Dodaj do ulubionych

Internet z Dialogu

IP: 79.139.0.* 03.01.08, 17:35
Kożysta ktoś z internetu z Dialogu? jakie opinie 512, 1 osiąga
prętkości???
Obserwuj wątek
    • Gość: Miodek Re: Internet z Dialogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:08
      Naucz się pisać!
      • Gość: beel2 Re: Internet z Dialogu IP: 193.109.212.* 11.01.08, 11:32
        jak nie masz nic do powiedzenia to nie pouczaj innych, albo napisz
        poprawnie co chcesz poprawić, bo ktoś może nie zdaje sobie z tego
        sprawy że robi błędy ortograficzne. Może coś słyszałeś na ten
        temat "GENIUSZU", a jeśli chodzi o internet z Dialogu to 512 może
        być da się wytrzymać aczkolwiek szybszy jest oczywiście droższy. Ja
        płacę 60 zł za internet z abonamentem za telefon (prądkość łącza-512)
        pozdro
    • Gość: kaligula Re: Internet z Dialogu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 12:27
      mialem 1megabit przez okres 1 roku chyba, chodizl bez zastrzerzen, nie bylo
      zadnych awari itp...
      • kaschper2 Re: Internet z Dialogu 11.01.08, 12:38
        Pozwolę sobie zauważyć że pisanie 'na odwrót' jest w internecie 'trendy' i
        podkreśla niechęć autora do wszelkich reguł i kanonów które nie on stworzył.Do
        tego jeszcze piracki 'Windows' i oto mamy "New Wave'.
        • Gość: pawel_bielsko Re: Internet z Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.08, 14:24
          Ja wlasnie korzystam z 512ki i nie narzekam az tak bardzo. Wiadomo im szybciej, tym lepiej. Bywaly jednak dni, w ktorych dostep byl utrudniony... No i takia smieszna aplikacja do laczenia sie z internetem.
          • Gość: bart04 Re: Internet z Dialogu IP: 79.139.0.* 13.01.08, 18:06
            wielkie dzięki za info.
            • Gość: dj Albin Re: Internet z Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.08, 00:02
              Od dwóch tygodni ciągnę 1mb z dialogu -"dialnet solo" czyli opcja bez telefonu. Kosztuje to okolo 70 zl. Przesiadłem się z neo 512 i różnica jest kolosalna, poza tym expresowa instalacja i praca bez rozłączania.
              • Gość: facetbb Re: Internet z Dialogu IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.01.08, 20:13
                czy jest jakaś alternatywa cenowa dla dialogu?
                • Gość: dnc Re: Internet z Dialogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 08:54
                  Mam od listopada 1mb na łaczu TPSA. Miałem tylko jedną awarię w
                  grudniu i przez 4 godziny nie było netu. Jednak informacja była
                  oficjalna poniważ po zadzwonieniu BOK automat powiadomiłmnie, ze
                  jest awaria i jest już usuwana. No to sobie spokojnie czekałem i po
                  tych kilku godzinach net powrócił. Szybkość łącza jest rzeczywiście
                  1mbps (transfer w granicach 120-130KB/s, więc nie mam zastrzeżeń.
                  Mam swój własny modem i z konfiguracją nie było problemów. Łączy się
                  od strzału. Mam umowę podpisaną na 12 miesięcy za 62 zł plus abo w
                  TP socjalne i wychodzi mnie to naprawdę tanio. Taniej niż gdybym
                  brał u innego operatora BSA lub co gorsza od samego TPSA z Neo.
                  • wioskowy_glupek Re: Internet z Dialogu 26.01.08, 17:49
                    Mam cyba od 2 lat internet z dialogu - 512...
                    Nie narzekam ze 4 razy w tym roku był pad neta ale po interwencji najwyżej do pół godziny wszystko hulało...
    • andzialipka Re: Internet z Dialogu 11.03.08, 00:22
      Jak dla mnie dialnet to kompletny shit. Kożystam z usług dialogu od
      roku, tydzień temu przedłużyłam umowę na kolejny rok... Jeeeezu jak
      ja żałuję! Mam wrażenie że dialog cofnął się w czasie o około 10
      lat. Znowu trzeba wpisywać hasło i połącz, ciągle są z tym problemy,
      serwery szwankują i internet często siedzi. Ten system to niewypał,
      nikomu nie polecam!
      • Gość: Mari Re: Internet z Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.08, 09:01
        Ja korzystam z internetu w Dialogu już 7 lat i jestem
        zadowolona.Wcale nie trzeba za każdym razem wpisywać hasła,tylko
        kliknąc na połącz i nie ma żadnych problemów.Czy to dla Ciebie taki
        wielki kłopot?
        • Gość: Przemek Re: Internet z Dialogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 11:38
          > Wcale nie trzeba za każdym razem wpisywać hasła,tylko
          > kliknąc na połącz i nie ma żadnych problemów.

No dokładnie. Może koleżanka ma komputer zawirusowany? Bo Dialog śmiga bez
          problemów.
          • andzialipka Re: Internet z Dialogu 07.04.08, 00:18
            A kiedy przedłużaliście umowę ostatnio? Bo od niedawna Dialog
            wprowadził Dialnet, nowy system łączenia i od tamtej pory są
            problemy. Na przykład dzisiaj, ze 2 godziny serwery były niedostępne
            i sciągać mogłam tylko spodnie z tyłka a nie pliki z internetu.
            Trzeba wpisywać login i dłuuuugie hasło, albo wejść w opcje,
            pogrzebać i kazać mu łączyć się samemu to fakt. Ale mimo wszystko
            często są problemy.
            • Gość: Przemek Re: Internet z Dialogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 08:27
              > A kiedy przedłużaliście umowę ostatnio?

W lipcu lub sierpniu, dokładnie nie pamiętam. Od tego czasu kilka razy nie było neta, góra na kilka godzin. W porównaniu z Hyperionem to ideał bezawaryjności ;)

> i sciągać mogłam tylko spodnie z tyłka a nie pliki z internetu.

To i ciekawsze i zdrowsze niż siedzenie przed mnitorem :P
              • andzialipka Re: Internet z Dialogu 14.05.08, 11:28
                A no nie mam wiruchów, sprawdzam regularnie
                dzisiaj też miałam problem z połączeniem. Żaden problem w kliknięciu
                połącz, problem gdy to połącz nie działa. A dzieje się tak zbyt
                często. Przypominam, że mam problemy tylko od kiedy kazali łączyć
                się dialnetem, wcześniej było dobrze. Na szczęście mam umowę na rok,
                więcej z nimi nie podpiszę.
                • Gość: Przemek Re: Internet z Dialogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:11
                  A mi dalej działa idealnie :) Może to kwestia konkretnej centrali?
                  Wyłączasz modem? Bo jeżeli tak, to pamiętaj, żeby go włączyć _przed_
                  uruchomieniem komputera, inaczej czasami nie chce połączyć (przynajmniej ja tak
                  mam).
                  • andzialipka Re: Internet z Dialogu 18.05.08, 10:31
                    No właśnie wogóle nie wyłączam modemu, komputer też rzadko wyłączam
                    conajwyżej go usypiam. Ostatnio mam problem z internetem kiedy
                    kompa "obudzę", internet niby działa ale nie działa. Wtedy nie
                    pomaga ponowne włączenie neta, muszę restartować komputer bo
                    internet wogóle nie załapuje. Nie zmieniam zdania, Dialnet jest do
                    dupy! Ze stałym łączem nie było tyle problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka