23.01.13, 23:05
Czesc, dziadek opowiedzial mi o niemieckim czolgu, ktory zepsul sie(najprawdopodobniej zerwana gasienica) niedalemko miejsca mojego zamieszkania. Czolg zostal porzucony przez zaloge, w pozniejszych latach wrak zostal zabrany przez wojsko (sam nie wiem), ale gasienica zostala w podmoklym gruncie, wedlug dziadka jest tam do dzis, Niestety Dziadek zmarl kilka miesiecy temu przed pokazaniem tego miejsca, wiem mniej wiecej gdzie powinna sie znajdowac, reszte zrobi wykrywacz metalu. Niestety zyjemy w czasach jakich zyjemy, interesuje mnie tylko czy wydobywanie tej gasienicy sie oplace
Obserwuj wątek
    • patmate Re: PZKpfw IV 23.01.13, 23:26
      Sprawdź na allegro.
      Powodzenia
      • billy.the.kid Re: PZKpfw IV 23.01.13, 23:56
        ot,nastajaszczij wielbiciel militariów.
        CZY SIE OPŁACA.
        • wyrdan Re: PZKpfw IV 24.01.13, 17:58
          DLA SPROSTOWANIA: nie jestem fanatykiem takich rupieci jesli nie da sie na tym zarobic niech gnije tam przez nastepne 60lat
    • zlorf_flanelostopy Re: PZKpfw IV 24.01.13, 03:06
      Zapytaj się na forum odkrywca.pl :-)
      Możesz się zdziwić...
      • maxikasek Re: PZKpfw IV 24.01.13, 07:40
        TYlko ten PzIV może okazać się detem z prg-u ;-) NIkt nie porzuca uszkodzonego czołgu z powodu uszkodzonej gąsienicy- fragment gąsienicy się wymienia i czołg jedzie dalej.
        • scibor3 Re: PZKpfw IV 24.01.13, 16:31
          Jak jest czas, to się nawet spaloną skorupę zabiera a jak nie to się zostawia buty ina bosaka ucieka.
        • wyrdan Re: PZKpfw IV 24.01.13, 18:02
          oczywiscie ale jesli wrog siedzi ci na plecach a cala twoja armia jest w odwrocie nie myslisz jak uratowac 25 ton zlomu w dodatku ktory przyciaga jak magnes ogien wroga, tylko bierzesz nogi za pas i UCIEKASZ
    • wyrdan Re: PZKpfw IV 24.01.13, 09:17
      tak dokladnie czy sie oplaca? zbierac moge stare zegarki czy monety, ale czemu mam czuc sentyment do gasiennicy sprzedac komus kto takich zeczy szuka i kolekcjonuje. co do naprawy nie wiem nie bylo mnie tam wedlug dziadka gaska tam jest i nie zostala i czolg nie zostal zreperowany
      • patmate Re: PZKpfw IV 24.01.13, 11:44
        A jak nie to podaj dane tym którzy rekonstruują obecnie Pz IV (Kołobrzeg, a pewnie Szkoła Wojsk Pancernych w Poznaniu)
        PZdr
        • jopekpl Re: PZKpfw IV 30.01.13, 21:34
          patmate napisał:

> A jak nie to podaj dane tym którzy rekonstruują obecnie Pz IV (Kołobrzeg, a pew
          > nie Szkoła Wojsk Pancernych w Poznaniu)
          > PZdr
          Dokładnie , jak ostatnio rozmawiałem z przedstawicielem muzeum w Kołobrzegu, to akurat mówił ze brakuje im między innymi ogniw gąsienic do odbudowywanego egzemplarza czołgu.
          • jopekpl Re: PZKpfw IV 30.01.13, 21:40
            jopekpl napisał:

> patmate napisał:
            >
            > > A jak nie to podaj dane tym którzy rekonstruują obecnie Pz IV (Kołobrzeg,
            > a pew
            > > nie Szkoła Wojsk Pancernych w Poznaniu)
            > > PZdr
            > Dokładnie , jak ostatnio rozmawiałem z przedstawicielem muzeum w Kołobrzegu, to
            > akurat mówił ze brakuje im między innymi ogniw gąsienic do odbudowywanego egze
            > mplarza czołgu.
            >
            A przy okazji możesz trafić na afisz i karty historii tak jak inni darczyńcy www.muzeum.kolobrzeg.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=42&Itemid=66
            Może to nie wartość materialna , ale też czoś;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka