Dodaj do ulubionych

Niewolnictwo

12.09.12, 11:49
Sława!

www.rp.pl/artykul/11,932551-Koreanczycy-na-eksport.html?p=1
Mam ptanie do znajacych realia rosyjskie, bo cos mi sie nie zgadza.

Przeciez pracownik nie moze byc w zayziałej i biednej Rosji az 10 krotnie drozszy niz w znacznie bogatszych i kwitnacych CZechach

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 14:51
      No Widzisz Nieboraku!:) Ta "biedna ,zapyziała" Rosja pracownikom z KRLD płaci około 9000 PLN a "znacznie bogatsze i kwitnące" Czechy 800 PLN!:)
      Minimalna pensja w tamtym regionie to 9500 Ru czyli 1108 PLN a średnia 41302 Ru czyli 4818 PLN!
      • browiec1 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:35
        Troche dziwne ze robotnikom przyjezdny placa (tak umownie)dwa razy wiecej niz wlasnym.
        • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:48
          browiec1 napisał:

> Troche dziwne ze robotnikom przyjezdny placa (tak umownie)dwa razy wiecej niz w
          > lasnym.

To zmyslenia dusiciela jak zwykle

Wciaz sie powtarza, ze naboatsza w kacapowie jest Moskwa i ze tam jest najwzysza srednia az tysiac $ CZYLI CA 3 TYS ZŁ, WIEC NA ZADUPIU ZAPEWNE ZNACZNIE MNIEJ.
          • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 16:47
            Nie Masz jak zwykle bladego pojęcia o temacie więc po kiego grzyba Piszesz???! Na "zadupiu" typu Daleki Wschód i Syberia ludzie zarabiają 2-3 lub więcej razy jak w Moskwie!
            • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 18:41
              marek_boa napisał:

> Nie Masz jak zwykle bladego pojęcia o temacie więc po kiego grzyba Piszesz???!
              > Na "zadupiu" typu Daleki Wschód i Syberia ludzie zarabiają 2-3 lub więcej razy
              > jak w Moskwie!

poczytaj o dobrobycie w Rosji:

www.polityka.pl/swiat/analizy/1518226,1,podzialy-klasowe-w-rosji.read
              a jak ktos narzeka na nasza kolej:)))
              www.polityka.pl/swiat/obyczaje/1516640,1,reportaz-kuszetka-przez-rosje.read?backTo=http://www.polityka.pl/swiat/analizy/1518226,1,podzialy-klasowe-w-rosji.read
              Tu ceny i zarobki:

navostok.geoblog.pl/wpis/93003/rosja-ceny-i-zarobki
              praca.wp.pl/title,Kto-zarabia-w-Rosji,wid,9798159,wiadomosc.html?ticaid=1f282
              • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 23:26
                Ty Jednak Jesteś Głupi!:( Najpierw Popatrz na daty tych artykułów!:) Z przed 2/3/5 lat!:)
                - No znowu mnie rozśmieszyłeś!:)
        • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 16:45
          Nic w tym dziwnego Browiec! Przeczytaj ILE ci robotnicy pracują! Do 15 godzin dziennie i 7 dni w tygodniu!
          -Pozdrawiam!
      • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:46
        marek_boa napisał:

> No Widzisz Nieboraku!:) Ta "biedna ,zapyziała" Rosja pracownikom z KRLD płaci o
        > koło 9000 PLN a "znacznie bogatsze i kwitnące" Czechy 800 PLN!:)
        > Minimalna pensja w tamtym regionie to 9500 Ru czyli 1108 PLN a średnia 41302 R
        > u czyli 4818 PLN!

Po prostu zapewne literówka:))

Albo tyle płaca 10 ciu Kimejczykom
        \
        A na swoje rewelacje masz jakies źródło, czy znowu jedynym źródłem jestes TY i Twoje sny o kacapskiej potedze:))
        • browiec1 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:48
          Ale tu jak zauwazyl nasz Kolega a i cyferki,wszystko sie zgadza-Rosja placi za robotnika kolo 9 tys. pln,a robotnik dostaje z tego ok. 800(i tak wypas).Reszta idzie na wygody Kima.
          • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:55
            browiec1 napisał:

> Ale tu jak zauwazyl nasz Kolega a i cyferki,wszystko sie zgadza-Rosja placi za
            > robotnika kolo 9 tys. pln,a robotnik dostaje z tego ok. 800(i tak wypas).Reszta
            > idzie na wygody Kima.

Bez jaj!

To bez sensu. Płaci wiecej niz swoim? To jaki sens sprowadzac Kimejczyków?
            Cos tu sie pokreciło.

W Czechach placa im 800 zł a zostaje im raczej 80:))
            • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 16:52
              Czy Wy obaj CZYTAĆ nie Umiecie????!
          • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 16:51
            W Czechach Browiec tak! Na Dalekim Wschodzie robotnicy na łapę dostają "kieszonkowe" wypłata jest dzielona - 50% idzie do skarbca KRL-D a reszta po potrąceniu "kieszonkowego" do rodzin tych robotników! Nie płacą za mieszkanie i jedzą na koszt firmy ,która ich zatrudnia!
            -Pozdrawiam!
            • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 18:46
              marek_boa napisał:

> W Czechach Browiec tak! Na Dalekim Wschodzie robotnicy na łapę dostają "kieszon
              > kowe" wypłata jest dzielona - 50% idzie do skarbca KRL-D a reszta po potrąceniu
              > "kieszonkowego" do rodzin tych robotników! Nie płacą za mieszkanie i jedzą na
              > koszt firmy ,która ich zatrudnia!
              > -Pozdrawiam!

No tak:)) maja wspaniale:)) I dobrze ze rezym dba o ich zarobki bo samowlnie to mogliby np przepic:))

I KIm nie miałby na swoje zachcianki:))
        • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 16:48
          Poszukaj Sobie leniu śmierdzący - nie mam zamiaru odwalać roboty za Ciebie!
          • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 18:52
            marek_boa napisał:

> Poszukaj Sobie leniu śmierdzący - nie mam zamiaru odwalać roboty za Ciebie!

Chyba Cie pogieło w twojej bezczelnosci:))

Ja mam szukac dowodów na twoje czccze wymysły propgandowe:))

Takim to byles ,ilicjantem:)) Kazałes dostarczac innym dowodów?

Na niewinnośc? A moze na wine?

Łzesz jak moskal i jeszcze kazesz mi udowadniac swoje łgarstwa:))
    • a4095211 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:25
      ignorant11 napisał:

>
      > www.rp.pl/artykul/11,932551-Koreanczycy-na-eksport.html?p=1
      > Mam ptanie do znajacych realia rosyjskie, bo cos mi sie nie zgadza.
      >
      > Przeciez pracownik nie moze byc w zayziałej i biednej Rosji az 10 krotnie droz
      > szy niz w znacznie bogatszych i kwitnacych CZechach
      >

- myślę że to kwestia semantyki.

W przypadku rosyjskim płaci za pracowników.
      Płaci za nich 75 – 80 tys. rubli (7,5–8 tys. zł) miesięcznie. Robotnicy pracują 12 – 15 godzin dziennie.

W przpadku czeskim "Ich płaca, około 800 złotych miesięcznie [...]".

Pozdrawiam
      www.ssbn.pl/
      • browiec1 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:34
        Raczej,b to nie robotnicy zarabiaja a KIm.
        • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 15:58
          browiec1 napisał:

> Raczej,b to nie robotnicy zarabiaja a KIm.

No i nie tyle bo to bez sensu. pewnie jakis błąd..

Albo płaca za 10 ciu Kimejczykó bo jest tam, ze płaci za nich 80tys , wiec płaci za wielu.
          Ale nie napisali za ilu
        • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 16:58
          Browiec ino ,że to trochę inaczej wygląda jak się zatrudnia obcokrajowca z "zaprzyjaźnionego" kraju! Tak samo było za PRL-u! Kolega w Czechosłowacji (w połowie lat 80-tych) pracował w Czechosłowacji jako robotnik wykwalifikowany (budowali elektrownię w Chomutowie) - jego zarobki były wyższe o prawie 100 procent od tych jakie pobierał ,jego kierownik Czech!
          -Pozdrawiam!
          • ignorant11 Re: Niewolnictwo 12.09.12, 19:17
            marek_boa napisał:

> Browiec ino ,że to trochę inaczej wygląda jak się zatrudnia obcokrajowca z "zap
            > rzyjaźnionego" kraju! Tak samo było za PRL-u! Kolega w Czechosłowacji (w połowi
            > e lat 80-tych) pracował w Czechosłowacji jako robotnik wykwalifikowany (budowal
            > i elektrownię w Chomutowie) - jego zarobki były wyższe o prawie 100 procent od
            > tych jakie pobierał ,jego kierownik Czech!
            > -Pozdrawiam!

Co TY pie...sz jakie frazesy komunistyczne:))

jakie zaprzyjaxnione kraje...

Teraz czechy sa nam nieprzyjazne???

TY zagwazdrany komunisto, wierzysz w pierdoły?

Po prostu gdy jest potrzebny pracownik to mu sie płaci tyle za ile on te prace podejmie.

Decyduje rynek a nie jakies slogany z ustroju, o którym wszyscy marza... aby NIGDY sie nie zdarzył
            • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 23:28
              A ch.j mnie Czechy Tumanie obchodzą! Nie Potrafisz czytać ze zrozumieniem to wal się!
              • ignorant11 Re: Niewolnictwo 13.09.12, 00:37
                marek_boa napisał:

> A ch.j mnie Czechy Tumanie obchodzą! Nie Potrafisz czytać ze zrozumieniem to wa
                > l się!

Ty nie potrafisz kacapie i wielbicielu niewolnictwa wal sie!
      • marek_boa Re: Niewolnictwo 12.09.12, 16:54
        Może i tak być Pawle! Inna sprawa ,że tam faktycznie są lepsze zarobki (i chyba najwyższe w całej Rosji) - ze względu na solidność i tempo pracy mogą sobie pozwolić na dużo większe zarobki pracowników!
        -Pozdrawiam!
        • szto_tawariszczi Re: Niewolnictwo 12.09.12, 20:03
          Ej towarzysze, o co wam chodzi....

To tereny w porównaniu z Europą słabo zaludnione, nadto lokalni Rosjanie i resztki tubylczych żółtych zazwyczaj do pracy się nie za bardzo nadają /alkoholizm tudzież inny system wartości....

Dawniej czyli w okresie Związku Radzieckiego wszystkie inwestycje wykonywali zeki /czyli pensjonariusze łagrów czy tak nowocześniej kolonii karnych...

Teraz jednak ich jest zdecydowanie za mało do tych celów, trzeba zatrudnić kogo się da
          /dla przykładu nawet za cara sprowadzano Chińczyków do pracy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka