Dodaj do ulubionych

koniec Urzędu Mieszkalnictwa

26.12.03, 09:51
Od 1 stycznia zniknie Urząd Mieszkalnictwa. W Rzepie ukazał się artykuł z
nutką żalu.
Czy ktoś z Państwa może przedstawić argumenty za jego dalszym istnieniem ?
Jakie (i kto) odnieśliśmy korzyści z dotychczasowego funkcjonowania tego
urzędu ? Czy ktoś może podać pozytywne przykłady działalności tej
instytucji ?
Obserwuj wątek
    • aborygenmiejscowy Re: koniec Urzędu Mieszkalnictwa 26.12.03, 11:27
      I bardzo dobrze. Moc sprawcza tego typu instytucji w Polsce - jest prawie że
      równa zeru. Sam jestem geodeta i przyznam - przez wiele lat obserwowałem
      kolejne przeobrażenia Głównego, Centralnego Urzędu Geodezji. Tak jak rożnej
      maści stowarzyszenia tak tego typu instytucje w idyllicznym wręcz klimacie
      bylejakości produkują potworki prawne i nowe sfery armii Polski Kolesiów. Nikt
      praktycznie tej radosnej twórczości nie kontroluje i jakoś to sie toczy. Nie
      jestem specjalista od budowania i konstruowania tego typu struktur, ale jeżeli
      są one potrzebne, proszę przedstawić znaczące (nie wydumane i ideologiczne)
      argumenty za - do tego poparte dokonaniami in + tychże. Bo wykaz bubli o
      przerażających wręcz konsekwencjach można by zacząć od pierwszego z brzegu -
      Prawo Budowlane. A i jeszcze jedno dodam. Ostatnio rozmawiałem z pracownikami
      GUS-u i byłem przerażony tym, co usłyszałem. Ta oto instytucja nic nie wie i
      nawet nie stara sie zgłębić - rynku nieruchomości w Polsce. Dlaczego - ano,
      dlatego ze zwrócili sie (GUS) do Głównego Urzędu Geodezji i innych ważnych
      instytucji - w tej sprawie, a te odpowiedziały im ze ta rzecz jest tak nie
      istotna, ze nie warto sie nią zajmować. To samo dotyczy katastru majątkowego,
      wieczystego użytkowania, podatku katastralnego, powszechnej taksacji,
      planowania przestrzennego i funkcjonowania codziennego służb architektoniczno-
      urbanistyczno-konserwatorskich. To czystej krwi PARANOJA. A wiec, kto tą smutną
      rzeczywistość tworzy - Główne Urzędy, a na pohybel im za takie dzieło.
    • abcd17 Re: koniec Urzędu Mieszkalnictwa 26.12.03, 12:34
      dozorca1 napisała:

> Od 1 stycznia zniknie Urząd Mieszkalnictwa. W Rzepie ukazał się artykuł z
      > nutką żalu.
      > Czy ktoś z Państwa może przedstawić argumenty za jego dalszym istnieniem ?
      > Jakie (i kto) odnieśliśmy korzyści z dotychczasowego funkcjonowania tego
      > urzędu ? Czy ktoś może podać pozytywne przykłady działalności tej
      > instytucji ?

UMiRM zniknie - pozostana ludzie pracujacy pod innym szyldem. Niewiele sie
      wiec zmienia.

Pozdrawiam,
      • aborygenmiejscowy Re: koniec Urzędu Mieszkalnictwa 26.12.03, 16:42
        Masz Pan racje Panie Macieju pozostana "LUDZIE"a wlasciwie kolesie. I co mamy
        sie z tym pogodzic, aby nadal tworzyli nam wirtualna rzeczywistosc, obciazajac
        nas pietnem swej ignorancji?
    • dozorca1 nie ocieram łez 29.12.03, 18:18
      Widzę, że nikt nie broni Urzędu Mieszkalnictwa (a na tym forum są raczej
      wyłącznie ludzie "z branży"), więc nie ma kogo i czego żałować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka