Dodaj do ulubionych

Palestyńczyk...??

04.05.12, 17:10
Ma pytanie dla kolegów na forum: "Kogo nazywamy Palestyńczyka"?
1. Czy był urodzony w Palestynie?
2. Czy jego rodzice pochodzą z Palestyny?
3. Czy uważna się Palestyńczykiem nawet, jak tam się wcale nie urodził i rodzice jego tez nie?

4. Kogo nazywamy Polakiem i kogo nazywamy Izraelczykiem itp...
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Jaser Arafat... 05.05.12, 09:58
      Myślę ze wszyscy znają to imię....

Wiec Arafat urodzony w Kairze w 1929r. (nie jak podają oficjalne źródła palestyńskie)
      Do 8 lat mieszkał z rodzicami w Egipcie. Ojciec pochodził z Maroka a matka pochodziła od znanej rodziny Jerozolimskiej (AlHussaini). Wiec czy można nazywać jego Palestyńczykiem?

pl.wikipedia.org/wiki/Jaser_Arafat#D.C5.82uga_biografia
      Drugi to Izz Ad-Din al Kassam. Zwykły bandyta i morderca urodzony w Syrii. Jak mordował i rabował ludzi w Syrii, mandat Francuzki wydal na niego wyrok śmierci. Wtedy on uciekł do Libanu i tam kontynuował swoje dzieła...
      W Libanie, który był tez pod francuskim mandacie wyszedł tez wyrok śmierci.

W rozpaczy przyszedł do Palestyny i nadal kontynuował mordy i rabunki aż Anglicy zabili jego... i od tej pory jest palestyńskim bohaterem...

pl.wikipedia.org/wiki/Izz_ad-Din_al-Kassam
      • billy.the.kid Re: Jaser Arafat... 05.05.12, 11:02
        golda meir-urodzona w kijowie, mieszkała w pińsku, óźniej milawukee,
        dawid ben gurion- urodzony-tak,tak - w płońsku.
        • mosze_zblisko_daleka Re: Jaser Arafat... 05.05.12, 13:58
          Nikt tego przecie nie zaprzecza. Ja tez nie urodziłem się w Izraelu. Jestem Żydem mieszkający w Izraelu. Oni mówią ze są Palestyńczykami. Czy kiedyś był taki naród? wiara?
          • kawitator kto jest kim 05.05.12, 14:47
            Nie wiem jak na bliskim wschodzie ale w Europie od Gibraltaru do Uralu nie ma narodów genetycznych. Nic statystycznie nie odróżnia genetycznie Rosjan od Polaków Niemców Hiszpanów
            Po takich badaniach nic nie można powiedzieć gdzie taki ktoś mieszkał.
            Narody w Europie są narodami kulturowymi. Jesteś tym za kogo się uważasz Wielu mieszkańców południa polski których dziadowie przywędrowali do Polski z Austrii Walczyło i umierało za swoją nową ojczyznę.
            Popatrz się na swoich sąsiadów w Izraelu Mieszkają tam i uważają się za żydów natomiast reprezentują wszystkie możliwe typy ludzkie które przywykliśmy łączyć z różnymi narodami.
    • a4095211 Re: Palestyńczyk...?? 05.05.12, 16:27
      mosze_zblisko_daleka napisał:

> Ma pytanie dla kolegów na forum: "Kogo nazywamy Palestyńczyka"?
      > 1. Czy był urodzony w Palestynie?
      > 2. Czy jego rodzice pochodzą z Palestyny?
      > 3. Czy uważna się Palestyńczykiem nawet, jak tam się wcale nie urodził i rodzic
      > e jego tez nie?
      >
      > 4. Kogo nazywamy Polakiem i kogo nazywamy Izraelczykiem itp...

Ale jaja!

Wiesz, kalkowanie terminu "naród", który jest stosunkowo młody, na czasy dawne to zupełny ciemnogród + dno i wodorosty.

Takie wulgarne „jazdy” przechodzą tylko u słabo wykształconej części społeczeństwa. Nie mów mi że w Izraelu to idzie w takim kierunku? Jeżeli poważnie traktujecie tego typu argumenta to faktycznie chyba macie kłopot ze znalezieniem innych.

Pozdrawiam
      www.ssbn.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka