Dodaj do ulubionych

& & #35 1050;& & #35 1086;& & #35 1084;& & #35

16.05.04, 11:55

ww2.ru/www/index.php?iid=694
Obserwuj wątek
    • windows3.1 (& & & #35 35 1050;& & & #35 35 1086;& & 16.05.04, 12:55
      tylko 350 złotych?

swoją drogą, czy kompasy były przypisane do użytkownika? czemu jest na nim
      nazwisko?
      • grba Re: (& & & & #35 35 35 1050;& &  16.05.04, 13:00
        windows3.1 napisała:

> tylko 350 złotych?
        >
        > swoją drogą, czy kompasy były przypisane do użytkownika? czemu jest na nim
        > nazwisko?

Witaj,

Z. Jeznacki to producent kompasów.
        Występuje jako trofiejny; ciekawe kiedy go trofili.

pozdr.
        grba
        • windows3.1 !! 16.05.04, 20:04
          dzięki. A ja już kombinowałem, że to może jakiś prezent, stąd nazwisko etc.
      • cattaraugus Windows, skażytie pażałsta... 16.05.04, 20:16
        windows3.1 napisała:

> tylko 350 złotych?
        > swoją drogą, czy kompasy były przypisane do użytkownika? czemu jest na nim
        > nazwisko?

A jak Ty wyczaiłeś cenę 350 zł? Walczę z tą stroną już drugi dzień i odtwarzam
        rosyjski wyniesiony z elitarnej szkoły im. tow. Wandy Wasilewskiej, ale słabo
        mi to idzie, a przy tym zżera mnie kolekcjonerska dusza. Kupiłbym ten kompas,
        cholerka, ale matoł nie potrafię. Gdybyż to był eBay albo inny imperialistyczny
        gad...

Mógłbyś mi napisać ciemniakowi, co oznacza "Ciena 85 y.e."? Czy to ma być
        Ymperialistićeskoje Ewro?

Z góry dziękuję za ewentualny consulting.
        • windows3.1 grunt to kompas moralny 16.05.04, 20:49
          no jakże, piszą na tej stronie wyraźnie: 1 u.e. = 28.5 rubla, czyli mniej
          więcej tyle co dolar.

Jak przypuszczam ten "u.e." to jakaś umowno-fikcyjna waluta w
          rodzaju "równoważnik walutowy" etc, bo zapewne w Rosji jedyną legalnym środkiem
          płatniczym jest rubel, więc admin strony mógłby mieć nieprzyjemności gdyby
          wyceniał bezpośrednio w dolarach.
          • Gość: pawe Re: grunt to kompas moralny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 01:21
            Ale s..syny piszą sobie bezceremonialnie i na luzie: "trofiejnyj";- znaczy wielki naród rosyjski dalej uważa, że w to słusznej sprawie 17.września 12039 złamał traktat państwowy i napadł nas wraz z Adolfem, a co zdobył wtedy to ich.
            I to nam sie wymyśla (gospodarz tego forum np.) od nacjonalistów i szowinistów...:(.
            P
            • windows3.1 gospodarz forum? 17.05.04, 13:28
              myślałem że nie ma tu takiego, bo często spotyka się zimą nieodgarnięty śnieg
              (a nawet gorzej), niektórzy sąsiedzi trochę zbytnio hałasują, a niektóre
              samochody (chciałem powiedzieć transportery opancerzone) parkują na trawnikach.

Który to?
              • Gość: pawe Re: gospodarz forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 22:05
                Oj windows3.1, windows 3.1, czyzbyś był z tych wesołków, co dla facecji (niezaleznie od jej jakości) gotowi są nawet na inteligentnego inaczej wyjść?:)
                To jest forum Gazeta Wyborcza;- a więc gospodarzem jest GW, a więc i jej redakcja z naczelnym, jak nazwa wskazuje, na czele:).
                Az sie wstydzę, że dałem się sprowokowac do takich oczywistości:).
                Ale co mi tam, - znaj pana:)).
                P
        • Gość: A.L. Re: Windows, skażytie pażałsta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:58
          cattaraugus napisał:

> Mógłbyś mi napisać ciemniakowi, co oznacza "Ciena 85 y.e."? Czy to ma być
          > Ymperialistićeskoje Ewro?

Ymperialistićeskoje Ewro -> dobre, szczerze mnie rozbawiłeś :-))
          • grba Re: Windows, skażytie pażałsta... 17.05.04, 16:53
            Gość portalu: A.L. napisał(a):

> cattaraugus napisał:
            >
            > > Mógłbyś mi napisać ciemniakowi, co oznacza "Ciena 85 y.e."? Czy to ma być
            > > Ymperialistićeskoje Ewro?
            >
            > Ymperialistićeskoje Ewro -> dobre, szczerze mnie rozbawiłeś :-))

y.e. = około 30 rubli
    • cattaraugus Pytania różne 17.05.04, 17:21
      grba,

A jak Ty wyczaiłeś tego dealera? Czy Ty może jesteś z tamtejszej bajki? Wiesz
      może coś więcej o tym kompasie, albo jego właścicielu? Jeśli pytam o nazbyt
      wiele, to przepraszam i nie odpowiadaj.

Pozdro
      • grba Re: Pytania różne 17.05.04, 17:29
        cattaraugus napisał:

> grba,
        >
        > A jak Ty wyczaiłeś tego dealera? Czy Ty może jesteś z tamtejszej bajki? Wiesz
        > może coś więcej o tym kompasie, albo jego właścicielu? Jeśli pytam o nazbyt
        > wiele, to przepraszam i nie odpowiadaj.
        >
        > Pozdro

To zupełny przypadek. Znam rosyjski średnio, ale czytam czasami co piszą w
        portalach informacyjnych Rosjanie. Przez przypadek trafiłem na sajt z
        militariami i zobaczyłem polski kompas "trofiejny". Zjeżyłem się. Pomyślałem,
        że was to zainteresuje.
        • cattaraugus Re: Pytania różne 17.05.04, 17:39
          grba napisał:

> cattaraugus napisał:
          >
          > > grba,
          > >
          > > A jak Ty wyczaiłeś tego dealera? Czy Ty może jesteś z tamtejszej bajki? Wi
          > esz
          > > może coś więcej o tym kompasie, albo jego właścicielu? Jeśli pytam o nazby
          > t
          > > wiele, to przepraszam i nie odpowiadaj.
          > >
          > > Pozdro
          >
          >
          > To zupełny przypadek. Znam rosyjski średnio, ale czytam czasami co piszą w
          > portalach informacyjnych Rosjanie. Przez przypadek trafiłem na sajt z
          > militariami i zobaczyłem polski kompas "trofiejny". Zjeżyłem się. Pomyślałem,
          > że was to zainteresuje.

Hej, dzięki za info!

Też się jeżę, jak widzę, że takie rzeczy się walają po zagranicznych domach
          aukcyjnych i dealerniach. A już sięgam po nóż, jak widzę, że to rozbójnicze US
          Army wyprowadziło z Europy dziesiątki tysięcy Vis-ów. Trzy tygodnie temu na
          aukcji w USA poszedł za 14 tys. $ Vis z pierwszej serii produkcyjnej w stanie
          mint. Możesz sobie wyobrazić takiego Visa jeszcze z pierwszym typem cechowania
          na zamku w stanie fabrycznie nowym? Cholera jasna, nikt w Polsce nie ma takiego
          cacka, a ta USarmistyczna swołocz przemyciła tego całe kontenery na swój
          kontynent. Dziś ojczyzna Visa to USA. Szlag by to...
          • grba Re: Pytania różne 17.05.04, 17:57
            cattaraugus napisał:

> grba napisał:
            >
            > > cattaraugus napisał:
            > >
            > > > grba,
            > > >
            > > > A jak Ty wyczaiłeś tego dealera? Czy Ty może jesteś z tamtejszej bajk
            > i? Wi
            > > esz
            > > > może coś więcej o tym kompasie, albo jego właścicielu? Jeśli pytam o
            > nazby
            > > t
            > > > wiele, to przepraszam i nie odpowiadaj.
            > > >
            > > > Pozdro
            > >
            > >
            > > To zupełny przypadek. Znam rosyjski średnio, ale czytam czasami co piszą
            > w
            > > portalach informacyjnych Rosjanie. Przez przypadek trafiłem na sajt z
            > > militariami i zobaczyłem polski kompas "trofiejny". Zjeżyłem się. Pomyślał
            > em,
            > > że was to zainteresuje.
            >
            >
            >
            > Hej, dzięki za info!
            >
            > Też się jeżę, jak widzę, że takie rzeczy się walają po zagranicznych domach
            > aukcyjnych i dealerniach. A już sięgam po nóż, jak widzę, że to rozbójnicze
            US
            > Army wyprowadziło z Europy dziesiątki tysięcy Vis-ów. Trzy tygodnie temu na
            > aukcji w USA poszedł za 14 tys. $ Vis z pierwszej serii produkcyjnej w stanie
            > mint. Możesz sobie wyobrazić takiego Visa jeszcze z pierwszym typem
            cechowania
            > na zamku w stanie fabrycznie nowym? Cholera jasna, nikt w Polsce nie ma
            takiego
            >
            > cacka, a ta USarmistyczna swołocz przemyciła tego całe kontenery na swój
            > kontynent. Dziś ojczyzna Visa to USA. Szlag by to...

14 tys $?
            popatrz tu
            www.findarticles.com/cf_dls/m0BQY/8_46/63772615/p2/article.jhtml?term=
            normalne ceny
            • cattaraugus Vis Visowi nierówny 17.05.04, 18:06
              grba napisał:
              > 14 tys $?
              > popatrz tu
              > www.findarticles.com/cf_dls/m0BQY/8_46/63772615/p2/article.jhtml?term=
              > normalne ceny

No tak, ale ze te 2,3 tys. $ to jest współczesny Vis - model kolekcjonerski - z
              lufą długości 115 mm zrobioną pod prawodawstwo wielu państw świata dla
              prywatnych właścicieli broni krótkiej.

Prawdziwy Vis ma lufę 120 mm - a po za tym ten klimat!! :-)))) Za te 2,3 tys. $
              to jest podróba i to jeszcze skrócona...:-))

Pozdrawiam
              • grba Re: Vis Visowi nierówny 17.05.04, 18:09
                Tu masz ciekawy model

www.gunsamerica.com/guns/976456351.htm
                pooglądaj galerię
    • grba FB Radom Model 35 9mm Nazi 17.05.04, 18:12

www.gunsamerica.com/guns/976451935.htm
      • cattaraugus Re: FB Radom Model 35 9mm Nazi 17.05.04, 18:21
        Ładne, albo przynajmniej oryginalne :-)) Dziękuję

Przynajmniej żaden neandertlaczyk nie wstawił tam nowych luf pod naboje .38
        (9,65mm), co jest niestety popularne w USA w przypadku Visów. Tam 9 mm Para
        chodzi chyba trochę rzadziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka