Dodaj do ulubionych

laboratorium - pobieranie krwi

19.03.11, 20:04
Polecacie jakies laboratorium, w którym mają specjalna igłę do pobierania krwi z paluszka? Ostatnio taką specjalna igiełka nakłuto moja córeczkę i tylko kwęknęła, ale to nie było w Bielsku :( w Bielsku pobierałam malej krew w Diagnostyce na Komorowickiej i tam użyto zwykłej igły do nakłucia, a wtedy nie ma się wyczucia jak głęboko nakłuć itd + umiejętność pobierania i przez cały czas pobierania moja mała strasznie płakała :( Ala ma tylko 7 miesięcy i nie chcę jej stresować, zresztą, która mam by chciała?
Obserwuj wątek
    • marcy_83 Re: laboratorium - pobieranie krwi 19.03.11, 20:52
      W szpitalu pediatrycznym tak pobierają, mój synek nie płakał a miał kilka razy tam robione.
      • kaczuszka85 Re: laboratorium - pobieranie krwi 21.03.11, 15:19
        dzięki za odpowiedź, dobrze wiedzieć, że w szpitalu można zrobić takie badanie, tylko musiałabym specjalnie tam jechać :)
        nie wiecie jak wygląda pobieranie krwi np. w Factorze lub Frydzie?
        • alicjawu Re: laboratorium - pobieranie krwi 21.03.11, 22:51
          we Frydzie byłam jakiś miesiąc temu z prawie dwulatkiem, morfologia robiona z palca
          chyba samo nakłucie nie było takim problemem co wyciśnięcie później odpowiedniej ilości krwi z palca, żeby wystarczyło do badania, chyba bolało go bardziej. Pani robiąca badanie przyniosła pudło rózności i po wszystkim mógł coś sobie z niego wybrać ;-)
    • ewa1w Re: laboratorium - pobieranie krwi 22.03.11, 20:18
      polecam laboratorium Biront na Aleksandrowickiej, nie pamiętam wyglądu igły, ale podejście do dzieci wspaniałe.
    • vobi Re: laboratorium - pobieranie krwi 29.03.11, 09:42
      Ja nie calkiem w temacie, ale mysle ze to wazne - radzilabym zastanowic sie dwa razy zanim pojdziecie zrobic badania w laboratorium Fryda. Pogloski jakoby byli niedokladni i robili bledy w badaniach sa niebezpodstawne, choc dlugo sie im opieralam, bo laboratorium pasuje mi "logistycznie", a niestety musze dosc czesto robic badania dziecka. Bylam ich regularnym klientem przez ponad 2 lata. Jednak po niepotrzebnym podaniu antybiotyku 2-letniej corce, ktora wg Frydy miala dosc powazne zakazenie drog moczowych, a okazala sie (na szczescie) zdrowa jak rydz, podziekuje za takie "uslugi" :( Zreszta, taka tez sugestie otrzymalam od lekarza z rejonu, ktory tylko rozlozyl rece i powiedzial "Nie pierwszy to raz w tym laboratorium"...
      • alajna2 Re: laboratorium - pobieranie krwi 02.04.11, 20:44
        BIRONT na Aleksandrowickiej, fajne podejscie do dzieci, choć nie wiem jak z takimi maluszkami do 2rz, wtedy najlepiej pediatryczny. Dodatkowo lab. BIRONT nie pobierają opłaty za pobranie materialu, czyli 2zl w kieszeni, dodatkowo ceny konkurencyjne, np mocz 5zł, gdzie indziej 7zł, większosc badan 2zł tansza niz gdzie indziej.
        u frydy z rocznym dzieckiem czekałam 30min na pobranie, choc byłysmy same w poczekalni :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka