tar-cho
27.02.09, 23:19
Mam problem z licznikami poboru wody. Od roku naszym nowym blokiem zarządza wspólnota mieszkaniowa, na początku zeszłego roku wspólnie z sąsiadami zgłaszaliśmy problem z cofaniem się licznika cyrkulacji ciepłej wody (róznicowy) na początku firma konserwująca twierdziła że wszystko jest o.k po pewnym czasie jednak stwierdziła że coś jest nie tak i na tym sie skończyło. Na koniec stycznia otrzymałem rozliczenie wody(6 miesięcy) oraz C.O (cały rok) które wynosiło niedopłatę na wyskość 1200zł przy zaliczkach na wode zimną 53 zł, woda ciepła 53 zł oraz ogrzewanie 84 zł od razu skontaktowałem się z administratorem osiedla który poinformował mnie że policzy mi rozliczenie według średniej osiedla pod koniec lutego otrzymałem ponowne rozliczenie który wogóle sie nie zmieniło zdumiony skontaktowałem się z administracją i otrzymałem info że wg. średniej była by jeszcze wieksza niedopłata. Umówiłem sie na spotkanie z administratorem na wtorek w celu wyjaśnienia sprawy. Przy okazji całej tej sprawy wyszedł problem z licznikami C.O w rozliczeniu rocznym zuzyłem 24 j a na koniec stycznia licznik wskazywał 48 j czy możliwe jest że przy takim samy ustawieniu ogrzewania zużyłbym przez miesiąc tyle co przez cały rok???
Jak mam zmusić zarząd oraz administracje do wymiany liczników ciepłej wody oraz C.O, dodam że blok ma 1.5 roku i jest na gwarancji?
Czy istnieje możliwość innego sposobu policzenia mojego rozliczenia za wodę i czy musze płacić niedopłatę za wodę której faktycznie nie zużyłem?
Bardzo prosze o wszelkiej rady musze się przygotować do wtorkowego spotkania aby przyniosło one jakieś sensowne rozwiązanie sytuacji.