Dodaj do ulubionych

slub koscielny w plenerze?

IP: 217.153.32.* 07.06.05, 12:46
czy jest bw naszje okolicy mozliwosc wziecia slubu nad rzeka badz w
gorach...tak zeby bylo ladnie?:)jesli tak to do jakiego ksiedza sie udac i
gzie???a jesli nie to mzoe znacie jakis fajny malutki drewniany kosciolek w
naszej okolicy w ktorym ksiadz nie robi problemow przy slubie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mia Re: slub koscielny w plenerze? IP: *.petex.bielsko.pl 08.06.05, 10:21
      mały drewniany zabytkowy kosciółek Sw. Barbary w Mikuszowicach... bajkowa
      drewniana konstrukcja, piękne stare malowidła w srodku a i proboszcz parafii
      super człowiek - zero problemów, zero kazań o polityce na ślubie :) polecam
      a o plenerze nie slyszalam.. to chyba tylko jak sie ma znajomego ksiedza, da
      sie załatwić
    • Gość: radny józef Re: slub koscielny w plenerze? IP: 195.116.105.* 09.06.05, 15:18
      ślub możesz wziąć w plenerze w domu na probostwie. najlepiej żeby był bez mszy
      bo z tym jest problem w plenerze. każdorazowo decyzję musi podjąć proboszcz i
      ewentualnie wikary, który będzie udzialał ślubu. ja brałem ślub w drewnianym
      kościele św. jakuba w szczyrku. ślubu uidzielał mi mój wujek - ksiądz
      oczywiście. ale zgodę musiałem mieć tamtejszego i swojego proboszcza. nie znam
      osobiście księdza, który mógłby się zgodzić na to. można porozmawiać z ks.
      fryderykiem z parafii św. maksymiliana, który jest duszpasterzem harcerzy w
      bielsku i jest aktywnym turystą- kocha góry. mam jeszce jeden pomysł kaplica na
      dębowcu, którą opiekują się pallotyni, odbywają się tam plenerowe msze pasterki
      itp.. najlepiej tam załatwić taką mszę i obsługę- to chyba jest najbardziej
      prawdopodobne. pallotyni maja swoją siedzibę koło szpitala wojewódzkiego.
      powodzenia. józef heczko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka