Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LPFP - 2003

IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 00:35
    Szanowni Prezesi, Szanowne Prezeski!

Dziś to jest 26.V.2003r. kilku zapaleńców z piłkarzykowego czata
    wyszło z inicjatywą aby stworzyć naszą wspólna ligę (nie mylić z
    ligami prywatnymi). Chcemy w następnym sezonie zorganizować ligę
    taka jaka jest ona w rzeczywistości . Będzie w niej 16 zespołów
    (nie więcej aby każdy z każdym zagrał po jednym meczu), wszystkie
    ze zgłoszonych drużyn będą rozgrywać ze sobą mecze systemem każdy
    z każdym a punktacje zdobytą w oficjalnych Piłkarzykach przeliczymy
    na bramki(tak ja w PPFP i PPfP). Po każdej kolejce powstanie tabela
    z aktualnymi pozycjami poszczególnych zespołów. Wszystko będzie się
    odbywało na zasadach obowiązujących w rzeczywistości w naszej
    rodzimej ekstraklasie.
    Apel ten jest głównie skierowany do najaktywniejszej społeczności
    piłkarzykowej (czat i forum)!!!!!
    Mimo że do początku następnego sezonu jest sporo czasu zgłoszenia
    rozpoczynamy już dziś.(wakacje wyjazdy te sprawy)

Jednocześnie chcemy zaznaczyć, że nie tworzymy konkurencji dla PPFP. Naszym
    zamysłem jest stworzenie Ligi opartej na zasadach rządzących PPFP. Uważamy ,
    że stworzenie Ligi plus Puchary ( prowadzone nadal przez ich założycieli
    oczywiście) , zapewni jeszcze większą zabawę oraz dodatkowa możliwość
    rywalizacji ze znajomymi.
    Podkreślamy, że nie jest to kolejna liga prywatna i do prowadzenia tej ligi ,
    będzie można prawdopodobnie użyć tej samej ligi prywatnej , co w przypadku
    Pucharów.

Jeśli jesteś chetny/a i znany ze swojej działalności w
    Pilkarzykach, czekamy na Twój odzew!!!!

Arch&Kosze

P.S. W przypadku wątpliwości co do formy rozgrywek ( lub innej natury)
    chętnie udzielmy odpowiedzi , na forum lub czacie.
    Konsultacje osobiste również możliwe :)))

Obserwuj wątek
      • kamilka1 Re: LPFP - 2003 27.05.03, 09:16
        Chętnie zgłaszam swój akces
        Mogę nawet pomóc w jwj prowadzeniu
        Nie zapominajcie o istnieniu oprócz PPFP PpFP EkstraGry

W przyszłym sezonie chciałam stworzyć całą sieć takich lig aby potem za wzorem
        UEFA rozgrywać pomiedzy ich zwyciężcami Ligę Mistrzów
        Może dołączycie do tej inicjatywy
        Pozdrowienia
        Prezes Kamila
      • Gość: piko58 Re: LPFP - 2003 IP: *.ld.euro-net.pl 27.05.03, 09:29
        Jestem jak najbardziej "za" i już teraz zgłaszam się do gry na ochotnika:))
        Niestety na pomoc przy prowadzeniu ligi nie mam czasu, proszę o wybaczenie.
        Pozdrowionka:)) piko58
      • mirekl3 Re: LPFP - 2003 27.05.03, 10:45
        Z góry zgłaszam się do wszystkich tego typu inicjatyw. Im więcej wszelkich
        rozgrywek tym lepiej. Po przeprowadzce do nowego M w końcu stałe łącze stanie
        sie faktem. ( i w pracy zajmę się w końcu tym czym powinienem ) wtedy zgłaszam
        się do pomocy na ochotnika :) pozdrawiam !
        • elektron77 Re: LPFP - 2003 27.05.03, 12:02
          Ja również jestem chętny do wzięcia udziału w tej lidze
      • Gość: chechaouen Re: LPFP - 2003 IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 27.05.03, 11:11
        to i ja bym z chęcią wział udział w przedsięwzięciu
        pozdrawiam
      • Gość: Arch Re: LPFP - 2003 IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 12:11
        Niecale 12 godzin a juz tylu chetnych :)
        Szykuje sie kolejna dobra zabawa, szkoda, ze dopiero za ponad miesiac.
        • tompie Re: LPFP - 2003 27.05.03, 13:20
          Witam.Zgłaszam sie.Świt Poznań -Tompie.
          Jednoczesnie obawiam sie ze jedna liga 16 zespołowa a trzeba pamietac ze w
          przyszłym sezonie liga ma liczyc 14 druzyn,to zbyt mało miejsc dla wszyskich
          chetnych i aktywnych forumowiczów(dziwnie brzmi ten wyraz)moze juz teraz warto
          pomyslec rowniez o 2 lidze.W czasie przerwy moglibysmy dopracować reguły i
          zasady przyznawania miejsc w ligach.Nie moze byc tak ze ktos sie zgłasza a
          potem zapomina ze gra w PPFP lub nalezy do FORLigi.Sito selekcyjne musi działac
          sprawnie.No i oczywiscie puchary zostają.Pozdrawiam i przy okazji zgłaszam
          rowniez kolege KLIMONA-Gladiatorzy.
          • mirekl3 Re: LPFP - 2003 27.05.03, 13:27
            a ja tak z innej beczki. niepokoi mnie troszke wyraz "kolega" w odniesieniu do
            Klimona :) zwłaszcza w kontekście ważnych rozstrzygnięć dotyczących
            ćwierćfinałów PpFP...
            • tompie Re: LPFP - 2003 z innej beczki 27.05.03, 13:37
              Mogę uspokoic szanownego prezesa Druzyny FCJeleniag ze zadnych wałek nie bedzie
              (to nie PZPN Inie Szanowna Redakcja)wstrzymując sie z decyzja chciałem zapoznac
              sie ze zdaniem jak najwiekszej grupy uczestnikow.Poniewaz nie przewidziałem
              takiej sytuacji i nie zapisałem jej w regułach nie chce nikogo skrzywdzic.Aby
              rozwiac Twoje watpliwosci zapraszam na GG moj nr wysyłam na Twoje konto w
              Gazeta pl.Decyzja jest juz podjeta i podam ja około 21.
              • tompie Re: LPFP - 2003 z innej beczki 27.05.03, 13:42
                niestety wiadomosc wrociła wiec podaje na forum3203801
              • klimon Re: LPFP - 2003 z innej beczki 27.05.03, 17:35
                bez obawy.
                juz sam fakt, ze losujac trfiłem na jedna z silniejszeych dtzyn jaka jest Twoja
                mirku swiadczy o tym ze nie było przekretów.
                w meczu w koncu zwyciezyły fakty, ja niezabierałem zdania jako strona. tompuie
                podjał decyzje i jest ona nieodwołalna.
          • Gość: Arch Re: LPFP - 2003 IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 14:12
            Ale ryfa:(. Juz na samym wstepie. Oczywiscie , ze bedzie 14 druzyn. Dzieki za
            spostrzegawczosc. Puchary oczywiscie , ze chcemy zeby zostaly i nie wtracamy
            sie do nich. A co do liczby aktywnych forumowiczów to nie jest ich wcale tak
            duzo. Duzo gra zespołów w pucgharach ale malo osb sie wypowiada. Ale ten
            miesiac przerwy pozwoli dopracowac wszelkie reguły, oczywiscie w konsultacji ze
            wszystkimi chetnymi.
            • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 16:06
              no bardzo mi milo ze az taki odzew jest na nasza incjatywe z archem.Oczywiscie
              pierwsza gafa z naszej strony (14 zespolow). fakt to troche malo jesli bedzie
              wiecej chetnych moze rzeczywiscie warto pomyslec o 2 lidze ale nie gorszej
              tylko rownorzednej.mozna zrobic 12 zespolow w jednej i w drugie lidze a
              ostatnia 13 kolejka w naszej kopanej bedzie walka o mistrzostwo... wszystko do
              obgadania:)
              propozycje i opinie na forum i na czacie jesli ktorys z naszej dwojki akurat
              bedzie tam obecny:)

pozdro kosze
            • kuti_master Re: LPFP - 2003 27.05.03, 16:27
              Zgłaszam się, przypominając że od przyszłego sezonu będzie 14drużyn!
      • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 16:23
        no to juz sie uzbieralo troche osob jesli nadal bedzie takie tempo wpisow 2
        liga stanie sie faktem:)
        dotychczas zgloszeni:
        -kamilka1
        -piko58
        -mirekl3
        -elektron77
        -chechaouen
        -tompie
        -klimon
        -dnl (brak wpisu na forum ale odezwal sie na czacie)
        -arch
        -kosze

juz 10 team'ow czyli teoretycznie jeszcze 4 miejsca, praktycznie...(2 liga)
        wiec wpisy beda zbierane do oporu a pozniej sie zastanowi co dalej.Ewentualnych
        odrzuconych(oby takich nie było) serdecznie przepraszamy!!!!
        kosze
        • Gość: dnl Re: LPFP - 2003 IP: *.pl 27.05.03, 16:35
          Niech stanie sie to wiec faktem.... równiez zgłaszam chec wystapienia w owej
          lidze... co do 2 równorzednych lig to rozwiazanie bardzo dobre...
        • Gość: bachus69 Re: LPFP - 2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.3.* 27.05.03, 16:42
          Ale fajnie że jest jeszcze moejsce dla mnie.
        • Gość: Kiwny Re: LPFP - 2003 IP: *.chello.pl 27.05.03, 17:00
          to i ja się jeszcze zgłaszam mimo że na czacie nie jestem aktywny ale na forum
          się udzielam
        • cirkon Re: LPFP - 2003 27.05.03, 18:21
          "Kto ten pierwszy, kto sie zglasza? Ja! - zakrzyknal wnet koziolek. Mial
          malenka, biala brodke, a wolano nan... Matolek." ;-)

Moze nie jako pierwszy, ale zdaje sie jako ostatni (14sty sprawiedliwy? ;)
          zglaszam swoj akces!! (i mam nadzieje, ze ostatni BEDA pierwszymi hehe).

Pozdrawiam,
          C.
        • elektron77 Re: LPFP - 2003 27.05.03, 18:54
          Ze względu na duże zainteresowanie rozgrywkami widzę, że dziś dobrze trafiłem,
          gdyż ze względu na pracę jestem średnio co 2-gi dzień na necie i gdybym tak
          dziś właśnie nie miał wolnego to pozostałaby mi 2.liga.

Zapowiada się ciekawa rywalizacja.

Najlepsze życzenia dla organizatorów i przyszłych ( a czasem i przeszłych)
          przeciwników
          Pzdr
          Elektron
          • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 19:02
            panowie nie ma zadnej drugiej ligi!!!!!!!! jesli beda chetni bedzie jedna liga
            z dwoma grupami a w ostatniej kolejce postaram sie sklecić to w calosc aby
            kazdy mial swoje miejsce(co do sposobu to albo mecze bezposrednie miedz A i B
            albo sie jeszcze zobaczy:) .Więc miejsca jeszcze są i czekamy na kolejnych
            chetnych.

p.s: jak beda 2 grupy to potrzeba ok.26 ekip:)

pozdro kosze
      • matbli Re: LPFP - 2003 27.05.03, 18:59
        Świetny pomysł!!! Im więcej tego typu atrakcji tym lepiej. Widzę, że już w tej
        chwili będzie ciężko z wolnymi miejscami. Bądź co bądź też zgłaszam chęć
        udziału.
        Pozdrawiam wszystkich!!!
        • Gość: Arch Re: LPFP - 2003 IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 19:31
          Miejsc jest jescze sporo :). Ze wzgledu na duze zainteresowanie ,
          postanowilismy stworzyc dwie grupy A i B, które beda rownorzedne. Jak to zgrac
          ladnie w calosc, juz my wymyslimy. :)))( kazda sugestja mile widziana )
          • kamilka1 Re: LPFP - 2003 27.05.03, 19:55
            Propozycja zgrania w całość:
            mecz o 1 miejsce
            1zA-1zB
            mecz o 3 miejsce
            2zA-2zB
            mecz o 5 miejsce
            3zA-3zB
            .
            .
            .itd
            ostatnie 13 zespołów tworzy w nastepnym sezonie 2 lige
            i wtedy gramy normalnie
            • Gość: Arch Re: LPFP - 2003 IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 20:11
              Mamy podobny pomysl, z tym ,ze chcemy uniknac dzielenia zespołow na pierwsza i
              druga lige, nawet w nastepnych sezonach. Dzieki :)
              • Gość: klimon Re: LPFP - 2003 IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 20:30
                a le cyba nie bedzie ze silnijesu iz silniejszymy, potem tak jak kamilka mowi ;
                1a-2b, bo to byłoby trudniej dla silniejszych i łatwiej dla słabszych...
                • Gość: Okeciak Re: LPFP - 2003 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 22:18
                  Zglaszam sie na zwyciezce jednej z tych lig
                  • Gość: krzrek Re: LPFP - 2003 IP: *.smlw.pl 27.05.03, 23:01
                    Całe szczęście,że powstanie druga liga.Mając możliwość(czytaj-czas)zgłoszenia
                    udziału tylko nocą,to nie załapałbym się do żadnych rozgrywek i lig.
                    Tak więc oficjalnie zgłaszam drużynę KS Leszcze do rozgrywek.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: jarek55 Re: LPFP - 2003 IP: 217.8.191.* 27.05.03, 23:26
                      Rowniez chcialbym zglosic akces mojej druzyny do tej swietnej inicjatywy!
                      Jako ze na czacie nie udzielam sie a na forum tez ostanio rzadko jestem wiec
                      odrazu propopnuje przeniesc mnie do 2 ligi tzn. grupy B :)
                      pozdro dla pomyslowych prezesow
      • mufan Re: LPFP - 2003 28.05.03, 00:07
        Witam!!!
        To będzie nakomite uzupełnienie naszego kochanego pucharu!!!
        Zgłaszam się!!!
        pozdr
      • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 01:07
        o matko zainteresowanie tym pomyslem przeszlo nasze najsmielsze oczekiwania
        (hehh jak to ładnie brzmi:)
        a więc mamy już:
        -kamilka1
        -piko58
        -mirekl3
        -elektron77
        -chechaouen(zawsze mam problem z ta nazwa:)
        -tompie
        -klimon
        -dnl
        -arch
        -kosze
        -kuti_master
        -bachus
        -kiwny
        -cirkon
        -matbil
        -oke(jak kto woli okeciak:)
        -krzek
        -jarek55
        -mufan

no to jak dobrze licze i nikogo nie ominalem jest juz 19 ekip, jeszcze 6 i
        bedziemy mieli 2 grupy w lidze:)

pozdro kosze

• kuti_master Re: LPFP - 2003 28.05.03, 07:39
          jeśli chodzi o nick prezesa to wystarczy: Kuti. Master to taki tytuł
          szlachecki :-)
        • Gość: dnl Re: LPFP - 2003 IP: *.pl 28.05.03, 09:05
          Skoro jest juz 19 ekip jak kosze napisałes wcześniej to chyba jeszcze 9 ekip a
          nie 6.... ;/ .Zbieramy do 28 czy do 25...?
          • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 09:43
            jesli maja byc 2 grupy to musi byc chyba 26 zespolów, 13 w jednej i dugiej
            grupie(co mecz bedzie ktos pauzowal,ewentualnie towarzyskie miedzy druzynami w
            obu grupach:), bo ostatnia kolejka bedzie prawdopodobnie polaczeniem obu grup w
            jedna.
            W ekstraklasie bedzie na jesien 13 koleke u nas w grupach gramy 12 kolejk plus
            jedna ta łączaca. No teraz chyba wszystko jasne.
            p.s: juz mi sie to zaczyna pieprzyc wiec jesli cos zle policzylem to mnie
            poprawcie
            p.s2:kuti poprawie sie na przyszlosc:)
      • Gość: Chudziński Re: LPFP - 2003 IP: *.alcatel.pl 28.05.03, 13:08
        To i ja chcę....;-) jeśli jeszcze się załapałem do 16-ki.

Prezes Chudziński
        • Gość: dnl Re: LPFP - 2003 IP: 80.48.210.* 28.05.03, 13:12
          Zwracam honor kosze.... ;) Mnie tez juz sie to wszytko pier...
          • tompie Re: LPFP - 2003 28.05.03, 16:22
            Witam .Nie chce mi sie tego wszystkiego liczyc ale wydaje mi sie ze w przypadku
            13 druzyn czyli jednej puzujacej w kazdej kolejce i tak powinno byc rozegranych
            13 kolejek.Moze grupy po 12 druzyn czyli 11 kol i o miejsca mecz i rewanz???
            • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 17:09
              tompie wlasnie sie nad tym dzisiaj zastanawialem i kto wie moze tak bedzie ze
              rozegramy 11 kolejek a 12 i 13 to mecz i rewanz w polączeniu grup.Czas
              roztrzygnie....
              pozdro kosze
              • Gość: marsl Re: LPFP - 2003 IP: 157.25.130.* 28.05.03, 17:21
                niesh to jasny gwint. @ dni człowiek tu nie wchodzi i jest poza obiegiem.
                Oczywiście że się zgłaczam.
                • Gość: Lucas Re: LPFP - 2003 IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 28.05.03, 18:21
                  jesli jest jeszcze jakies wolne miejsce to bardzo chetnie.
                  • Gość: Arch Re: LPFP - 2003 IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 18:30
                    Ja chcialbym zgłosić prezesa Ugu, który z niewaidomych przyczyn nie odwiedza i
                    nie cyzta forum , ale dostalem info, ze on chetnie bedzie grał. Co Ty na to
                    Kosze?
                    • ugugunana Re: LPFP - 2003 29.05.03, 07:33
                      Gość portalu: Arch napisał(a):

> Ja chcialbym zgłosić prezesa Ugu, który z niewaidomych przyczyn nie odwiedza
                      i
                      > nie cyzta forum , ale dostalem info, ze on chetnie bedzie grał. Co Ty na to
                      > Kosze?

Dzięki za wstawiennictwo! Oczywiście, że się zgłaszam! (o ile to jeszcze
                      możliwe) W delegacji byłem... *-)

P.S. Świetny pomysł!
      • kuti_master 1& #35 drużyna 28.05.03, 18:32
        Mamy już utworzony pierwszy zespół (bez nazwy i wyboru kapitana jeszcze), w
        składzie:

.:: Arch
        .:: Okęciak
        .:: Ugugunana
        • kuti_master Re: 1& & #35 35 drużyna 28.05.03, 18:33
          Takie zamieszanie na Forum, że z tego wszystkiego pomyliłem wątki...
          • Gość: kosze lpfp IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 19:19
            ugun jak bedzie to juz 23(+lucas) ekipy wiec jesli wersja z 24 zespolami(11
            kolejek i na koniec mecz i rewanz miedzy a i b) to zostalo jeszcze jedno
            miejsce.
            pozdro kosze
            • Gość: karptychy Re: lpfp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 19:40
              nie zapomnijcie o mnie :(((( Pozdrawiam :)))
      • Gość: chechaouen Re: LPFP - 2003 IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 29.05.03, 08:13
        A ja mam taką dziwną koncepcję. Jeżeli jest bez sensu to mnie opierniczcie, ze
        co ja sobie w ogóle myslę, ale może jednak mozna ją rozwazyć. Dlaczego by nie
        rozgrywać dwóch kolejek LFDP w ciągu jednej kolejki na ligowych boiskach? W
        końcu siłą rzeczy PPFP, liga Kutiego i jeszcze ta liga sprawią, że w ciagu
        jednej kolejki dany prezes i tak bedzie się zmagał z kilkoma innym prezesami (w
        róznych rozgrywkach), więc dlaczego nie zrobić właśnie tak jak proponuję?
        Punkty osiagniete przez prezesów decydowałyby o wynikach meczów w dwóch
        kolejnych kolejkach. Zakładając, że będzie 13 kol. w lidze możnaby rozegrać 26
        kolejek LPFP, więc liga mogłaby być duża. Ewentualnie ostatnie decydujące o
        końcowej tabeli kolejki LFDP moznaby juz rozgrywać normalnie tj. jedna kolejka
        w lidze - jedna kol. w LFDP. Co Wy na to?
        • piko58 Re: LPFP - 2003 29.05.03, 10:24
          chechaouen nieźle to wymyślił, jestem za!
        • mirekl3 Re: LPFP - 2003 29.05.03, 11:01
          hmmm pewnie wyjdę na niezłego idiotę ale nie kumam. może ciut jaśniej ?
          • chechaouen Re: LPFP - 2003 29.05.03, 11:22
            mirekl3 napisał:

> hmmm pewnie wyjdę na niezłego idiotę ale nie kumam. może ciut jaśniej ?

zdobywane przez prezesów punkty w danej kolejce ligowej decydowałyby o wynikach
            nie jednej kolejki ale dwóch, tzn. jakbyś w 1 kolejce LPFP (zgodnie z układem
            spotkań) grał np. z Kutim a w 2 kol. z Ugu to zdobyte przez Ciebie punkty
            porównywałbyś z osiągnięciami obu Twoich rywali. Równocześnie (w ciągu jednej
            kolejki ligowej w realu) rozgrywane byłyby dwie kolejki LPFP i mógłbyś np.
            równocześnie w 1 kol.LPFP przegrać z Kutim (zdobywając mniej pkt od niego) i
            wygrać w 2 kol. z Ugu (gdyby ten zdobył jeszcze mniej pkt niż Ty). Każdy miałby
            w danej kolejce dwóch rywali zgodnie z układem spotkań. Np. w czasie 4 kolejki
            ligowej (w realu) rozgrywane by były 7 i 8 kolejka LPFP.
            • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 12:07
              jesli beda dalej chetni to pomysl moze i dobry, dosc skomplikowany i trudno
              bedzie to zgrac w terminarzu, ale na ta chwile jest 24 druzyny i to idealnie
              pasuje do opcji 12 zespolow w grupie 11 kolejek ligowych i 2 ostatnie kloejki
              na sklecenie w calosc obu grup...
              czas pokarze ale dzieki za propozycje oby wiecej pomyslow:)
              pozdro kosze
            • Gość: Chudziński Re: LPFP - 2003 IP: *.alcatel.pl 29.05.03, 12:21
              Pomysł dobry.
              Tylko trzeba wcześniej dokładnie pozestawiać pary (a w zasadzie trójki) aby
              nagle się nie okazało, że ktoś nie ma z kim grać bo 2 przeciwników, którzy
              zostali "wolni", juz z nim grało.
              Zwracam także uwagę, że przy 26 drużynach kazda z nich będzie miała do
              rozegrania 25 spotkań (no chyba że zagra sama ze sobą). System ten wymaga więc
              (jeśli się nie mylę) 27 drużyn aby każdy miał zapewnionych 2 przeciwników na
              każdą z 13-u kolejek prawdziwej ligi.

Pozdro
              • elektron77 Re: LPFP - 2003 29.05.03, 16:42
                Właściwie to nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony ciekawa propozycja, z
                drugiej nieco skomplikowana.
                To o czym wspomniał przedmówca-trzeba by było dokładnie ustalić zestaw par tak
                aby nikt nigdy nie został na lodzie,a to wcale nie wydaje mi się takie proste.
                Po drugie liga stałaby się mało przewidywalna, gdyż w każdej z kolejek można by
                bylo zdobyć max. 6pkt, co mogłoby spowodować znaczące ruchy w klasyfikacji "za
                jednym zamachem".
                Możliwe byłoby zaliczenie dwóch zwycięstw lub dwóch porażek na raz co mogłoby
                szkodliwie odbić się na zdrowiu co bardziej wrażliwszych przezesów.

Ogólnie mam mieszane uczucia co do tego pomysłu, aczkolwiek niech inni
                zdecydują, tak czy owak nadal podtrzymuję chęć udziału w lidze (na takich czy
                innych zasadach).

Pzdr
                Elektron

• Gość: chechaouen Re: LPFP - 2003 IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 29.05.03, 17:14
                  To jest tylko moja propozycja i nie zamierzam jej zawzięcie bronić, ale odniosę
                  się do zasygnalizowanych wątpliwości
                  1. to, że trzeba będzie ustalić precyzyjny kalendarz spotkań to oczywiste. jak
                  w kazdej normalnej lidze pełen kalendarz kolejek będzie przecież znany od
                  poczatku rozgrywek. nie bardzo rozumiem dlaczego rozgrywanie po dwóch kolejek
                  na raz miałoby spowodować, że ktoś w jakiejś kolejce "zostanie na lodzie". cały
                  terminarz byłby znany od razu i po prostu rozgrywany by był 2 razy szybciej.
                  2. jeżeli chodzi o to, że system byłby skomplikowany to myślę, że po
                  wyznaczeniu całego kalendarza spotkań wszystko by się "rozjaśniło". Zamiast
                  emocjonować sie jednym pojedynkiem każdy walczyłby na dwa fronty (w dwóch
                  rozgrywanych na raz kolejkach)
                  3. rzeczywiście zmiany w tabeli byłyby bardzo duże, większe niż normalnie, ale
                  w sumie podniosłoby to emocje.
                  W sumie pomysł jest rzeczywiście dość niekonwecjonalny i rozumiem, że rodzi
                  wątpliwości. Mysle jednak, że wart jest dokładnego przedyskutowania i
                  przeanalizowania.
                  pozdrawiam i zachęcam do dyskusji albo prezentacji nowych rozwiązań
                  • Gość: Chudziński Re: LPFP - 2003 IP: *.alcatel.pl 29.05.03, 17:25
                    Ja szczerze mówiąc bardziej skłaniam się do wersji 27 drużyn i rozgrywania po 2
                    spotkania na raz niż podziału na grupy, który jako taki eliminuje mozliwość
                    zmierzenia się każdy z każdym. Hobbystycznie juz przygotowuję zestaw "trójek",
                    jakie by się spotykały w poszcególnych kolejkach bo ,wbrew pozorom, przy luźnym
                    podejściu do problemu naprawde mogłoby dojść do zamieszania kto z kim ma grać w
                    danej kolejce.
                    Swoja drogą nie wiem ilu już jest chętnych (i przyjętych) bo jesli więcej niż
                    27 lub mniej ale bez szansy na uzupełnienie, to i tak nasze rozważania są
                    czysto akademickie.

pzdr
                    szczególnie dla kompana z jeszcze nie do końca utworzonej drużyny

Gość portalu: chechaouen napisał(a):

> To jest tylko moja propozycja i nie zamierzam jej zawzięcie bronić, ale
                    odniosę
                    >
                    > się do zasygnalizowanych wątpliwości
                    > 1. to, że trzeba będzie ustalić precyzyjny kalendarz spotkań to oczywiste.
                    jak
                    > w kazdej normalnej lidze pełen kalendarz kolejek będzie przecież znany od
                    > poczatku rozgrywek. nie bardzo rozumiem dlaczego rozgrywanie po dwóch kolejek
                    > na raz miałoby spowodować, że ktoś w jakiejś kolejce "zostanie na lodzie".
                    cały
                    >
                    > terminarz byłby znany od razu i po prostu rozgrywany by był 2 razy szybciej.
                    > 2. jeżeli chodzi o to, że system byłby skomplikowany to myślę, że po
                    > wyznaczeniu całego kalendarza spotkań wszystko by się "rozjaśniło". Zamiast
                    > emocjonować sie jednym pojedynkiem każdy walczyłby na dwa fronty (w dwóch
                    > rozgrywanych na raz kolejkach)
                    > 3. rzeczywiście zmiany w tabeli byłyby bardzo duże, większe niż normalnie,
                    ale
                    > w sumie podniosłoby to emocje.
                    > W sumie pomysł jest rzeczywiście dość niekonwecjonalny i rozumiem, że rodzi
                    > wątpliwości. Mysle jednak, że wart jest dokładnego przedyskutowania i
                    > przeanalizowania.
                    > pozdrawiam i zachęcam do dyskusji albo prezentacji nowych rozwiązań
                    • Gość: chechaouen Re: LPFP - 2003 IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 29.05.03, 17:44
                      nie bardzo rozumiem jakich "trójek". byłyby normalne "dwójki" tak jak w każdych
                      rozgrywkach ligowych. chyba jakiś małe nieporozumienie...
                      • Gość: chudziński Re: LPFP - 2003 IP: *.alcatel.pl 29.05.03, 18:04
                        No niby tak... Miałem na mysli to , że jeśli rozgrywamy dwa mecze na raz z
                        udziałem naszej drużyny to jest to rozgrywka pomiędzy trzema drużynami - moją
                        (razy dwa), przeciwnikiem 1 i przeciwnikiem 2

Gość portalu: chechaouen napisał(a):

> nie bardzo rozumiem jakich "trójek". byłyby normalne "dwójki" tak jak w
                        każdych
                        >
                        > rozgrywkach ligowych. chyba jakiś małe nieporozumienie...
            • mirekl3 Re: LPFP - 2003 29.05.03, 12:25
              dzięki za wyjaśnienie. teraz wszystko jasne. nie obraź się ale jestem przeciwny
              takiemu rozwiązaniu. po co komplikować nadmiernie sobie życie ? nie uważasz że
              troszkę by to odrealniło grę w lidze. a do tego przecież dążyliśmy np poprzez
              zamianę punktów na bramki. w realu nikt nie gra z dwiema drużynami jednocześnie
              choćby były to dwie kolejki w jednej. grajmy tradycyjnie w 1 kolejce z 1
              przeciwnikiem. jestem za 2 grupami 13 osobowymi. a w ostatnich 2 kolejkach za
              walką o miejsca między drużynami z różnych grup. 26 drużym moim skromnym
              zdaniem wystarczy. i tak więcej osób się tutaj nie wypowiada. chociaż z drugiej
              strony jak pomysł się przyjmie to oczywiście nie mam nic naprzeciw i grał będę.
              pozdrawiam !
              • mirekl3 Re: LPFP - 2003 29.05.03, 12:28
                no tak przy okazji zamieszałem się z ilością drużyn. oczywiście 2x12...
              • klimon Re: LPFP - 2003 29.05.03, 16:35
                no , ale to zmaze cała zabawe z gospodarzami i goscmi, oraz gier w swoich
                rodzinnych miatach - puchar stanie sie tylko stastystyką , a nie zabawa z
                wyobraznią ;(
                mi to sie za bardzo nie podoba...
                • Gość: Okeciak Re: LPFP - 2003 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 17:13
                  Pomysl sam w sobie interesujacy ale moim skromnym zdaniem zbyt komplikujacy
                  zabawe.Wiadomo ze jak cos za bardzo skomplikowane to robi sie mniej
                  atrakcyjne.Poza tym jak czegos za duzo to niezdrowo.Podam przyklad mysle ze
                  trafiajacy idealnie do Prezesa Chechouena.W hattriku rozgrywa sie tylko dwa
                  mecze w tygodniu a w MZ codziennie mozna grac dwa wiec dla tego tez ja gram w
                  hattrika bo mi sie nie przejadl.W duzym napieciu czekam na kolejny mecz ligowy
                  czy z ciekawoscia na towarzyski ale jakbym mial grac dwa mecze dziennie
                  zainteresowanie moje by bylo duzo mniejsze.Dlatego tez obstaje przy jednym
                  meczu.
                  • Gość: chechaouen Re: LPFP - 2003 IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 29.05.03, 17:31
                    Ja oczywiście zgadzam się, że rozgrywanie normalnie po jednej kolejce jest duzo
                    bardzie przejrzyste i Twoja argumentacja odnosząca się do hattricka świetnie do
                    mnie trafia. Mój pomysł nie wynika z tego, że uważam, że rozgrywanie 2 kolejek
                    na raz byłoby ciekawsze niz dotychczasowy system. Jest to po prostu propozycja
                    jak poradzić sobie z faktem, że rozmiary polskiej ligi i co za tym idzie liczba
                    ligowych kolejek nie pozwala na to, aby kazdy rozegrał w seznoni spotkanie z
                    każdym prezesem uczestniczącym w zabawie. Pamietamy co było nie tak dawno w
                    polskiej lidze. Misie z PZPN podzielili ligę na dwie grupy i np. śląskie kluby
                    wnerwiały się, że przez to nie doszło do kilku emocjonujących derbów (czy
                    derb?). Ja np. byłbm nie pocieszony jakby okazało się, że nie bedę miał szans
                    dokopać w bezpośredniej konfrontacji Kutiemu (to oczywiście tylko przykład
                    hehe...)bo przydzielono nas do dwóch róznych grup.
                    Moja propozycja to po prostu próba wymyślenia "mniejszego zła". Oczywiście
                    zgadzam się Prezesie Okęciak z Twoją argumentacją, ale jak sam widzisz są też
                    argumenty przeciw koncepcji podziału na dwie grupy. pozdro
        • Gość: Arch Re: LPFP - 2003 IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 11:50
          Pomysl zostanie przedyskutowany na posiedzeniu zarzadu Ligi:)
        • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 17:54
          checha.... z calym szacunkiem sam wiesz ze to komplikuje bardzo sytuacje z
          terminarzem itd. poza tym jak rozmawiam i czytam na forum opinie co do twojej
          propozycji to sa one raczej jednomyslne.Mozna oczywiscie sprobowac sie powbawic
          z ustawienie terminarza ale co jak spalimy ta robote i w trakcie sezonu okaze
          sie ze cala zabawe szlak trafil bo gdzies zesmy sie pomylil(a o blad tu nie
          trudno).Więc chyba jednak zrezygnujemy z tego pomysłu ale do rozpoczencia
          rozgrywek jest sporo czasu wszystko mozliwe
          pozdro kosze
          • Gość: matbli Re: LPFP - 2003 IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 18:50
            Sorry Chechaouen, ale mnie niestety wersja z dwoma kolejkami podczas jednej
            jakoś nie przekonuje. Po co niepotrzebnie komplikować zabawę. Wersja z dwoma
            grupami jest w moim odczuniu bardziej zbliżona do rzeczywistości, ale dostosuje
            się oczywiście do głosu większości.
            Pozdrawiam!!!
            • Gość: piko58 Re: LPFP - 2003 IP: *.ld.euro-net.pl 29.05.03, 19:10
              Chechaouen rozpisz cały terminarz wtedy malkontenci zrozumieją, że nie ma
              miejsca na błędy i pomyłki! Wszystkie innowacje wchodzą z oporami i tu też...
              Przemyślcie tą propozycję jeszcze raz, jest fenomenalna w swojej prostocie!!!
          • kamilka1 Re: LPFP - 2003 29.05.03, 20:03
            Miwydaje sie ta propozycja niezbyt trafiona kto to widzial aby druzyny w dwoch
            kolejnych kolejkach druzyny zdobywaly taka sama liczbe bramek to troche psuje
            zabawe ale jesli tak zdecydujecie to bede grac i takim sposobem
            • Gość: kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 22:53
              ktos tam sie pytal ile jest osob wiec mowie ze rowne 24, narazie idealnie do
              koncepcji 2 grup 11 kolejek i na koncu mecz rewanz:).
      • Gość: Arch&Kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 11:24
        Na chwile obecna zamykamy zglaszanie sie druzyn do Ligi. Od dłuższego czasu
        liczba ich pozostaje niezmienna i wynosi 24 zespoły. Najprawdopodobniej
        rozgrywki będą sie toczyć w dwóch grupach po 12 zespołow ( 11 kolejek ) i na
        koniec mecz i rewanż ( 12, 13 kolejka ) pomiedzy zespolami zajmujacymi to samo
        miejsce , czyli A1 : B1; A2 : B2 ; itd.
        • ugugunana Pole position... 30.05.03, 12:48
          Witam!

Aby zapobiec ewentualnym spekulacjom, pragnę zaproponować klucz przydzielania
          poszczególnych ekip do danych grup (o ile przeforsowana zostanie koncepcja
          podziału na dwie grupy)... Myślę, że najrozsądniej byłoby zrobić tabelę
          wyników wszystkich potencjalnych uczestników przyszłorocznej LPFP
          uwzględniajacą punkty zebrane podczas bieżącej edycji Piłkarzyków (po jej
          zakończeniu)... Następnie zastosować prosty schemat:

1 msc. - grupa A
          2 msc. - grupa B
          3 msc. - B
          4 msc. - A
          5 - A
          6 - B
          7 - B
          8 - A... itd., lub jeszcze prostszy:

1-a
          2-b
          3-a
          4-b
          5-a
          6-b... itp. (wiecie, zawsze musi być jakaś alternatywa) *-)))))

Rozumiem, iż podobnie jak jakiś czas temu w naszej ekstraklasie, mogłoby nie
          dojść do kilku elektryzujących gawiedź pojedynków, ale cóż... Możnaby
          zastosować np. klucz regionalny, jednak jestem zdania iż ideą nowopowstającej
          ligi jest "ponadpodziałowość"... *-) Generalnie jestem zwolennikiem
          systemu "marokańskiego" *-) Jednakowoż zdaję sobie sprawę, że w demokratycznym
          państwie polskim zdanie mniejszości znaczy niewiele... Pozostaje mi sprawnie
          działający mechanizm dostosowawczy... *-)

PZDR. ewribadi! - Woogie....
          • Gość: kosze Re: Pole position... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 13:14
            pierwotnie w planach mialo byc losowaniena na zywo z relacja na czacie:), ale
            ten pomysl jest rowniez bardezo atrakcyjny i w porownaniu do porzedniago pewno
            wogole niekontrowersyjny. Wiec zostanie przedyskutowany i kto wie moze wcielony
            w zycie.

p.s: do przeprowadzenia "pole position" potrzebne nam są aktualne nazwy drużyn
            i nicki prezesów(duże małe litery kropki i takie tam dokladnie zeby nie było
            syfu w sprawdzaniu:) dla stwierdzenia kto jakie miejsce zajął

dla przypomnienia kogo to się tyczy:
            kamilka1
            piko58
            mirekl3
            elektron77
            chchaouen
            tompie
            klimon
            dnl
            arch
            kosze
            kuti
            bachus
            kiwny
            cirkon
            matbil
            oke
            krzek
            jarek55
            mufan
            chudzinski
            marsl
            ugunga....
            lucas
            karptychy
            pozdro kosze
            • Gość: matbli Re: Pole position... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 14:15
              prezes: matbli
              drużyna: PGR-boys
              Pozdrowaśki!!!
            • Gość: Chudziński Re: Pole position... IP: *.alcatel.pl 30.05.03, 14:19
              No więc:
              Prezes - Chudziński
              Drużyna - DeBest

pzdr
              • ugugunana Re: Pole position... 30.05.03, 14:26
                Welcome!

chairman - ugugunan
                team - ugugunana
                • Gość: chechaouen Re: Pole position... IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 30.05.03, 14:54
                  u mnie bez zmian
                  chechaouen - FC Chechaouen

• mirekl3 Re: Pole position... 30.05.03, 15:02
              prezes : mirekl
              drużyna : FCJeleniag
              • kuti_master Re: Pole position... 30.05.03, 15:11
                Login: kuti_master
                Prezes: Kuti
                Drużyna: Masters Kraków
            • Gość: kamilka1 Re: Pole position... IP: 195.117.2.* 30.05.03, 16:16
              nazwa KBLechiaWisla
              kamilka1
            • Gość: Kiwny Re: Pole position... IP: *.chello.pl 30.05.03, 16:26
              wszyscy są chyba zapisani do ligi PPFP więc nie będzie problemu z ustaleniem
              kto był wyżej a kto niżej w lidze
              Prezes: Kiwny
              Druyna: FC Kiwny
            • piko58 Re: Pole position... 30.05.03, 16:34
              Prezes - piko58
              Drużyna - piko58

Pozdrowionka:))
              • Gość: dnl Re: Pole position... IP: *.pl 30.05.03, 16:37
                prezes :Iqo
                Druzyna : Iqo Działdowo

W nastepnym sezonie sie to zmieni... ;)
          • cirkon Re: Pole position... 30.05.03, 15:24
            il presidio: cirkon
            la squadra: LKS Drzewce

pozdrawiam,
            C.
            • Gość: jarek55 Re: Pole position... IP: 217.8.191.* 30.05.03, 16:10
              Nazwa drużyny: FC Sulejówek
              Prezes klubu: Yaru
              • Gość: Okeciak Re: Pole position... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 16:22
                U mnie tez bez zmian.
                Prezes Okeciak
                Team FC Okecie
                • Gość: Lucas Re: Pole position... IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 30.05.03, 16:44
                  prezes Lucas_Emperor
                  druzyna Emperor Kielce
                  • elektron77 Re: Pole position... 30.05.03, 22:22
                    Prezes: Elektron
                    Team: Electro Boyz
                    • Gość: krzrek Re: Pole position... IP: *.smlw.pl 30.05.03, 23:34
                      Jeśli się nie mylę to chodzi o mnie(zdrowie stracę na wymuszaniu poprawnej
                      pisowni mojego loginu)
                      prezes-krzrek,KRZREK,k r z r e k
                      ukochana drużyna-KS Leszcze
                      • Gość: tompie Re: Pole position... IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 21:35
                        Witam
                        Świt Poznań
                        Tompie
      • Gość: Adee Re: LPFP - 2003 IP: *.izacom.pl / 192.168.1.* 31.05.03, 21:07
        ....pewnie za pozno ale sie zgalasz wlasnie wrocilem z wycieczki di wlocha a
        moja bracik przeal moje pilazykowe obowiazki... i przegail ten watek.. moze mni
        jednak przyjmiecie?
        Adee Team
      • Gość: Arch&Kosze Re: LPFP - 2003 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 00:58
        Hmmm a wiec tak te na dole to dwie grupy, po obustronnych uzgodnieniach
        pomyslodawcow, stwiedzilismy ze system przydzielania do grup bedzie wygladal
        nastepująco: decyduje kolejnosc zgloszen.My jestesmy z gory ustaleni do
        osobnych grup gdyz kazdy z nas bedzie jedna obslugiwal(wyniki,tabele i takie
        tam).Jesli chodzi o Adee...,bardzo bysmy chcieli aby dalo sie go wkleic do
        LPFP ale kompletnie nie pasuje to z ukladem meczy.Zalezy nam aby w LPFP brali
        udzial aktywni uczestnicy a nie "martwe" drużyny wiec jesli ktos z tej grupy
        odpadnie przed rozpoczeciem nastepnego sezonu to na jego miejsce wskakuje Adee.
        Adee jestes naszym rezerwowym:) nic wiecej nie da sie na ta chwile zrobic:(.
        Hmmm to chyba wszystko.Aha terminarz gier pojawi sie na forum w stosownym
        czasie:)
        gropa A:

Kosze
        Kamilka1
        Mirekl
        Chechaouen
        Klimon
        Dnl
        Kiwny
        Matbli
        Krzrek
        Mufan
        Marsl
        Ugugunana

grupa B:

Arch
        Piko58
        Elektron77
        Tompie
        Kuti_master
        Bachus69
        Cirkon
        Okeciak
        Jarek55
        Chudziński
        Lucas
        Karptychy

pozdro Kosze&Arch....
        • kamilka1 Re: LPFP - 2003 07.06.03, 08:59
          No no mocna ta moja grupa ale powalczymy z calych sil juz zbieram informacje
          od wyszukiwaczy talentow
      • Gość: asik Re: LPFP - 2003 IP: *.cpe.cableone.net 14.06.03, 01:38
        zglaszam sie :))) FC Biloxi :)))
        • Gość: karptychy Re: LPFP - 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.03, 17:34
          znów bede ostatni :)))))))
          • Gość: dnl Re: LPFP - 2003 IP: *.pl 15.06.03, 22:08
            Musze przyznac karpie ze bardzo skromny chłopczyk jestes...
      • Gość: asik Re: LPFP - 2003 IP: *.cpe.cableone.net 18.07.03, 03:21
        ...to ja mam propozycje skoro ja i Adee zglosilismy sie ostatni to moze
        bedziemy ta 13 druzyna....?pozdrawiam
        asik;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka