mosze_zblisko_daleka 14.11.10, 17:57 Myślałem ze Polski wywiad nie jest taki dobry.... :-)) wyborcza.pl/1,75248,8657607,Samuel__izraelski_agent_na_uslugach_PRL.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browiec1 Re: UB:SBK 1:0 ... 14.11.10, 18:06 Raczej Wy mieliscie slaby;) Ale akurat ten koles to nie jest powod do dumy.Ale widze ze idziecie szeroko:) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8658713,Izrael_przyjmie_8_tys__Etiopczykow_zydowskiego_pochodzenia.html A swoja droga fajnych macie sasiadow,zazdroszcze Wam:P deser.pl/deser/1,83453,8655878,Islam_radzi_mezowi_jak_bic_zone____Te_zasady_oddaja.html Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: UB:SBK 1:0 ... 14.11.10, 19:04 niedługo browiec bedziemy takich miec na zachodnich rubieżach Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: UB:SBK 1:0 ... 14.11.10, 21:29 www.youtube.com/watch?v=c0VML0_uMHk&feature=related www.youtube.com/watch?v=dUiPopDad_Q&feature=related lepiej śpiewać niż szpiegować... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: UB:SBK 1:0 ... 14.11.10, 21:44 www.youtube.com/watch?v=z5JTKZmyYqk&feature=related www.youtube.com/watch?v=uZZGLEMmJzg&feature=related www.youtube.com/watch?v=LWIgebT_8yI&feature=related www.youtube.com/watch?v=QimIZR9pKSs&feature=more_related Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: UB:SBK 1:0 ... 15.11.10, 13:54 Co ty Mosze taki muzykalny?:)) W wojsku robiles za oficera kulturalnego?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: UB:SBK 1:0 ... 15.11.10, 16:09 Browiec 2:0 dla Ciebie.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: UB:SBK 1:0 ... 15.11.10, 16:30 Tez jechales na harmoszce?:) www.youtube.com/watch?v=lwVwRTWVSrU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Wzrusza jace... 15.11.10, 22:34 www.youtube.com/watch?v=qXT7DwpsG8Q&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Re: Wzrusza jace... 17.11.10, 07:59 Pojechałeś mi po cienkiej "duszeszczypatielnoj " strunie. Z racji rodzinnych mam osobisty stosunek do tej i podobnych pieśni Ale nie wiem co by powiedzieli nasi młodzi gdyby uświadomili sobie że to co jest takie nasze osobiste to Rosyjski marsz z I wojny światowej który o mało co nie został hymnem nowej post komunistycznej Rosji chcecie to posłuchajcie tym razem współczesnego rosyjskiego wykonania www.youtube.com/watch?v=mugOCLbln1A Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Wzrusza jace... 17.11.10, 21:37 mnie to sie podoba... www.youtube.com/watch?v=PzdG21cVJRY&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator opinia 17.11.10, 22:38 Tobie może się podobać ze względów artystycznych Moje odczucia to propaganda bowiem prawda to było to www.youtube.com/watch?v=5m-Wh3gjg4s&feature=related Ci sami co tak ładnie śpiewali mordowali z zimna krwią Zabici tam to nie byli oficerowie zawodowi To oficerowie rezerwy W cywilu inżynierowie nauczyciele urzędnicy i lekarze Trzej generałowie to profesorowie medycyny Byli tam moi bardzo bliscy krewni wiec mało mnie wzrusza historia walki pomiędzy dwoma państwami razem rozpoczęły II wojnę światową i przez pierwsze dwa lata II WŚ to były sojusznikami. a potem skoczyli sobie do gardła. Mogę pochylić się nad losem prostego żołnierza rzuconego na front ale nie nad propagandowymi pieśniami Przepraszam, że naruszyłem pogodna atmosferę ale ..... czasami każdego wkurw ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W Izraelu Polska mogłaby mieć naprawdę niesamowitą 15.11.10, 17:11 siatkę wywiadowczą, mieszkała tam ogromna liczba Żydów polskiego pochodzenia. Spora liczba Żydów mieszkających w Polsce dawała możliwość wysłania tam kolejnych potencjalnych agentów. Niestety idiotyczna nagonka 1968 przekreśliła całkowicie te możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: W Izraelu Polska mogłaby mieć naprawdę niesam 15.11.10, 17:54 Za komuny moze by sie to przydalo,dzis niekoniecznie.Mamy innych agentow wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8658905,Afganscy_agenci_Polakow.html Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: W Izraelu Polska mogłaby mieć naprawdę niesam 15.11.10, 22:01 browiec1 napisał: > Za komuny moze by sie to przydalo,dzis niekoniecznie. Czemu nie! Wywiad gospodarczy nastawiony na technologie transferowane z USA do Izraela to byłoby to! Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: W Izraelu Polska mogłaby mieć naprawdę niesam 16.11.10, 12:04 ... nie znasz i nie rozumiesz potomków tych co Getta bronili, co przetrwali Auschwitz, co walczyli o każdy piędź ziemi ... Bo widzisz ... Żyd, to i owszem takiemu Napoleonowi pieniądze, może i … pożyczy. Ale przenigdy nie umieści w strofach swego … Hymnu Narodowego. Imienia faceta, który w trakcie wyprawy wojennej traci, z bez mała 690 tysięcznej armii, 380 tys żołnierzy. I, który na dodatek ma ten naród nauczac: ... jak zwyciężc mamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: W Izraelu Polska mogłaby mieć naprawdę niesam 16.11.10, 14:40 Cos Ty sie tak tych dwoch tematow uczepil?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: W Izraelu Polska mogłaby mieć naprawdę niesam 16.11.10, 14:49 tornson napisał: > siatkę wywiadowczą, mieszkała tam ogromna liczba Żydów polskiego pochodzenia. S > pora liczba Żydów mieszkających w Polsce dawała możliwość wysłania tam kolejnyc > h potencjalnych agentów. Niestety idiotyczna nagonka 1968 przekreśliła całkowic > ie te możliwości. I zapewne wciaz ma. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: UB:SBK 1:0 ... 17.11.10, 15:02 To sa warci uwagi ludzie a nie tamten:) wiadomosci.onet.pl/kiosk/polski-james-bond,1,3786186,kiosk-wiadomosc.html blogbiszopa.blog.onet.pl/As-i-agent,2,ID416976438,n Odpowiedz Link Zgłoś