Dodaj do ulubionych

Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima

12.12.03, 10:49
Mam zamiar sobie kupic ktores z wymienionych aut ( chodzi o uzywane kilku
letnie 96-98 r.) o pojemnosciach ok 3 litrow. ktore z aut byscie proponowali
kupic, na co mam zwracac uwage przy ewentualnym zakupie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziemek Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima IP: 217.11.134.* 12.12.03, 11:31
      z punktu mając na uwadze, że takoż mam do czynienia z autem z silnikiem 3.0L
      mogę powiedzieć że to dużo pali, no ale pewnie jak masz kasę na konia, to i na
      siano też:) Jeśli chodzi o nissana, to jest najmniej chodliwy wśród amatorów
      cudzej wlasności, czego o pozostałych rzec nie podobna. Jeśli chodzi o
      szczegoły techniczne, no to nie jestem posiadaczem żadnego z niego, więc nic tu
      madrego nie napiszę. Sam jeżdżę dużym japońcem-automatem ze wspomianym
      silnikiem trzylitrowym, fał sześć, z `96 no i jest OK.
      • qreenblack Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima 12.12.03, 11:52
        Gość portalu: ziemek napisał(a):

> z punktu mając na uwadze, że takoż mam do czynienia z autem z silnikiem 3.0L
        > mogę powiedzieć że to dużo pali, no ale pewnie jak masz kasę na konia, to i
        na
        > siano też:) Jeśli chodzi o nissana, to jest najmniej chodliwy wśród amatorów
        > cudzej wlasności

I jako towar na rynku wtornym tez.
        • wowo5 Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima 12.12.03, 19:44
          Zalezy o co ci chodzi. Jezeli chcesz, by sasiadom kopara opadla to dwa pierwsze
          sie bardziej kwalifikuja. Jezeli chcesz auta o zacieciu sportowym to 5 bedzie
          najlepsza. Jezeli chcesz miec duzo miejsca w srodku to Maxima. Maxima to tez
          spokoj sumienia (mniejsze prawdopodobienstwo kradziezy, doskonala
          niezawodnosc). Jezeli chodzi o komfort to MB nie bedzie mial sobie rownych.
          Maxima ma naped na przod i to jest jej niewatpliwa slabosc, jezeli interesuje
          cie sportowa jazda lub zaleta - w zimie bedzie sie lepiej nia jezdzic. Sa to 3
          rozne auta. Wybor nalezy do ciebie. Ja wiem, co bym wybral.
    • Gość: Szymi Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 20:18
      Maxiam 96 to zupelnie co innego niz 98 - ja jezdzilem "przejsciowka" (koniec
      97 - wyglada jak 98) - pali okolo 16-17 L, troche twarda jak na taki samochod,
      w srodku srednio, wersja ze skora ale np boczki nie byly obszyte, za bardzo
      platikowa - sprzed bose w standardzie. zaleta (wada?) jest ze sie kompletnie
      nie czuje predkosci, aha skrzynia troche "rwie" przy zmianie biegow.

BMW - najlepszy silnik z tej trojki, "najfajniej" sie jezdzi najelepiej w
      srodku wykonczona.

Mercedes - jezdzilem tylko modelem 2001 w kombi (e320 avantgarde) i to prawie
      nowym -wiec wypadl super (mial super wyposazenie, typu ekranik kolorowy na
      konsoli, radio bose, skora obszyte wszystko lacznie z deska - w porownaniu z
      nim w srodku to tamta Maxima to jakis gniot ale moze sa lepsze wersje), jedyny
      problem to ze skrzynia sie zastanawiala przed redukcja za dlugo. za krotko
      jezdzilem zeby cos wiecej napisac (mercedes bedzie chyba najdrozszy)

ja bym wzial BMW (nie biore pod uwage mozliwosci kradziezy, kosztow itd, tylko
      wzgledy techniczne)
      • Gość: kuzyn Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima IP: 81.208.60.* 12.12.03, 20:23
        .....Kocham USA za ten ich optymizm!.............
        Tylko tam mozna porownac Maxima do BMW i MB!......
        Znam wersje Maxima US i UE(prawie takie same)i naprawde wstydzil bym sie
        jezdzic takim czyms po miescie........
        Ale co czlowiek to inny gust i trzeba respektowac gusty.......
    • Gość: manix Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima IP: *.espol.com.pl 13.12.03, 00:06
      zdecydowanie maxima najmniej traci na wartości z wiekiem,ale czy to zaleta
      przy zakupie używanego?problematyczne.
      • qrenblack Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima 13.12.03, 00:11
        Gość portalu: manix napisał(a):

> zdecydowanie maxima najmniej traci na wartości z wiekiem,ale czy to zaleta
        > przy zakupie używanego?problematyczne.
        Cos ci siem pojebalo,Maxima to kupa badziewia ktora po roku jest warta polowe.
        • Gość: manix Re: Mam pytanko. Okular vs Bmw5 vs Maxima IP: *.espol.com.pl 13.12.03, 00:59
          żeczywiście mój błąd,traci najwięcej.i przestawiłem słowo.
          • qrenblack Tylko BMW - freude am fahren !!! 13.12.03, 01:04
            Wszystko inne to kupa gowna,hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka