jopekpl 02.10.13, 19:51 kultura.onet.pl/wiadomosci/nie-zyje-tom-clancy,1,5580328,artykul.html Jeden z najlepszych ,według mnie autorów traktujący o tematyce wojennej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eshelon a w 2015 Ghost Recon w kinach 02.10.13, 20:06 www.filmweb.pl/news/Spece+od+seriali+szykuj%C4%85+fabu%C5%82%C4%99+%22Tom+Clancy%27s+Ghost+Recon%22-99015 Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Zmarł Tom Clancy:-( 02.10.13, 20:23 wielka szkoda smutna wiadomość.... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zmarł Tom Clancy:-( 02.10.13, 20:29 Bez ogródek mogę napisać ,że Frederickowi Forsytowi do pięt nie dorastał - ale szkoda! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 06:30 marek_boa napisał: > Bez ogródek mogę napisać ,że Frederickowi Forsytowi do pięt nie dorastał - ale > szkoda! > -Pozdrawiam! A teraz napisz, czy przeczytałes choć jedną ksiązkę w całości.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 11:40 Matrek ze wszystkich wydanych w Polsce nie przeczytałem dwóch?! Za to wszystko Forsytha! Teraz Ty Napisz ile książek tego ostatniego Przeczytałeś?! Jedną?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 16:16 marek_boa napisał: > Matrek ze wszystkich wydanych w Polsce nie przeczytałem dwóch?! Za to wszystko > Forsytha! Teraz Ty Napisz ile książek tego ostatniego Przeczytałeś?! Jedną?! Tak, jedną moze dwie. A Clancyego w Poslce ile bylo wydanych? Po pierwsze, z Twoim zdaniem o Clancym, nie przeczytałbym ani jednej - bo po co czytac jakiś chłam, po drugie, to ze Ty masz kiepskie zdanie o Clancym, nie oznacza ze rzeczywiscie był kiepskim pisarzem. Tym bardziej że to ksiazki sprzedane w milionowych nakładach uczynily go bogatym. Nikt sie nie poznał na jego miernocie, tylko Ty. Bo napisał że reaktor w radzieckiej Alfie sie rozleciał, co Ci sie nie spodbało.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 17:45 Około 40-stu??! Napisz po grzyba Kręcisz i Mataczysz??! Napisałem zgodnie z prawdą ,ze wolę książki autorstwa Forsytha od Clancego - po cholerę Wymyślasz nie prawdziwe teorie??! No jeśli patrząc po "zarabianiu milionów" to na pewno Masz rację - przy Clancym taki Sienkiewicz albo Słowacki to przecież w ogóle pisać nie umieli co nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 18:33 Nie, nie napisales ze wolisz lecz ze jest miernota. "Do piet nie dorasta". To nie jest JA WOLE. Na drugi raz waz slowa. Porownywanie Rorsytha z Clancym, to jak porownywanie wina czerwonego z bialym. Inns proza i tematyka. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 22:35 Słownik od nowa Piszesz?! Historię kilka razy Próbowałeś ale nie wyszło! Matrek nie Pisz Bzdur tylko kilka książek Forsytha Przeczytaj! Ani tematyka inna ani inna proza! Proponuję zacząć od "Diabelskiej Alternatywy" albo "Czwartego Protokołu"! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 04.10.13, 02:39 A Ty nie jeden raz klamales, albo konfabulowales. Znaczy nie pisales ze do piet mu nie dorasta? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zmarł Tom Clancy:-( 04.10.13, 03:29 Oczywiście ,że pisałem! I to jest moje zdanie na temat Clancego! A teraz bardzo bym prosił o wskazanie gdzie napisałem ,że Clancy nie umiał pisać, nie jest poczytnym autorem itd - No śmiało Matrek - Wskaż gdzie ja coś takiego w tym wątku napisałem??! Czy znowu Zaczniesz Kręcić ,KŁAMAĆ i konfabulować ,że Wyczytałeś to ze zdania "do pięt mu nie dorasta"??! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 04.10.13, 05:54 marek_boa napisał: > Oczywiście ,że pisałem! I to jest moje zdanie na temat Clancego! > A teraz bardzo bym prosił o wskazanie gdzie napisałem ,że Clancy nie umiał pis > ać, nie jest poczytnym autorem itd - No śmiało Matrek - Wskaż gdzie ja coś tak > iego w tym wątku napisałem??! A gdzie ja napisałem że Ty napisales, że on nie umie pisac? Napiales ze do piet nie dorasta Forsythowi i to powstorzylem Czy znowu Zaczniesz Kręcić ,KŁAMAĆ i konfabulować > ,że Wyczytałeś to ze zdania "do pięt mu nie dorasta"??! Co wyzytałem twoim zdaniem? Eh, wcale sie nie dziwie ze ogarek mial juz dosc obcowania z Tobą i zrezygnowal z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
a4095211 Re: Zmarł Tom Clancy:-( 04.10.13, 08:20 Dajcie już sobie na luz, bo to "gdzie napisałem, że napisałeś"... to już farsą zalatuje. Obaj twórcy pisali lepiej i gorzej. Jedne powieści były lepsze inne słabsze - a niektóre zupełnie bez polotu, napisane chyba tylko by wywiązać się z umowy z wydawcą. Nie czytałem wszystkich dzieł tych autorów, bo nie mam na to czasu. I napiszę Wam że Patrick O'Brian któremu obaj panowie do pięt nie dorastają też miał słabsze i lepsze momenty. ;D No i o gustach się nie dyskutuje. Prywata teraz bmc3i zaloguj się na moje forum - PW Ci tam zostawiłem. Pozdrawiam www.ssbn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Harlequin dla mezczyzn 04.10.13, 09:29 a4095211 napisała: > Nie czytałem wszystkich dzieł tych autorów, bo nie mam na to czasu. I napiszę W > am że Patrick O'Brian któremu obaj panowie do pięt nie dorastają też miał słabs > ze i lepsze momenty. ;D A tos chlapnal. Ani Clancy, ani Forsyth nie byli/sa kandydadami na Nobla, ale w swochi klasach odstawiali solidna robote. Natomiast autor "Far side of the world" to potworny grafoman na poziomie Harlekinow dla mezczyzn. A czasem nawet ponizej. I jeden z nielicznych przykladow, jak na podstawie dennej (i to jest jeszcze malo powiedziane) ksiazki zrobic doskonaly film. Tu widac, ze zeby pisac dobre ksiazki marynistyczne, nie wystarczy naczytac sie Forrestera (o Mellville'u nie waze sie nawet wspominac). > No i o gustach się nie dyskutuje. Ano wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a4095211 Re: Harlequin dla mezczyzn 04.10.13, 10:02 crannmer napisał: > A tos chlapnal. Ani Clancy, ani Forsyth nie byli/sa kandydadami na Nobla, ale w > swochi klasach odstawiali solidna robote. Natomiast autor "Far side of the wor > ld" to potworny grafoman na poziomie Harlekinow dla mezczyzn. A czasem nawet po > nizej. heheh no właśnie, muszę się zgodzić, że akurat The Far Side of the World czytana jako pierwsza czy jedyna musi wydawać się słaba. Ale tak już jest jak przeczyta się, jako pierwszą dokładnie dziesiątą pozycję z cyklu... to część wątków jest niezrozumiałych, część zupełnie od czapki, a i specyficzne poczucie humoru jest zupełne nieczytelne bez odniesienia do wcześniejszych perypetii bohaterów. Tak się niestety stało, że polski wydawca wydał The Far Side of the World bez zachowania chronologii, bo chciał sprzedać więcej z okazji premiery filmu. Scenariusz filmu to przetrawiona i wymieszana papka z czterech powieści ze znacznymi modyfikacjami na temat poprawności politycznej. Osobiście po filmie mam lekki niedosyt. Co do samego O'Briana to Twoja ocena jest niesprawiedliwa. Facet był nie tylko autorem powieści, ale i biografii i pozycji historycznych np. Men-of-War: Life in Nelson's Navy, czy Joseph Banks: A Life. Moim zdaniem, jeżeli chodzi o realia jest lata świetlne przed Foresterem, który mnie zawsze zwyczajnie nużył. Ale jak już ustaliliśmy - o gustach.... Pozdrawiam www.ssbn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 06:33 brmtvungernsternberg napisał(a): > Musze poczytac ! jesli nie czytałes, o proponuję zacząc od samego poczatku czyli Czasu patriotów (Patriot games), a nie od środka, czyli od Polowania na czerwony paxdziernik. Przede wszsytkim zas nie ominąć Smy wszystkich strachów - najlepszej z jego książek (moim zdaniem). A, sugeruje także nie oglądać filmów, przed przeczytaniem książek na których teoretycznie są oparte. Teoretycznie, bo w rzeczywistosci filmy znacznie odbiegają nawet fabułą od książek. Odpowiedz Link Zgłoś
brmtvungernsternberg Re: Zmarł Tom Clancy:-( 04.10.13, 21:26 Dzieki . Juz nieraz sie zrazilem do ksiazki na podstawie filmu co okazalo sie glupie . Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 03.10.13, 06:35 jopekpl napisał: > kultura.onet.pl/wiadomosci/nie-zyje-tom-clancy,1,5580328,artykul.html > Jeden z najlepszych ,według mnie autorów traktujący o tematyce wojennej. ... i do całkiem nie dawna, najbogatszy dzieki swym ksiazkom pisarz świata. Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf_ge Re: Zmarł Tom Clancy:-( 04.10.13, 21:55 exiledonline.com/war-nerd-tom-clancy-is-not-one-of-us/ Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Zmarł Tom Clancy:-( 05.10.13, 08:55 Ja przeczytalem pare jego ksiazek. Po niemiecku naturalnie. A wiec jak tylko skupial sie na opisach technicznych to nawet bylo ciekawe i pouczajace. Ale nawet tu nie do konca bo dodawal czesto techniczne glupoty. Z tym ze ja je widzialem oczywiscie. Ale jak juz pisal swoje fabuly, przez siebie wymyslone wydarzenia to byly logicznie rzecz biorac idiotyczne. Ale z punktu widzenia USA ludkow patriotyczne. Tak idiotyczne ze az dziecinne, zawsze uwazalem ze martek od niego sie tych rzeczy nauczyl co tu prezentuje. Idiotycznych. Z tym ze martek na jego, jak napisalem, techniczne glupoty sie daje nabierac bo niczego sam ocenic nie moze. Bo jest kmpletnym dnem w fizyce, technice itd. No i dla takiego biedaka jak martek argument ze duza kasy na ksiazkach zarobil tez jest wazny. Albo najwazniejszy. Typowe dla loserow. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zmarł Tom Clancy:-( 06.10.13, 05:53 Trzeba być kompletnym dnem intelektualnym, aby z całego postu na jakiś temat, 3/4 było ad personam wobec osoby nie zwiazanej bezpośrednio z tematem swojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Zmarł Tom Clancy:-( 06.10.13, 02:05 jopekpl napisał: > kultura.onet.pl/wiadomosci/nie-zyje-tom-clancy,1,5580328,artykul.html > Jeden z najlepszych ,według mnie autorów traktujący o tematyce wojennej. Nieraz już pisałem że mit jakości amerykańskiej broni może się utrzymywać tylko dlatego że od 40 lat Amerykanie bardzo starannie dbają żeby walczyła ona wyłącznie w konfliktach asymetrycznych. Ale drugą część tego PR stanowi propaganda w stylu Clancy'ego. Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Ludzie litości!!! nawet z postu o śmierci..... 06.10.13, 11:00 znanego pisarza, zrobiliście pyskówkę. Odpowiedz Link Zgłoś