Dodaj do ulubionych

F-16, zasięg

24.09.11, 20:43
Na zdjęciu, do którego link zapożyczyłem z mojego ulubionego militaryphotos (a propos Anton nie bądź zbyt płodny, to takie fajne forum) widać izraelski F-16I. Orientuje się jaki zasięg może mieć samolot w takiej konfiguracji tzn. pełne baczki + CFT _ zbiornik podkadłubowy + 2 zbiorniki podskrzydłowe, obok zapewne 2 x Spice + 2 x Python
farm7.static.flickr.com/6083/6125856719_3ceff7c421_b.jpg
Obserwuj wątek
    • adam_al errata 24.09.11, 20:51
      jest:
      > Orientuje się jaki zasięg może mieć samolot w takiej konfiguracji tzn. pełne b
      > aczki + CFT _ zbiornik podkadłubowy + 2 zbiorniki podskrzydłowe, obok zapewne 2
      > x Spice + 2 x Python
      powinno być:
      Orientuje się ktoś jaki zasięg może mieć samolot w takiej konfiguracji tzn. pełne baczki + CFT _ zbiornik podkadłubowy + 2 zbiorniki podskrzydłowe, obok zapewne 2 x Spice + 2 x Python?
      • marek_boa Re: errata 24.09.11, 21:35
        Według moich źródełek
        - Zasięg maksymalny do przebazowania - 4500 km
        - Zasięg - bojowy promień działania - 1500 km!
        -Pozdrawiam!
        • adam_al Promień 24.09.11, 23:38
          > Według moich źródełek
          > - Zasięg maksymalny do przebazowania - 4500 km
          > - Zasięg - bojowy promień działania - 1500 km!

Wg moich dla Soufy w podobnej konfiguracji bojowy promień to 1852 km, ale interesują mnie bardziej szczegółowe informacje. Może ktoś dysponuje szerszą wiedzą - np info na temat odbytych lotów, coś o profilach lotu i ich rzeczywistym wpływie.
          Trzeba przyznać, że dla samolotu tej wielkości ten parametr (uwzględniajac oczywiście wachlarz uzbrojenia) jest rewelacyjny.
          • mosze_zblisko_daleka Re: Promień 26.09.11, 10:40
            O ile ja kapuje o co Tobie tutaj chodzi, wiec ma dystans do tam i z powrotem...
            • adam_al Re: Promień 26.09.11, 11:17
              > O ile ja kapuje o co Tobie tutaj chodzi, wiec ma dystans do tam i z powrotem...

Nie kapujesz ;)
          • mosze_zblisko_daleka profil... 26.09.11, 15:51
            No wiesz chyba że profil nikt nie może dostarczyć. (jeśli masz profil, to masz cel)
            Ale bez niczego to też nie będzie, wiec nieraz robi sie odwrotna mapę na 180 stopni.
            (myślę ze kapujesz)
            A zapomniałem dodać, że zasięg jest tam i z powrotem i jeszcze trochę... ;-)
        • nazi_pig Re: errata 25.09.11, 23:19
          www.voodoo-world.cz/falcon/info.html
          czyli 676 - 866 n miles (1,252 - 1,604 km) a nie 1500
          i 1,961 - 2,276 n miles (3,632 - 4,215 km) (a nie 4500) jak podaja "twoje zrodla".
          Masz wyraznie za duzo kompleksow a to sie wiaze z twoja wielkoscia chochli.

• misza_kazak Re: errata 26.09.11, 08:59
            > Masz wyraznie za duzo kompleksow a to sie wiaze z twoja wielkoscia chochli.

Nie wiem kim jestes, ale raczej to z ciebie kompleksy wylaza :)

POdales dane z pierwszego linku w google i cieszysz sie.
            Nie zwrociles uwagi ze to nie F-16I, a F16A - D

Jesli chodzi o F16I to dane sa sprzeczne, i nieportwiedzone ale liczba podana przez Marka jest uwazana za bliska rzeczywistosci

www.globalsecurity.org/military/world/israel/f-16i.htm

The Israeli military would not disclose the exact range of the jet, but one senior air force officer said, "it can reach the capitals of all the countries in the region." One report says that "it has an 820 km non-refueling radius of operation, sufficient to reach both Libya and Iran"
            • adam_al Zasięg 26.09.11, 09:25
              Może napiszę dlaczego pytam, choć o F-16 wiem sporo ;).
              Spotkałem się z informacją (była na jakiejś izraelskiej stronie, powieliło ją Globalsecurity), że F-16I właśnie w takiej konfiguracji (chyba z JDAM) może osiągnąć promień bojowy rzędu 2100 km. Wydała mi się ta wartość nieco przesadzona, ale ..?
          • marek_boa Re: errata 26.09.11, 13:57
            Chłopczyku w linku ,który Podałeś nie ma ANI JEDNEGO słowa o Izraelskiej modernizacji tego samolotu czyli F-16I "Sufa" - czyli ZMODERNIZOWANEGO F-16D Block 50/52!
            airwar.ru/enc/fighter/f16i.html
    • anton_pl Re: F-16, zasięg - a stosunki między polskie 26.09.11, 09:02
      adam_al napisał:
      > Na zdjęciu, do którego link zapożyczyłem z mojego ulubionego militaryphotos (a
      > propos Anton nie bądź zbyt płodny, to takie fajne forum)

A więc to twoje wpisy proszące w wywalenie mnie z militaryphotos poskutkowały, z dwa dni temu mnie stamtąd wywalili, będę cię miał w serdecznej pamięci drogi Adamie :/

PS. Ale żebyś nie miał takiej satysfakcji to cię informuję że mam tam jeszcze 2 zapasowe loginy, haha :).
      • adam_al Anton 26.09.11, 09:19
        > A więc to twoje wpisy proszące w wywalenie mnie z militaryphotos poskutkowały,
        > z dwa dni temu mnie stamtąd wywalili, będę cię miał w serdecznej pamięci drogi
        > Adamie :/

Kolego Antonie, nie jestem typem cichociemnego podpier...cza. Swoją uwagę skierowałem tylko do Ciebie. Nie było to podszyte złośliwością, lecz troską o Twoją dalszą internetową karierę. Militaryphotos to fajne miejsce, gdzie ludzie raczej trzymają fason. Nie przeczę zdarzyło Ci się wrzucić fajne zdjęcia, ale pamiętaj co za dużo to nie zdrowo, angielski trzeba doszlifować, nie krzyczeć (pisanie wielką czcionką), poza tym jeżeli ktoś się pyta ile ty masz lat jest to w jakiś sposób symptomatyczne?

> PS. Ale żebyś nie miał takiej satysfakcji to cię informuję że mam tam jeszcze 2
        > zapasowe loginy, haha :).

Ile ty masz lat? ;)
        • anton_pl Re: Anton 26.09.11, 09:28
          To jednak ty się pytałeś o te moje lata?, ale się nie martw, bo wielkiego żalu nie mam :), no i faktycznie masz sporo racji, bo wkurzyły mnie te hełmy wz.2005 i wtedy zacząłem pisać tą wielką czcionką, ale ty jeszcze pisałeś czy bym większą nie mógł pisać? Ale bez obawy - dalej będę tam pogrywał :).
          • adam_al Re: Anton 26.09.11, 09:31
            > To jednak ty się pytałeś o te moje lata?

Problem w tym, że to nie ja.

> ale ty jeszcze pisałeś czy bym większą nie mógł pisać?

j.w.
            • misza_kazak :) 26.09.11, 11:25
              "HOW THE FUCK CAN YOU TELL THAT I'M 13 BY LOOKING AT WHAT I'M WRITEING???" (c)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka