
      > byli powołani biegli sądowi [ opinia do wgladu]

Czyli była lub jest w toku sprawa sądowa, jak rozumiem? Biegłego powołuje sąd
      lub prokuratura w toku sprawy, aby przeprowadzić dowód z jego opinii. Jeżeli
      natomiast nie dostałaś jeszcze pozwu, to do wglądu może być conajwyżej zwykła,
      prywatna opinia techniczna, sporządzona na zlecenie spółdzielni.

Trudno powiedzieć, co Ci grozi, bo nie jest znana treść tej opinii. Przytocz
      istotne elementy, to coś wyjaśnimy.
      • elfinek7777777 Re: prosze o pomoc 09.10.08, 14:31
        czajnik5 napisał:

> elfinek7777777 napisała:
        >
        > > dzisiaj dostałam pismo ze spółdzielni iz
        > > byli powołani biegli sądowi [ opinia do wgladu]
        >
        > Czyli była lub jest w toku sprawa sądowa, jak rozumiem? Biegłego powołuje sąd
        > lub prokuratura w toku sprawy, aby przeprowadzić dowód z jego opinii. Jeżeli
        > natomiast nie dostałaś jeszcze pozwu, to do wglądu może być conajwyżej zwykła,
        > prywatna opinia techniczna, sporządzona na zlecenie spółdzielni.
        >
        > Trudno powiedzieć, co Ci grozi, bo nie jest znana treść tej opinii. Przytocz
        > istotne elementy, to coś wyjaśnimy.
        dziekuje za informacje,,niestety narzazie nie mam wglądu do tych dokumentów,,
        ponieważ w przyszłym tygodniu będą dla mnie dostępne,,,
        • koziorozka drzwi na klatkę 09.10.08, 15:48
          Prawdopodobnie drzwi po otworzeniu na klatkę schodową blokują jakieś przejście,
          na przykład dostęp do windy, przejście schodami. A tego nie wolno robić choćby
          ze względy na przepisy przeciwpożarowe.
    • elfinek7777777 Re: prosze o pomoc 10.10.08, 09:45
      elfinek7777777 napisała:

> w rozwiązaniu pewnego kłopotu,,otóz dzisiaj dostałam pismo ze spółdzielni iz
      > byli powołani biegli sądowi [ opinia do wgladu]i musze w trybie
      > natychmiastowym zdemontować drzwi wejsciowe [załozyłam drzwi antywłamaniowe
      > otwierane na zewnatrz]szczegółem jest fakt ze to zawistni sąsiedzi złożyli skar
      > ge
      > istotą pisma jest jest skierowanie na droge postępowania administracyjnego
      > nie bardzo rozumiem,,,,,prosze mi wytłumaczyć co mi grozi jeśli nie zdemontuje
      > tych drzwi
      jeszcze jedno pytanie
      CZY MOGE TłUMACZYć POTRZEBę DRZWI W ZWIąZKU Z TYM IZ BęDZIE MIESZKAłA U MNIE
      OSOBA NIEPEłNOSPRAWNA [ A KORYTARZ W MIESZKANIU JEST WASKI, WIEC MIAłABY
      UTRUDNIONE WYśCIE Z MIESZKANIA]?
      • czajnik5 Re: prosze o pomoc 10.10.08, 15:28
        Przykro mi, ale nie.

Następnym razem wyłącz capsa, proszę.
      • koziorozka Re: prosze o pomoc 10.10.08, 15:28
        wyłącz duże litery - ich nadużywanie jest niegrzeczne.
        Przebudowę drzwi możesz tłumaczyć jak chcesz, ale teraz ciut na to za póżno,
        jeśli sąsiedzi są ci nieżyczliwi. Złamałeś przepisy przebudowując wejście bez
        zgody. Spróbuj się z dogadać po dobroci, bo na siłę raczej nie zwycięzysz
    • elfinek7777777 Re: prosze o pomoc 13.10.08, 13:36
      elfinek7777777 napisała:

> w rozwiązaniu pewnego kłopotu,,otóz dzisiaj dostałam pismo ze spółdzielni iz
      > byli powołani biegli sądowi [ opinia do wgladu]i musze w trybie
      > natychmiastowym zdemontować drzwi wejsciowe [załozyłam drzwi antywłamaniowe
      > otwierane na zewnatrz]szczegółem jest fakt ze to zawistni sąsiedzi złożyli skar
      > ge
      > istotą pisma jest jest skierowanie na droge postępowania administracyjnego
      > nie bardzo rozumiem,,,,,prosze mi wytłumaczyć co mi grozi jeśli nie zdemontuje
      > tych drzwi
      Bardzo prosze o jeszcze jedna odpowiedz,,
      Właśnie wraca ze spółdzielni,,,,dokumentów do wglądu jeszcze nie dostałam [
      najbliższey termin koniec tygodnia]
      ale prosze mi powiedzieć , czy jeśli dojdzie do sprawy w sadzie administracyjnym
      , stroną w sporze będe ja i kto? - zarządca , czy właściciel mieszkania który
      złożył skarge w spółdzielni,,
      z góry bardzo dziekuje,,pozdrawiam
      • koziorozka Re: prosze o pomoc 13.10.08, 15:12
        sąsiad może cię pozwać w trybie cywilnym, spółdzielnia w administracyjnym
    • zrozpa-czona Re: prosze o pomoc 05.12.08, 11:40
      mam bardzo podobny problem,,,,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka