Dodaj do ulubionych

Pojednanie Ponad Podziałami

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:41
Czy może mi ktoś wyjaśnić o co tu chodzi w tej całej szopce. To chyba
"propaganda" przed wyborami, bo jak za nic nie moge tego "stworu" zrozumieć.
Jeśli ktoś mi był by w stanie wytłumaczyć to bardzo ogromnie dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: loki Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 08:42
      To proste pojednają się nad podziałem kasy dla siebie.
      • rogol-x Re: Pojednanie Ponad Podziałami 22.10.06, 20:29
        Człowieku przestań rżnąć głupa i udawać,że nie wiesz o co codzi.Uważam,że
        szukasz zaczepki i poprostu prowokujesz.Mimo to wyjaśniam: Pojednanie Ponad
        Podziałami nie jest to żadna "propaganda",tylko nazwa jednego z"4-rech"
        komitetów wyborczych,które zostały z naszej gminy Miasteczko Śląskie zgłoszone
        do rejestracji u WOJEWÓDZKIEGO KOMISARZA WYBORCZEGO w Katowicach. Każdy Komitet
        Wyborczy,który chce zgłosić swoich kandydatów na radnych(obojętnie jakiego
        szczebla)przed dopełnieniem wszystkich formalności prawnych zgodnych z
        ORDYNACJĄ WYBORCZĄ między innymi musi podać nazwę tegoż Komitetu -a nazwę może
        każdy wymyślić sobie jaka tylko przyjdzie mu do głowy,oby tylko takowa nie była
        wcześniej już zgłoszona przez kogoś innego,bo wtedy jest to tak zwany "plagiat"
        i Komitet nie zostanie zarejestrowany.To by było tyle-myślę,że wytłumaczyłem to
        bardzo przystępnie i dla wszystkich bardzo zrozumiale-uważam,że prościej już
        nie można.Co do podziału kasy to można to różnie interpretować i różnie do tego
        podchodzić.Idąc takim tokiem myślenia, też można by powiedzieć,że "SAMORZĄDNE"
        MIASTECZKO to też nic innego tylko rodzinna klika(towarzystwo wzajemnej
        adoracji),która rządzi nami tylko"SAMA"i uważa, że tak musi być dalej.Ja uważam
        inaczej i najwyższy czas było by to zmienić,ale o tym zadecydują już niedługo
        sami wyborcy.
        • Gość: mieszkaniec gminy- Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 20:53
          Rozumiem - wybory musza być takie prawo ale w/g mnie to szkoda forsy na tych
          pseudo-radnych w tej gminie.Jak chcesz coś załatwić to rżną głupa i najchętniej
          gdybyś z tym problemem poszedł gdzie indziej a sprawe załatwisz gdy
          bezpośrednio zgłosisz ją w Urzędzie u Burmisztrza lub jego zastępcy.Dwa razy
          miałem taką sytuację , że zgłaszałem problem u radnych z różnych opcji a i tak
          w końcu skończyło się na wizycie w Urzędzie.Nie interesuje mnie kto lub z
          jakiego komitetu bo na nich wszystkich szkoda naszej forsy a najlepiej gdyby
          było ich jak najmniej np: 3 - po jednym z Miasteczka ,Żyglina i wspólny dla
          Brynicy+Bibieli.Było by tak samo skutecznie a dużo taniej.
        • Gość: loki Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:24
          Ty mi nie tłumacz o co chodzi bo w polityce a tym bardziej w samorządach chodzi
          tylko i wyłącznie o kasę, o wygrany przetarg, o załatwienie sobie i rodzince
          posadki, o dietę etc. I nikt mnie nie przekona że mam kogoś wybrać, tym bardziej
          po tym jak kolega zrezygnował z kandydowania stwierdzając po spotkaniu z innymi
          kandydatami że z takimi głąbami to nie ma zamiaru nawet w korytarzu się mijać.
          • rogol-x Re: Pojednanie Ponad Podziałami 22.10.06, 22:51
            Widzę,że rozumiesz sedno sprawy(nie wiem skąd to znasz)i cieszy mnie,że tak
            widzisz problem.Co do pojścia na wybory to tylko i wyłącznie Twoja wola,bo
            przecież żaden Cię do tego nie ma prawa przekonywać,a tym bardziej zmuszać.Co
            do Twojego kolegi, to widać,że jest to wyjątkowa jakaś osobistość,która ma
            chyba zbyt wygórowane(wydumane)zdanie o sobie uważając wszystkich innych
            za "GŁĄBÓW"-proponował bym mu więcej samokrytyki w stosunku do siebie i nieco
            więcej pokory a napewno będzie Mu łatwiej iść przez życie nikogo nie obrażając
            i nkomu nie ubliżając.Przemyśl to.
            • Gość: X z Miasteczka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:25
              Czytałam to i bardzo interesujące. Mam jednak kilka pytań: 1) Czy były z Wszej
              strony - PPP - jakieś w tym kierunku czynione kroki w kierunku pojednania - czy
              tylko dalej obmawiania?; 2) Czy dalej wielka obraza na kosciół (czyt. DG - mam
              to w dupie) 3) Czy PPP to tylko wyskok do "przejęcia władzy" rodzinnej przed
              wyborami po nie wypalonym referendum? 4) Czy jak zarejestrowany KWW PPP ma
              swoje konto bankowe to bedzie wkońcu przelew za referendum w kwocie 27.ooo ?
              narazie tylko te króciutkie pytania reszta na bieżąco - dziękuję za ewentualną
              SENSOWNA odp.
            • Gość: wyborca Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:50
              Mam też pyanie do przedstawicieli nie rodzinnego klanu: czy kandydat na
              burmistrza który wisi sobie w oknie na ranku za kratami czy to już coś oznacza
              jak go wybierzemy to odrazu pójdzie SIEDZIEĆ za machloji, kliki i jeszcze Bóg
              (grześ) wie za co ?
              • Gość: zainteresowany2006 Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:30
                Widzę po wpisach,że kampania wyborcza w naszej gminie ruszyła na całego.Szkoda
                tylko,że przy tej okazji co niektórzy zaczynają nieźle sobie używać i pokazywać
                swoje niby to wielkie talenty jakie to niby im się wydaje posiadają.Mam
                pytanie,czy ktoś kto pracuje w urzędzie,w sklepie,w hurtowni,czy w jakiejś
                innej instytucji w której w oknach dla bezpieczeństwa przed popularnymi u nas
                złodziejami są wstawione okna pracują sami kryminaliści i złodzieje??? Czy
                ludzie w miasteczku potrafią tylko kpić i ośmieszać jeden drugiego-tak potrafi
                każdy głupek-czy nie stać nas już na nic więcej???
              • Gość: Gozdzikowo ... Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 01.11.06, 11:52
                Jak ja juz slysze KLIKA...to sie musza etopiryna ciepnąć bo mnie trzepie!!
                OPANUJCIE SIE!!! jezeli uwazacie , iz rzekoma klika jest taka zla i kradnie to
                jakim cudem Ci ludzie juz 2 kadencje rządzą ...chyba sami musieliscie ich
                wybrac??
                ooo a mozeporuszycie teraz inny motyw....moze ktos z komisji zrobil
                machlojki...bo komisje wyborcze to tez kliki....
                • Gość: Jezry Góra Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:54
                  ..."jakim cudem Ci ludzie juz 2 kadencje rządzą ..." ? no właśnie!
          • Gość: GOZDZIKOWO Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 01.11.06, 11:47
            jezeli uwazacie zechodzi o kase...i radni przez te swoje dietki majatyle
            kasy ...itak latwo im siezyje ...todlaczego sami nie startujecie na radnych??
            Tez bedziecie BOGACI:)
    • Gość: rogol-x Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:09
      ad.1)W obecnej sytuacji trudno jest z kimkolwiek z zwaśnionych stron rozmawiać
      na temat pojednania ludzi,którzy są tak zacietrzewieni w swojej głupocie(bo
      inaczej tego nazwać nie można)i wrogo nastawieni do siebie(i o co?-o to,że ktoś
      ma inny pogląd, czy punkt widzenia na jakąś tam sprawę,czy problem).Uważam,że
      nie jest to problem łatwy,bo gdyby tak było,to byłby już dawno załatwiony.Sami
      wszyscy razem wzięci nieźle żeśmy namieszali i najwyższy czas byłby aby coś
      zacząć robić w kierunku zmiany na lepsze,bo co niektórzy jak widać i słychać
      zaczynają już sobie skakać do gardeł.Dalej tak być nie może,bo się możemy w tym
      wszystkim jeszcze bardziej pogubić,a to nie wróży niczego dobrego.Pyskować i
      podpuszczać jeden drugiego jest bardzo łatwo i to potrafi każdy prostak.
      ad.2)Jestem zdania,że nie ma żadnej obrazy na Kościół,bo obrażać to się można
      na ludzi,którzy wypowiadają swoje nieprzemyślane do końca myśli obrażając w ten
      sposób swoich bliźnich.Problem w naszym grajdołku nie polega na tym.że ktoś się
      obraził na Kościół(bo jest to wierutna bzdura-ktoś,kto by się obrażał na
      Kościół,obraża się na BOGA,ktoś kto to by czynił TO musiał by być szalony,a
      wtedy nie wie co czyni i napewno coś takiego by mu sam BÓG WYBACZYŁ).Tymczasem
      ludzie sami poobrażali się nawzajem na siebie do końca tak naprawdę nie wiedząc
      o co i tkwią w tym zaślepieniu,dalej się pogrążają w tym maraźmie nie wiedząc
      jak z tego wyjść z honorem.
      ad.3)Co do wyborów,to pozwolę sobie odpowiedzieć pytaniem na pytanie.Czy do
      wyborów ma prawo startowć w naszj gminie tylko SAMORZĄDNE MIASTECZKO i
      ewentualnie jeszcze STOWARZYSZENIE GÓRY JERZEGO-bo o ile dobrze się orientuję
      to takowe prawo zapewnia KONSTYTUCJA RP wszystkim obywatelom tego kraju,którzy
      mają bierne i czynne prawo wyborcze.
      ad.4)Odnośnie konta bankowego,to myślę,że każdy Komitet Wyborczy chcąc się
      zarejestrować miał obowiązek takowe konto założyć zgodnie z postanowieniem
      ORDYNACJI WYBORCZEJ.Jeśli natomiast chodzi o jakowyś przelew z tego konta za
      przeprowadzone w styczniu w naszej gminie REFERENDUM w sprawie BYĆ lub NIE BYĆ
      obecnego BURMISTRZA to koszty te zostały pokryte z budżetu naszej gminy(czyli z
      kieszeni podatnika-czyli nas wszystkich)-a taka była wola części tych
      podatników i było to zgodne z prawem.Proszę sobie nie kpić i nie wprowadzać
      ludzi w błąd-nie wiem skąd się wzieła kwota za przeprowadzone REFERENDUM
      27ooo,oozł- jak rzeczywiście był to koszt trzy razy mniejszy,bo dokładnie
      9o11,28zł.-można sprawdzić to w WIEŚCIACH Z RATUSZA NR2(92)LUTY2006r.I tak mamy
      prosty przykład jak co niektórzy tworzą historie,żeby nie powiedzieć fakty nie
      z tej planety.Ludzie zastanówcie się co piszecie,przestańcie judzić i
      podpuszczać innych-co chcecie przez to osiągnąć???.

l
    • Gość: wyborczyk Bronek gdzieś Ty był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 07:07
      Nie ukrywam, że Bronisław Drozdz, kandydat na burmistrza naszego miasta nie daje
      mi ostatnio spać po nocach. Tak się zastanawiałem, czy ja może jako
      miasteczkowianin, jako rogol, znam tego człowieka, chociażby z widzenia. Może
      spotkałem go przypadkiem kupującego „na jedynce” albo w innym sklepie
      drożdżówka? Może widziałem go spieszącego się na sesję Rady Miasta? Może na
      cyklicznych wiosennych i jesiennych spotkaniach lokalnej władzy z mieszkańcami
      kandydat Bronisław, pomny na swoje doświadczenia sportowe, przygniatał
      Burmistrza Stasia ciężarem swoich dociekliwych pytań i zarzutów? Z przykrością
      muszę przyznać, że nie. A uprzejmie donoszę, że zdarza mi się zajść to tu to
      tam. Kandydata Bronia nie znają nawet moi rówieśnicy. Nie tylko ci, którzy jak
      mnie widzą to ciągną mnie do „laguny”, ale także ci co na salonach lokalnych
      starają się uprawiać tzw. politykę. Uczciwie muszę przyznać, ze pana Drordza
      znają ludzie w jego wieku, bo pamiętają jak startował w KKS Śląsk. Od kiedy
      pojawiło się nazwisko kandydata Bronia próbowałem się co nieco dowiedzieć o nim
      i informacje, które zebrałem potwierdził sam zainteresowany na plakatach
      wyborczych. Z nieoficjalnych źródeł słyszało się trochę więcej, ale nie ma co
      powielać informacji sprawdzonych w jednym źródle. Tak się zastanawiam nad
      kandydatem Broniem i spisuje argumenty za i przeciw. Jestem na "tak" bo: nowy
      człowiek-nowe spojrzenie, bo nawet wykształcony, zna samorząd od strony
      urzędnika (choć to dla wielu może być i minus), warto czasami podjąć ryzyko w
      polityce itp. Nie wymieniłem żadnych plusów jeśli chodzi o program, bo takiego
      kandydat nie przedstawił. Argumenty "na tak" przysłania mi jednak jedna myśl: -
      Gdzie ten pan Bronek był przez te wszystkie lata? Gdzie jako obywatel Miasteczka
      Śląskiego, ma się rozumieć świadomy obywatel, ba!, wręcz przyszły kandydat na
      burmistrza, się tak naprawdę podziewał? Czy kandydat Bronisław, zanim został
      kandydatem w jakiś sposób starał się zaistnieć na tzw. scenie publicznej, czy
      próbował wcześniej recenzować poczynania ustępującej obecnie władzy (nie pytam o
      konflikt parafialny)? Coś wydaje mi się, a nawet jestem pewny, że nie.
      Oczywiście można to zwalić na karb późnego debiutu, do którego pewnie każdy ma
      prawo. Jeśli jednak ten argument przyjąć w przypadku kandydata Bronia, to co
      najmniej zastanawiające są intencje i motywacje jego. Skąd taka moja obawa?
      Chyba powątpiewam w motywacje pana Bronia dlatego, że ten człowiek, który z
      racji wykonywanego zawodu urzędnika (sic!) powinien w sposób naturalny być
      zainteresowany sprawami miasteczkowskiego samorządu. A tak mam nieodparte
      wrażenie, że z kierownika mało znaczącego referatu UM T.G., chce on nagle dostać
      awans na burmistrza. Casus kandydata Bronia smuci mnie tym bardziej, że
      potwierdza on regułę w naszym mieście. Dosyć mała i wąska grupa osób jest
      zainteresowana tym, co dzieje się w miasteczkowskim samorządzie i ma jakieś
      ciekawe i konkretne pomysły na rozwój tego miasta. Mało jest osób stale i
      świadomie recenzujących poczynania władzy, lobbujących w jakiejś konkretnej
      sprawie. Proszę mi nie przytaczać konfliktu parafialnego, bo ten przypadek od
      początku uznaję za manipulację dokonaną na wiernych, a nie bunt obywatelski.
      Zastanawia mnie czy choć połowa kandydatów na radnych, którzy nie dostaną się do
      Rady Miejskiej, po wyborach będzie starało się stworzyć na stałe jakąś opozycję.
      Śmiem twierdzić, że nie. Jako dowód proponuję przypomniec sobie nazwiska
      kandydatów poprzednich wyborach.
      • Gość: duch Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.hcm.com.pl 25.10.06, 13:07
        tu ..wyborczyk a na innym watku jak ile jeszcze
      • Gość: Córka mojego ojca Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:34
        Mieszkaliśmy a Tarnoskich Górach szanowny "wyborczyku" a mieszkając od 8 lat
        tutaj ciężko się było odnaleźć(skądś to znam) teraz kiedy sprawy się troche
        ustabilizowały i na gruncie remontów w domu i na gruncie pracy taty może
        startować. Ja wierzę w niego i w to że tak naprawdę jest do tego stworzony. Zna
        się na rzeczy!!!
        Tyle:]pozdrawiam pa:]
      • Gość: Córka mojego ojca Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:46
        Napiszę jeszcze coś...
        Mówili, że jak człowiek słyszy władza od razu mu się zaczyna nóż w kieszeni
        otwierać. I mieli rację...Jak możecie pisać, że tata przez powieszenie za
        kratami taką właśnie będzie miał przyszłość?Nie znam bardziej uczynnego i
        uczciwego człowieka od niego!!!I to nie tylko przez to, że to mój tata,
        poprostu, mogą to potwierdzić wszyscy!którzy go znają osobiście.A co do posad w
        urzędzie nie martwcie się... u nas w rodzinie nikt nie ma wykształcenia ku temu,
        co bezpośrednio wyklucza nas w oczach ojca ze stanowisk, ponieważ on wierzy, że
        ukierunkowane wykształcenie coś znaczy i w prawdziwym urzędzie powinny zasiadać
        tylko i wyłącznie wykwalifikowane, sprawdzone i uczciwe osoby. Ojciec jest mgr
        awf ale większość życia spędził za biurkiem urzędniczym więc to tak, jakby był
        już profesorem w tej dziedzinie.
        To moje zdanie na ten cały burmistrzowski temat.
        POWODZENIA!!!życzę wszystkim tym, którzy chcą nam oddać swoje serce uczestnicząc
        w samorządzie naszego miasta.
        • Gość: loki Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:59
          Gość portalu: Córka mojego ojca napisał(a):

> Napiszę jeszcze coś...
          > Mówili, że jak człowiek słyszy władza od razu mu się zaczyna nóż w kieszeni
          > otwierać. I mieli rację...Jak możecie pisać, że tata przez powieszenie za
          > kratami taką właśnie będzie miał przyszłość?Nie znam bardziej uczynnego i
          > uczciwego człowieka od niego!!!I to nie tylko przez to, że to mój tata,
          > poprostu, mogą to potwierdzić wszyscy!którzy go znają osobiście.A co do posad w
          > urzędzie nie martwcie się... u nas w rodzinie nikt nie ma wykształcenia ku temu
          > ,
          > co bezpośrednio wyklucza nas w oczach ojca ze stanowisk, ponieważ on wierzy, że
          > ukierunkowane wykształcenie coś znaczy

wykształcenie nic nie znaczy

i w prawdziwym urzędzie powinny zasiadać
          > tylko i wyłącznie wykwalifikowane, sprawdzone i uczciwe osoby. Ojciec jest mgr
          > awf

Czyli niczego nie potrafi

ale większość życia spędził za biurkiem urzędniczym więc to tak, jakby był
          > już profesorem w tej dziedzinie.

To tym bardziej niema o niczym pojęcia

> To moje zdanie na ten cały burmistrzowski temat.
          > POWODZENIA!!!życzę wszystkim tym, którzy chcą nam oddać swoje serce uczestniczą
          > c
          > w samorządzie naszego miasta.
          • Gość: Żyglin Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:18
            Wybralismy Prezydenta generała, elektryka ,niby magistra a teraz profesora i
            czy jest jakaś różnica myśle , że nie.Burmistrz w/g mnie musi być
            dobrym "gospodarzem" a tego nie nauczą z tym trzeba się urodzić a jak się ma do
            tego jeszcze wykształcenie to już jest ok.Dać trzeba szanse każdemu kto na nią
            zasługuje ja go nie znam ale szanse dostać może bo kontrkandydatów ma znanych -
            ale czy lepszych ???
        • Gość: MSI Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:44
          "A co do posad w urzędzie nie martwcie się... u nas w rodzinie nikt nie ma
          wykształcenia ku temu, co bezpośrednio wyklucza nas w oczach ojca ze stanowisk,
          ponieważ on wierzy, że ukierunkowane wykształcenie coś znaczy i w prawdziwym
          urzędzie powinny zasiadać tylko i wyłącznie wykwalifikowane, sprawdzone i
          uczciwe osoby"
          OBY TO BYŁY SŁOWA COŚ ZNACZĄCE - "RODZINA" NIE KOŃCZY SIĘ TYLKO NA
          POWINOWATYCH, ZOBACZYĆ JUŻ MOŻNA JAK CO NIEKTÓRYM BARDZO SIĘ MARZĄ POSADY W
          URZĘDZIE - A TO CO BYŁO SŁYCHAĆ PRZED REFERENDUM I POTEM TO BĘDZIE SIĘ DZIAŁO
          OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO. ŻEBY TYLKO NIE WYSZŁO TAK JAK Z TYM KOMITETEM CO OJCA
          POPIERA - TO TYLKO PODCHWYTLIWA NAZWA I NIC PO ZA TYM - A SZKODA - BO
          LICZYLIŚMY NA COŚ WIĘCEJ ZE STRONY TEGO KOMITETU. JESZCZE JEDNO, SAM BURMISTRZ
          NIC NIE ZROBI NIE MAJĄC RADNYCH PO SWOJEJ STRONIE - A TU WIELE DO ŻYCZENIA
          POZOSTAJE WIDZĄC TYCH KANDYDATÓW - OJCIEC MÓGŁ NAPRAWDĘ WYBRAĆ DOBRYCH TACY CO
          COŚ BĘDĄ CHCIELI ROBIĆ I BĘDĄ PRZEDE WSZYSTKIM UMIEĆ COŚ DOBREGO ZROBIĆ. CZARNO
          TO WIDZĘ JAK ON NIE BĘDZIE MÓGŁ NA NIKOGO LICZYĆ - I TU Z PEWNOŚCIĄ NA RATUNEK
          PRZYJDZIE WŁAŚNIE "RODZINA" - CZEGO DOPIERO WSZYSCY ZROZUMIĄ I ZOBACZĄ CO
          NAPRAWDĘ SIĘ STAŁO. BYŁ CZAS NA DOBRANIE ODPOWIEDNICH, A TAK....... TRZEBA
          BĘDZIĘ POWOŁAĆ GRUPĘ INICJATYWNĄ - TO JUŻ INNY KOLEJNY ROZDZIAŁ. POZDRAWIAM I
          ŻYCZE WYGRANIA WYBORÓW JUŻ W PIERWSZEJ TURZE
          • Gość: zainteresowany2006 Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 01:47
            Do "MSI" I INNYCH!!!
            Czytając te różne wypowiedzi na tym forum,ktoś nie zorientowany mógłby sobie
            pomyśleć,że jest to wszystko czynione w dobrej wierze i dla dobra naszej
            gminy.Moim zdaniem w większości wypowiedzi pomiędzy wierszmi co niektórych
            adwersarzy można bardzo łatwo doszukać się tylko delikatnie
            mówiąc:kpiny,szyderstwa i sarkazmu.Pozwolę się zapytać,czy w tych wyborach
            startuje tylko KWW Pojednanie Ponad Podziałami??? Dlaczego uczepiliście się jak
            przysłowiowy "RZEP PSIEGO OGONA" tylko tego właśnie Komitetu
            Wyborczego,czyżbyście nie wiedzieli,że startuje jeszcze KWW SAMORZĄDNE
            MIASTECZKO,KWW PRAWORZĄDNE MIASTECZKO i Stowarzyszenie GÓRA JERZEGO-jakoś po
            NICH się nie przewracacie.Wygląda na to,że czynicie to wszystko z obawy,że może
            przyjść czas na zmiany w układach naszej lokalnej władzy.Dlaczego ubliżacie
            ludziom,którzy zdecydowali się wystartować na radnych,dlaczego próbujecie
            wystawiać już im cenzurki,niejednokrotnie nie znając niejednego z nich.Czy nie
            lepiej by było przy końcu kadencji podsumować dorobek starego układu rządzącego
            i zastanowić się czy ludzie,którzy rządzili naszą gminą przez ostatnie długie
            lata zasłużyli sobie i czy są godni tego aby im powierzyć w dalszym ciągu
            sprawy naszego miasta??? I tu widzę pole do popisu mocno zatroskanych o dobro
            nas wszystkich różnych KPIARZY I DOWCIPNISIÓW.Jeszcze prawie ponad dwa tygodnie
            do wyborów,a co niektórzy tak chętnie drwią z różnych kandydatów,którzy mieli
            odwagę podjąć próbę przełamania hegemonii tych którym wydaje się,że rządzenie
            MIASTECZKIEM mają wpisane dożywotnio-czyli do emerytury.Czyżby byli ONI wszyscy
            takimi ORŁAMI,bo według mnie napewno NIE.Tymczasem może się okazać,że może
            będzie inaczej-szystko w rękach WYBORCÓW.Przy okazji chciałbym tylko
            nadmienić,że wybory do samorządów to nie REFERENDUM(one rządzą się innymi
            prawami i nie będzie można stosować takich chwytów poniżej pasa jak
            np.nawoływanie do bojkotu i wielu,wielu innych).Tak,że prosił bym o więcej
            umiaru,taktu i obiektywizmu w swoich wypowiedziach i wybrednych atakach na
            innych z którymi wiadomo nie zawsze jest wam po drodze-a żyć trzeba będzie
            dalej.
            • Gość: wyborczyk Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:24
              A kto tu porównuje wybory do referendum? Chyba tylko Ty "Zainteresowany2006".
              Referendum jest argumentem dla St. Wieczorka, ale pewnie niczego nie rozstrzyga.
              Poza tym "zainteresowany2006" widze ze masz naprawde krótką pamięć. Wszyscy,
              którzy nawoływali do bojkotowania referendum jednocześnie podkreślali, że ten
              głos trzeba zostawić na wybory samorzadowe. Nikt nie zniechęcał ludzi do
              głosowania w jesiennych wyborach, tylko podważał sens referendum i tych
              niby-argumentów Grupy Inicjatywnej.

Co do kandydata Bronisława. Jego córka (tak sie podpisała wiec wierze) twierdzi,
              że Bronka nie było w życiu publicznym Miasteczka, bo mieszkali w Tarnowskich
              Górach. Z tego co zrozumiałem to chyba sprowadzili się tutaj osiem lat temu,
              wiec był czas żeby sie zaangazowac. Może ktos napisze że sie czepiam, ale nadal
              nie wierze w intencje kandydata Bronka. Nie przekonują mnie i tyle. Jest dla
              mnie kandydatem wyciągniętym z kapelusza. Ma doświadczenie urzędnika, ale nie
              widac zaangażowania społecznego. Tyle.

• Gość: godzikowo Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.strong-pc.com 01.11.06, 12:00
          wiec...corko pana Bronka sama zaprzeczasz sobie....i swojemu ojcu ...napierw
          piszesz , ze tata uwaza , iz stolki powinny byc obsadzone przez osoby
          wykwalifikowane w tym kierunku...a kierunek , ktory skonczył twoj ojciec chyba
          nie daje kwalifikacji urzedniczych...wiec....maslo maslane...
      • Gość: NIEZNAJOMA Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.06, 12:35
        Witam Pana Panie Wyborczyk Nie jestem z Miasteczka lecz pozwole sobie na pewne
        uwagi sledzac sytuacje w kraju lub w malych miastach . Nie znam osobiscie tego
        Pana Bronia lecz po Pana sarkazmach smiem twierdzic ze jest to porzadny
        czlowiek . Dlaczego my Polacy mamy w sobie tyle jadu . Nie wiem czy Pan zna
        swoich kandydatow ale tak Pan szyderczo pisze o swoim ewentualnym Burmistrzu
        Gzdzie Pana wiara w lepsze jutro . A moze to zazdrosc lokalna A moze Pan jest
        jego sasiadem zza sciany POzdrawiam i zycze Panu wiecej wiary i optymizmu
        • Gość: loki Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:37
          Droga nieznajoma, pozwoli Pani że się wtrącę. Tak się składa że obracam się w
          kręgu radnych i wszelkiej maści społeczników. Kilku z nich mam pod samym nosem
          (2 za ścianą, 4 w blokach obok, paru znam z pracy). Jedyna rzecz jaką można o
          nich powiedzieć to mówiąc oględnie i bardzo uprzejmie, jeden alkoholik i
          dziwkarz, jednemu tylko władza we łbie i trzyma się już kilka kadencji, reszta
          niema zielonego pojęcia o gospodarce a o zarządzaniu czymkolwiek wcale. Tak więc
          widzi szanowna pani że można mieć w d...e wszelkie wybory i startujacych w nich
          kandydatów.
          • Gość: betina Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.strong-pc.com 26.10.06, 19:17
            Panie Bronku zycze Panu wszystkiego najlepszego a zawistnymi ludzmi bo o to tu
            przeciez chodzi niech sie Pan nie przejmuje. Prosze mi wierzyc ,ze ja i wielu a
            nawet bardzo wielu moich znajomych trzymamy za Pana kciuki .lACZYMY WYRAZY
            SZACUNKU niE ZNAMY SIE ALE MYSLE,ZE BEDE MIAL OKAZJE PANU POGRATULOWAC
            • Gość: massa Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:15
              betinko bedziesz miała czas na to łapiąc się na urzędniczy stołek - poprostu to
              tak zwane "TKM" -i nic więcej
              pozdrawiam fanatyków - i innych
              trzymam kciuki
            • Gość: wyborczyk Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:48
              Do Betiny. Piszesz że Ci którzy się czepiają kandydata Bronka są zawistni.
              Zgoda. Może część z nich kieruje takie uczucie. Tylko dlaczego się czepiasz
              ludzi, ktorzy pytają kandydata Bronka czym może się pochwalić, oprócz pracy
              urzędniczej? Pytam kandydata na burmistrza co zrobił już wcześniej dla tej
              społeczności miasteczkowskiej, jaki ma pomysł na rozwój miasta? To normalna
              rzecz. Pójdę na wybory, wiec chciałbym poznać tego pana Bronka. Stanisława
              Wieczorka i Myśliwczyka Józka już znam(choć tez nie omieszkam zapytać co chcą
              zrobić w następnej kadencji). Sama piszesz Betinko, że nie znasz kandydata
              Bronka, więc tym bardziej powinnaś zadać mu powyzsze pytania i oczekiwac nawet
              odpowiedzi. Podejrzewam, że zamiast kierowac się konkretnymi argumentami za, po
              prostu nie lubisz Wieczorka, a Myśliwczyka masz gdzies, bo miszka juz wogóle za
              daleko od Ciebie. Na razie ten facet Bronek jest dla mnie "chłopcem z
              plakatu"(inspiracja tytułem felietonu Katarzyny Stotko z ostatniego tygodnika
              Gwarek).
              • Gość: MSI Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:15
                ...a może by tak zorganizować przed wyborami debatę z trzema kandydatami na
                burmistrza np. w MOK ? w Miasteczku ?
                ps. już się boję tych odpowiedzi na tę propozycję
                • Gość: PePePe Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:04
                  Czy mieszkasz na rynku, czy w spółdzielczym bloku
                  Czy pracę masz w Hucie albo też w Urzędzie
                  Doprowadź do tego po malutkim kroku
                  By zgoda i ufność zagościła wszędzie

By POJEDNANIE nie było tylko marną mrzonką
                  do przejęcia władzy w kościele i w urzędzie
                  Postaraj się dobrze kochany Bronku
                  By wesoło nam było tutaj i wrzędzie

By dokończenie prac nad postawowymi dokumentami
                  nie trwało latami, lecz od razu zabierz się
                  "do porządków" z rowerami - tandemami
                  stwórz ścieszki rowerowe - za to pokochamy Cię.

• Gość: MSI Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:50
                    Kandydat na burmistrza w swojej ulotce pisze .....” chciałbym być BURMISTRZEM,
                    KTÓRY BĘDZIE ŁĄCZYŁ, A NIE DZIELIŁ” – Pytanie – czy pogróżki wychodzące a
                    raczej zemstą ociekające z ust, że po wygranych wyborach zrobią porządek z
                    ZACNYMI ? - na tym ma polegać łączenie ? Jeśli tak to czemu nie ma tego w
                    ulotce napisane ? Dlaczego „Porozumienie Ponad Podziałami” nie dąży do
                    pojednania a wprost przeciwnie wrogość przeciw tym „co nie z nami” wzrasta ?
                    Pisze również : „ dokończenie kanalizacji” – tu bym się zgodził, nie ma wiele
                    roboty zostało tylko 10% do zakończenia.
                    Następne pytanie nasuwa się po przeczytaniu: „ posiadając już doświadczenie w
                    pracy samorządowej” - czy będąc zastępcą Naczelnika Wydziału Oświaty w UM
                    Tarn. – Góry „awansując” w DÓŁ „ degradacja „ na kierownika referatu analiz
                    projektów i spraw technicznych. Co spowodowało taką zmianę ? – Nie pytam bo
                    strach.
                    Kolejne z pytań - :”nie mam zamiaru zasklepiać się tylko w PEWNIKACH” jak
                    rozumieć słowo „pewnik” ?
                    Pamiętam za moich czasów jak się startowało w różnych zawodach i
                    osiągało „różne” wyniki to same studiowanie na AWF polegało na zapisaniu się i
                    odebraniu dyplomu z dopiskiem MGR-u – a skrót ten wiadomo co oznacza – Może
                    Gó.....no Robić – byle to nie stało się prawdą po wyborze na Zacny urząd
                    Burmistrza Miasteczka Śląskiego

• Gość: Wyborca Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.stk.vectranet.pl 28.10.06, 22:41
                      Dlatego też obecny Burmistrz tak szybko studiował, żeby zdobyć te trzy sławne
                      literki ? Kim był zanim objął to stanowisko ? Zwykłym robolem z huty, który
                      zdobył rozgłos zdobywając jakieś tam miejsce w konkursie "Ślązak Roku" ! I było
                      ok ? Dlaczego nikt nie przewraca się o innych kandydatów ? Bo wypisują te
                      głupoty tylko i wyłącznie osoby ze znanego KLANU, z którym najwyższy czas
                      skończyć ! Super wizytówka przedwyborcza : remont drogi i chodników, sztuczny
                      ład i porządek oraz mieszkania za 3.000 złotych oferowane w podstępny sposób
                      przez urzędowego kierowce... Tanie, beznadziejne zagrywki. Nareszcie będą
                      normalne wybory, gdzie na jedno miejsce jest kilku kandydatów, a nie tak jak
                      było ubiegłymi latami, kiedy z góry było wiadomo, kto zajmie dawno już
                      przyznany stołek. Zrodziła się wielka obawa ? Tak wielka, że trzeba
                      oszczerstwami obrzucać innych ? Nie wystarczy całe życie mieszkać w Miasteczku,
                      żeby zajmować jakieś stanowisko, ale przede wszystkim trzeba umieć normalnie
                      żyć z innymi mieszkańcami. Szanujmy się wzajemnie ! Niech będzie to uczciwa
                      konkurencja ! Powodzenia życzę wszystkim trzem kandydatom, chociaż Burmistrz
                      może być tylko jeden! Niech wygra najlepszy !
                      • Gość: wyborczyk Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:01
                        Rozpoczynając wątek "Bronek gdzies Ty był?" nie było moim zamiarem tarasować
                        drogi komukolwiek, a tym bardziej panu Bronkowi, kandydowania na burmistrza.
                        Pytałem o jego intencje, motywacje i doświdczenia w życiu samorzadowym i
                        społecznym. Rozpoczynając ten wątek nie mialem zamiaru ośmieszać kandydata
                        Bronka kosztem innych kandydatów, a tym bardziej wspierać St. Wieczorka. Teraz
                        jednak to zrobie, bo widze, że nie chcesz drogi Wyborco pamiętać, że obecny
                        burmistrz nie zasłynąl jedynie z udanego występu "Po naszymy czyli po śląsku"(
                        bo tak naprawde nazywa się ten konkurs, a nie Ślązak Roku!!). Z tego co wiem,
                        Stanislaw Wieczorek oprocz tego, że robił w hucie, tak jak zreszta wielu
                        mieszkańców Miasteczka, brał aktywny udział w życiu samorzadowym jeszcze, kiedy
                        Miasteczko było dzielnicą Tarnowskich Gor. Był też jednym z tych, ktory
                        zaangażował się w odzyskanie przez Miasteczko praw miejskich. Konkurs "Po
                        naszymu..." póżniej z pewnością spowodował, że stał się Wieczorek bardziej
                        rozpoznawalny, ale na pewno nie można mu zarzucić, że był człowiekiem nie
                        zaangażowanym w życie społeczne i samorządowe. Jeśli mi nie wierzysz Wyborco, to
                        proszę zapytaj jak było, chociażby przeciwnika St. Wieczorka z czasu referendum,
                        czyli pana Jana Radwańskiego(też był wtedy zaangazowany). Coś mi się jednak
                        wydaje, ze tego nie zrobisz internauta o nicku "Wyborca", bo przyjmujesz do
                        wiadomości to, co tylko chcesz lub co ludzie paplają.
                      • kamienicznik_hurt Re: Bronek gdzieś Ty był? 29.10.06, 02:20
                        Pytanie do "wyborcy"
                        Przyznam się,że zainteresowała mnie ta sprawa możliwości wykupu mieszkania za
                        absurdalną cenę jaką jest proponowana kwota 3000 złotych.Zastanawiam się czy
                        jest to kolejny chwyt poniżej pasa naszego BURMISTRZA PRZED WYBORAMI(czytaj
                        kiełbasa wyborcza i to najgorszego gatunku),czy są to rzeczywiście FAKTY
                        których na dobrą sprawę tak do końca nikt chyba nie zna.Ciekawe w tym wszystkim
                        jest to,że z takimi informacjami chodzi podobno nie kto inny tylko niejaki
                        p.G.osobisty kierowca mile panującego nam naszego BURMISTRZA(propozycje ustne
                        składane mieszkańcom bloku nr"14").O ile była by to prawda,a nie tylko kolejna
                        plotka,której celem było by pozyskanie poparcia i pewnych licznych głosów,to
                        uważam,że jest to za poważna sprawa aby była załatwiana(pilotowana)przez
                        kierowce pana BURMISTRZA-coś mi się widzi,że jest to wszystko szyte zbyt
                        grubymi nićmi,jak zresztą wiele podobnych spraw w naszym mieście.Jeśli coś
                        takiego miało by polegać na prawdzie to ludzie którym coś takiego się prponuje
                        powinni dostać to na piśmie z jasno określonymi warunkami na jakich taka
                        operacja mogła by być przeprowadzona zgodnie z obowiązującymi w tej materi
                        przepisami prawa dotyczącymi wykupu mieszkań.Osobiście ja sam byłbym
                        zainteresowany wykupem takich mieszkań za taką kwotę,a najchętniej kupił bym
                        HURTEM cały BLOK i gotów bym był podbić cenę nawet do 5000 złotych za
                        mieszkanie-oczywiście jeśli wcześniej dostanę to na piśmie z określeniem
                        dokładnych warunków takowej transakcji.Ludzie nie dajcie się NABIJAĆ W BUTELKE!!
                      • Gość: MSI Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:36
                        Do szanownego „Wyborcy”

1) „Nareszcie będą normalne wybory, gdzie na jedno miejsce jest kilku
                        kandydatów, a nie tak jak było ubiegłymi latami, kiedy z góry było wiadomo, kto
                        zajmie dawno już przyznany stołek”

-Gwoli przypomnienia: w ostatnich wyborach samorządowych w 2002 r. było trzech
                        kandydatów – jak widzę teraz też jest, ale mogę się mylić – choć bardzo rzadko
                        mi się to zdarza.
                        Wieczorek Stanisław – uzyskał 75,54% - głosów oddanych 2186
                        Polok Alojzy - uzyskał 18,49% - głosów oddanych 535
                        Gogolin Eugeniusz - uzyskał 5,98% - głosów oddanych 137

2) „Dlaczego nikt nie przewraca się o innych kandydatów ? Bo wypisują te
                        głupoty tylko i wyłącznie osoby ze znanego KLANU, z którym najwyższy czas
                        skończyć”

-Z „KLANEM” – mydlących oczy już dawno powinno było zrobić porządek to znaczy
                        od końca maja 2005 r. Takiego nie obliczalnego, zawistłego, zaślepionego itp.
                        Udającego „pojednanie” nie było nigdy i nigdzie w dziejach wszechświata. Tyle
                        donosów, anonimowych telefonów nawet w IPN razem wziętych z dawnych czasów nie
                        ma.

3) „Sztuczny ład i porządek oraz mieszkania za 3.000 złotych oferowane w
                        podstępny sposób przez urzędowego kierowcę... Tanie, beznadziejne zagrywki”

- „że trzeba oszczerstwami obrzucać innych” tutaj sam sobie odpowiedziałeś
                        • Gość: !!! Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.stk.vectranet.pl 30.10.06, 19:39
                          Skoro tak dobrze znasz statystyki (dużo daje do myślenia) to napisz jeszcze ilu
                          kandydatów było do Rady Miejskiej i do kogo należy decydujący głos w sprawach
                          Miasteczka, a kto jest wykonawcą podjętych decyzji przez RM. Słusznie ktoś
                          zauważył: dlaczego dopiero przed wyborami przeprowadzany jest remont chodnika,
                          drogi, ocieplane bloki, przedkładane oferty taniego wykupu mieszkań. Dziwnie
                          zaskakujący termin ! Nie trzeba się wiele zastanawiać, aby dojść do
                          odpowiedniego wniosku ! Dlaczego ciągle wracasz do sytuacji związanej z
                          kościołem ? Gdyby w ubiegłym roku się nic nie wydarzyło, komu by przypisano
                          wszystkie niesnaski ? W kościele ma rządzić proboszcz, a w urzędzie burmistrz i
                          niech każdy idzie swoją drogą a nie miesza się w cudze sprawy !
                          • Gość: wyborczyk Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:42
                            Musze przyznac, że temat wykupu mieszkań jest mi nowy, więc się nie wypowiadam.
                            Jesteście naiwni jeśli myślicie, ze jak zmieni się osoba burmistrza to będzie
                            trochę inaczej w sprawie szeroko zakrojonych remontów, widocznych gołym okiem.
                            Popatrzcie na inne miasta w okolicy. Wszędzie dzieje się to samo. Przyjdzie nowy
                            też tak będzie robił. Myśle, że też świetnym przykładem nadaktywności
                            przedwyborczej jest starostwo powiatowe. Tyle ile udało się zrobić w tym roku na
                            drogach powiatowych to chyba nie było robione przez poprzednie lata. Władze
                            powiatu nawet wzięły kredyt na remont tych dróg. Druga sprawa, że drogi i tak
                            wymagaly remontu, więc lepiej póżno niz wcale(dla mnie wazne jest żeby to co
                            robia było wykonane do porządku). Zapytajcie ludzi mieszkającej przy Rynku,
                            Wożnickiej i Gałczyńskiego czy się cieszą, ze zrobili im drogę i chodniki. Na
                            pewno powiedza, że tak, bo ta nawierzchnia ktora była wołała o pomste do nieba i
                            tylko patrzec jak doszloby do tragedii. ludzie tam mieszkający od lat domagali
                            się remontu tej drogi. No i doczekali się i przynajmniej mają trochę radochy, bo
                            hałasu i tak się nie pozbędą.
                          • Gość: MSI Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:59
                            Do !!!

1) „Skoro tak dobrze znasz statystyki (dużo daje do myślenia) to napisz jeszcze ilu
                            kandydatów było do Rady Miejskiej”

- Wystarczy wpisać przeglądarce np. google: wybory, miasteczko, 2002 i pokaże ci
                            się strona: ww/wybory.zamiast.net tam masz wszystkie wyniki – zapraszam. Tak
                            się właśnie rodzą pomówienia, oszczerstwa i jeszcze nie wiadomo co, najpierw
                            trzeba sprawdzić a potem opowiadać. Do sprostowania u nas nie ma chętnych.

2) „Do kogo należy decydujący głos w sprawach Miasteczka, a kto jest wykonawcą
                            podjętych decyzji przez RM”

- Wszystkie te podstawowe informacje masz na stronie ww/bib.miasteczko-slaskie.pl

3) „Dlaczego dopiero przed wyborami przeprowadzany jest remont chodnika,
                            drogi, ocieplane bloki, przedkładane oferty taniego wykupu mieszkań. Dziwnie
                            zaskakujący termin”

- Remont chodnika – ul Dworcowa ? trzeba zapytać Starostwo Powiatowe w
                            Tarnowskich Górach – tam też są wybory !!! oraz Zarząd Dróg Powiatowych – do
                            nich należy.
                            - Drogi – ul. Woźnicka, Rynek Gałczyńskiego? Trzeba zapytać Zarząd Dróg
                            Wojewódzkich w Katowicach.
                            - Ocieplanie bloków – od ilu lat trwa ocieplanie, wymiana okien, od kiedy należą
                            do gminy?
                            - Oferta taniego wykupu mieszkań – kiedy Rada Miejska podęła tą uchwałę ? Teraz ?

4) „Gdyby w ubiegłym roku się nic nie wydarzyło, komu by przypisano wszystkie
                            niesnaski”

- To znaczy ?

5) „W kościele ma rządzić proboszcz, a w urzędzie burmistrz i niech każdy idzie
                            swoją drogą a nie miesza się w cudze sprawy”

- Słuszna uwaga, w kościele ma rządzić proboszcz – od września 2005 taki był,
                            ale za bardzo go poniżali, niszczyli i już mamy innego. Ksiądz powinien słuchać
                            Biskupa – tak przynajmniej przysięgał, ale jak widać znów wracamy do kościoła a
                            nie miało być. Mieszać w cudze sprawy – o jakie chodzi sprawy ?
                      • Gość: MSI Bronek gdzieś Ty był - i co zrobisz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:10
                        Do "Wyborcy" i innych:

1) Piszesz, że: „Szanujmy się wzajemnie ! Niech będzie to uczciwa konkurencja !”

Czy pisząc te słowa miałeś namyśli słowa pewnej pani notabene żony jednego z
                        kandydatów (również pracująca na urzędniczym stanowisku, bardzo blisko związane
                        stanowisko z kandydatem – można śmiało napisać >KLAN RODZINNY<) która to osoba
                        opowiada wszem i wobec i nie tylko w śród znajomych, iż w Miasteczku „mieszkają
                        TYLKO wieśniaki i prostoki” Czy te porównania – odnoszą się do WSZYSTKICH ty
                        tylko do wybranej grupy? Jeśli tak to gdzie „wsadzić:” słowa szanujmy się
                        wzajemnie?

2) Piszesz również: „mieszkania za 3.000 złotych oferowane w podstępny sposób
                        przez urzędowego kierowcę”.

Czy zrobiłeś aby sobie trochę zachodu i sprawdziłeś sobie jak to naprawdę
                        wyglądało? Chyba nie, więc zrobię to za ciebie. Chodzi o tani wykup mieszkań w
                        bloku (patrz blok 14) warunek był taki, że jak wykupi je cały blok, postanowił
                        wziąć „sprawy w swoje ręce”. Wziął kartkę i chodził do każdego mieszkania i
                        pytał czy byli by chętni na wykup mieszkania. Jako jednemu chyba zależało aby
                        coś zrobić a nie tylko czekać aż przyniosą na tacy specjalne zaproszenie.
                        Ludzie różnie reagowali – wiadomo przecież – większość miała się zastanowić, bo
                        uważali, że to korzystne. Na tym się cała sprawa zakończyła. Nic dziwnego,
                        wykup mieszkań na pewno powróci po wyborach, wykupu będzie za 3.ooo zł. (tak
                        jak jest teraz) a „komu” na tym bardzo zależy ? wiadomo – „wybraliście mnie i
                        macie tanie mieszkania”.
        • Gość: xxx Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.strong-pc.com 01.11.06, 12:04
          aja uwazam iz kazdy maprawo sie wypowiedziec i jezeli pan wyborczyk nie jest
          przekonany do Pana Bronislawa to maprawo to moic , ktos nielubi Wieczorka tez
          maprawo to mowic...
          • Gość: czyt Re: Bronek gdzieś Ty był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:12
            pojednanie ponad podziałami co to jest!!!!!!!!!
            pokażcie mi tam kogos(aby 2)z tej innej obcji
            sami nawiedzeni
    • Gość: ktoś Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:53
      Chyba są ciekawsze tematy niż to kto ma rządzic lub rządził w Miasteczku
      spójżcie na siebie jak się zachowujecie
      • Gość: mo-re Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:56
        Czy w Radzie Miejskiej w Miasteczku nastapi również "POJEDNANIE" ?
        po wynikach wyborów ja mieszkaniec gmimy Miasteczko OCZEKUJE
        wiem wiem to i tak puste słowa
        • Gość: majka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:20
          oczywiście że nastapi wszystkim ma się zająć franus a on super chłopak - tak
          przynajmniej sądzi Liroy w swej piosence.
          • msinfo Re: Pojednanie Ponad Podziałami 18.11.06, 20:02
            Pytania do kandydata Bronka – odpowiadają oczywiście zwolennicy bo jak inaczej:

1) Jakie doświadczenie zawodowe chce Pan wykorzystać dla dobra i na rzecz
            rodzinnego Miasteczka Śląskiego?
            2) Jakie to interesy, dążenia i nadzieje Pan się utożsamia?
            3) Jakie zna Pan doskonale realia gospodarczo – finansowe?
            4) Nie chce pan obiecywać bez pokrycia – czego na przykład?
            5) Nie masz Pan zamiaru zasklepiać się w pewnikach – to znaczy?
            6) Chce Pan realizować to co jest realne, możliwe do wykonania – to znaczy?

Wiem że nigdy się nie doczekamy na odpowiedzi na te pytania, ale warto zapytać
            było.

Podsumowując:

OBOJETNIE KTO BYLE NIE WIECZOREK – a co do kompetencji – nie ważne, zawsze
            można powiedzieć, że to nie MOJA wina a ICH.
            • Gość: Jaa Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:44
              "Podsumowując:

OBOJETNIE KTO BYLE NIE WIECZOREK – a co do kompetencji – nie ważne, zawsze
              można powiedzieć, że to nie MOJA wina a ICH."

Te ostatnie słowa to juz słyszę od kilku kadencji...
              ..."Wicie, rozumicie" to nie Ja to Rada Miejska...
              ...To droga powiatowa...
              ...To droga wojewódzka...
              ...To bloki gwarkowskie...
              itd.
              Smutne ale prawdziwe.
              • Gość: jamnik 2 Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:51
                Nie jestem "deworianinem" - zastrzega Drozd. I dodaje: - Przed drugą turą nie
                będzie żadnych negatywnych kampanii.

takie kłamstwa w lokalnym Dzienniku, aż śmiech bierze
                • Gość: pani żyglinek Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:50
                  a ja uważam że ta posada burmistrza powinna trwać tylko jedną kadencję to samo
                  tyczy się rady miasta,co oni robią nigdzie nie widzą problemu chyba tylko tam
                  gdzie mieszkają na własnej ulicy,żeby była najlepiej zrobiona chodnik również,a
                  jak kto zwróci się z problemem do nich to nigdy nie jest najprostrza sprawa
                  załatwiona,zawsze trzeba odwiedziś urząd.Moim skromnym zdaniem zmiany na
                  stołkach są konieczne ludzie przyzwyczaili się za bardzo do nich.a kto wie może
                  na dobre to wyjdzie taka zmiana burmistrza
                  • msinfo Re: Pojednanie Ponad Podziałami 08.01.07, 17:05
                    skąd my to znamy?
                    fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/polski-ksiadz-nie-chce-wyprowadzic-sie-z-plebanii,855448,2943
                    • Gość: dante Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:39
                      mam pytanie, nie było mnie przez tydzień w Miasteczku a zbierano na prezent dla
                      Grzesia, komu można jeszcze dać składke? dziękuję za odpowiedz o ile taka
                      bedzie, lokal juz zamówiony to wiem ale nie znam daty spotkania - proszę
                      również na te pytanie o odpowiedz - dziękuję
                      • Gość: Odp. Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 11.01.07, 20:17
                        Na głupie pytania się nie odpowiada. Szkoda, że wróciłeś do Miasteczka ! Skręca
                        cię, że nie miałeś takiej mszy urodzinowej. Za chwilę zaczniesz wypisywać
                        głupoty na temat libacji alkoholowych, knajp, awantur, pijaństwa... Jedynie
                        stać cię na tak żałosną kpinę. Raz jeszcze powtórze: SZKODA ŻE WRÓCIŁEŚ DO
                        MIASTECZKA !!!
                        • Gość: dante Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:24
                          dziękuję za odpowiedz choć z niej się nie dowiedziałem czego oczekiwałem, ale
                          tak właśnie myslałem że będzie. dlaczego odrazu piszesz o jakiś libacjach
                          knajpach awanturach? czy takie coś miało miejsce - napisz jak możes. proszę
                          napisać o tej mszy dlaczego była taka swietna że miało by mnie poskręcać?
                          • Gość: maniuś p. Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 17:07
                            zasługuje (chyba jednak nie) foto nr 24 !!!

przemienienie.org/?q=node/25
                            • Gość: dobrusia Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 20:10
                              co wy ZACNI znów chcecie od nas???????? modlimy sie za ks Grzegorza i bedziemy
                              tak długo sie modlić aż zostanie proposzczem u nas. nie myscie ze uda wam się na
                              to stanowisko powołać ks. jerzego - my sie już o to postaramy - modlitwa nie
                              bedzie potrzebna tutaj
                              • Gość: rea Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.07, 01:04
                                Jezeli"modlitwa nie bedzie potrzebna tutaj"-jak piszesz,to co wam
                                pozostaje?.Moze sztachety?.A nie lepiej jakis dobry psychiatra.
                              • Gość: zszokowany Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 14.01.07, 23:31
                                Dewor proboszczem????? u nas w Miasteczku??? chyba Cie opetało!!!!! Nigdy to
                                sie nie stanie:) chocby mial chodzic do gory nogami:) ale wy jestescie slepi i
                                glupcy:) ale mi was żal HAHAHAHAHA
                                • Gość: czyt Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:30
                                  on juz jest "proboszczem",ale ich pod kapliczkami i piwie
                                  • Gość: nona Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 15:12
                                    Ptanie jedno do NOWIUTKIEJ władzy - czemu nie wydajecie Wieści z Ratusza? czy
                                    może czekacie na zmaina tytułu Wieści z pod kapliczek? jedynie tam mogę się
                                    czegoś dowiedzieć interesującego. szkoda bo inni parafianie by też coś chcieli
                                    wiedzieć, więc proszę o wydawania wieści nie koniecznie z ratusza czy kapliczek
                                    ale ogólnie - "zainteresowana jak nikt"
                                    • Gość: daj-nu Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:26
                                      UWAGA UWAGA ze względu na panujący silny wiatr od dzisiejszego wieczora aż do
                                      odwołanie nie będzie Apelu - niebezpieczeństwo spadających drzew UAWAGA UWAGA
                                      • Gość: tarnogórka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:35
                                        pytanie do mieszkańców Miasteczka -
                                        czy jest jakaś -inicjatywa- ze strony
                                        Pojednania Ponad Podziałami ?

chyba ten stwór został stworzony przed wyborami do przejęcia władzy - chyba się
                                        nie myle ?

najważniejsze to być na TOPIE za każdą cenę (czytaj za każde donosy)

a więc kto mi na to odpowie? będą chęci i chętni?
                                        • Gość: harnaś Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:22
                                          inicjatywa będzie jak nadejdą kolejne wybory to się grupa ciemności uaktywni
                                        • Gość: miasteczkowianin Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:50
                                          ..."najważniejsze to być na TOPIE za każdą cenę (czytaj za każde donosy)"
                                          Donosy??? Z tego co pamiętam to donosy były domeną "Zacnych"
                                          czytaj "Wieczorynek".
                                          • Gość: osiedlok Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:03
                                            No masz rację, ale od pewnego czasu to domena "wieczorynek" czytaj apelowców
                                            spotykanych potajemnie. Tyle donosów co obecnie do kurii wysłanych to w skali
                                            kraju nie ma - za wszelką cenę chca zniszczyć kolejnego księdza w Miasteczku.
                                            Tylko oszczerstwa i pomówienia no to pozwala ich odwieczny "duszpasterz" zwany
                                            Guru wśród deworstwa. Kiedy koniec nastąpi? Może na biskupa go wyswięcic i
                                            kosciół z waszych skladek wybuduje - tam możecie szaleć do woli - po nocach
                                            również. Pożądnym Zacnym z Miasteczka dajcie spokój bo zobaczycie jak się
                                            zacznie to znów płakać będziecie i nawet "gołębica" wam nie pomoże.
                                            ps. kiedy znów coś ciekawego na temat niepijącego Góru w Faktach i Mitach
                                            będzie? bo robi się za cicho!
                                            • Gość: "Zacny" Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 06.02.07, 19:54
                                              Szanowny OSIEDLOKU ! Zanim dokonasz kolejnego wpisu, radzę sięgnąć po słownik
                                              ortograficzny. A może się pochwalisz skąd wiesz o tak dużej ilości donosów do
                                              kurii ? Może poprostu sam jej piszesz, skoro tak dużo na ten temat wiesz ?
                                              Jeśli zawierają takie błędy, jak Twoje wpisy w internecie, to możesz nie
                                              uzyskać zamierzonego celu.
                                              • Gość: joseph Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 20:44
                                                Twój,a zwłaszcza Wasz cel jest szlachetny.Katolikami się zwiecie,a nie możecie
                                                się pogodzić z wynikami demokratycznych wyborów.Odnośnie donosów-to
                                                Wasze "Zacne" przedstawicielstwo było pionierem w tej dziedzinie.Prawda jest
                                                taka-jeżeli obecne"dowództwo" parafii dalej jest stronnicze,muszą być
                                                problemy.Kazania o ..."gniciu matek do ..godz,wpychanie trumien na
                                                ołtarz,itp.niczemu dobremu nie służy.Więc chcąc wymagać,trzeba dać
                                                przykład.Tylko skromność i odrobina serca może tutaj pomóc.
                                                • msinfo Re: Pojednanie Ponad Podziałami 11.02.07, 14:36
                                                  Więcej na temat Pojednania Ponad Podziałami - rozprawy sądowej z dnia 7
                                                  lutego - wytoczonej przez Administratora - Zacnemu mieszkańcowi Miasteczka
                                                  znajdziesz tu:

msinfo.blog.interia.pl
                                                  • Gość: też osiedlok Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 20:00
                                                    ciekawe jak tam mamy wejść skoro potrzebne jest hasło?
                                                  • Gość: joseph Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 18:35
                                                    Jak podajesz link,to niech on jest dostępny.No chyba ,że tylko zacni mogą tam
                                                    wchodzić i czytać te swoje wstrętne paszkwile!A spraw można jeszcze wytoczyć
                                                    tyle,że trzeba będzie tokarzy przyjąć!Może byś napisał(a) jaki werdykt tej
                                                    sprawy?Co?Niewygodny zacnemu?Serio?Za mała kara?Czy co innego?
                                                  • Gość: okin Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:18
                                                    Werdykt został podany na apelu w środę 7 lutego - trzeba było być a nie czepiać
                                                    się tutaj, a strona jak najbardziej zacna - polecam ją !!!
                                                  • Gość: Parafianka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:39
                                                    Witam Wszystkich.
                                                    Chciałabym z tego miejsca wszystkich zaprosić w imieniu Jubilata na mszę św. w
                                                    niedzielę 4 marca o godz. 8.oo. Msza odbędzie się w kościele parafialnym w
                                                    Miasteczku Śl. Wszystkim którym zależy na Pojednaniu Ponad Podziałami –
                                                    zapraszamy. Po mszy św. możliwość porozmawiania z ks. Grzegorzem. Następna taka
                                                    możliwość dopiero 13 maja w 15 rocznicę święceń kapłańskich naszego kochanego
                                                    Grzegorza.

• Gość: wiem Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 26.02.07, 13:54
                                                    zastanawia mnie tylko jedno kto zaprasza tak mocno wszystkich na ta msze swieta
                                                    ludzie dajcie jusz spokoj temu ksiedzu bo jak by byl czemu winien to by tu nie
                                                    chcial mieszkac a jednak udowadnia ze nie jest niczemu winien jestem katolikiem
                                                    ale mnie to juz wrzystko przeraza ze tak mozna kogos gnebic bez powodu ale to
                                                    tak moga tylko ludzie kture nie maja serca naucz sie kochac ludzi
                                                  • Gość: wiem Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 26.02.07, 15:59
                                                    znam ksiedza tylko zdobrych stron bo nikomu nie wyrzadzil nic zlego skoro nawet
                                                    male dzieci pytaja czemu tak krzywdza ksiedza grzesia a starsze ludzie nie umia
                                                    na to pytanie odpowiedziec czemu .ludzie dajcie spokuj nie krzywdz drugiego co
                                                    tobie nie mile naprawde tak czujecie sie zacnymi zacny czlowiek nie powinien
                                                    wyrzandzac tyle krzywdy blizniemu . ja uwazam ze ci ludzie co chodza pod
                                                    kapliczki to moga sie czuc zacni bo nikogo nie krzywdza i stoja za dobrym
                                                    ksiedzem chodzilem do kosciola ale przestalem skoro tyle nienawisci pomiedzy
                                                    ludzimi iklerem dozobaczenia.
                                                  • Gość: j. polski Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:00
                                                    Po piśmie widać, że do szkoły też przestałeś chodzić :)
                                                  • Gość: Parafianka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:08
                                                    Przypominam
                                                    o jutrzejszej mszy św. o godz. 8.oo
                                                    zapraszamy
                                              • Gość: owieczka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 10:26
                                                Witam wszystkich.Dziś niedziela Dobrego Pasterza....a tu ponoć szef owczarni
                                                martwi się o swoje owce!Dziwne te kazania w Miasteczku....dalej tylko jest
                                                zakodowana zemsta i niezadowolenie,z tego ,że ktoś się sprzeciwił..woli Pasterza
                                                (nie chodzi oczywiście o Jezusa),tylko ...tego ziemskiego!Taki dobry,dbający o
                                                swoje owce!Wydaje mi się ,że ludzie uczestniczący (bedący w Kościele) zawsze
                                                muszą słuchać o tym ,czego nie robią sami,w przeciwieństwie do ich
                                                PASTERZY,którzy wiedzą najlepiej,gdzie znajduje się "dziura"w ogrodzeniu i jak
                                                przez nią wyjść,a potem niepostrzeżenie wrócić .Niech każdy kaznodzieja w tym
                                                momencie ....pomyśli o sobie,czy jest rzeczywiście tym Najlepszym,czy też się
                                                boi?Ale w tym miejscu zawsze ważne jest tylko POSŁUSZEŃSTWO,reszta jest
                                                nieważna i można to jakoś załatwić!
                                                • kesomiel Re: Pojednanie Ponad Podziałami 01.05.07, 09:55
                                                  Teraz jest maj - koncerty, imprezy, festyny. Zacznijcie się bawić i
                                                  zaprzestańcie tych bezsensownych wypowiedzi. Pokażmy, że u nas też można się
                                                  wyluzować :-)
                                                  • Gość: ddd Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 12:31
                                                    kesomiel napisał:

> Teraz jest maj - koncerty, imprezy, festyny. Zacznijcie się bawić i
                                                    > zaprzestańcie tych bezsensownych wypowiedzi. Pokażmy, że u nas też można się
                                                    > wyluzować :-)

w Miasteczku Śląskim mozna się wyluzować?
                                                  • Gość: ada Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 12:53
                                                    mozna w Miasteczku się wyluzować ale tylko w godzinach 21.00 - 21.30 i masz
                                                    totalny odlot do następnego dnia wieczorem
                                                  • Gość: owieczka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 20:15
                                                    Tak można!A co w tym czasie robisz?Niuchasz?Albo w kanał dajesz?Bo nie widzę
                                                    luzu na 24 h!
                                                  • Gość: owieczka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 20:22
                                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                            • Gość: do Osiedloka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 06.02.07, 20:21
                                              Z ks. Grzegorza składek stać by było na wybudowanie nowego kościoła i jego
                                              utrzymanie, czego nie można powiedzieć o obecnych rządach parafialnych. Jakoś
                                              tak wspaniały gospodarz, jak i jego poprzednik, nie potrafią się rozliczyć z
                                              remontu dachu, chociaż tyle razy już obiecywali. Nie potrafisz znieść myśli, że
                                              człowiek którego chciałeś zniszczyć, nadal jest w Miasteczku - i BĘDZIE - oraz
                                              ma się wspaniale. Nie interesuj się innymi, tylko zwróć uwagę na to co się
                                              teraz dzieje na probostwie i w kościele. Wszystko zaniedbane i brudne. Chyba
                                              różnie pojmujemy słowo GOSPODARNOŚĆ, ale najważniejsze, że z podwórka
                                              wyjeżdżają nowe super samochody. Nie jest ważne, że nowa dachówka się sypie, że
                                              w kościele świecą się żyrandole przez całą noc itd. Ciebie interesują jakieś
                                              wyssane z palca senacyjki, a szczególnie alkoholowe. Dlaczego nic nie wspomnisz
                                              o tak pijanym członku chóru, który by zamarzł w okolicy probostwa w zaspie, a
                                              dlaczego nic nie mówisz o członku rady parafialnej, który nie mogąc ustać na
                                              własnych nogach, próbował nawracać innych, a dlaczego jest tak cicho na temat
                                              radnego, który będąc na pielgrzymce, nie wiedział jak dotarł do swojego pokoju,
                                              a dlaczego nic nie wspomnisz o mężu pani L.D., który był tak zmęczony
                                              alkoholem, że musiał odpoczywać na przystanku autobusowym ... Marny
                                              analfabeto ! Zamiast szerzyć oszczerstwa i wypisywać głupoty, zorientuj się,
                                              gdzie udzielają korepetycji z j. polskiego
                                              • Gość: osiedlok Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:39
                                                „Za byłego administratora G...... składek stać by było na wybudowanie nowego
                                                kościoła i jego utrzymanie, czego nie można powiedzieć o obecnych rządach
                                                parafialnych” – dowodem tego jest nie do dziś rozliczenie ze składek
                                                parafialnych, datków na msze i wiele innych nie księgowanych. Za to powstał
                                                wspaniały duży dom w jeden z dzielnic Tarnowskich Gór – szkoda, że nie
                                                dokończony i teraz trzeba mieszkać w naszym Zacnym Miasteczku.

„nie potrafią się rozliczyć z remontu dachu, chociaż tyle razy już obiecywali” -
                                                trzeba trochę poczekać bo po półrocznej okupacji wszystko gdzieś „wcięło” jak
                                                to możliwe jak tyle ludków dzień i w noc pilnowało? Po za tym od tego jest
                                                jeden ważny Pan – członek wieczornych spotkań zwany dalej „wodziokontrolny”
                                                który tak zapobiegał o wszechkontrolach finansowych.

„człowiek którego chciałeś zniszczyć, nadal jest w Miasteczku - i BĘDZIE - oraz
                                                ma się wspaniale” - cieszymy się że będzie my również – przynajmniej w koło
                                                jest wesoło – puste pole za stodołą.

„zwróć uwagę na to co się teraz dzieje na probostwie i w kościele. Wszystko
                                                zaniedbane i brudne” – no tak brudno w kościele a przede wszystkim po mszy
                                                niedzielnej na 8.oo. trzeba nogi wycierać i nie wnosić całego brudu Nam do
                                                kościoła. Nie wspomnę o petach na przykościelnym parkingu.

„w kościele świecą się żyrandole przez całą noc” – widzisz a powiedzieliście że
                                                nic na tace nie dacie – a nas stać aby całą noc się świeciły i jeszcze
                                                światełko przy kapliczkach Wam fundujemy. Nie trzeba dziękować to Zacne
                                                światełko.

„wyssane z palca sensacyjki, a szczególnie alkoholowe” – no co ty jak bym
                                                śmiał – w Miasteczku od dawna wiadomo że piwo to nie alkohol – więc nie ma mowy
                                                o sensacjach alkoholowych.

„Dlaczego nic nie wspomnisz o tak pijanym członku chóru, który by zamarzł w
                                                okolicy probostwa w zaspie, a dlaczego nic nie mówisz o członku rady
                                                parafialnej, który nie mogąc ustać na własnych nogach, próbował nawracać
                                                innych” – tak masz rację tak było ale na początku 2005 roku – znam sprawę
                                                bardzo ciekawa.

„nic nie wspomnisz o mężu pani L.D., który był tak zmęczony alkoholem, że
                                                musiał odpoczywać na przystanku autobusowym” – ale za to widziałem jak jeden
                                                wracał autobusem po pożegnaniu w Urzędzie Miejskim w Tarnowskich Górach 28
                                                listopada 2006 r o godzinie 16.30. chyba za wysoko były podwieszone rureczki do
                                                trzymania bo borajstwo nie mogło dostać a latało po autobusie że jak się dziś
                                                przypomnę to nawet płakać mi się nie chce.

„Marny analfabeto ! Zamiast szerzyć oszczerstwa i wypisywać głupoty, zorientuj
                                                się,
                                                gdzie udzielają korepetycji z j. polskiego” – szukałem i nic, ale wszystko
                                                przez to że chodziłem do szkoły w Bobrownikach tak niestety tam uczyli.

• Gość: majka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 05.03.07, 10:42
      mysle ze wkonicu ten temat jest zamkniety co chodzi o ksiedza dewora bo same
      glupie ludzie go zniszczly bo byl zadobry uczciwy co do kosciola i do biskupa.
      • Gość: Parafianka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 14:51
        Dziękuję wszystkim za wczorajszy udział w mszy św. Szkoda tylko że koledzy
        Radni się nie popisali swoją obecnością :(
        Móldmy się o jutrzejszy sprawiedliwy wyrok sądu - ks. Grzegorz jest naszym
        całym Światłem Nadzieji
        • Gość: pojednywcza Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:48
          Jak nas poinformowano wczoraj na apelu, wyrok w sprawie naszego kochanego
          pieska nie zapadł. wyrok dopiero zostanie ogłoszony w kwietniu. Móldmy sie o
          sprawiedliwy wyrok. Dziękuję wszystkim za wsparcie udzielone naszemu kochanemu
          ksiedzu. Z Bogiem
          • Gość: joseph Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:14
            Nikt i nikogo nie prosił o żaden sprawiedliwy wyrok!Jak chcesz się wypowiadać
            w czyimś imieniu,określ się.Jakieś marne podszywki i sobowtóry nie wchodzą w
            rachubę.Nie pisz głupot jak nie jesteś z tej opcji!Każdy to wie!Nie roztrząsaj
            śmiesznych spraw!Dodam,że o jakieś uczestnictwa we mszach niedzielnych o godz 8
            też nikt nie prosił.Nie rób z siebie DURNIA kimkolwiek jesteś!Pomysły jakie Wam
            na myśl przychodzą są poniżej pasa!Powtarzam módlcie się.....ale tylko o rozum!
            Na nic więcej Was nie stać?Tylko wichrzyć?Staje się to bardzo nudne!Zajmijcie
            się budowaniem więzi miedzyludzkich....!Pozdrawiam!Powiem wprost-zaczyna mnie
            to mierzić!!!To tak po naszemu!Pozdrawiam!A te .."móldmy się"....tak mówił też
            jeden ksiądz..który już nie żyje(wieczny odpoczynek)..i też segregował ludzi!
            • Gość: majka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 10.03.07, 14:03
              kobieto daj za wygrana bardzo lubisz krzywdzic ksiezy a wiem kim jestes wiec
              skoncz bo to nie wypada jak na dorosla osobe masz swoja rodzine wiec zajmuj sie
              nia anie ksiedzem i jego sprawami
              • Gość: do majki Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 10.03.07, 16:34
                maju bardzo dobrze napisalas ta kobieta przekracza juz wszelkie granice kak
                mozna non stop latac za ks.z Grzegorzem jej sie nie udalo to teraz go niszczy
                czy ona wiezy wogole w Boga poco ona chodzi do kosciola ,i to sa te katoliki
                niech da wreszcie spokoj ksieza i oni tez beda spokojni,beda wypelniac swoje
                obowiazki tak jak sie nalezy a nie beda myslec o takich lafiryndach.
                • Gość: majka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 10.03.07, 17:07
                  dzieki drogi przyjacielu za wsparcie bo niestety tacy sa ludzie oni mysla ze
                  sie ich niezna i co robia ale ta pani mnie nie interesuje .
              • Gość: parafianka K.U. Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:26
                i jeszcze jedno zostawcie mego chłopaka w spokoju !!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: maja Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 12.03.07, 12:54
                  nie wiem kim jestes to mnie nie interesuje ale nikt twojego chlopaka nie
                  zabiera bo go nawet nie znamy zastanow sie co mowisz .
                • Gość: joseph Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:50
                  Po co takie bzdury piszesz?Twoje katolickie sumienie tak Ci nakazuje?Zastanów
                  się głeboko co robisz?Czyje to inicjały?
                  • Gość: jorgus Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:52
                    joseph idź na rekolekcje a nie siedź non-stop w necie.amen.
                    • Gość: joseph Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 17:59
                      Już zmykam!Jak to pomoże ,żeby takie głupole nie pisali na tym forum...SUPER!!!
                      • Gość: hutnick Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:56
                        wy sie przejmujecie gasrką ludzików z Miasteczka a zobaczcie lepiej co z Waszą
                        Hutą się dzieje. podwyżki były ale jakos nikt tego nie odczuł hahah no ja też
                        zresztą. No może jednemu pracownikowi się udało bo dostał jako pracownik i jako
                        członek zarządu - więc po co sie martwić o innych? a mnie nie wybrali :(
                        • Gość: majka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 13.03.07, 10:35
                          masz racje podwyszki byly ale tego nikt nie odczol chyba ze cala dyrekcja bo
                          oni tam sa gora a wy tylko robolami zeby walczyc o swoje to trzeba strajku
                          gornik co chce to ma bo walczy o swoje i wygrywa a pracownicy chuty to smola a
                          zwlaszcza rafineria bo oni tam maja a stego co wiem jak piec chcial stanac
                          zaczeli was straszyc zwolnieniami ize przyjma ukrajnicow do pracy to ucichlo i
                          jest tak jak jest.
                          • Gość: teZE Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:48
                            masz rację - dziś w radiu mówili że kolejarze też na wcześniejszą będą mogli
                            odchodzić a hutnicy to co lepsze warunki pracy? lekka robota? i szkoda gadać -
                            działać a nie zasiadywać w radach, w zarządach. no powiedzcie sami jak ma nas
                            bronic przewodniczący związku który sam jest członiem zarządu? sam przecież nie
                            będzie sobie dołków kopać pod nogami. nie wspomne ze planuje jeszcze pozbycie
                            się kartek - a to jednak zawsze coś było dodatkowo.
                            • Gość: hutniczy Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:08
                              o tych kartkach to już było słychać od dawna ale dopiero teraz to się nasiliło
                              i co niektórzy mąga zamiast pomóc - to zaszkodzi. zobaczymy bo jak ptaszki
                              ćwierkają jeszcze w tym tygodniu ba byc firma zaproszona gdzie będzie można te
                              karyki realizować. jak wiem to kartki są na posiłek profilaktyczny więc do
                              sklepów byc nie moze bo jak pisał poprzednik stracimy je. ale napewno się
                              myle....
                              pozdrawiam i miłej pracy zycze
                            • Gość: tez hutnik Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:51
                              COs tam w trawie z kartkami piszczy ale cz aby to o czym piszesz? a co do
                              przewodniczącego związku to ten co zyje z tych kartek może cos robi? to
                              przeciez my go utrzymujemy on zyje z naszych kartek wiec troche sie zastanów
                              nad tym co piszesz i poczekaj na nastepna kolej rzeczy a nie siej plotek,
                              pozdrawiam
                              • kasicaaa bardzo proszę jednostkę o nickach 07.05.07, 23:35
                                joseph vel ciekawska, ZdP, czytelnik, miasteczko ms info, józefina, owieczka,
                                ada, zwolennik, murarz, mściciel, handlager, manek, pojedynacz, pytacz, hutnik,
                                też hutnik - i tak dalej - o zaprzestanie dyskusji z samym sobą, bo się skończy
                                banem

to samo dotyczy osób o tożsamościach ziuta/maja i paru innych
                                • Gość: ZdP Re: bardzo proszę jednostkę o nickach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 06:58
                                  Szanowna Pani kasicaaa proszę bardzo o skasowanie całego wątku "Pojednanie
                                  Ponad Podziałami" gdyż kasując posty doprowadza Pani Wielmożna do wielkiego
                                  zamieszania na forum. Zamiast się opiekować to robi Pani "kocią przysługę"
                                  Jednocześnie proszę o ponowne dani mi "bana" - dziękuję i myślę że ostatni raz
                                  tutaj Panią pozdrawiam.
                        • Gość: dyrektor Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:15
                          no to macie duze wyplaty jak nie umiecie odczuc podwyzki 130 zloty a moze i
                          wiecej.
                          • Gość: maja Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 13.03.07, 22:34
                            skoro nazywasz sie derektorem to moze zaczniesz cos dzialac dla dobra
                            pracownika bo jak dotej pory to nic nie zrobiles.
                            • Gość: pipek Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:13
                              No widać po tym hutniczym wątku w tym poście jak pracownicy mają ciężko w HCM.
                              Zaczęlibyście robić, a nie plotkować. Jak wam się nie podobają wypłaty w hucie
                              to zmieńcie robote. Te marudzenie słychać już od wielu lat, ale durch tam
                              robicie. W sumie to wiem czemu. Bo prawda jest taka ze większość (nie
                              wszyscy!!!) pracowników w HCM to sie nie narobi. Przełazi to tu to tam.
                              Proponuje zebyscie moze tez zastrajkowali zeby wreszcie hute sprywatyzowali.
                              Może wtedy nowy właściciel zmieni system pracy w hucie, zdabecie nowe rynki
                              zbytu, zainwestuje w zakład i będą lepsze zarobki. Mówie to z przekonaniem, bo
                              państwo to żadem właściciel i w sumie nie zalezy mu na zakładzie. Próbkę tego
                              mieliście jak Utrackiego odwoływali przed podpisaniem układu z wierzycielami.
                              Tak to jest jak sie politycy, niezależnie jakiej maści, się mieszają do zakładu.
                              • Gość: majka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 14.03.07, 10:08
                                fajnie ci sie gada jak masz moze zarobki pierun wie jakie albo pracuje was
                                dwoje albo troje z domu to mozna zyc bo przy jednych zarobkach to sie nie da i
                                jak jeszcze choruja dzieci wybacz to nie wierz co masz zrobic oplacic sie albo
                                recepty trzeba wybierac z dwoch jedno a takich rodzin jest wielu pare lat do
                                tylu byly zarobki a teraz masz wielkie g nie bede sie wypowiadac wiecej na ten
                                temat bo to daremna gadka narka.
                                • Gość: malarzpokojowy Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:20
                                  nikt mi nie powie ze mając marne zarobki(takie jak w hucie)to 130 zeta podwyzki
                                  to malo.
                                  no chyba ze ten marny zarobek to 3000 zl.
                                  • Gość: nikt Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 14.03.07, 22:56
                                    powiec mi kto ma trzy tysiaki na reke bo ja nie wiem znam ludzi kturzy ida na
                                    emeryture i zostali naliczeni po tysiac trzysta zl to uwazasz ze to duzo bo ja
                                    nie.
                                    • Gość: artysta malarz Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 14:16
                                      czytaj uwaznie!
                                      130 podwyzki przy pensji 1300 zl to wcale nie tak malo.
                                      • Gość: oki Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 19.03.07, 10:24
                                        dlaczego zostal przelozon odpust czy tak moze byc no coz moze byc wszystko na
                                        tym miasteczku
                                        • Gość: Stefek Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 27.03.07, 22:24
                                          chyba masz cos z glową!!! odpust wcale nie jest przelozony, jest tak jak
                                          zawsze, czyli w piatek- tydzien przed wielkim piątkiem:)
                                      • Gość: zacny Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:46
                                        bony w hucie dostali na swieta za 200 zeta i jeszcze paczke na swieta,taka
                                        krzywda sie im dzieje.
                                        • Gość: premia Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:01
                                          nie wspomniałeś o premii dodatkowej a to ważne
                                    • Gość: maryna Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 17.03.07, 10:37
                                      werszcie cisza pa narka to mi sie podoba
    • Gość: rea Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.07, 18:46
      Obserwujac to wszystko co u Was sie dzieje,widze ze caly ten konflikt "kreci"sie
      wokol kosciola i ksiedza.Czytajac te wasze posty,zauwazylem ze raczej wszystcy
      uczeszczacie na Msze Sw.Tylko po co?,skoro zaraz skaczecie sobie do gardel.I na
      koniec pragne Wam zadedykowac urywek z listu do Kolosan 3, 8-10:" A teraz i wy
      odrzuccie to wszystko:gniew,zapalczywosc,zniewazanie,haniebna mowe od ust
      waszych.Nie oklamujcie sie nawzajem,boscie zwlekli z siebie dawnego czlowieka z
      jego uczynkami,a przyoblekli nowego,ktory wciaz sie odnawia ku glebszemu
      poznaniu Boga,wedlug obrazu Tego,ktory Go stworzyl".
      • Gość: AAA Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:57
        Łk 6,27-38

Powiadam wam, którzy słuchacie: Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie
        tym, którzy was nienawidzą; błogosławcie tym, którzy was przeklinają, i módlcie
        się za tych, którzy was oczerniają. Jeśli cię kto uderzy w [jeden] policzek,
        nadstaw mu i drugi. Jeśli bierze ci płaszcz, nie broń mu i szaty. Daj każdemu,
        kto cię prosi, a nie dopominaj się zwrotu od tego, który bierze twoje. Jak
        chcecie, żeby ludzie wam czynili, podobnie wy im czyńcie! Jeśli bowiem
        miłujecie tych tylko, którzy was miłują, jakaż za to dla was wdzięczność?
        Przecież i grzesznicy miłość okazują tym, którzy ich miłują. I jeśli dobrze
        czynicie tym tylko, którzy wam dobrze czynią, jaka za to dla was wdzięczność? I
        grzesznicy to samo czynią. Jeśli pożyczek udzielacie tym, od których
        spodziewacie się zwrotu, jakaż za to dla was wdzięczność? I grzesznicy
        grzesznikom pożyczają, żeby tyleż samo otrzymać. Wy natomiast miłujcie waszych
        nieprzyjaciół, czyńcie dobrze i pożyczajcie, niczego się za to nie
        spodziewając. A wasza nagroda będzie wielka, i będziecie synami Najwyższego;
        ponieważ On jest dobry dla niewdzięcznych i złych. Bądźcie miłosierni, jak
        Ojciec wasz jest miłosierny. NIE sądźcie, a NIE będziecie sądzeni; NIE
        potępiajcie, a NIE będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam
        odpuszczone. Dawajcie, a będzie wam dane; miarę dobrą, natłoczoną, utrzęsioną i
        opływającą wsypią w zanadrza wasze.
        ODMIERZĄ WAM BOWIEM TAKĄ MIARĄ, JAKĄ WY MIERZYCIE.
        • Gość: rea Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.07, 19:10
          Konczac ten temat,Jeszcze jeden cytat"Aby wszyscy stanowili Jedno".Tylko czy
          wszyscy mieszkancy Miasteczka chca to "Jedno" stanowic.Watpie!.
          • Gość: be Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 10.03.07, 19:23
            dobrze sadzisz ksiezulku po twojm pisimie wiem kim jestes
            • Gość: rea Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.07, 19:34
              W.g Ciebie ,aby cytowac slowa Pisma Sw, trzeba byc ksiezulkiem?.Po co tyle
              jadu?.Czyzby prawda w oczy kula.
              • Gość: be Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.strong-pc.com 10.03.07, 19:43
                zadna prawda mnie w oczy nie kole tylko wiem kim jestes mam namiary kto i skad
                pisze
                • Gość: AAA Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 22:23
                  ludzie opanujcie sie! kupczycie wiarą ! wy jestescie kosciolem a nie sam ksiadz
                  taki czy inny !
                  proponuje zamknac ten temat.
        • Gość: Gosc Nigdy nie bedzie pojednania z niewierzacymi IP: *.bc.hsia.telus.net 13.03.07, 20:39
          AAA pieknie to przepisales, tylko ze niestety bez interpretacji. Pozwolisz ze
          wytlumacze o co chodzi. Mowa w tym tekscie jest o ludziach ktorzy sa
          Chrzescijanami. Gdy nadstawisz policzek ateiscie, mozesz byc nieomal pewnym ze
          go otrzymasz. Zatem pojednanie tak, ale nie z przestepcami. Miejsce przestepcow
          jest w kryminale. To chyba tak oczywista prawda dla kazdego ze jej tlumaczyc
          nie trzeba. Jak chcialbys AAA zachedzic niewierzacego do tego aby byl uczciwy
          skoro sie Boga nie boi, bo zwyczajnie w Boga nie wierzy, lecz wyznaje zasade
          Owsiaka z orkiestry swiatecznej: robta co chceta.
          • Gość: AAA Re: Nigdy nie bedzie pojednania z niewierzacymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:02
            Gość portalu: Gosc napisał(a):

> AAA pieknie to przepisales, tylko ze niestety bez interpretacji.

interpretacja znajduje się wlasnie w tej ewangelii.

> Gdy nadstawisz policzek ateiscie, mozesz byc nieomal pewnym ze
            > go otrzymasz.

od niektórych katolików takze.

>Zatem pojednanie tak, ale nie z przestepcami. Miejsce przestepcow

> jest w kryminale

zgadza sie ,tylko kto jest tym przestępcą wedlug ciebie?

>Jak chcialbys AAA zachedzic niewierzacego do tego aby byl uczciwy

problem jest jak zachęcić wierzącego aby był uczciwy.

> wyznaje zasade
            > Owsiaka z orkiestry swiatecznej: robta co chceta.

co ma do tego Owsiak? Może to jego wina że macie w miasteczku tyle jadu i
            nienawiści do siebie?
      • Gość: joseph Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:32
        Kto komu skacze do gardła?Ja?Pewnie nie!Naucz się pisać.Cytaty i fragmenty
        listów zostaw sobie i podaruj TYM ,którzy uważają się za idealnych w
        Miasteczku.Co do konfliktu-jak coś obserwujesz,że sie kręci,to po co czytasz?A
        może poprowadzisz..zbliżające się rekolekcje.Wtedy poprawa będzie bardzo
        skuteczna!
        • Gość: BBB Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:45
          ...Wy natomiast miłujcie waszych
          nieprzyjaciół, czyńcie dobrze i pożyczajcie, niczego się za to nie
          spodziewając. A wasza nagroda będzie wielka, i będziecie synami Najwyższego;
          ponieważ On jest dobry dla niewdzięcznych i złych. Bądźcie miłosierni, jak
          Ojciec wasz jest miłosierny. NIE sądźcie, a NIE będziecie sądzeni; NIE
          potępiajcie, a NIE będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam
          odpuszczone.
        • Gość: do josepha Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 12:05
          masz racje niech najoierw sie on poprawi a pozniej nas poucza,patrz facet
          kosciola i rob co do ciebie nalezy,zyj tak jak my a bedzie wszystko ok.to wy
          siejecie w kosciele zgorszenie nie prosci ludzie my na glupoty nie mamy czasu bo
          musimy ciezko pracowac zebyscie wy mogli zyc w dostatku i wyjezdzac zagranice bo
          nas na to niestac.
    • Gość: tarnogorzanin Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.icm.edu.pl 10.03.07, 22:35
      ludzie z miasteczka slaskiego,zalozcie sobie swoje forum i tam piszcie o
      waszych problemach
      • Gość: tarnogorzanka Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.sotn.cable.ntl.com 19.03.07, 20:25
        Ojej, a co to ?
    • Gość: wianuszek Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:10
      Wczoraj dała się znów poznać pani Agnieszka D. Która jak zwykle nie może się od
      dwóch lat pogodzić z tym, że nie ma już kochanego Jego. Dalej jak zwykle się
      wtrąca w nie swoje sprawy i robi kolejne „występy” pojednania. My dziękujemy za
      wianuszki cudowne – mamy swoje i nie potrzebujemy tak samo jak pani awantury w
      zachrysti. Proszę się pogodzić że to nie Norwida a Dworcowa ulica.
      • msinfo Re: Pojednanie Ponad Podziałami 07.04.07, 19:25
        Witamy serdecznie.
        W te święta zapraszam do ciekawej lektury na stronie
        msinfo.blog.interia.pl tam tematy dotyczące min.:
        - Nowe zajęcie – praca „zainteresowanego” – relacja z miejsca pracy.
        - Dlaczego małe zainteresowanie na wieczornych apelach i jak przyciągnąć więcej.
        - O nie dotrzymanych obietnic wyborczych w sprawie zwolnień i przyjęć w UM.
        - Kto następny do zwolnienia i za co w UM.
        - Jakie gó..e punkty przygotowania do referendum (sierpień) gdzie można
        składać podpisy.
        - Ostatni nie kontrolowany znów „występ” pani Agnieszki w kościele.
        Na koniec niespodzianka – kilka zdjęć jeszcze nie publikowanych.
        • Gość: do msinfo Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 01:07
          hasło to niby skąd!
        • Gość: joseph Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 10:21
          Powiem jedno- w tym czasie kiedy piszesz odbywały się ceremonie Wielkiej Soboty!
          Więc lepiej będzie...jak nieco przymilkniesz.A te głupie sensacje i
          wywody ...zostaw dla siebie i ludzi podobnego pokroju.Ponoć jesteście super
          KATOLIKAMI?Stwierdzam,że jest odwrotnie!
          • Gość: jozefina Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:24
            podobno jak o 8 jest masza to największy katolik niby ksiądz idze pod kosciół
            haracz zbierać zamiast do kościoła. więc również zamilcz
            • Gość: miasteczko Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:27
              podobno:) to na księzycu jest zycie a na marsie marsjanie:} wiec nie pisz jesli
              niewiesz a tak pozatym niejest wam juz wstyd pisac na ten temat w kółko
              dalibyscie juz spokój wszysckie miesjcowosci wokół miasteczka sie z nas smieją
              tak jakby w naszym miescie nie było ważniejszych spraw
              • Gość: czytelnik Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:05
                własnie ważniejsze sprawy msinfo na stronie opisuje i to wcale nic tam nie
                wyssane z palca
                • Gość: alex Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.07, 11:29
                  Moze ktos w koncu poda haslo do tej strony!.
                  • Gość: ZdP Re: Pojednanie Ponad Podziałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:42
                    Władza nasza robi Pojednanie w Kulturowcu w czwartek 26 kwietnia - zapraszamy.
        • kesomiel Re: Pojednanie Ponad Podziałami 24.04.07, 07:13
          msinfo napisał:

zapraszam do lektury na stronie
          > msinfo.blog.interia.pl tam tematy dotyczące min.:
          > - Nowe zajęcie – praca „zainteresowanego” – relacja z m
          > iejsca pracy.
          > - Dlaczego małe zainteresowanie na wieczornych apelach