Dodaj do ulubionych

Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:15
Pojawiły się informacje że PO i SLD rozważają aby blokować listy.
Myślę że w Bielsku nie powinno być to trudne. PO myśli o kandydacie na
prezydenta Wiesławie Handzliku który przyszedł do PO z SLD więc nie powiini
mieć problemu z dogadaniem się. W PD jest też wielu starych znajomych.
A więc blok PO-SLD-PD szansą przed wygraną PIS w Bielsku?
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • pawel_bielsko Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska 16.08.06, 11:21
      Na PO zaglosuje, ale na komunistow - NIGDY!
      • Gość: mm Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.c29.msk.pl 16.08.06, 12:03
        To mogą być tylko plotki. PO + PD to jeszcze, ale SLD to już przesada.
        Poza tym w wyborach samorządowych głosuje się na konkretnych ludzi, a nie na
        partie (zanim ktoś odda głos, może dokładnie prześwietlić kandydata na radnego
        czy prezydenta).
        • Gość: dd Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.08.06, 16:05
          PO na pewno nie zablokuje listy z SLD. Ewentualnie z PSLem.
          Poza tym PO nie planuje wystawić Handzlika, tylko poprzec Krywulta.
        • Gość: Gorol Re: Zaufani urzędnicy Szansą dla B-B IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 16.08.06, 16:31
          To dobry znak, że niektórzy idąc do wyborów samorzadowych będą głosowali nie na
          partie polityczne ale na ludzi którym mogą zaufać. To ważne. Trzeba wykopać
          politykę z ratusza- polityka to największy szkodnik naszych czasów. Dużo
          gadania mało rzeczywistego działania.
      • Gość: Staruszek Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.qc.sympatico.ca 18.08.06, 22:16
        pawel_bielsko napisał:

> Na PO zaglosuje, ale na komunistow - NIGDY!

........Pawel i to jest caly "gwizdek" tego smiechu .....ze komunisci lokuja
        swoje skrzydla tam gdzie czuja .....wiatr , a taki przyswieca im w PO .

• Gość: bartek Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:12
      PO chce poprzeć Krywulta!!! To żenada. Nie potrafią znaleźć kandydata wśród
      swoich? Na koalicję z PSL-em chyba nie mają co liczyć bo oni w Bielsku chyba
      nie istnieją. A jeśli poprą Krywulta to poprą człowieka PZPR-u a od tego do
      koalicji z SLD już nie daleka droga.
      • Gość: zgryźlak bielsko-b a kogo>>>>>??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:16
        A kogo mają poprzeć ? PiS.dę Piętę??????? (lekko :):):) inteligentnego, inaczej)
      • Gość: dd Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.08.06, 11:15
        PO popierało Krywulta w wyborach 4 lata temu, więc dlaczego mieliby nie zrobić
        tego ponownie?
    • Gość: informator Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:31
      Z tego co czytałem to ewentualne zblokowanie list z SLD zostało by ogłoszone
      tużprzed wyborami. Co do głosowania na konkretnych ludzi to czy ktoś wie już
      jakie osoby będą startować z PO na radnych Bielska?
    • Gość: jacenty Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:18
      Wszystko byle nie PIS
    • wislok1 Tak jak PZPR-ZSL-SD 17.08.06, 00:12
      Cwaniaki z SLD sprowadzą PO do roli SD
    • mcmaxim Daj Boże aby nigdy takiej himery! 17.08.06, 00:36

• mcmaxim Tfu, tfu, oczywiscie chimery :-) [n/t] 17.08.06, 00:37

• Gość: marecki_ Oczywiście, niech wygra PiS+LPR+Samoobrnona... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:16
        Masz rację, Jaroslaw/Lechu + Andrew + Roman to lepsza propozycja :(
        • mcmaxim Jestem przeciwny polityce w wyborach lokalnych n/t 18.08.06, 21:40

• Gość: stal PO straciło kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:58
      PO straciło kandydata Stanisława P. więc teraz będzie trzeba szukać chętnych do
      startowania w SLD
      • Gość: Nowszy To nie PO straciło kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 06:02
        Nie pisz bzdur! Albo kłamiesz, albo masz zenujaco niski poziom wiedzy co
        najmniej w te sprawie. Stanisław Piecuch kandydował na radnego Rady Miasta z
        listy nr 13 Komitetu Wyborczego "Wspólnota Samorządowa". Wraz z nim mandaty z
        tej listy uzyskali : Nikiel Franciszek Wilhelm i Paweł Pajor.Kandydatem na
        prezydenta z tej listy był nie kto inny tylko Bogdan Traczyk. Co oni maja
        wspólnego z PO ? Kojarzą sie raczej z innym ugrupowaniem.
      • mcmaxim Celowo wprowadzasz wyborcow w blad, glupcze! n/t 18.08.06, 21:41

• Gość: Nowszy Celowo wprowadzasz wyborcow w blad, glupcze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:32
          Jeżeli to "głupcze" skierowałeś do mnie to odwzajemnniam sie z przyjemnością.
          Napisz z jakiej listy startował St. Piecuch ?! Z podanego niżej adresu już
          zniknąl, ale dla przykładu skopiowałem innego z tej samej listy wyborczej,
          ktory podobnie jak St. Piecuch zmienił barwy w trakcie kadencji.
          www.um.bielsko.pl/bb/dzialy/rm/radni.jsp?radny=f_nikiel
          Imię i Nazwisko Franciszek Nikiel
          Data urodzenia 19.06.1943
          Wyksztalcenie wyższe techniczne
          Staż samorządowy kadencje I - IV
          Komitet wyborczy KW "Wspólnota Samorządowa" Bielsko-Biała
          Okręg nr I
          Obecnie:Klub radnych Chrześcijański Ruch Samorządowy i PiS
          • mcmaxim Ehm... mam do Ciebie, Nowszy, mala prosbe... 18.08.06, 23:39
            ... patrz uwazniej na drzewo watkow. Moja odpowiedz byla skierowana do czlowieka o nicku "stal", nie do Ciebie :-)
            Nie zywie urazy, prosze ino o uwage w czytaniu :-)
            • Gość: Nowszy Re: Ehm... mam do Ciebie, Nowszy, mala prosbe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:24
              • PO straciło kandydata - Gość: stal 17.08.06, 21:58
              • To nie PO straciło kandydata - Gość: Nowszy 18.08.06, 06:02
              • Celowo wprowadzasz wyborcow w blad, glupcze! n/t - mcmaxim 18.08.06,
              21:41
              • Celowo wprowadzasz wyborcow w blad, glupcze! - Gość: Nowszy 18.08.06,
              23:32
              • Ehm... mam do Ciebie, Nowszy, mala prosbe... - mcmaxim 18.08.06, 23:39
              mcmaxim napisał:
              > ... patrz uwazniej na drzewo watkow. Moja odpowiedz byla skierowana do
              czlowiek
              > a o nicku "stal", nie do Ciebie :-)
              > Nie zywie urazy, prosze ino o uwage w czytaniu :-)

Patrzę, patrzę i patrzę na to drzewo wątków i nijak nie moge sie dopatrzec, że
              to nie do mnie bylo skierowane.Ale skoro tak twierdzisz to nie pozostaje mi nic
              innego tylko uwierzyć. A tak przy okazji; moze gdy wyjasnisz mi ten skrót "n/t"
              często przez Ciebie stosowany to drzewko stanie sie dla mnie wyrazistsze?
              Dobranoc.
              • mcmaxim Re: Ehm... mam do Ciebie, Nowszy, mala prosbe... 19.08.06, 10:35
                Gość portalu: Nowszy napisał(a):

> Patrzę, patrzę i patrzę na to drzewo wątków i nijak nie moge sie dopatrzec, że
                > to nie do mnie bylo skierowane

Jak to? Przeciez moja odp. jest rowno pod Twoja, a nie "schodek" pod Twoja, czyli jest tak samo jak Twoja odpowiedzia na post "stal".

> A tak przy okazji; moze gdy wyjasnisz mi ten skrót "n/t"
                > często przez Ciebie stosowany to drzewko stanie sie dla mnie wyrazistsze?

:-) Skrot n/t - uzywany nie tylko przeze mnie - oznacza "No Text in message", czyli innymi slowy sam temat posta jest wystarczajaca odpowiedzia dla poprzednika, i nie wymaga otwierania calej wiadomosci ode mnie (bo wewnatrz i tak nic nie ma), co oszczedza czas :-)
    • Gość: stal Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:45
      OK jeśli się mylę to napisz z jakim ugrupowaniem jest obecnie kojarzony
      Stanisław P. bo ja wiem że Wspólnota Samorządowa jest historią a osoba o której
      piszemy pojawiała się an spotkaniach PO
    • Gość: informator Re: Koalicja PO-SLD-PD Szansa dla Bielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:32
      Stanisłąw Piecuch jest członkiem zarządu Platformy Obywatelskiej Powiatu
      Bielskiego
      info: www.slask.platforma.org/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka