phere_nike 11.02.11, 09:00 Dziewczyny, poradzcie. Potrzebuję dobrego, dziecięcego stomatologa w Bielsku dla mojej 5,5latki. Ma dwa zepsute ząbki, do borowania :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gigilena Re: dentysta dziecięcy 11.02.11, 14:48 hej, polecam ci z doświadczenia koleżanek i siostry która chodzi tam z synem od 2 roku życia - gabinet Vita-Dent na Broniewskiego - Pani Monika Spiss-Porębska. Świetna babeczka i ma podejście do dzieci bo sama jest mamą. W dodatku dobrze wyposażony i przyjemny gabinet - nie straszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lotos.flower Re: dentysta dziecięcy 11.02.11, 15:13 Pani Defitowska w Primadent na Barlickiego 11 Odpowiedz Link Zgłoś
pigula74 Re: dentysta dziecięcy 11.02.11, 20:51 www.pczbielsko.pl/stomatologia.html a ja polecę sprawdzone miejsce dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
makahopsa Re: dentysta dziecięcy 11.02.11, 20:57 moja 3 i pół letnia córka chodzi (no, 2x była) do doktora Marcina, w Stmatologii Sypień (to gabinet na Piastowskiej, w okolicach Magnum. nawet się nie skrzywiła i pozwoliła z ząbkiem zrobic co potrzeba. wszystko miała wcześniej pokazane, wytłumaczone itp. bardzo polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: dentysta dziecięcy 12.02.11, 12:36 Mój zrażony wcześniej syn (4,5 roku) zaczął znów chętnie chodzić do dentysty po wizycie adaptacyjnej w Dental City w Sferze. Wytłuamczono i pokazano mu wszystko tak zabawnie i dokładnie, że wręcz zafascynował się stomatologią ;) Trzeba się tam jednak liczyć z kosztami (chyba nie ma wizyt na NFZ) i z tym, że nie od razu zostaną wyleczone chore zęby. Zaczyna się od pokazywania gabinetu i sprzętów, na kolejnej wizycie jakis bezbolesny zabieg typu lakowanie zęba, potem stopniowo coraz więcej i coraz poważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nita9 Re: dentysta dziecięcy 12.02.11, 20:40 Witam Przerobiłam już wiele z moją prawie 3 letnią obecnie córką, zęby zaczełam jej leczyc od 2roku życia i polecam dla dzieci super sprawa bez wiercenia nieprzyjemnego grzebania itp leczenie ozonem w Bielsku VIP DENTAL (150zl ząbek), mam pytanie do mamy kt była z dzieckiem w DENTAL CITY u kt lekarza?lekarki byli tam też chodziłam, ale moja córka to ciężki przypadek :)ja obecnie chodzę do teraz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: dentysta dziecięcy 13.02.11, 14:27 Pani doktor ma na imię Magda, nazwiska w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nita9 Re: dentysta dziecięcy 13.02.11, 15:41 hej wiem wiem teraz u niej ja lecze zęby młoda super P.doktor Magda Wanat, ale moja córka chodziła do innej P.dr gorszej niestety ale to wiem dopiero teraz..., P.Justyna pomoc stom.jest rewelacja pewnie masz takie same odczucia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: dentysta dziecięcy 13.02.11, 20:02 o właśnie, Magda Wanat! I tak, pani Justyna rewelka :) Zajęły się młodym naprawdę doskonale, teraz póki co w ogóle nie boi się tam chodzić,a był mocno zrażony (w innym miejscu). Odpowiedz Link Zgłoś
phere_nike Re: dentysta dziecięcy 15.02.11, 10:04 Dziewczyny, dziękuję, jestescie niezawodne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ju_ka Re: dentysta dziecięcy 28.02.11, 21:12 Ja polecam SIDENTAL w Czechowicach,nie najtaniej ale dla dzieci,moim zdaniem, najlepiej. Mają anestezjologa i podtlenek azotu. Na pewno odradzam Sferę,po wizytach u doktor Szymali,moja trzyletnia córeczka straciła ząbka,który powinna mieć do 9 roku życia. Poza tym konsultacje w Sidentalu są bezpłatne,doktor wychodzi do dzieci bez stresu na fotelu,zawsze dostają fajnego misia :) Odpowiedz Link Zgłoś
vobi Re: dentysta dziecięcy 01.03.11, 09:52 a Eurodentica na Partyzantow? Ktos byl tam z dzieckiem? Wybieram sie z dwuletnim maluchem na pierwsza kontrole/wizyte "adaptacyjna"... Odpowiedz Link Zgłoś
ju_ka Re: dentysta dziecięcy 01.03.11, 14:38 To może podjedź sobie do Sidentalu? Taka wizyta tam nic nie kosztuje,stomatolog jest super,dzieci go uwielbiają. W Sferze za pierwszą wizytę,która była jedynie 45 zabawą w to,co jest w gabinecie a na koniec tylko :to otwórz buzię zapłaciłam 70 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
vobi Re: dentysta dziecięcy 01.03.11, 22:12 ju_ka, dzieki, w Eurodentice tez pierwsza wizyta jest bezplatna... no nic, juz potwierdzilam ze jutro przyjdziemy, zobacze co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: dentysta dziecięcy 14.03.11, 10:35 Ja jestem niezmiennie zadowolona z Dental City. Przypuszczam, że jak wszędzie u każdego specjalisty - ilu pacjentów tyle opinii i zawsze zdarzy się jakaś "wpadka" czy coś co komuś się może nie spodobać. My tydzień temu zostaliśmy przyjęci z bólem zęba, choć termin mieliśmy dopiero na konec marca. Pani Magda w zespole z panią Justyną doskonale dały sobie z młodym radę, choć ząb bolał bardzo i nie była to łatwa sprawa. Było znieczulenie. Zapłaciłam 50 zł. Za pierwszą wizytę "adaptacyjną" też tyle dałam, a nie 70. Jak dotąd 70 zapłaciłam tylko za wizytę z wypełnieniem. Wszelkie inne zabiegi były tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
phere_nike Re: dentysta dziecięcy 14.03.11, 13:10 O matko, to chyba sie tam wybiore, pojechałam do Sidentalu w Czechowicach, miło owszem, ale wyciągnęli mi z kieszeni 220zł na wstepie za 1 plombę plus rozpoczete kolejne. Troche duzo jak dla mnie. Mpd3, a to znieczulenie to jak dziecku podawali? Najpierw zel na dziąsełko? Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: dentysta dziecięcy 16.03.11, 14:29 Znieczulenie dozowane było komputerowo. Szczegółów nie znam dokładnie, bo nie znam się na tym zupełnie, ale wiem, że nie podano mu całej dawki. Było to dla młodego zupełnie nowe doświadczenie, przeszkadzała mu ta dręwiejąca powoli warga, wiercił się. Ale udało się ostatecznie oczyścić ząb i włożyć lekarstwo. Za to wszystko zapłaciłam właśnie 50zł. Na następnej wizycie ząb będzie plombowany i przypuszczam, że - tak jak przy poprzedniej plombie - zapłacę 70zł. Odpowiedz Link Zgłoś
vobi Re: dentysta dziecięcy 16.03.11, 11:49 To jeszcze uzupelnie (moze kogos to zainteresuje) ze w Eurodentice wizyta adaptacyjna bezplatna, Pani Doktor i Asystentka bardzo przyjemne i maja dobre podejscie do dzieci. Mialam kilka pytan, otrzymalam wyczerpujace odpowiedzi. Corka nie ma na razie zadnych ubytkow, wiec poki co nie planuje wizyt, kolejna kontrolna za ok. pol roku, mysle ze tez pojde do Eurodentica. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_ka Re: dentysta dziecięcy 16.03.11, 15:23 W Sidentalu rzeczywiście tanio nie jest,ale ja za dobrego dentystę i ginekologa zapłacę każdą cenę ;) Do Srefy chodziliśmy do doktor Bożeny Szymali i już never never never. Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: dentysta dziecięcy 16.03.11, 20:49 A to było w Dental City? Bo w Sferze są conajmniej dwie przychodnie stomatologiczne. Tak czy siak, ekipę dr Wanat polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_3000 Tylko Dental City 17.03.11, 10:24 No na pewno nie w Dental City bo tam ta Pani nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
phere_nike Sidental 18.03.11, 09:56 Teraz dokonczylismy jeszcze ząbek w sidentalu, za plombe światłoutwardzalną bez znieczulenia u dziecka zaplacilam 120zl. Nie mam uwag co do obsługi (moze oprócz pani odbierajacej telefony na recepcji, ktora zadala ode mnie zebym okreslila przy zapisywaniu sie czy dziura jest głeboka i czy to bedzie kanalowe, czy zwykle i nie przyjmowała argumentów ze własnie po to ide do stomatologa zeby on zdecydowal). Natomiast cenowo za drogo jak dla mnie. Zamierzam dolaczyc do Dental City :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalw297 Tylko Dental City 21.03.11, 23:06 Dobra decyzja ;) ja jestem zadowolony bardzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_fik Re: dentysta dziecięcy 03.01.14, 15:57 Hej. Odkopuję wątek, bo mam ten sam problem. Mój niespełna 6 letni synek, ma dwa ząbki do leczenia. Minęło już trochę czasu odkąd ktoś na ten temat pisał, więc powiedzcie bardzo proszę, jakie przychodnie i jakich stomatologów dziecięcych polecacie teraz? Dental City, Eurodentica a może macie jakieś inne sprawdzone, przyjazne małemu pacjentowi miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: dentysta dziecięcy 03.01.14, 17:31 Polecam dr Annę Kaszę-Ptak, chodzę z córką od dwóch lat i obie jesteśmy zadowolone. Gabinet przygotowany dla dzieci, panie bardzo miłe: Anna Kasza-Ptak Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: dentysta dziecięcy 03.01.14, 22:34 Eldent Ewa Caputa, ul. Sternicza na os. Beskidzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: dentysta dziecięcy 10.01.14, 15:19 A ja niezmiennie Dental City polecam i wciąż tę samą panią doktor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka3111 Re: dentysta dziecięcy 06.01.16, 15:19 Z czystym sumieniem jeśli chodzi o leczenie dziecka mogę polecić małżeństwo stomatologów przy ul.budowlanych. Widać, że mają podejście do dzieci. Telefon znajdziesz na www.dobrydentystabielsko.pl/bielsko-biala/ Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_mw Re: dentysta dziecięcy 27.01.17, 12:31 Najlepszy dentysta jest w Dental-Care :) ja jeżdżę do Żywca ale w marcu otwierają Klinikę w Bielsko-Biała :) Będzie stomatolog ale także cała chirurgia stomatologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś