30.04.10, 21:59
Witam,
mam pytanie:
pamiętacie kiedy (rok ewentualnie miesiąc), w którym była wielka
śwatowa chisteria (medialna) dotycząca irańskiego programu
atomowego, że jeżeli świat (jego opinia publiczna) nic z tym nie
zrobi to na pewno żydzi a prawdopodobnie jankesi zbombardują
instalacje nuklearne iranu? czy to był rok 2007 ? może 2008?
od września zeszłego roku to trochę przycichło (jak ujawniono, że w
miejscowości Kom (jakoś tak, czy kum) rozpoczyna swoją pracę nowy
reaktor) - ostatio nabiera to nowego tępa - nowe sankcje za 2 - 3
tygodnie, ale bez takiego straszenia - wszyscy jadą do chin
(ostatnio sarkozy), aby ich przekonać do tej słusznej sprawy...
pzdr
Obserwuj wątek
    • kstmrv Jest jedno rozwiązanie, ale 30.04.10, 23:52
      ale na razie mało prawdopodobne. Rosja powinna zawrzeć z Iranem pakt
      sojuszniczy. I gdyby Iran został zaatakowany to Rosja uderzyłaby na
      agresora. Wtedy Iran nawet nie potrzebowałby S-300 - rosyjskie niuki
      to dużo lepszy środek zabezpieczający. I Amerykanie którzy nie mogą
      się doczekać żeby się dobrać do irańskiej ropy, musieliby się obejść
      smakiem.
      • marcowsky Re: Jest jedno rozwiązanie, ale 01.05.10, 00:00
        Po Iraku i Afganistanie nikt nie chce nowej awantury wojennej.Niech sie
        ajatollahy cieszą ze Afganistan zaprząta bardziej uwagę cesarza;)
        • anton_1 Re: Jest jedno rozwiązanie, ale 01.05.10, 08:49
          Sam Izrael przy użyciu broni konwencjonalnej nie da rady zniszczyć
          tych instalacji, które są rozsiane po całym Iranie.
          Wiele z tych instalacji jest zbudowanych głęboko pod ziemią albo
          wykutych w litej skale, Iran budując je pamiętał o lekcji Irackiej,
          bodaj z 1980r.
          Sarkozy sprzedając Rosji Mistrale, zabiega o to żeby Rosja poparła
          sankcje międzynarodowe przeciw Iranowi, ale zostają jeszcze Chiny, i
          takie sankcje nie zawsze są skuteczne.
          Jeśli zapadnie decyzja o rozwiązaniu siłowym, to muszą zrobić to
          tylko Stany Zjednoczone.
      • wkkr Rosja nie jest głupia 01.05.10, 07:52
        i w sojusze z Iranem wdawać sie nie będzie.
        • o333 Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 08:38
          sojusz Iranu z Rosją? Bez sensu dla Rosji, nie da rady . Zły PR Iranu (mocno
          niesłuszny bo to najbardziej cywilizowany kraj regionu) PR Rosji jest jaki jest
          i na szczęście zmienia się w globalnej skali in plus.
          • o333 Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 08:43
            uczymy się "Think Global Work Local" lokalnie nie odmówicie sukcesów chyba?
            ;)(Ukraina, Kirgistan)
            • brigada_di_bandito Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 08:48
              o333 napisał:

> uczymy się "Think Global Work Local" lokalnie nie odmówicie sukcesów chyba?
              > ;)(Ukraina, Kirgistan)

Czyli ćwiczycie sprawdzone wzory wujka Adolfa i marzy wam się anschluss tych
              regionów?
              • jorl Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 08:53
                brigada_di_bandito napisała:

> Czyli ćwiczycie sprawdzone wzory wujka Adolfa i marzy wam się anschluss tych
                > regionów?

Nie siegajmy tak daleko. Wujek Kohl tez zrobil Anschluss. NRDowa.
                Wlasnie dokladnie takie Anschlusse beda urzadzali Rosjanie. Nie podoba sie to Tobie? To moze napiszesz dlaczego?

Pozdrowienia
                • brigada_di_bandito Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 09:10
                  jorl napisał:

Nie podoba sie to T
                  > obie? To moze napiszesz dlaczego?
                  >
                  Ty sobie tam siedzisz w tym swoim faszystowie i nic Ci specjalnie nie grozi,ale
                  wiemy obaj że Ruscy ślinią się na połknięcie Polski po przekąskach w postaci
                  Ukrainy i innych byłych republik.
                  • jorl Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 09:22

> Ty sobie tam siedzisz w tym swoim faszystowie i nic Ci specjalnie nie grozi,ale
                    > wiemy obaj że Ruscy ślinią się na połknięcie Polski po przekąskach w postaci
                    > Ukrainy i innych byłych republik.

Opowiadasz glupoty. Rosja gwarantowanie nie ma zamiaru Polski polykac. Bo co z Polakami zrobic? Do roboty zagonic? Polska jest przydzielona Niemcom aby zaganiali do roboty. W Montowniach im. Balcerowicza.
                    A obowiazek Rosji jest wlasnie te swoje republiki poprzylaczac. Bo powstaje wtedy wiekszy wspolny obszar gospodarczy i dla ludzi tam bedzie lepiej. Gospodarczo. Chcesz im tego zabronic w imie wydumach zagrozen dla Polski? Jakim prawem?
                    Oczywiscie ze Polska swini a dokladnie rekoma (tez) Polakow USA stara sie do integracji w strefie Rosji nie dopuscic. Aby Rosja byla slabsza. Ale to jest obiektywnie wrogie postepowanie w stosunku do ludzi tam mieszkajacych bo zabierajace im lepsze zycie. A wiec za wrogie dzialanie bedzie wroga odpowiedz. Zobaczymy kto wygra w tej wojence. A wtedy sie okaze czy warto bylo.

Ale wracajac do Twojego poprzedniego postu. Masz cos przeciw Anschlussowie Ukrainy Bialorusi itd na wzor Anschlussu NRD? Masz czy nie? Bo wlasnie taki model bedzie. Wiec nie wyciagaj propagandowo Hitlera a wyciagnij Kohla.

Pozdrowienia
                    • brigada_di_bandito Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 09:39
                      jorl napisał:
                      > Ale wracajac do Twojego poprzedniego postu. Masz cos przeciw Anschlussowie Ukra
                      > iny Bialorusi itd na wzor Anschlussu NRD?

To dwie różne sprawy i nie można ich jedną miarą mierzyć.

Masz czy nie? Bo wlasnie taki model b
                      > edzie. Wiec nie wyciagaj propagandowo Hitlera a wyciagnij Kohla.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)
                      W tej sprawie nie dogadamy się niestety,Kohl przyłączył DDR-ówek a to nie to
                      samo co włączanie obcych etnicznie i kulturowo republik,które mogą i powinny być
                      niepodległymi państwami.
                      Herzliche Grüsse jorl:)
                      • marek_boa Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 15:29
                        BdB od kiedy Ukraina czy Białoruś jest "obca kulturowo czy etnicznie" w stosunku
                        do Rosji?! Weź no mnie Uświadom???!
                  • anton_1 Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 09:25
                    @brigida_di_bandito
                    >Ty sobie tam siedzisz w tym swoim faszystowie i nic Ci specjalnie nie
                    grozi,

Tylko spytam co oznacza to "faszystowo"?
                    • jorl Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 09:27
                      anton_1 napisał:

> Tylko spytam co oznacza to "faszystowo"?

Mieszkam w Niemczech stad to bandyckie okreslenie. Musi on w swoich brygadach
                      byc zatrudniony w pododdziale propaganda. Stad takie okreslenia.

Pozdrowienia
                      • o333 Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 10:08
                        jorl napisał:

> anton_1 napisał:
                        >
                        >
                        > > Tylko spytam co oznacza to "faszystowo"?
                        >
                        > Mieszkam w Niemczech stad to bandyckie okreslenie. Musi on w swoich brygadach
                        > byc zatrudniony w pododdziale propaganda. Stad takie okreslenia.
                        >
                        >
                        > Pozdrowienia
                        Znam dobrze Europę od Dover po Perm ( i dalej na wschód ale to Azja)i nigdy nie
                        spotkałem tak tolerancyjnego narodu jak Niemcy (IIWW ma na to duży wpływ) zwrot
                        "faszystotowo" bynajmniej nie przylega do Republiki Federalnej Niemiec
                        • brigada_di_bandito Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 10:23
                          o333 napisał:

> Znam dobrze Europę od Dover po Perm ( i dalej na wschód ale to Azja)i nigdy nie
                          > spotkałem tak tolerancyjnego narodu jak Niemcy (IIWW ma na to duży wpływ) zwro
                          > t
                          > "faszystotowo" bynajmniej nie przylega do Republiki Federalnej Niemiec

Dlaczego mnie to nie dziwi,ano bo jesteście do siebie podobni w tej Waszej "t o
                          l e r a n c y j n o ś c i " wobec innych krajów.
                          • o333 Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 10:28

> Dlaczego mnie to nie dziwi,ano bo jesteście do siebie podobni w tej Waszej "t o
                            > l e r a n c y j n o ś c i " wobec innych krajów.
                            Rusz się z wioski, zobacz świat a potem i tak cię zgnoję ;)
                            • brigada_di_bandito Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 10:33
                              o333 napisał:

> Rusz się z wioski, zobacz świat a potem i tak cię zgnoję ;)

Z racji wykonywanego zawodu mieszkałem w wielu krajach Europy i też zwiedziłem
                              je wszystkie,może od innej strony niż ty.
                              Nie bój się dopóki nie przyjedziesz do Polski w mundurku jak Ci już napisałem.
                              • o333 Re: Rosja nie jest głupia 01.05.10, 10:50

>
                                > Z racji wykonywanego zawodu mieszkałem w wielu krajach Europy i też zwiedziłem
                                > je wszystkie,może od innej strony niż ty.
                                > Nie bój się dopóki nie przyjedziesz do Polski w mundurku jak Ci już napisałem.
                                Najbardziej urocza groźba jaką otrzymałem, wzruszyłeś mnie
    • jorl Re: Iran 01.05.10, 10:02

> W tej sprawie nie dogadamy się niestety,Kohl przyłączył DDR-ówek a to nie to
      > samo co włączanie obcych etnicznie i kulturowo republik,które mogą i powinny by
      > ć
      > niepodległymi państwami.

Po pierwsze Rosjanie wlasnie nie sa rasistami. Dla nich, i to od czasow carskich tak bylo, wszyscy ludzie sa rowni. I to nie w konstytucjach a naprawde w ich mysleniu. To jest zasadnicza roznica.
      Poza tym wlasnie dlatego jw. te ludy byly i sa dalej dobrze zrusyfikowane. Oczywiscie stara sie teraz przeprowadzac odwrotna asymilacje co obiektywinie dla tych ludzi jest szkodliwe. Gospodarczo. Bo jak ma sobie wygladac kraik kilkumilionowy? Cala nauka biblioteki z naukowymi ksiazkami,prace doktorskie, magisterskie w wydumanym jezyku? A systemy norm tak konieczne dla funkcjonowania nowoczesnego przemyslu to kazdy kraik ma sobie sam tworzyc? Masz pojecie jakie to sa naklady? Moze taka Gruzja ma na nogi postawic Instytuty ktore po gruzinsku beda opracowywaly normy czy dla gornictwa czy bezpieczenstwa maszyn czy zywnosci i ogromnej ilosci dziedzin? To polowa Gruzinow musialaby w nich pracowac. Mozna tak? No chyba ze powiemy ze te kraiki maja nie miec nigdy mozliwoscie nowowczesnego przemyslu z wlasnymi R&D a byc straganiarzami, prostytutkami itd. Ja wiem, tak naprawde wlasnie taki cel ma Zachod w checi utrzymania podzialu na te republiki ale sie mowi o wolnosciach itd.
      Dlatego jest jednoznaczne ze laczenie sie tych republik da tym ludziom mozliwosc nowoczesnego zycia a dokladnie nie nowoczesnego ze beda umieli obslugiwac np. komorki opracowywane w innych karaja a samemu je opracowywujacy. Samodzielne, podzielone i jeszcze lepiej naszczute na siebie nie maja szans i pozostaje im wegetowac. Te ktore naja gaz/rope moglyby sobie laden zabawki za to kupowac ale nigdy samemu je opracowywac.
      Wiem, ze gospodarka nie jest dla Polakow jasna sprawa jako ze i Polska jest krajem bez R&D a tylko podstwa sa Montownie im. Balcerowicza bez polskiego R&D ale dlaczego maja inni tez tak miec?
      Tylko nie opowiadac prosze ze Polska jest "bogata". Bo jest "bogata" za subwencje i pozyczone pieniadze. Bo z gospodarki Montownie im. Bacerowicza jest sie biednym. Bo jest sie bogatym jak sie ma wlasnie R&D. I to robi Rosja jak i dzieki przylaczeniu innych republik robiliby ludzie i z tamtad wlasnie.

> Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)

Niekoniecznie. Mozna sie uwolnic od swojego miejsca siedzenia i rozpatrzyc sprawy obiektywnie. Ja wlasnie tak robie, inni uprawiaja propagande.

Pozdrowienia
      • brigada_di_bandito Re: Iran 01.05.10, 10:19
        jorl napisał:
        > Po pierwsze Rosjanie wlasnie nie sa rasistami. Dla nich, i to od czasow carskic
        > h tak bylo, wszyscy ludzie sa rowni. I to nie w konstytucjach a naprawde w ich
        > mysleniu.

Dziękuję za taką równość jaką mieliśmy pod zaborem Rosyjskim.Podstawowa sprawa
        to język ojczysty w którym porozumiewają się obywatele danego kraju.

> Poza tym wlasnie dlatego jw. te ludy byly i sa dalej dobrze zrusyfikowane.

I to jest argument?
        Bandycki sposób tej "rusyfikacji" ma teraz być argumentem do przyłączenia?

>Cala nauka biblioteki z naukowymi ksiazkami,prace doktorskie, magisterski
        > e w wydumanym jezyku?

Jak jest była republika w której podstawowym zajęciem ludzi jest pasterstwo i
        mieszkanie w Jurtach,to nie wolno ich na siłę uszczęśliwiać w ten
        sposób.Jednostki potrzebujące wiedzy mogą wyemigrować do innego kraju i tam
        pobierać nauki w ich państwie uważane za nieprzydatne i to jest właśnie wolność.

> Wiem, ze gospodarka nie jest dla Polakow jasna sprawa jako ze i Polska jest kra
        > jem bez R&D a tylko podstwa sa Montownie im. Balcerowicza bez polskiego R&D ale
        > dlaczego maja inni tez tak miec?

Montownie to właśnie zasługa janczarów przy władzy traktujących Polskę jak
        folwark i nie mogących dopuścić do jej uniezależnienia się od importu
        podstawowych towarów.Przypomina się ze zkoły definicja kolonializmu,pamiętasz?

Kolonializm - polityka państw rozwiniętych gospodarczo polegająca na
        utrzymywaniu w zależności politycznej i ekonomicznej krajów słabo rozwiniętych,
        wykorzystywaniu ich zasobów ludzkich i surowcowych.
        pl.wikipedia.org/wiki/Kolonializm
        • o333 Re: Iran 01.05.10, 10:26
          jej jak ty mało wiesz , powiedz więcej głupot a zasłużysz na moją uwagę i będę
          cię gnoił tak samo jak matrka i i11 , daj mi szanse ;) o o czym ja mówię jesteś
          debilem , na pewno to zrobisz
          • brigada_di_bandito Re: Iran 01.05.10, 10:29
            o333 napisał:

> jej jak ty mało wiesz , powiedz więcej głupot a zasłużysz na moją uwagę i będę
            > cię gnoił tak samo jak matrka i i11 , daj mi szanse ;) o o czym ja mówię jesteś
            > debilem , na pewno to zrobisz

Odkryłeś się jak każdy Kacap.
            Poczekam aż w swoim mundurku spróbujesz przyjść do Polski na okupację,wtedy
            spokojnie odstrzelę Ci Twój łeb.
            • bibolek1234 Re: Iran 01.05.10, 10:43
              Tak z ciekawości próżnej zapytam;-] z czego masz zamiar odstrzelić"łeb"
              Otrikowi? Z klicha;-]? Czy Klichem;-]:-]
            • o333 Re: Iran 01.05.10, 10:55

>
              > Odkryłeś się jak każdy Kacap.
              > Poczekam aż w swoim mundurku spróbujesz przyjść do Polski na okupację,wtedy
              > spokojnie odstrzelę Ci Twój łeb.
              Po pierwsze nie jestem kacapem, bo kacap to ukraińska definicja moskala , ja
              jestem sibiriakiem a to różnica. Po drugie jesteś zabawny ;) . Uwierz mi ani ja
              ani złowroga Rosja nie czycha na Polskę no i od dawna jestem w rezerwie , wątpię
              by na Polskę musiano powołać oficerów rezerwy
              • brigada_di_bandito Re: Iran 01.05.10, 11:01
                o333 napisał:
                Uwierz mi ani ja
                > ani złowroga Rosja nie czycha na Polskę no i od dawna jestem w rezerwie , wątpi
                > ę
                > by na Polskę musiano powołać oficerów rezerwy

Czy nie czyha to się okaże.
                Też jestem w rezerwie,więc musiałoby być bardzo źle żebyśmy się spotkali z
                giwerami przeciw sobie,ale wszystko jest możliwe.
                • o333 Re: Iran 01.05.10, 11:32

> Czy nie czyha to się okaże.
                  > Też jestem w rezerwie,więc musiałoby być bardzo źle żebyśmy się spotkali z
                  > giwerami przeciw sobie,ale wszystko jest możliwe.
                  ;) bycie w rezerwie w RF a w PL się różni diametralnie, do tego jestem oficerem
                  rezerwy, no i gdybym był tobą zacząłbym kopać schron, wiesz jak używać saperki?
                  • brigada_di_bandito Re: Iran 01.05.10, 11:40
                    o333 napisał:
                    >wiesz jak używać saperki?

Tak.Cios w kark:)
                    • o333 Re: Iran 01.05.10, 11:50

> o333 napisał:
                      > >wiesz jak używać saperki?
                      >
                      > Tak.Cios w kark:)
                      Po twoich wypocinach stwierdziłbym że raczej powinieneś kopać rowy bo przy
                      bliskim kontakcie z poborowym VDV , możesz nią ewentualnie wykopać sobie mogiłę,
                      owszem możesz mieć pecha i trafić na MP ,oni nie lubią kopać , mogił
                      • brigada_di_bandito Re: Iran 01.05.10, 13:33
                        o333 napisał:

> Po twoich wypocinach stwierdziłbym że raczej powinieneś kopać rowy bo przy
                        > bliskim kontakcie z poborowym VDV , możesz nią ewentualnie wykopać sobie mogiłę
                        > ,
                        > owszem możesz mieć pecha i trafić na MP ,oni nie lubią kopać , mogił

Nie pisz w tym tonie bo jeszcze Cię polubię i nie będę mógł celnie strzelić w
                        razie czego:)
    • o333 Zboczyliśmy z tematu 01.05.10, 11:58
      prawda jest taka że Iran to nie sojusznik Rosji tylko odbiorca i karta na ręku,
      kto da więcej ten wygra. Zero sentymentów bo niby jakie>? mówiłem "we learn fast"
      • o333 Re: Zboczyliśmy z tematu 01.05.10, 12:02
        Nasuneło mi się pewne skojarzenie z Pokerem, blef, Rosja często blefuje ale nikt
        nie ma jaj by sprawdzić . Każdy kto zna pokera wie z czym to się łączy ;) (
        zaznaczam że nigdy tffu od dawna nie gram na pieniądze)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka