Dodaj do ulubionych

Smentne forum i miasto BB .

IP: 67.69.36.* 02.02.07, 07:35
Jak pobudzic te Wasze znudzone wypociny na tym forum .....to zadanie jest
chyba nie do wykonania .
Zielona Gora ma ciekwszy format na forum niz Bielsko, co jest grane w tym
miescie , ktore znalem w mlodosci , wyniesli sie wszyscy intelektualni a moze
wygnano i teraz pietno nad BB zawislo .
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowszy Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:00
      Odpowiedź jest prosta.Pobudź sam zamiast narzekać. Wykaż swoja kreatywność (tak
      nazywa sie teraz zwykła pomysłowość).Ewentualnie możesz na to forum nie
      zagladać. Przymusu nie ma.
      • Gość: dominos Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:19
        To się udzielaj na forum zielonej Góry.Przeciez nikt cie nie zmusza do czytania
        tych wypocin.A obrażając innych niczego nie osiagniesz.Ale cos czuje że właśnie
        lubisz prostackie pyskówki i stąd taki ton postu.
        • pawel_bielsko Re: Smentne forum i miasto BB . 02.02.07, 14:07
          Udzielaj sie na swoim forum, gdy nie odpowiada Ci inne. Dotad nikt specjalnie nie narzekal. Forum nie jest moejscem do popisu tylko do dyskusji. Moze niektorzy nie wiedza...
          • Gość: mach_2 Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.c29.msk.pl 02.02.07, 14:22
            Moze w ZG maja wiecej wolnego czasu, by udzielac sie na forach.
          • Gość: Quest Re: Smentne forum i miasto BB . IP: 67.69.36.* 03.02.07, 07:59
            Pawel , jedynie z Toba mozna bedzie jeszcze dyskusje jakas zaliczyc , inni
            profesjonalisci przerosli siebie samych .
            Zobacz jaka jest liczba wpisow np. w Gorzowie Wlkp.(189313), Ksiestwo
            Cieszynskie (92372),Siedlce (84435),Tarnow (49244)...i wiele innych .
            Miasta mniejsze jak BB , cos w tym jest , brak dostepu do internetu,
            niekompetencja na bielskich stronach ...moze cos innego , nie przebywam od
            dawna w BB mimo to jakies ciagatki sa do miasta mojej mlodosci , szkoda tylko ,
            ze z tych paru wpisow mozna wyrobic sobie pewien obraz o pozostalych jego
            uczestnikach / mieszkancach , chcialbym sie mylic .

• Gość: xx Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.c160.msk.pl 03.02.07, 09:47
              Są jeszcze inne bielskie fora,ale nie będę tobie podawał ich adresów,żeby inni
              nie musieli czytać twojego (bez urazy) zrzędzenia.
    • Gość: bb_m Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.c27.msk.pl 02.02.07, 15:50
      "..w tym miescie , ktore znalem w mlodosci , wyniesli sie wszyscy intelektualni
      a moze wygnano i teraz pietno nad BB zawislo .''
      Ten zapis o intelektualistach którzy się wynieśli to chyba nie o Tobie,bo
      inaczej wiedziałbyś jak pisze się słowo "smętne"!
      Nie udzielaj się w sztuce (pisanie) która jest Ci obca bo siejesz śmiech i
      zgorszenie!

• Gość: Quest Re: Smentne forum i miasto BB . IP: 67.69.36.* 03.02.07, 08:10
        Gość portalu: bb_m napisał(a):

> "..w tym miescie , ktore znalem w mlodosci , wyniesli sie wszyscy
        intelektualni
        > a moze wygnano i teraz pietno nad BB zawislo .''
        > Ten zapis o intelektualistach którzy się wynieśli to chyba nie o Tobie,bo
        > inaczej wiedziałbyś jak pisze się słowo "smętne"!
        > Nie udzielaj się w sztuce (pisanie) która jest Ci obca bo siejesz śmiech i
        > zgorszenie!
        >>>>bb_m ,artysta z Ciebie przedni,temat juz nie ma znaczenia , ale "mondrosci"
        slownictwa Cie wzruszyly a moze to jakies pietno nad Toba zawislo , ale do
        rzeczy , przekonaj mnie , ze jestem w bledzie i oprocz tych , ktorym nie wolno
        sie seplenic kazdy inny moze znalezc sporo ciekawostek w BB , szczegolnie na
        stronach internetowych....podrzuc mi najciekawsze jakie znasz .
        Jesli pisownia Cie drazni moge jedynie odniesc wrazenie , ze wiele innych
        rzeczy bedzie bardziej gorszace lub smentne .
        • pawel_bielsko Re: Smentne forum i miasto BB . 03.02.07, 10:57
          1.Piszesz, ze w malych miastach jest gorszy dostep do Internetu. Myslisz chyba o Zielonej Gorze, bo ona jest mniejsza niz Bielsko-Biała:
          W rankingu najwiekszych miast Polski na wikipedii(pl.wikipedia.org/wiki/Miasta_w_Polsce_według_liczby_ludności) mozna zauwazyc:
          a).Bielsko zajmuje 21pozycje z liczba ludnosci:176 864 i powierzchnia 125km2.
          b). Zielona Gora zajmuje miejsce nr 34 z liczba ludnosci 118 221 i powierzchnia 58,34 km².
          2. Bielsko-Biała jest tzw. emerging city.
          3. Bielsko Biała rozwija wiąż swoje zaplecze turystyczne np. buduje wyciąg.
          4. Zajmuje miejsca w pierwszej dziesiątce w prawie wszystkich rankingach miast Polski.
          5. Mamy lotnisko sportowe, buduje się przemysłowie, a w promieniu 100km mamy 3 miedzynarodowe lotniska(Katowice, Krakow, Ostrawa)
          6. Inwestycje drogowe na wysokim poziomie.

Polecam poszperac na forach i w wikipedii.

Mowie o niektorych sprawach, bo nie wiem na jakiej podstawie mozna oceniac miasto na podstawie mojego "widzimisie" jednego z forum miasta.
          • Gość: Staruszek Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.dsl.bell.ca 03.02.07, 22:10
            Czesc mlodziezy .....:o)
            Pawel , wyczytalem wczesniej , ze Bielsko jest wieksze od ZG , ale ma mniejsza
            liczbe osob na forum ,tak to zrozumialem z wpisu jakie Quest zamiescil .
            Dane z wikipedia tez nie przedstawiaja wzystkich aspektow zycia i
            funkcjonowania w tym "regionie" .
            Zaciekawilo mnie to , ze miasto jest nieco uspione , a moze tylko forumowicze
            tak barwnie to miasto usypiaja .
            Jakie sa bardziej znane forum , gdzie bielszczanie sa bardziej widoczni .
            Pawel , czesto wlasnie tak sie ocenia , wchodzac na jakies forum masz
            mozliwosci lub mozesz przekonac sie o funkcjonowaniu spolecznosci
            danego "zakatka internetowego" .
            Przypuszcam , ze Quest zrobil takie poruwnanie , tez mi wyglada
            na "widzimisie" , ale poruszyl dosc ciekawy watek .
            Szperalem w wielu "zakamarkach" internetowych o Bielsku i nie mam wielkiego
            zachwytu w ich odwiedzaniu.
            Znajda sie zapewne malkontenci , ktorzy beda dokladac epitety do tego wpisu i
            to jest jeden z motywow , gdzie "opadaja rece " do dalszej wymiany zdan .
            • Gość: Quest Re: Smentne forum i miasto BB . IP: 67.69.36.* 04.02.07, 07:39
              Juz myslalem , ze bede smentne pierdoly do siebie samego prawil a tutaj sie
              okazuje , ze sa osoby , ktorym tez jest smentno w Bielsku .
              Staruszku , co poszukujesz na internecie , bielskie tradycje juz zniknely ,
              zyczliwi i rozsadni gawedziarze juz dawno opuscili ten zakamarek i jak sam
              widzisz niedobitki takie jak Ty jeszcze usiluja cos w tym mijescu odnalezc ,
              zaciekawiony jestem tym , co szukasz w tym "forum o smentkach bielskich" ??
              • Gość: Staruszek Re: Quest IP: *.dsl.bell.ca 04.02.07, 21:08
                Gość portalu: Quest napisał(a):

> Juz myslalem , ze bede smentne pierdoly do siebie samego prawil a tutaj sie
                > okazuje , ze sa osoby , ktorym tez jest smentno w Bielsku .
                > Staruszku , co poszukujesz na internecie , bielskie tradycje juz zniknely ,
                > zyczliwi i rozsadni gawedziarze juz dawno opuscili ten zakamarek i jak sam
                > widzisz niedobitki takie jak Ty jeszcze usiluja cos w tym mijescu odnalezc ,
                > zaciekawiony jestem tym , co szukasz w tym "forum o smentkach bielskich" ??
                .......Quest , nie wiem czy to Ci wystarczy , ale szukam swego odbicia w
                miescie , ktore zostawilo swe pietno na mojej psychice , na mnie samym i po
                moich doswiadczeniach , wieloletnich czasem ,wraca ta rodzima fuzja na
                refleksje , ktore tutaj rowniez porownuje .
                Jednym sie to kojarzy z humorem inni nawiazuja mniej lub bardziej watpliwe
                awersje , jesli moge to tak nazwac , co oczywiscie sklania takich jak ja do
                omijania roznych tematow ....ale wewnetrznie , gdzies tam w glebi tego nie da
                sie zamknac .
                Czas i dostep na internetowe lacza tez zalezne jest od mojej dziatwy ,
                zyczliwie doksztalcajacej mnie na tej zywej formie kontaktu z moimi nie zawsze
                rozsadnymi rodakami .
                • Gość: Quest Re: Quest IP: 67.69.36.* 06.02.07, 08:02
                  Staruszku zameczysz sie jak bedziesz tak przesiadywal na kompie , dziatwa
                  bedzie sie zloscila na Ciebie .
                  Podziwiam jednak Twoje zaangazowanie na tym portalu , bardzo przywiazany byles
                  do rodzinnych stron ..........tak trzymaj
                  • Gość: Staruszek Re: Quest IP: *.dsl.bell.ca 06.02.07, 23:53
                    Pewnie ....korzenie ciagne az za bagienko , ale nie czuje "smentku" i tak mi
                    dobrze, czasem na zajazd sie zwale i z gorki na bielski dymek popatrze .
            • Gość: vini w Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.02.07, 10:37
              Cześć Staruszek.Chyba wreszcie znalazłeś odpowiadającego Ci "smędziarza".Ale
              mam propozycje załóżcie sobie nowe forum i tam na odległość pouczajcie wzajemnie
              siebie.Chociaż zauważyłem że zmieniłeś już pseudo naukowy język pouczeń nas
              bielszczan.
              • pawel_bielsko Re: Smentne forum i miasto BB . 04.02.07, 11:39
                Smedzcie o smedzeniu, wszystkim to pozytek przyniesie na pewno, a forum bedzie zwienczeniem waszej dzialalnosci. Przypominam, ze ilosc postow nijak sie ma do miasta. Mozna gadac o dupie marynie, tylko po co? Nie lepiej porozmawiac o czyms waznym, co nas dotyczy? Mam wrazenie, ze ktos pomylil forum humor(wlasciwie nonsensowna tragikomedia) i forum bielsko z rzeczywistoscia. no i mamy juz w tym watku diwe alfy i omegi.
              • Gość: Staruszek Re: Smentne forum i miasto BB . IP: *.dsl.bell.ca 04.02.07, 20:56
                Gość portalu: vini w napisał(a):

> Cześć Staruszek.Chyba wreszcie znalazłeś odpowiadającego Ci "smędziarza".Ale
                > mam propozycje załóżcie sobie nowe forum i tam na odległość pouczajcie
                wzajemnie siebie.
                Chociaż zauważyłem że zmieniłeś już pseudo naukowy język pouczeń nas bielszczan.
                .....hahahahahahahaha.....jak widzisz Twoja nauka nie poszla z torbami w las .
                Czesc vini , cos w tym chyba jest , ze przyciaga taka wlasnie tematyka , cos
                jest zauwazalne , ze reakcje sa widoczne nawet z Twojej strony ( w pozytywnym
                wydaniu )
                Zauwazylem , ze obojetnie jaki temat ktos "wstawi" , jesli nie nabierze tzw.
                pozytywnego kierunku wobec rodakow/miasta/regionu/kraju to stanie sie opluwany
                pomimo jego pozytywnie skierowanego pytania/refleksji/opinii .
                Nie jest to zabawne bo nie robi tego obcokrajowiec tylko rodak , ktory juz ma
                dziesiatki lat emigracji za soba i spojrzenia sa diametralnie odmienne , ten ze
                sam rodak zapewne kontaktujac sie z innymi obywatelami swego miejsca
                zamieszkania moze odbierac od nich zupelnie inna opinie, co w tym zlego jesli
                sie podzieli na forum , nie poniza nikogo na forum , nie zmusza do wypowiedzi ,
                mozna go przeciez zupelnie zignorowac jesli nie posiada sie rownowaznej do
                niego/jej opinii.....to wszystko .
    • Gość: Nowszy "Cudowne" forum Zieonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 19:10
      • Znacie rzetelnych fachowców od prac budowlanych? (4) zadra10 04.02.07,
      17:48
      • Koleżanka szuka faceta ! (76) aski68 04.02.07, 17:22
      • dlaczego w zielonej nie ma fajnych mebli? :( (32) be_em 04.02.07, 17:12
      • studenci marketingi i zarzadzania pomózcie!!!!!:) (13) myska194 04.02.07,
      16:19
      • Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górze (16) mister_hyde 04.02.07,
      15:56
      • Poszukuję dobrego lakiernika! (3) recon4

Powyżej kilka przykładów intelektualnych(?) watków na forum Zielonej Góry w
      dniu dzisiejszym. Zapewne zakładali je ci intelektualni(!), ktorzy wyniesli
      sie Bielska - Białej.
      • Gość: Staruszek Re: Nowszy IP: *.dsl.bell.ca 04.02.07, 21:21
        Gość portalu: Nowszy napisał(a):

> • Znacie rzetelnych fachowców od prac budowlanych? (4) zadra10 04.02.07
        > • Koleżanka szuka faceta ! (76) aski68 04.02.07, 17:22
        > • dlaczego w zielonej nie ma fajnych mebli? :( (32) be_em 04.02.07, 17
        > • studenci marketingi i zarzadzania pomózcie!!!!!:) (13) myska194 04.0
        > • Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górze (16) mister_hyde 04.0
        > • Poszukuję dobrego lakiernika! (3) recon4
        > Powyżej kilka przykładów intelektualnych(?) watków na forum Zielonej Góry w
        > dniu dzisiejszym. Zapewne zakładali je ci intelektualni(!), ktorzy wyniesli
        > sie Bielska - Białej.
        ..........tematyka dosc ciekawa , nie sadzisz . Mozna tez znalezc mase innych ,
        ktore na Bielskiej stronie miejsca nie zagrzeja pomimo tematyki
        odzwierciedlajacej jej mieszkancow lub region , wybor pozostawiam
        zainteresowanym .
        • Gość: Staruszek Re: Nowszy IP: *.dsl.bell.ca 04.02.07, 21:52
          • Salon Firmowy ORANGE Zielona Góra- tragedia!!! (6) wetaminka 04.02.07,
          Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną (42) grunberg 04.02.07,
          • Solarium w Zielonej Górze (4) jacekjoanna 03.02.07, 22:35
          • Lepper- przęstepca i kłamca, profesor bez matury (2) boccaccio 03.02.07,
          • castingi na miss ziemi lubuskiej (1) ziellony 03.02.07, 21:53
          Koncert zespołu Kult w Zielonej Górze (21) touma1 03.02.07, 21:19

Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN (137) corradocatani 03.02.07,
          19:28
          • Fotoradary w mieście. (7) lensikgra
          .....wyjete przypadkowo ze srodka forum
    • stoik1 Smentne fszystko 04.02.07, 23:58
      ; )
      • Gość: mela Re: Smentne fszystko IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.02.07, 13:02
        Bielszczanie maja do do siebie ,że sie bardzo lubia obrażać, zwłaszcza jak ktoś
        nie daj Boże skrytykuje Bielsko.Zamniast sie obrażać spójrzcie obiektywnie na
        nasze miasto zobaczcie to co widza przyjezdni, bo widocznie mieszkańcom nic
        nie wadzi a wszystko sie podoba.Bielsko jest pięknie położonym miastem ,
        majacym wiele uroczych, zakatków i uliczk z pewnym galicyjskim klimatem, ale
        chadzjąc po tych zakatkach nie można nie zobaczyć ruiny, brak dbałości władz
        miasta i to od dziesiecioleci.To co zrobiono z rynkiem ( to odrębny temat) jest
        kropelka w morzu potrzeb.Wszyscy wolą walić do Sfery a jak mało osób
        przechadza sie po bielskich uliczkach choćby w niedzielne popołudnie -
        sprawdziłam osobiście, no chyba ,że uwzględnie pewne charakterystyczne
        postaci snujące sie w obrębie Starego Miasta , Cieszyńskiej, Sobieskiego i
        okolic.
        • pawel_bielsko Re: Smentne fszystko 07.02.07, 16:09
          Ja sie przechadzam. Zima rzadziej. Akurat argument jest chybiony, bo chyba kazdy czesciej jest na Starowce niz w sferze...
          A jak ktos przejezdza przez Bielsko, to moze powiedziec cos najwyzej o stanie drog.
          • Gość: maya Re: Smentne fszystko IP: 212.203.141.* 08.02.07, 14:50
            ja akurat tu 'pomieszkuje' więc nie musze się wypowiadać tylko o stanie dróg.
            no i niestety ileś w tym prawdy jest. Nudza sie podobno tylko osoby malo
            inteligentne, wszędzie mozna się czyms zająć, ale to prawda, jak na możliwości
            jakie Bielso posiada ( liczba mieszkańców, połozenie, Starówka, Szyndzielnia)
            to mało się tu dzieje. No ale moze taki juz urok tego miejsca. Na iles to chyba
            polska natura. Jak np. porównam sobie Korbielow z taką np. Dedovka (
            porownywalne warunki narciarskie) to niestety, po stronie Słowackiej zycie
            tętni, a po Polskiej, nawet nie ma za bardzo co zjeść, nie mowiac juz o jakis
            imprezach, lepszych wyciągach, przygotowaniu tras.. A przeciez wydawałoby się,
            ze az się prosi, ze tyle mozna zrobic, zarobic przy okazji, no ale jakos nikomu
            sie nie chce...I w Bielsku jest podobnie. Łatwiej sie jest rzucic z siekierka
            na kazdego kto powie ze moze jednak warto cos usprawnic, niż przed samym sobą
            sie przyznać, ze można dużo wiecej. Wiec pozostało sie snuć po opustoszałych
            ale fajnych kafejkach, albo wbić się w tlum Sfery. Ja ostatnio preferuje
            domatorstwo jak tu przyjezdzam:)
            • Gość: Staruszek Re: Smentne fszystko IP: *.dsl.bell.ca 08.02.07, 14:55
              Gość portalu: maya napisał(a):

Łatwiej sie jest rzucic z siekierka
              > na kazdego kto powie ze moze jednak warto cos usprawnic, niż przed samym sobą
              > sie przyznać, ze można dużo wiecej. Wiec pozostało sie snuć po opustoszałych
              > ale fajnych kafejkach, albo wbić się w tlum Sfery. Ja ostatnio preferuje
              > domatorstwo jak tu przyjezdzam:)
              ...Cos w tym jest , czyzby miasto bylo w letargu po jakims zakleciu ??? Klatwa
              wisi nad tym miastem ???
              • pawel_bielsko Re: Smentne fszystko 08.02.07, 15:16
                Masonska klatwa! Wiac stad!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka