Dodaj do ulubionych

Panie Prezydencie Krywult,

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.05.04, 01:03
Władze miasta BB, którego Pan jesteś Prezydentem, zachowały się w sposób
iście żałosny. Wejście Polski do Unii stanowi kamień milowy w jej historii.
Nie podjęcie przez władz jednego kroczku (mając cudziemców w mieście z okazji
festiwalu teatrów lalkowych) aby uczcić to wejście w sposób uroczysty i
radosny jest żałosnym zaniedbaniem z Pana strony. Świadczy to, że Pan nie ma
żadnej koncepcji czym to miasto ma być a tylko jakiś kiepściutki pomysł jak
miastem zarządzać. To nie Apena, Panie Prezydencie. Za co Pan bierze
pieniadze. Nie wiedziałem, że jest Pan tak żałosną kreaturą. Brzmi to
obraźliwie bo taki jest mój zamiar - obrazić Pana. Nie wiem tylko czy mi się
uda. Do tego trzeba troszeczkę, odrobinkę, stylu. Pan go nie ma za złamany
grosz.
Obserwuj wątek
    • Gość: md Re: Panie Prezydencie Krywult, IP: *.visp.energis.pl 01.05.04, 12:01
      Dodając restrykcyjną politykę mamy obraz "ciemnogrodu dla mas" i perspektywę
      dalszych ograniczeń wolności obywatelskich na modłę byłego reżimu.
    • maximuss1 do Remusa! 01.05.04, 14:28
      Remus - o ile mnie pamięć nie myli, (nie chce mi się po prostu grzebać w
      archiwum) kiedy zaliczyłem "wpadkę" krytykując Prezydenta (choćby poprzez
      publikację wierszyka)i opublikowalem przeprosiny (na co - uważam - na moim
      miejscu byś się nie zdobył..) byłeś wsród osób ostro walących we mnie na tym
      forum. Teraz Ty obrażasz Prezydenta - czym można wytłumaczyć taką zmianę
      poglądów?????
      za dwa lata rozpoczęcie kampanii - zamiast obrażać - jak masz cos do
      zaproponowania mieszkańcom B-B - kandyduj do rady!!!!
      Rafał
    • wikin Re: Panie Prezydencie Krywult, 02.05.04, 18:13
      to akurat nie nowość
      nic się nie dzieje z okazji wejścia do unii, nic się nie dzieje ciekawego przy
      okazji WOŚP, nic się nie dzieje gdy cała polska się cieszy
      i nic się działo za traczyka i wcześniej
      takie miasto, może władza powinna to zmienić odgórnie
      poza tym nie każdy mieszkaniec naszego miasta cieszy się z wejścia do UE, wielu
      ma "mieszane uczucia"
      więc świętowanie tego faktu za kasę podatnika to równie dobry powód do krytyki
      jaśnie panującego jak i zaniechanie świętowania
      • albrecht1 Re: Panie Prezydencie Krywult, 03.05.04, 08:55
        Myślę, że trzeba się na coś zdecydować. Przez kilkanaście lat kolejne rządy
        realizowały politykę połączenia z Unią. Ktoś te rządy wybierał. Rok temu, w
        referendum chyba nie głosowały krasnoludki. Skoro zatem większość z nas
        chciała, by wydarzyło się to, co 1 maja, to może jednak wypadałoby coś
        zorganizować?
        • wikin Re: Panie Prezydencie Krywult, 03.05.04, 19:42
          albrecht1 napisał:

> Myślę, że trzeba się na coś zdecydować. Przez kilkanaście lat kolejne rządy
          > realizowały politykę połączenia z Unią. Ktoś te rządy wybierał. Rok temu, w
          > referendum chyba nie głosowały krasnoludki. Skoro zatem większość z nas
          > chciała, by wydarzyło się to, co 1 maja, to może jednak wypadałoby coś
          > zorganizować?

i tu się nie zgadzam
          to już znamy, święto 1-go maja, jedyny słusznie obrany kierunek, cieszymy się
          na zawołanie wszyscy bez wyjątku
          owszem, w przeciwieństwie do poprzednich, tym razem "święto 1-go maja" zostało
          zatwierdzone oficjalnym "tak" większości, ale czy to znaczy że wszędzie od
          malutkiej wioseczki po 2-milionową stolicę mają przechodzić w tym dniu pochody
          spiewające odę do radości ?
          zresztą chyba nikt nie bronił lokalnym euroentuzjastom zorganizować swojego
          festynu, czyż potrzebne do tego jest błogosławieństwo jaśnie panującego, a może
          kasa podatnika, którą dysponuje ?
    • fibin Re: Panie Prezydencie Krywult, 03.05.04, 11:56
      Co się tak czepiacie naszego Pana Prezydenta? Kult wczoraj grzał na błoniach,
      aż szyby w oknach drżały, a w Pnsjonacie Maria w Szczyrku to nawet kapela
      góralska i niejaka Brodka dawały czadu! A dzis możecie się jeszcze na grupę
      Furmana załapać:) Mało?

A Pan Prezydent jest bardzo zajęty, ostatnio widziałem go jak ściskał
      siatkarki, w towarzystwie Pana Prezesa zresztą, (któremu podobno Rywin do pięt
      nie dorasta):)
      • wikin Re: Panie Prezydencie Krywult, 03.05.04, 20:02
        fibin napisał:

> Co się tak czepiacie naszego Pana Prezydenta? Kult wczoraj grzał na błoniach,
        > aż szyby w oknach drżały, a w Pnsjonacie Maria w Szczyrku to nawet kapela
        > góralska i niejaka Brodka dawały czadu! A dzis możecie się jeszcze na grupę
        > Furmana załapać:) Mało?

no właśnie bardzi koncertowe to nasze miasto się zrobiło
        kult, hey, oddział zamnknięty
        ale chyba ratusz nie ma z tym nic wspólnego
        • Gość: Kaligula Re: Panie Prezydencie Krywult, IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.05.04, 21:01
          Od organizowania tego typu imprez jest np. BCK...
          także nie można powiedzieć, ze ratusz nie ma z tym nic wspólnego, poniewaz on
          dotuje bck...
          oby jak najwiecej takich imprez, wole sie przejsc na koncert niz siedziec pod
          blokiem i nic nie robic!!
    • strasznysknerus Do "piesków" 05.06.04, 01:33
      • strasznysknerus Do "piesków "szczotką" czesanych....." 05.06.04, 01:39
        Czy nikt nie zauważył tych niecnych wyzwisk i obelg pod adresem NASZEGO
        PREZYDENTA skierowanych???????
        SKANDALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
        L!!!
        Ale wiara w to, że pieski wychwycą tę obrazę pozwala mi spać spokojnie!!!!!
        Sknerus (straszny)i wróg obrażania (chyba, że na tym można zarobić,,,,)
    • jula04 Re: Panie Prezydencie Krywult, 18.06.04, 22:39
      Czego się można spodziewać od takiego "Buroka z Wąsami", który zaczyna kadencję
      od wymiany nowej limuzymy ze skórą, na jeszcze nowszą limuzynę z jeszcze nowszą
      skórą ?
      • strasznysknerus Re: Panie Prezydencie Krywult, 19.06.04, 00:44
        jula04 napisała:

> Czego się można spodziewać od takiego "Buroka z Wąsami", który zaczyna
        kadencję
        >
        > od wymiany nowej limuzymy ze skórą, na jeszcze nowszą limuzynę z jeszcze
        nowszą
        >
        > skórą ?

Niczego dobrego! Ale, toż to sami Bielszczanie go wybrali???
        A w ogóle - czy Krywult to Polskie nazwisko (pytam jedynie z ciekawości) - coś
        Ukrainę wymawiając go słychać.......
        • Gość: krzysztof Były Prezydent Włoch = Prezydent Bielska - Białej IP: *.bielsko.msk.pl 20.06.04, 20:51
          To fakt ! Kilka dni temu wróciłem z Włoch z małej miejscowości położonej nad
          Morzem Tyreńskim 53 km na północ od Rzymu, w której to mieszka były prezydent
          Włoch Oscar Luigi Scalfaro i o zgrozo zobaczyłem, że dysponuje on służbową
          Lancią Thesis - taką samą jak Krywult - i straszna złośc mnie ogarnęła, że
          prezydent 180 tyś miasta w Polsce rozbija się taką furą co były prezydent Włoch
          (przez dwie kadencje) wybitna osobowość o czystej przeszłości. OJ hyba jednak
          zbyt wysokie progi - nawet zgolenie wąsów nic by nie pomogło.
          Ale kiedy dowiedziałem się jeszcze o podwyżce tej dotychczas "żebraczej pensji"
          to ogarnęła mnie ogromna złość, ale pomyślałem sobie, że skoro dla Krywulta
          jest to normalne to doszedłem do ostatecznego wniosku, że jest to człowiek
          absolutnie pozbawiony wyczucia dobrego smaku i przyzwoitości. Oby te dwa lata
          męczarni dla mieszkańców minęły jak najszybciej!!!
          • strasznysknerus Re: Były Prezydent Włoch = Prezydent Bielska - Bi 21.06.04, 12:15
            Gość portalu: krzysztof napisał(a):

> To fakt ! Kilka dni temu wróciłem z Włoch z małej miejscowości położonej nad
            > Morzem Tyreńskim 53 km na północ od Rzymu, w której to mieszka były prezydent
            > Włoch Oscar Luigi Scalfaro i o zgrozo zobaczyłem, że dysponuje on służbową
            > Lancią Thesis - taką samą jak Krywult - i straszna złośc mnie ogarnęła, że
            > prezydent 180 tyś miasta w Polsce rozbija się taką furą co były prezydent
            Włoch
            >
            > (przez dwie kadencje) wybitna osobowość o czystej przeszłości. OJ hyba jednak
            > zbyt wysokie progi - nawet zgolenie wąsów nic by nie pomogło.
            > Ale kiedy dowiedziałem się jeszcze o podwyżce tej dotychczas "żebraczej
            pensji"
            > to ogarnęła mnie ogromna złość, ale pomyślałem sobie, że skoro dla Krywulta
            > jest to normalne to doszedłem do ostatecznego wniosku, że jest to człowiek
            > absolutnie pozbawiony wyczucia dobrego smaku i przyzwoitości. Oby te dwa lata
            > męczarni dla mieszkańców minęły jak najszybciej!!!

Na aucie świat się nie kończy! Niechaj Prezydent jeździ tą Lancią - chociaż
            będąc na jego miejscu wolałbym Saaba! Co do zarobków - czytałem, że sam
            Prezydent chciał zdjęcia z porządku obrad punktu dot. jego zarobków - tak więc
            nie można go winić, że dąży do otrzymania podwyżki.
            Sknerus (straszny)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka