Dodaj do ulubionych

gdyby Rosjanie mieli do czynienia z prawdziwą armi

04.03.14, 13:24
jak np w 1941
znowu do niewoli poszłoby 5 mln ludzi

pytanie czy misza wie ilu mieszkańców zsrs zginęło w wielkiej wojnie ojczyźnianej?
i ilu NIemców

i jaki jest dziś PKB Niemiec
a jaki jest Rosji
i kto naprawdę wygrał a kto przegrał?

Misza - gdyby wasza armia trafiła na prawdziwego przeciwnika - spie...libyście znów 3000 km!
Gubiąc czołgi, gacie i karabiny!!!
Kiedyś trzeba było dziesięciu t34 na jednego lekkiego panzer3
Tacy z was żołnierze zawsze byli - musieliście mieć trzy krotną przewagę w ludziach i sprzęcie...

Dziś tak samo
16 tys żołnierzy na Krym żeby się bronić przed setką Ukraińców!
Brawo brawo gieroje!

jeep
Obserwuj wątek
    • tornson Hitlerowskie resentymenty wiecznie żywe 04.03.14, 14:04
      na polskiej prawicy. I co się dziwić ślepego poparcia dla banderostwa!
      • uzaleznionytanebo22 Re: Hitlerowskie resentymenty wiecznie żywe 04.03.14, 14:12
        A teraz leć do Putinka. Może da ci wylizać rowa, "Polaku".
        • billy.the.kid Re: Hitlerowskie resentymenty wiecznie żywe 04.03.14, 15:38
          wiesz co zypie??
          coraz bardziej upodabniasz sie do głupolka - ignoranta.
        • billy.the.kid Re: Hitlerowskie resentymenty wiecznie żywe 04.03.14, 15:40
          wiesz co dżipie?
          coray bardziej nupodabniasz się do głupolka-ignoranta.
    • misza_kazak Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 15:52
      Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy
      W odroznieniu od Polski :)
      • stary_chinczyk Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 15:59
        Wlasnie przegraliscie w Ukrainie.
      • wujcio44 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 15:59
        misza_kazak napisał:

> Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy

"Zawsze" - paradne.
        • billy.the.kid Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:02
          no,wolacy-1612 byli w moskwie
          napoleon -był moskwie.
          adolfy chiba tyż byli pod moskwą.
          i co?
          • stary_chinczyk Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:34
            Rosjanie tez byli w Warszawie i co?
            Jakby tak policzyc wszystkie bitwy miedzy nami a Rosja na przestrzeni 500 lat to bilans jest jednak korzystny dla nas.
            • marek_boa Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:38
              Nie był bym tego taki pewny!
              • stary_chinczyk Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:53
                Do konca XVII wieku dostawali regularny lomot a wiekszosc klesk byla wrecz dla nich kompromitujaca.
                Potem 200 lat byli gora. W dwudziestm wieku udalo im sie zajac kawal Polski pokonanej juz praktycznie przez Niemcy.
                • rzewuski1 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:07
                  Łomot ?

pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_polsko-rosyjska
                  Wojny które wygraliśmy
                  z Rosja to czasy Batorego i Zygmunta III, i Władysława IV
                  potem już w zasadzie same klęski do wojny polsko-bolszewickiej.
                  Początek wojen przełom XV i XVI w to klęski albo remisy.
                • marek_boa Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:24
                  Liczy się ostateczny wynik!
                  P.S. Właśnie za oknem oglądałem PARĘ Spitfire latających nad miastem - coś pięknego!
                  • uzaleznionytanebo22 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:28
                    A skąd wiesz że obecny jest ostateczny? Dopiero w XIX wieku Rosjanom zaczęło sprzyjać szczęście. W połowie XX osiągnęli maksimum. Kto wie co przyniesie przyszłość... Na pewno nic nie jest przesądzone.
          • rzewuski1 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:49
            no,wolacy-1612 byli w moskwie
            > napoleon -był moskwie.
            > adolfy chiba tyż byli pod

Moskale tez byli w Warszawie, Paryżu, Berlinie, Wiedniu, Pradze
            Stambule i co?
            • uzaleznionytanebo22 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:53
              Ale nikt poza Rosjanami nie twierdzi że jest niezwyciężony. A Rosjanie kreują się na nadludzi. Że w Moskwie są super a na Uralu jeszcze lepsi. Że nawet Hitler ich nie pokonał. I że nikt na świecie tego zrobić nie może.
              • rzewuski1 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:59
                aleznionytanebo22 napisał:

> Ale nikt poza Rosjanami nie twierdzi że jest niezwyciężony. A Rosjanie kreują s
                > ię na nadludzi. Że w Moskwie są super a na Uralu jeszcze lepsi. Że nawet Hitler
                > ich nie pokonał. I że nikt na świecie tego zrobić nie może.

Tak samo jak Afgańczycy

.
                • rzewuski1 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:01
                  A Rosjanie kr
                  > eują s
                  > > ię na nadludzi. Że w Moskwie są super a na Uralu jeszcze lepsi. Że nawet
                  > Hitler
                  > > ich nie pokonał. I że nikt na świecie tego zrobić nie może.

Zresztą pokonali ich Mongołowie i Tatarzy i trzymali pod butem z 200 lat.

• uzaleznionytanebo22 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:07
                  Dokładnie. Każdy ich brał jak chciał. A że nikt nie chciał zabawić w dziurze zwanej Afganistanem dłużej to wytłumaczyli sobie że są niezwyciężeni. Że nawet Brytyjczycy ich nie pokonali w XIX wieku. Podobnie jest na tym forum. Nikt nie pokonała Rosjan. A Rosyjskie kukuruźniki to nawet F22 strącą. To nazywa się samospełniającą przepowiednią. Zastanawiam się czy ci którzy nie dość że to łykają to jeszcze przekazują dalej robią to tylko z głupoty czy mają w tym interes. Połowa forum ma przechył na Moskwę.
      • uzaleznionytanebo22 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:38
        Nie zawsze. Mongołowie zapieli was w tyłek aż miło. My, Polacy też byliśmy na Kremlu.
        • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:50
          Nu tak, Polska czesto byla agresorem i nie wiem dla czego to Polacy caly czas uwazaja Rosje za kraj agresywny
          • uzaleznionytanebo22 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:55
            Katyń?
            • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:00
              Zolniezy Armii Czerwonej, w polskich obozach po przegranej pod Warszawa?
              • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:36
                igor_kiev napisał(a):

> Zolniezy Armii Czerwonej, w polskich obozach po przegranej pod Warszawa?

Ilu Waszych jencow rozstrzelano w Polsce?
          • stary_chinczyk Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:15
            To sie doucz historii. Nie tylko agresywny ale i wyjatkowo niecywilizowany i krwiozerczy. Wy nawet sami siebie ciagle mordujecie a co dopiero mowic o sasiadach.
            • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:22
              Niecywilizowany i krwiozerczy? W odroznieniu od kogo? Od Polakow ( stosunki z prawoslawnymy Ukraraincami, genocyd Prusow), czy wyatkowa pokojowa polityka Hiszpanow, Amerykanow, Anglikow, Niemcow?
              • uzaleznionytanebo22 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:25
                Owszem. Tylko Niemcy, Rosjanie i Japończycy zabijali jeńców w II Wojnie.
                • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:35
                  Nu tak, 1000000 niemcow juz po wojnie, we fancuzskich obozach umarli sami od chorob i glody, ich nie zabili, masz racje. Nu i jak z tymy zolniezami w polskich obozach po 1920?
                  • uzaleznionytanebo22 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:37
                    A Katyń? Nawet Niemcy nie zabijali Polskich oficerów. Rosjanie to zrobili. W ten sposób wykreślili się spośród narodów cywilizowanych.
                    • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:45
                      Wiesz co, Katyn to za wielki temat, i jezeli to zrobili Rosjane to przestepstwo bez dwoch zdan, ja mowie o tym za Polacy wcale nie sa az takimi bezbronymy ofiarami, jak checie to udowodnic, u wiekszosci narodow swiata wisi na sumienu wiele czynow.
                      P.S. kr-de, pszerraszam za polscizne, dawno nie poslugiwalem sie jezykom polskim, robie napewno za wiele bledow, ta i po prostu brakuje mnie slow.
                      • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:51
                        igor_kiev napisał(a):

> Wiesz co, Katyn to za wielki temat, i jezeli to zrobili Rosjane to przestepstwo
                        > bez dwoch zdan, ja mowie o tym za Polacy wcale nie sa az takimi bezbronymy ofi
                        > arami, jak checie to udowodnic, u wiekszosci narodow swiata wisi na sumienu wie
                        > le czynow.
                        > P.S. kr-de, pszerraszam za polscizne, dawno nie poslugiwalem sie jezykom polski
                        > m, robie napewno za wiele bledow, ta i po prostu brakuje mnie slow.

Web brygady musza dzialac teraz na wielu kierunkach, wiec z braku sily roboczej, przerzucili Cie na front polski przed ukonczeniem kursu?
                        • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:06
                          Tak jest, k-de za szybko wy mnie rozgryzles, nie widac mnie podwyzki. Ja tak rozumiem, ze zdania sa dwoch rodzajow - twoje i komucho- faszystowske-kgbistske. To jest toj sens demokracii ewropejskej?
                          • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:14
                            igor_kiev napisał(a):

> Tak jest, k-de za szybko wy mnie rozgryzles, nie widac mnie podwyzki. Ja tak ro
                            > zumiem, ze zdania sa dwoch rodzajow - twoje i komucho- faszystowske-kgbistske.
                            > To jest toj sens demokracii ewropejskej?

Nie, sens mojej wypowiedzi jest taki, ze istnienie rosyjskich web brygad nie jest dla nikogo tajemnica, na polskich forach internetowych jest dziwna nadreprezentacja polsko-jezycznych ROsjan, mimo ze rosyjska mniejszosc narodowa w Polsce praktycznie nie istnieje, a gdy wybuchł konflikt ukrainski, nagle zaroiło sie na tym forum od "polsko-jezycznych", ktorych nigdy wczesniej tu nie bylo.
                            • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:22
                              Nu wlasnie ja bylem tu i wczesnej pod innym nikom, ale dawno, bardzo dawno. Ale ja widze sens w innym twojich wypowiedzi. Ty szczerze wypisujesz co myslisz, a jezeli ktos mysle po innemu, to albo za rozkazem, a moze pod lufa pistoleta. dobrze ze napomniales mnie, ze jestm platnym agentem, moglem zapomniec skoczic dzisaj po wyplate.
                              • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:26
                                igor_kiev napisał(a):

> Nu wlasnie ja bylem tu i wczesnej pod innym nikom, ale dawno, bardzo dawno. Ale
                                > ja widze sens w innym twojich wypowiedzi. Ty szczerze wypisujesz co myslisz, a
                                > jezeli ktos mysle po innemu, to albo za rozkazem, a moze pod lufa pistoleta. d
                                > obrze ze napomniales mnie, ze jestm platnym agentem, moglem zapomniec skoczic d
                                > zisaj po wyplate.

Pisze na tym forum od 10 lat. I znam "tutejszych" Rosjan, ktorzy pisza perfekcyjna lub niemal perfekcyjna polszczyzna. Sadzac po Twoim polskim, Ciebie jakos nie kojarze.
                                • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:35
                                  Wierzyc czy nie wierzyc to twoja sprawa. Mowie juz bardzo dawno nie poslugiwalem sie polskim. To niestety wplywa. A dla sproszczenia uwazaj mnie za tajniaka, po dwotygodniowym kurse lingwistycznym, przeciez tak mysliesz
                  • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:38
                    igor_kiev napisał(a):

> Nu tak, 1000000 niemcow juz po wojnie, we fancuzskich obozach umarli sami od ch
                    > orob i glody, ich nie zabili, masz racje. Nu i jak z tymy zolniezami w polskich
                    > obozach po 1920?

No ja? Napisz jak bylo z tymi zolnierzami w polskich obozach po 1920 roku. Siegnij po liczby i przyczyny smierci.
                • marek_boa Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:42
                  Nie Znasz historii! WSZYSCY tak postępowali - Polacy, Amerykanie,Anglicy i Francuzi również!
              • stary_chinczyk Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:53
                Chlopie takiej rzezi jak u was nie bylo w zadnym europekskim kraju. Od Swietopelka po Stalina.
                Znajdz mi jednego wladce Polski zamordowanego w walce o wladze. U was to byla i jest norma. A przy okazji tych akcji dziesiatkuje sie narod.
                • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:02
                  Masz na mysle rewolucje 1917? Wojne domowa? Bo jakos wiencej nie moge przypomniec zeby diesiatkuwaly narod, z prywodu zmiany przewodce.
          • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:35
            igor_kiev napisał(a):

> Nu tak, Polska czesto byla agresorem i nie wiem dla czego to Polacy caly czas u
            > wazaja Rosje za kraj agresywny

Bo od stuleci jestescie wylacznie postrachem wszystkich sasiadow, lacznie z Chinami.
            • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:58
              Nu tak, i to my sa paranoikami i szyzofrenikami. Nie trzeba po prostu bac, to i nie bedziemy postrachom. Co do zaginionych w polskiej niewoli, bedzie czas odnajde i dam link, ja pamietam liczbe w 60.000
              • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:16
                igor_kiev napisał(a):

> Nu tak, i to my sa paranoikami i szyzofrenikami. Nie trzeba po prostu bac, to i
                > nie bedziemy postrachom.

Dziwne tylkoi, ze wszyscy Wasi sasiedzi maja podobne doswiadczenia z Wami....

Co do zaginionych w polskiej niewoli, bedzie czas odn
                > ajde i dam link, ja pamietam liczbe w 60.000

Co Ci zajmuje tyle czasu? Sprawa jest doskonale od lat znana i wielokrotnie opisywana.
                • igor_kiev Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:31
                  Dziwne tylkoi, ze wszyscy Wasi sasiedzi maja podobne doswiadczenia z Wami

Daleko nie wszyscy. Nie raz Rosja naprawde pomogala innym narodom. Gruziny i ormiane, sami prosili o wkluczenia ich w sklad Rosji. A Serbowi, a Greki? Bylo i po innemu jasna rzec. Rosja i ZdSSR to byli kolonialni mocarstwa, ale to byl chyba jedyny przypadek w historii, zeby kolonii zyly lepej ot metropolii, a specialno w Zwiazku Radieckim. Oprocz tego Rosjane nie zajmowali sie genocydom w odroznienu od ich wielu bardzej cywilizowanych sasiadow. ( To nie o Polske)
      • rzewuski1 Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 16:47
        Zawsze?
        A pierwsza wojna światowa tez wygraliście?
        A wojnę krymska tez?

W odroznieniu od Polski :)
        Ale już nie panujecie w Warszawie i nawet i Kijowie.
        • panibiedroniowa Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:07
          Afgan,I Wojna Czeczenska(trupy jeszcze gniją na bocznicy)!
      • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:34
        misza_kazak napisał:

> Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy
        > W odroznieniu od Polski :)

To kiedy ostatni raz udało sie Wam wygrać wojne z Polską?
        • buona_parte Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:43
          bmc3i napisał:
          > To kiedy ostatni raz udało sie Wam wygrać wojne z Polską?

Żeby daleko nie szukać to w '45 ;) ...
          • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 17:48
            buona_parte napisał:

> bmc3i napisał:
            > > To kiedy ostatni raz udało sie Wam wygrać wojne z Polską?

>
            > Żeby daleko nie szukać to w '45 ;) ...

O ile pamiec mnie nie myli, to ostatnia jakiegokolwiek wojne z nami mieli w 1920 roku, plus zaatakowali Polske w 1939, gdy ta byla juz pokonana przez Hitlera.
            • buona_parte Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:37
              bmc3i napisał:
              > O ile pamiec mnie nie myli, to ostatnia jakiegokolwiek wojne z nami mieli w 192
              > 0 roku, plus zaatakowali Polske w 1939, gdy ta byla juz pokonana przez Hitlera.

No to sam widzisz, że w 45-ym nawet wojny nie potrzebowali z nami robić, żeby wygrać. :)
              I co Ty na to?...
              • bmc3i Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 18:58
                buona_parte napisał:

> bmc3i napisał:
                > > O ile pamiec mnie nie myli, to ostatnia jakiegokolwiek wojne z nami mieli
                > w 192
                > > 0 roku, plus zaatakowali Polske w 1939, gdy ta byla juz pokonana przez Hi
                > tlera.

>
                > No to sam widzisz, że w 45-ym nawet wojny nie potrzebowali z nami robić, żeby w
                > ygrać. :)
                > I co Ty na to?...

Ja na to, ze mowa w tym watku o wojnie. I tego dotyczylo moje pytanie.
                • buona_parte Re: Mielismy wiele razy - i zawsze wygywalismy 04.03.14, 19:05
                  bmc3i napisał:
                  > Ja na to, ze mowa w tym watku o wojnie. I tego dotyczylo moje pytanie.

No to Ci jeszcze raz odpowiadam: w 45-ym byliśmy tacy silni i ważni, że Soso nie potrzebował żadnej wojny z nami wszczynać, żeby zaprowadzić tutaj swoje porządki...

Ale oczywiście przy okazji ukraińskiej napie...nki można się policytować historią, bitwami i podobnymi pierdołami...

BTW - było już o Szczerbcu i Złotej Bramie? Może nie do końca politycznie, bo przecież teraz Kijów wspieramy, ale w sumie Ruś to przodkowie dzisiejszych Ruskich, a co! :)
    • igor_kiev Re: gdyby Rosjanie mieli do czynienia z prawdziwą 04.03.14, 18:51
      Tak, swieta prawda. Rosjane od dawna slawni swoim tchorzewstwem. Caly swiat to wie. Zastanawia tylko dla czego zachod sie tak dlugo sie bal Zwiazku Radzieckiego. Chyba ze byly jeszcze wiekszymy tchorzami
      • gizmos1 Re: gdyby Rosjanie mieli do czynienia z prawdziwą 04.03.14, 18:56
        Bo jesteście nieobliczalni. Zachód chce jednego - zysku. U was co rusz pojawia się jakiś Iwan który by sięgnąć po władzę gotowy jest spalić świat.
        • igor_kiev Re: gdyby Rosjanie mieli do czynienia z prawdziwą 04.03.14, 19:04
          Juz Busha wybrali na prezydenta Rosji?
      • buona_parte Re: gdyby Rosjanie mieli do czynienia z prawdziwą 04.03.14, 18:58
        igor_kiev napisał(a):
        > Zastanawia tylko dla czego zachod sie tak dlugo sie bal Zwiazku Radzieckiego.

Bo strana wasza wielikaja i takie tam...

Ale jest fajnie - jedna ruchawka na Majdanie, druga na Krymie i już się potrząsanie szabelką w necie zaczęło. :)
        • igor_kiev Re: gdyby Rosjanie mieli do czynienia z prawdziwą 04.03.14, 19:10
          Alez wielke panstwo z tchozliwym narodem, to przeciez ofiara. Tupnac nozka i my wszysce uciekniemy predzej za swoj wrzask. A co do tego ze zachodu chodzi wylacznie o pieniedzy, mam rozumiec ze zabiac w walce za wlade to fe, a zabic za pieniadez to cacy?
      • misza_kazak Re: gdyby Rosjanie mieli do czynienia z prawdziwą 04.03.14, 20:08
        > Tak, swieta prawda. Rosjane od dawna slawni swoim tchorzewstwem. Caly swiat to
        > wie. Zastanawia tylko dla czego zachod sie tak dlugo sie bal Zwiazku Radzieckie
        > go. Chyba ze byly jeszcze wiekszymy tchorzami

Zgadza sie Igor.
        Rosja nie umie walczyc z "prawdziwymi armiami".
        Dlatego jest od stuleci najwiekszym panstwem na Ziemi,
        zdobywala Paryz, Berlin, Wieden, Warszawe, bo tam byli "nieprawdziwe" armie.
        • wkkr Rosja przede wszystkim 04.03.14, 20:16
          potwornie zakompleksionym państwem.
          Od 300 lat usiłujecie udowodnić światu jacy to wspaniali jesteście i jakoś wam nie wychodzi.
          Robicie największe działo na świecie które ani razu nie wypaliło.
          Odlewacie największy dzwon który nigdy nie zabił.
          Odpalacie największy ładunek jądrowy niszcząc (dosłownie) przy okazji kawał swojego terytorium....
          Tworzycie największe państwo na świecie które bardziej przypomina burdel niż cywilizowany kraj....
          Po co to wszystko?
          Czy wy naprawdę nie może zwyczajnie, normalnie, jaki u ludzi?
          Zawsze musicie mieć napięty rozporek?
          • gerlalt Re: Rosja przede wszystkim 04.03.14, 21:48
            Jesli chodzi o kompleksy mój drogi to nie mamy sobie równych. Kompleksy wobec rosji, wobec niemiec, ale poza tym polak na zagrodzie i podobne sretete. Kolejny psycholog narodów się znalazł. Obudźcie się te media to wam już z mózgu wodę zrobiły.
            • bmc3i Re: Rosja przede wszystkim 05.03.14, 00:54
              gerlalt napisał(a):

> Jesli chodzi o kompleksy mój drogi to nie mamy sobie równych. Kompleksy wobec r
              > osji, wobec niemiec, ale poza tym polak na zagrodzie i podobne sretete.

Jestes pewny? A co wiesz o kompleksie Niemcow wobec Francuzow? CO wiesz o kompleksie Francuzow wobec Amerykanow? Co wiesz o relacjach zachodnich landow Niemiec do Prus i w tym kontekscie wobec Habsburgów?

Kolejny
              > psycholog narodów się znalazł. Obudźcie się te media to wam już z mózgu wodę z
              > robiły.

Nikt nie potrafi robic tego tak dobrze jak rosyjskie media

www.kotek.pl/kotek/1,87050,15564317,Prezenterka_Russia_Today_na_zywo_w_TV__Nie_bede_tu.html

wyborcza.pl/1,75968,15557362,Jak_odwiedzilem_Russia_Today__glowny_osrodek_rosyjskiej.html
          • igor_kiev Re: Rosja przede wszystkim 05.03.14, 00:26
            He, he. Dodaj jeszcze najdrozsza i najgorsza Olimpiade w Soczi. To ten klety rozporek, nie daje zyc nam normalnie.
        • jeepwdyzlu Rosja to tchórze 05.03.14, 13:26
          Rosja nie umie walczyc z "prawdziwymi armiami".
          Dlatego jest od stuleci najwiekszym panstwem na Ziemi,
          zdobywala Paryz, Berlin, Wieden, Warszawe,
          ------------------------------------------------------------------------
          Tyle że Paryż, Berlin, Wiedeń i Warszawa są od was 10 razy bogatsze
          silniejsze
          i mają was głęboko w dupie

POWTÓRZĘ: na Krymie jesteście skuteczni bo Ukraińcy z wami nie walczą
          Od 45 nie mieliście o do czynienia z porządną armią
          a w wojnie ojczyźnianej straciliście 28 milionów ludzi

Po prostu nie potraficie być skuteczni, jesli nie macie 5 krotnej przewagi w ludziach i sprzęcie.
          Gruzję najeżdzacie - spróbujcie z Chinami, Indiami, USA albo nawet i POlską.... odważni za 2 kopiejki....
          jeep
          • marek_boa Re: Rosja to tchórze 05.03.14, 14:09
            No tak! Amerykanie walczą tylko wtedy kiedy to przeciwnik jest 100 razy silniejszy co nie?!:)
          • igor_kiev Re: Rosja to tchórze 05.03.14, 14:40
            Chce zapytac. Polace jakie walczyly razem z Armia Czerwona przeciwko niemcam, tez byly tchozamy? Czy to dotyczy wylacznie Rosjan, czy moze wszystce narodowoci ZdSSR? Ukraincow, Gruzynow, Bialorusynow, Czeczenow, etc. I wlasnie tak rozumie ze te ochotnicze odzialy z studentow, robotnikow etc. jakie byly zebrane na skora rece, kiepsko uzbrojane i nie wyszkolone ( bo nie bylo ani broni , ani czasu) z mosinkami przeiwko czolgam, jakie zatrzymaly niemcow pod Moskwa, do przybycia posilkow z Dalekiego Wschodu i Siberii, i wyginely praktyczno do nogy, ( tam zaginal i moj pradziadek, jaki zawsze byl i bedzie dla mnie bohaterom) to tez tchorzy? Nu i ostatnie, sadzac po temu jak bezkopromisnie osadzasz innych o tchorzowstwo, to sam jestes niewyobrazalnytm bohaterom? Przeszedles krym, rym i co tam jeszcze? Wychodzisz sam przeciwko dziesieciu, nigdy nie cofasz, nigdy nie poddajesz? Zywy pomnik samomu sobie?
            • antyk-acap Re: Rosja to tchórze 05.03.14, 14:54
              Po pierwsze - II Wojna Światowa była dla komunistów okazją do zaniesienia rewolucji do całego świata. Pamiętaj że przygotowywali się do tego od czasu Cudu nad Wisłą. Atak Hitlera był doskonałym pretekstem. Próbowali już wcześniej w Finlandii.
              Po drugie - przeciętny sołdat chciał co najwyżej przeżyć. I miał tylko jedno wyjście - iść na zachód i zabijać Niemców. Bo na wschodzie, za plecami miał dywizje NKWD które były mniej miłe do SS.
              • marek_boa Re: Rosja to tchórze 05.03.14, 15:09
                Wiesz ,że dzwoni bo Ci ktoś o tym powiedział, ale nie Wiesz co dzwoni ani gdzie!:)
                • antyk-acap Re: Rosja to tchórze 05.03.14, 15:21
                  A coś poza inwektywami? Możemy obrzucać się odchodami tylko po co?
                  • marek_boa Re: Rosja to tchórze 05.03.14, 16:31
                    A Gdzieś Ty w moim tekście inwektywy Znalazł??!
                    • gerlalt Re:Marek 05.03.14, 18:24
                      Marek nie gadaj z gównem, masz przed sobą łajno oddelegowane z wiadomych służb. Panibiedroniowa ta sama brygada. Web brygada he he ku...ąca sie za centy a może i hrywny. A do ciebie antycos tam powinienes zmienić nick na kacap. Kacap to nie narodowosc to stan umysłu. Zmarnowałem trochę czasu na czytanie wypocin tego czegos, to może nawet dobrze napisany bot być.
                      • marek_boa Re:Marek 05.03.14, 20:47
                        Ja tak nie umiem! Staram się rozmawiać z każdym! Chyba .że ktoś już całkiem przegnie pałę to wtedy po prostu go ignoruję! Za stary jestem aby zmieniać przyzwyczajenia!:)
                        -Pozdrawiam!
          • gerlalt Re: Rosja to tchórze 05.03.14, 18:25
            Już tobie Daisy pisałem z kompleksem krótkiego penisa skieruj sie do terapeuty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka