Dodaj do ulubionych

Rosja zamawia Iveco LMF

25.01.12, 14:01
dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/wiadomosc/pokaz/news,2,807,aktualnosci-z-europy,iveco-lmv-zamowiony-przez-rosje
No osobiście mnie to dziwi, mają przecież znacznie lepszego Tigra, no nie wiem, może jakieś rozgrywki, może chcą obniżyć cenę Tigra?, albo ukarać właściciela tej fabryki, oligarche Dierepaske, który podpadł kremlowi?
Obserwuj wątek
    • misza_kazak Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 15:18
      anton_pl napisał:

> dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/wiadomosc/pokaz/news,2,807,aktualnosci-z-europy,iveco-lmv-zamowiony-przez-rosje

> No osobiście mnie to dziwi, mają przecież znacznie lepszego Tigra, no nie wiem,
      > może jakieś rozgrywki, może chcą obniżyć cenę Tigra?, albo ukarać właściciela
      > tej fabryki, oligarche Dierepaske, który podpadł kremlowi?

Kupija na razie tylko 60 sztuk i mysle ze na tym sie skonczy. Chodzi najpewniej o to zeby zdobyc technologie konstrukcji modulowej pancerza i przeciwminowe. A takze - bardzo wazne - o fotele. W Tigru fotele sa przspawane do podlogi, a w Iveko ma specjalne "przeciwwybuchowe" zawieszenie. Dzieki temu zolnierze nie otrzymuja obrazen.

Mysle ze Tygra dopracowuja i beda zamiawiali seryjnie.
      • kawitator Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 16:02
        Chodzi najpewniej
        > o to zeby zdobyc technologie konstrukcji modulowej pancerza i przeciwminowe. A
        > takze - bardzo wazne - o fotele. W Tigru fotele sa przspawane do podlogi, a w
        > Iveko ma specjalne "przeciwwybuchowe" zawieszenie. Dzieki temu zolnierze nie ot
        > rzymuja obrazen.
        Misza To się nie zdobywa czytaj kradnie Takie rozwiązania się kupuje i to za grube pieniądze bo ktoś poświęcił czas i pieniądze na badania i opracowanie projektu technologii.
        Tak się przynajmniej robi w cywilizowanym świecie a mam nadzieję, że Rosja to taki świat. Czyżbym się mylił ?
        • marek_boa Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 16:25
          Kawi Obaj macie rację! Rosjanie nie tylko zakupili te pojazdy ale także kompletną technologię ich wytwarzania!
          -Pozdrawiam!
          • misza_kazak Re: Rosja zamawia Iveco LMF 26.01.12, 08:11
            > Kawi Obaj macie rację! Rosjanie nie tylko zakupili te pojazdy ale także komplet
            > ną technologię ich wytwarzania!

Marku, skad masz info ze technologie tez kupiono? Ja o tym nigdzie nie czytalem.
        • misza_kazak Re: Rosja zamawia Iveco LMF 26.01.12, 08:10
          > Misza To się nie zdobywa czytaj kradnie Takie rozwiązania się kupuje i to za g
          > rube pieniądze bo ktoś poświęcił czas i pieniądze na badania i opracowanie proj
          > ektu technologii.

Ten "ktos" jest naszym potencjalnym wrogiem, to dlaczego by nie zdobyc technologie wroga.
          Podczas 2WS Niemcy zdobywali nasze technologie, a my niemeckie.

> Tak się przynajmniej robi w cywilizowanym świecie a mam nadzieję, że Rosja to
          > taki świat. Czyżbym się mylił ?

To ten sam swiat, ktory bombarduje suwerenne panstwa i potem ich okupuje? A prezed tym kolonizowal pol swiata? No to sie mylisz. Rosja do tego cywilizowanego swiata na szczescie nie nalezy.
    • marek_boa Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 15:28
      Artykuł niestety nie jest tak do końca rzetelny Anton! Rosyjski MON nie zamówił LMV M65 tylko kupił 60 sztuk e częściach do poskładania w zakładach,w Woroneżu! Wcześniej zaś zakup8iono do prób nie 4 wozy ale 10 sztuk! Co do dalszych zakupów to nadal nic pewnego nie wiadomo~!
      -Pozdrawiam!
      • anton_pl Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 16:42
        gurkhan.blogspot.com/2012/01/gur-khan-vs.html
        Marek, tu Chlapatow coś pisze ale bukwami to nie rozbiorę...)
        Pozdrawiam!
        • marek_boa Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 21:47
          Jest przeciw!:)
          -Pozdrawiam!
        • misza_kazak Re: Rosja zamawia Iveco LMF 26.01.12, 08:12
          > Marek, tu Chlapatow

Nie Chlapatow, a ChlOpOtow :)
      • kawitator Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 17:04
        Miło słyszeć ze nasz Sąsiad jest już normalnym uczestnikiem wymiany międzynarodowej :-)
        Myślę jednak ze chyba teraz pracują nad innymi aspektami produkcji. Rosjanie zawsze mieli niezłe projekty. Szwankowała technologia a przede wszystkim nie potrafili zapewnić powtarzalnej wysokiej jakości wykonania w serii produkcyjnej. Żadna to sztuka wykonać 10 egzemplarzy w warunkach prototypowni . Wybrać nich dwa lub trzy które się naprawdę udały i się chwalić. Sztuka to zrobić potem 10 000 w takiej samej jakości Popatrz na zdjęcia munduru które zaprezentował Misza Jak byś zobaczył tak odszyty ferszalung to byś go nie kupił a uznał za szajs i to niezależnie od kroju projektu czy tkaniny.
        To samo jeżeli czegoś nie zrobią może być z IVECO które może być podobne ale zawodne i źle wykonane
        • o333 Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 23:20
          kawitator napisał:

> Miło słyszeć ze nasz Sąsiad jest już normalnym uczestnikiem wymiany międzynarod
          > owej :-)
          > Myślę jednak ze chyba teraz pracują nad innymi aspektami produkcji. Rosjanie
          > zawsze mieli niezłe projekty. Szwankowała technologia a przede wszystkim nie
          > potrafili zapewnić powtarzalnej wysokiej jakości wykonania w serii produkcyjnej
          > . Żadna to sztuka wykonać 10 egzemplarzy w warunkach prototypowni . Wybrać ni
          > ch dwa lub trzy które się naprawdę udały i się chwalić. Sztuka to zrobić potem
          > 10 000 w takiej samej jakości Popatrz na zdjęcia munduru które zaprezentował
          > Misza Jak byś zobaczył tak odszyty ferszalung to byś go nie kupił a uznał za sz
          > ajs i to niezależnie od kroju projektu czy tkaniny.
          > To samo jeżeli czegoś nie zrobią może być z IVECO które może być podobne ale za
          > wodne i źle wykonane
          A i owszem. Co bardziej zabawne mundury wydawane przez armię są jaśniejsze od komercyjnych bo się spierają i lepiej wyglądają w terenie przez to. No i materiał ładnie nie wygląda w przyborach nocnej obserwacji.
    • gangut Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 16:58
      A może ktoś wziął w łapę. Po prostu.
      • o333 Re: Rosja zamawia Iveco LMF 25.01.12, 23:21
        gangut napisał:

> A może ktoś wziął w łapę. Po prostu.
        Chodzi zwyczajnie o dobre stosunki z Włochami. No i Tigr LMV Iveco dla mnie nie są w tej samej klasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka