Gość: MAr IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 22:48 Zamknąć ptaszka, jak posiedzi to może zrozumie, że jest bezczelnym naciągaczem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaworznianin Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.05, 08:18 przecież to norma :przy okazji budowy czegoś tam(przetarg)firma wybuduje coś tam(nawet te same tynki budynków są) Odpowiedz Link Zgłoś
stary341 Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion 26.11.05, 13:03 czyli jak za "komuny " więc po co ta cała transformacja, to mydlenie oczu że będzie sprawiedliwość,czy nie lepiej powiedzieć ludziom prawdę że są ludzie ponad prawem bo wiadomo ile zdrowia kosztuje załatwienie legalnie wymiany okien a tu i droga i okna za darmo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik z bielsk Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:06 Krywult to bogaty człowiek. Dziwi brak wyobraźni, tupet i bezczelność. Poszperajcie w tym urzędzie. Tam jest więcej "kwiatków". Niech autor poszuka. Krywult za to poiwnien polecieć z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion 26.11.05, 16:18 Gość portalu: czytelnik z bielsk napisał(a): > Krywult to bogaty człowiek. Dziwi brak wyobraźni, tupet i bezczelność. > Poszperajcie w tym urzędzie. Tam jest więcej "kwiatków". Niech autor poszuka. > Krywult za to poiwnien polecieć z urzędu. ===== Sprawa jest prosta; czym bardziej bogaty a na dodatek postawiony na wysokim stanowisku państwowym to tym większy krętacz i oszust. Przecież ten kraj nazywa się POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:23 Nie wierzę. Znam tego człowieka, również jako urzędnika, bo mam okazję pracować w organizacji pozarządowej i władze miasta sprawują nad nami pieczę bezpośrednią. Z innych źródeł znam sytuację w ratuszu, która od poprzednich wyborów stała się czysta i transparenna jak nigdy. Zajmuję się zawodowo pisaniem wniosków i rozliczaniem unijnych dotacji, przy remontach i przebudowach drów normą są wymiany okien w domach lub stawianie ekranów akustycznych. Wierzę w to, że któryś z urzędnikówdał ciała robiąc niedokładne studium oddziaływania na środowisko, ale wina leży w takim razie po obu stronach - tych co pisali i tych, co opiniowali wniosek. Byc może prezydent nie powienien godzić się na wymianę swoich okien, była to nie ostrożność, powiedzmy polityczna, a teraz całą sprawę wyciągnęło zapewne kilku radnych (mam na myśli co najmniej jednego, który w poprzedniej ekipie był w zarządzie miasta i wciąz ciągną się za nim procesy). Panie prezydencie, proszę opublikować wniosek o dotację i studium, to będzie najlepszy sposób, żeby się oczyścić z tej niezręczności. Powtarzam, osobiście nie wierzę w to, żeby pan Krywult był człowiekiem zdolnym do takiej taniej i naiwnej sztuczki. To nie ten typ faceta. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni szybko. Co za łobuz tp wyciągnął w taki chamski sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Do Michała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:50 Ale wazeliną spłynęło!!! Może prościej napisać : Łubu dubu, łubu dubu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki_ Jedna wielka intryga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 23:47 > Ale wazeliną spłynęło!!! Może prościej napisać : Łubu dubu, łubu dubu... To, co napisał Michał to szczera prawda! Znam J.Krywulta kilka lat, sytuacja jest czysta jak chyba nigdy dotąd. Jest to człowiek uczciwy, przez ostatnie kilka lat wiele dobrego zrobił dla miasta, jak i w samym Ratuszu. Wiele spraw oczyścił, uczciwi ludzie pozostali na stanowiskach. No, ale oczywiście łatwiej jest siedzieć w domu i krytykować - "łubu dubu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Oj marecki, marecki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:50 napisał: To, co napisał Michał to szczera prawda! Znam J.Krywulta kilka lat, sytuacja > jest czysta jak chyba nigdy dotąd. Jest to człowiek uczciwy, przez ostatnie > kilka lat wiele dobrego zrobił dla miasta, jak i w samym Ratuszu. Wiele spraw > oczyścił, uczciwi ludzie pozostali na stanowiskach. Dobre,:) Sięgnięto do tak głębokich pokładów lizusostwa, że głębiej są już tylko wody termalne i pokłady węgla kamiennego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 22:12 "Nie wiem, co im się nie podoba. Nie znam szczegółów. Wiem, że okna były we wniosku - mówi" No właśnie o co ten szum, przecież to normalne, tyle razy się pewnie udawało, że już facet traktuje jak chleb powszedni takie przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.altec.pl / *.altec.pl 26.11.05, 19:30 sprawdzcie jeszcze Piecucha i te jego wydatki na Podbeskidzie chwali sie ze 500 000 tys. wydal z wlasnej kieszeni a moze to tez unijne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Policyjny serwis informacyjny Prezesa Centrum IP: *.krakow.sint.pl 26.11.05, 21:02 **** Policyjny serwis informacyjny Prezesa Centrum ... Serwis informacyjny Prezesa Niezależnego Obywatelskiego Centrum Badania i Monitoringu Stopnia Zdeprawowania Demoralizacji i Patologii w Policji . Pawła Witkowskiego TEL. 0 602 318 302 e-mail pablow0@op.pl fmpis www.fmpis.strefa.pl/forum/viewforum.php?f=9&sid=fb33f8dda728b932a9639847f9ffe8ca Wyczyny gangu z Siemiradzkiego 24 i gangu CBŚ - Kraków . www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=336&sid=eaa3551ab95bec235c7e2b262d73589e Czy znasz właściciela samochodu widocznego na zdjęciu ? www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=337 Przestępcza sitwa - czy tylko w Gdańsku ? www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=331 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 22:07 ten prezydent to pewnie z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielszczanin Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 14:35 A może Pan Dziennikarz miał nieuczciwego informatora... Zbliżają się wybory i jest w Bielsku parę osób, które chcą zaszkodzić Krywultowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oloek Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:30 Chłopcy z SLD nie śpia - czuwają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:59 Januszu, to juz tylko są twoje przypuszczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: will Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 21:42 Zeby od razu policji zglaszac ... a fe... po to jest kontrola faktur by takie rzeczy wychodzily, a ze miasto probowalo upchnac wszelakie koszty to juz inna sprawa. Kazdy orze UE jak moze. Czy te okna byly potrzebne? IMHO nie i gdyby we wniochu byly to sam bym je jako niekwalifikowane usunal. A ze studium bylo niespojne z ROSiem - pytajcie euroekspertow co je opracowali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: will Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 21:46 A po drugie primo, to nawet jesli bylo we wniosku to tez odpowiada prezydent, bo wniosek podpisywal, a jesli nie bylo to o dziwo tez odpowiada ON, bo podpisal wniosek o platnosc niespojny z wnioskiem aplikacyjnym. Tak czy siak winny braku nadzoru nad swoimi urzednikami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielszczanin Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: 195.117.233.* 28.11.05, 13:55 Po pierwsze Prezydent Krywult nie jest z PO. Po drugie zachował się niepoprawnie. w normanym demokratycznym kraju podałby się do dymisji. W Polsce pójdzie w zaparte. Taki człowiek nie powinien być Prezydentem. Bardzo dobrze,że to wyszło. Kampania wyborcz zaczyna się . Pamietajcie o tym, że ostatnio w Polsce jest brudna i wygrywa sie na brudach .Patrz Kaczory.Poszedł przykład. To z Krywultem to preludium, jak pismaki poszperaja to znajdą ho,ho bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxl Ten sam temat - hajda na Krywulta! IP: *.c207.msk.pl 28.11.05, 16:19 Gość: xxxl 27.11.05, 22:08 + odpowiedz No tak.Wybory parlamentarne i prezydenckie za nami. Zaczyna sie przygrywka do wyborów samorządowych i prezydentów miast. Najlepiej przylać potencjalnemu konkurentowi. Prezydent miasta jako jego mieszkaniec ma takie same prawa wszyscy pozostali. Nie widze powodu żeby z nich rezygnował. Okan zostały wymienione we wszystkich budynkach zlokalizowanych przy tej części ul. Armii Krajowej, ktora była remontowana w I koejności.Na koszt podatników wykonano nawet nowe ogrodzenia i zasadzono żywopłoty, nie mówiąc juz o wykonaniu murów oporowych. Na koszt podatników wykonano wcześniej równiez ekran akustyczny wzdłuż al. Andersa na wysokości osiedla Karpackiego.Jeden zarzut jest zasadny: niewłaściwy dobór pracowników. To prezydent ponosi konsekwencje ich nieudolności. Zamiast pisac o oknach może by tak napisać, który to znakomity fachowiec przygotował ten pasztet! • Żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl Gość: Alan 27.11.05, 22:15 + odpowiedz Ma takie same prawa jak inni mieszkańcy. Nikt tego nie kwestionuje. Przeczytaj wnikliwie artykuł i rusz mózgownicą...... • Re: A to dopiero! IP: *.c207.msk.pl Gość: xxxl 28.11.05, 07:48 + odpowiedz Przeczytałem i ruszyłem mózgownicą Alanie! Teraz Rusz ty! >Bielsko próbowało wrzucić w koszty remontu drogi, na który dotację miała dać >Unia Europejska, wymianę okien i drzwi w prywatnych domach. Okazuje się, że >nie ma o tym mowy we wniosku, w dodatku jest to niezgodne z unijnymi zasadami. Jeżeli nie tego we wniosku to jak próbowało wyłudzić?! >Smaczku dodaje sprawie fakt, że okna wymieniono... prezydentowi miasta. (...) Gdyby ten dziennikarz był chociaż minimalnie rzetelny, a nie szukający wyłącznie sensacji, to wówczas w tym zdaniu byłoby słowo "również", czyli brzmiałoby ono tak: "Smaczku dodaje fakt, że okna wymieniono RÓWNIEŻ...prezydentowi miasta" >Sprawdziliśmy, kto mógł skorzystać na wymianie okien. Okazuje się, że przy >Armii Krajowej ma swój dom Jacek Krywult, prezydent Bielska. Zamontowano mu >lepsze okna niż innym mieszkańcom, ale pokrył z własnej kieszeni różnicę w >cenie. - To była duża kwota - mówi prezydent, ale nie zdradza ile. (...) Z tekstu wynika , że tylko prezydent Jacek Krywilt mógł skorzystac na wymianie okien. Czyli właściciele pozostałych budynków na wymianie okien nie skorzystali?! >Grażyna Kopińska, szefowa Programu przeciw Korupcji Fundacji im. Batorego >Jeżeli we wniosku nie umieszczono informacji o wymianie okien i drzwi, to >wygląda to na próbę wyłudzenia unijnej dotacji.(...) Powtórka z rozrywki! Skoro nie umieszczono to jak próbowano wyłudzić?! > Nie słyszałam o tym, żeby jakieś miasto wymieniało na swój koszt okna w prywatnych domach.(...) Ta pani powinna wiedziec, a nie tylko słyszeć. Chyba, że informacje zbiera w maglu. >Jestem ciekawa, czy mieszkańcy godzą się na takie wykorzystanie wspólnych >pieniędzy.(...) Ta pani nie powinna pytac tylko to sprawdzić. >Urzędujący prezydent powinien być ostatnim mieszkańcem, który korzysta z tego typu oferty. Uważam, że powinien zwrócić pieniądze za okna. A niby dlaczego ma byc dyskryminowany? Czy dlatego, że jest prezydentem jest jednocześnie mieszkańcem gorszej kategorii? Na koniec. A może by dziennikarz porozmawiał z tymi właścicielami pozostałych budynków co oni myślą na temat hałasu? No, ale przy artykule na zamówienie, sponsorowanym rzetelność nie obowiązuje. Brakuje mi równiez stanowiska w tej sprawie wiceprzydenta Henryka Juszczyka, który jest odpowiedzialny, za tego rodzaju sprawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik z BB Re: Przy okazji remontu drogi w Bielsku wymienion IP: *.c207.msk.pl 28.11.05, 21:42 Jest w tym tekście jedna prawdziwa informacja. Mianowicie we wniosku aplikacyjnym z całą pewnością nie ma mowy o wymianie okien. Nie ma, bo być nie może. Gdyby Pan Redaktor posiadał elementarną wiedzę na temat, o którym pisze wiedziałby, że żaden wniosek nie zawiera tak szczegółowych informacji. Są one zamieszczone w tzw. studium wykonalności, które jest podstawowym załącznikiem do wniosku. A w tym dokumencie, co potwierdza w tekście pracownica Urzędu Marszałkowskiego, mówi się o ochronie akustycznej. Ochrona akustyczna to nic innego jak wymiana okien lub budowa ekranów, przy czym to drugie rozwiązanie jest znacznie droższe. Każdy wniosek przechodzi wieloetapową weryfikację - to jest oczywiste. Zastanawia zatem dlaczego żaden pracownik Urzędu Marszałkowskiego czy Urzędu Wojewódzkiego nie zakwestionował zapisu o ochronie akustycznej na etapie weryfikacji wniosku... A skoro nikt tego nie zakwestionował to znaczy, że miasto wydało pieniądze zgodnie z wnioskiem. Sugestia, że cała sprawa jest próbą wyłudzenia unijnych środków jest - delikatnie rzecz ujmując - niestosowna. Ale w tym tekście dziennikarska rzetelność nie była chyba najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Tak czy inaczej, Krywult PRZESADZIŁ ! IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 29.11.05, 10:31 Można dywagować, nad słowami dziennikarza, czy tego co zrobił Krywult, ale jedno jest ważne: Poczucie odpowiedzialności za czyny. Nie odwracajcie "kota ogonem", zwalając całą winę za sprawę na brak rzetelności dziennikarskiej, bo nie to jest problemem. Niewątpliwie błąd popełnił Krywult, który może go sporo - politycznie kosztować, ale nie należy bezmyślnie go bronić, bo to tylko podtrzymuje mieszkańców w opinii, że coś jest "kombinowane". Nie lepiej przyznać się do błędu i wyjść z całej sytuacji z "twarzą"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Tak czy inaczej, Krywult PRZESADZIŁ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 12:58 Ale w czym przesadził? Mieszka przy tej ulicy od wielu lat, jest Prezydentem, ale i również mieszkańcem B-B. Przecież okna wymieniono wszystkim mieszkańcom danej ulicy od nr x do nr y. Gdyby okna zostały wymienione tylko Krywultowi OK - jest afera. Ale przecież on tak samo płaci podatki jak my, mieszka przy tej ulicy i co - jemu jednemu okna miały NIE zostać wymienione? Przecież to bez sensu! Zastanówcie się - aferę rozdmuchali ludzie, których Krywult odsunął od miejskiego koryta! Nie pamiętacie już 45 radnych? Sporej część z nich firmy/firemki robiły jakieś "interesy" z miejskimi spółkami/gminą. Wstyd jedynie, że GW pokazała tak żenująco niski poziom profesjonalizmu. To nie jest SUper Ekspress czy Fakt! Zawsze uważałem GW na dziennik o określonym poziome, o sprawdzonych informacjach. No cóż, myliłem się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Misio - zastanów się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:52 co mówisz, nie rób z siebie błazna!!! Sprawą na szczęście zajęła się odpowiednia komórka Policji - nie zaś misie.... >Zastanówcie się - aferę rozdmuchali ludzie, których Krywult odsunął od > miejskiego koryta! A ja myślałem że ukazała ona światło dzienne dzięki niezależności prasy (termin nieznany za czasów w których poprzednio prezydentował Krywult..) >Nie pamiętacie już 45 radnych? Część pamiętam, ale 45 osób zapamiętać z nazwiska choćby, to sztuka. A osobiscie znałem 6 radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Misio - zastanów się co pleciesz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:57 co mówisz, nie rób z siebie błazna!!! Sprawą na szczęście zajęła się odpowiednia komórka Policji - nie zaś misie.... >Zastanówcie się - aferę rozdmuchali ludzie, których Krywult odsunął od > miejskiego koryta! A ja myślałem że ukazała ona światło dzienne dzięki niezależności prasy (termin nieznany za czasów w których poprzednio prezydentował Krywult..) >Nie pamiętacie już 45 radnych? Część pamiętam, ale 45 osób zapamiętać z nazwiska choćby, to sztuka. A osobiscie znałem 6 radnych. >Sporej część z nich > firmy/firemki robiły jakieś "interesy" z miejskimi spółkami/gminą. > Zupełnie nieskładne zdanie, świadczące o zdenerwowaniu autora. Poza tem, moim zdaniem pomówienie. >Wstyd jedynie, że GW pokazała tak żenująco niski poziom profesjonalizmu. To nie > > jest SUper Ekspress czy Fakt! Zawsze uważałem GW na dziennik o określonym > poziome, o sprawdzonych informacjach. No cóż, myliłem się... Szczerze wspólczuję misiu chybionej oceny Gazety !!!! A swoja drogą - szkoda, że taki artykuł ukazał sie na stronach katowickich, choc traktuje o Bielsku-Białej... Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: Misio - zastanów się co pleciesz... 01.12.05, 20:54 Gość portalu: Alan napisał(a): > Sprawą na szczęście zajęła się odpowiednia komórka Policji - nie zaś misie.... tylko gdzie tu mowa o jakimś przestępstwie? można przyjąć, że prezydent się zachował nieetycznie, ale dlaczego marnuje się pieniądze podatnika na policyjne dochodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik z BB Re: Misio - zastanów się co pleciesz... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.12.05, 18:49 Ja powiem tylko tyle: zarowno GW jak i dziennikarze TVN szukaja wszedzie bagna, nie ma go wiec trzeba go wymyslec. A co do Krywulta bede na niego na 100% głosował. Śmieszy czy moze bardziej razi mnie jak jezdzi lancia z obstawa po Bielsku, ale miasto za jego kadencji nic nie starciło i nie ma głupich pomysłów jak stawianie krzyza w centrum miasta. PS. Do ludzi z Bielska A widzieliscie kiedys jak jezdzi: pierwszy jedzie lancia (gorszy model) z jakims urzednikiem, potem lancia prezydenta (ta lepsza)gdzie obok kierowcy siedzi osobisty ochroniarz, jako ostatni ford transit z czterema ochroniarzami. Tak przynajmniej jechał 11 listopada, a ta ochrona to według mnie specjalny pododdział z 18 batalionu, bo sa za dobrzy na policje. A z tego co wiem to w "komandosi" szkolili swoich ludzi do ochrony VIP-ów ( operacje w Bosni i Iraku) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Misio - zastanów się co pleciesz... 04.12.05, 21:57 Gość portalu: czytelnik z BB napisał(a): > A widzieliscie kiedys jak jezdzi:(...) > Tak przynajmniej jechał 11 listopada, a ta ochrona to według mnie specjalny > pododdział z 18 batalionu, bo sa za dobrzy na policje. Sorry, ale 11 listopada jest zamknieta dla ruchu, no z wyjatkiem dostawców towarów. A co do ochrony, to skąd wiesz że są za dobrzy na policję, widziałeś ich może w akcji? I w ogóle skąd pomysł, żeby Policja Państwowa czy wojsko, na codzień ochraniała prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Misio - zastanów się co pleciesz... 04.12.05, 22:20 albrecht1 napisał: > Gość portalu: czytelnik z BB napisał(a): > > A widzieliscie kiedys jak jezdzi:(...) > > Tak przynajmniej jechał 11 listopada, a ta ochrona to według mnie specjal > ny > > pododdział z 18 batalionu, bo sa za dobrzy na policje. > > Sorry, ale 11 listopada jest zamknieta dla ruchu, no z wyjatkiem dostawców towa > rów. Ehm... podejrzewam, ze twojemu przedpiscy chodzilo o dzien swieta panstwowego, a nie nazwe ulicy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Misio - zastanów się co pleciesz... 05.12.05, 10:31 :DDDD Faktycznie, wtedy to ma sens. Dzięki za sprostowanie. Ja już myslami jestem przy Świętach, więc 11 listopada zdaje się być odległym terminem z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś