Dodaj do ulubionych

Web brygady

05.03.14, 00:37
en.wikipedia.org/wiki/Web_brigades

The web brigades (Russian: Веб-бригaды )[1] are alleged astroturfing groups linked to the Federal Security Service of the Russian Federation. They are purported to be teams of commentators that participate in political blogs and Internet forums to promote disinformation and prevent free discussions of undesirable subjects. Allegations of the existence of web brigades were made in the article "The Virtual Eye of the Big Brother" by French journalist Anna Polyanskaya in April, 2003, in US online media Vestnik Online.[1]

A teraz cos na czasie

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15567474,Newsweek__wynajeci_hakerzy_zalewaja_internet_prorosyjskimi.html#BoxSlotI3img

Fala antypolskich i antyukraińskich komentarzy w internecie to rosyjska propaganda. Wynajęci hakerzy zarabiają na pisaniu na zamówienie - pisze "Newsweek". Zarabiać mogą na tym 2,4 tys. zł miesięcznie.

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,15567474,Newsweek__wynajeci_hakerzy_zalewaja_internet_prorosyjskimi.html#BoxSlotI3img#ixzz2v2YYkOEx
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Web brygady - czyje?! 05.03.14, 00:50
      500 raz ten sam wątek zgodnie z ponurym powiedzeniem "bzdura powtórzona 1000 razy staje się prawdą"??!
      Dziwnym trafem o WEB-Brygadach zaczęli na forum pisać ludzie nigdy wcześniej na forum nie piszący i o jednej jedynej orientacji politycznej! Dziwnym trafem jest to opcja Anty Rosyjska?!
      Tak na logikę biorąc - internet wymyślili Amerykanie, jako pierwszy kraj na świecie stworzyli system wojny cybernetycznej ,czyli WEB Brygady zapewne też! Już w 2006 roku "The Guardian" pisał o tworzeniu takich struktur w USA!
      • bmc3i Re: Web brygady - czyje?! 05.03.14, 01:00
        marek_boa napisał:

> 500 raz ten sam wątek zgodnie z ponurym powiedzeniem "bzdura powtórzona 1000 ra
        > zy staje się prawdą"??!
        > Dziwnym trafem o WEB-Brygadach zaczęli na forum pisać ludzie nigdy wcześniej n
        > a forum nie piszący i o jednej jedynej orientacji politycznej! Dziwnym trafem j
        > est to opcja Anty Rosyjska?!

Bzdura na bzdurze. Spojrz chocby na to forum - ilu nagle pojawilo sie nowych twarzy, ktorych nigdy wczesniej tu nie bylo. Akurat od wybuchu konfliktu ukrainskiego. I szczesliwymj zbiegiem okolicznosci, sami popierajacy Rosje. Nie liczac starej gwardii.

> Tak na logikę biorąc - internet wymyślili Amerykanie, jako pierwszy kraj na św
        > iecie stworzyli system wojny cybernetycznej ,czyli WEB Brygady zapewne też! Już
        > w 2006 roku "The Guardian" pisał o tworzeniu takich struktur w USA!

Kolejna bzdura. USA zaczely tworzyc wojska cybernetyczne, dopiero po fali atakow na amerykanskie serwery z terenu Rosji, a w pierwszym rzedzie z Chin. A w formie zorganizowanej, dopiero po rosyjskich atakach na systemy komputerowe estonskich bankow i rzadu, podczas ktorej Rosjanie zablokowali caly estonski system bankowy. A bodajze w 2008 roku.
        • o333 Re: Web brygady - czyje?! 05.03.14, 01:33
          Jak zwykle się uśmiałem z twoich bredni matrek. Po pierwsze skąd tylu Rosjan znałoby polski? Po drugie wam pojebom zawsze się w głowie nie mieści że ktoś może myśleć inaczej a jak inaczej to "Ruski agent". Leczcie się.
          • wladca_pierscienii studenci rosyjscy w Polsce 29.03.14, 14:49
            o333 napisał:

> Jak zwykle się uśmiałem z twoich bredni matrek. Po pierwsze skąd tylu Rosjan
            > znałoby polski? Po drugie wam pojebom zawsze się w głowie nie mieści

w Polsce są studenci rosyjscy...

mogą wytypować rusofili w swojej uczelni,
            którzy za pieniądze będą pisać prorosyjską propagandę...
            • marek_boa Re: studenci rosyjscy w Polsce 29.03.14, 15:05
              I Jest ich AŻ 612!:) Myślę ,że za cholerę nie dali by rady WSZYSTKIE fora obskoczyć!:)
              -Pozdrawiam!
              • maxikasek Re: studenci rosyjscy w Polsce 29.03.14, 18:58
                > I Jest ich AŻ 612!:) Myślę ,że za cholerę nie dali by rady WSZYSTKIE fora obsko
                > czyć!:)
                MArku dużo mniejszą liczbą da się obskoczyć ;-) Wystarczy jeden człowiek na forum, kont może mieć kilkanaście.
                • marek_boa Re: studenci rosyjscy w Polsce 29.03.14, 19:07
                  No ja to wiem Maxi! Tylko skąd te IP komputerów z całego świata??!
                  -Pozdrawiam!
                  • antyk-acap Re: studenci rosyjscy w Polsce 31.03.14, 08:43
                    IP o niczym nie świadczy. Ja też mam IP z USA a fizycznie jestem w Polsce. Mój operator jest z USA.
                  • wladca_pierscienii Re: studenci rosyjscy i nr-y IP 31.03.14, 19:25
                    marek_boa napisał:

> No ja to wiem Maxi! Tylko skąd te IP komputerów z całego świata??!

Marku Boa
                    a skąd ty znasz numery IP komputerów forumowiczów ????...
                    • marek_boa Re: studenci rosyjscy i nr-y IP 31.03.14, 19:43
                      Nie znam! W tym artykule o tym piszą!
                      -Pozdrawiam!
            • mad-max5 we łbach się nie mieści że ktoś ma inne zdanie 31.03.14, 08:40
              To bełkoczą na forum o "ruskich agentach" i metodą "kopiuj-wklej" powtarzają brednie z "Gaz-polu" i innych gó...anych,propagandowych pseudo-patriotycznych pisemek.

Ci ludzie mają tak przeprane mózgi, ze do łbów im nie wchodzi nawet że może ktoś nimi manipuje i sztucznie nagania w Polsce anty-rosyjską histerię. Nie dziwi ich w ogóle, ze w przeciwieństwie do innych państw Europy u nas nie ma żadnej politycznej debaty na tematy rosyjskie. Mówie o prawdziwej debacie,a nie Po vs PiS vs Palikot.
        • marek_boa Re: Web brygady - czyje?! 05.03.14, 02:53
          Bardzo ciekawe spostrzeżenie Matrek tylko ni cholery matematyka nie chce się zgodzić?! Więcej pojawiło się anty Rosyjskich uczestników niż pro! Dziwnym trafem wszyscy nowi posługują się IDENTYCZNĄ RETORYKĄ i wszyscy nagle o jakowyś "WEB Brygadach" zaczęli pisać!
          Ależ co Sobie Będziesz żałował - Podaj "Guardiana" do sądu ,że bzdury pisze!
          Cholercia jasna to najnowocześniejsza armia świata , która wprowadza nowinki techniczne dwie dekady na przód dała du..y na polu ,które od zawsze było jej podwórkiem??! Przerażasz mnie Matrek!
          No ale muszę Cię zmartwić! Amerykanie pierwsi zaczęli tworzyć systemy do walki w cyberprzestrzeni - i Żebyś mnie tu oczu nie Mydlił jakowymś "atakiem hakerskim na Amerykańskie serwery z terytorium Rosji"!
          - W 1997 roku Clinton podpisał "Dyrektywę 63" Ale zaraz Będziesz Majęcxzał ,że to i owo to Poczytaj Sobie:
          www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/cyberwojna-to-wojna-przyszlosci-krotka-historia-strategii-usa-w-cyberprzestrzeni,337116.html
          O i tyle!
          • myslacyszaryczlowiek1 jak to czyje 11.03.14, 22:31
            Posty za i przeciw pisali ci sami ludzie. + parę artykułów w prasie, no i opinia społeczna przeciwko komu się zwróci? Sprytne.
            Przecież gender, homo antypis, wolny rynek itd itd itd. trzeba kształtować. Zobacz ile ludzi coś napisze jak nie ma tych brygad.
    • sowietolog1 i Matrek ma rację, i Wy ją macie... 05.03.14, 07:06
      Po pierwsze, Matrek ma całkowitą rację; takiego zalewu noname'owych nicków piszących prorosyjskie wrzutki nigdy nie widziałem. Na tematycznych forach Gazety.pl. Dosłownie wszystkich. Od kiedy tylko czytuję te fora. Nawet w czasie wojny ros.-gruzińskiej.

Po drugie, dziwi mnie Twoje "zdziwienie" O333. Przecież przed '89r. w Polsce żyło i mieszkało wielu Rosjan. Cywilów i wojskowych. Setki tysięcy. Wielu też tu się urodziło i mówiło po polsku od dziecka.

Po trzecie, obecnie web-brygady tworzą wszyscy; z proizraelską Hasbarą na czele.
      • panzerviii a kto mówi, że to tylko Rosjanie 29.03.14, 21:55
        jest niesamowita nadpodaż humanistów, dla których absolutnie nie ma pracy. Mogą iść za śmieszne pieniądze do call center, do pracy w jednej z restauracji śieci złote podkowy, bądź założyć ogłoszenie o sprzedaży swojego ciała na portalach typu odloty.

Propozycja rosyjska wydaje się dla nich jak znalazł, lepsza od wyżej opisanych możliwości, a do tego jeszcze dochodzi ogólne wku...enie na otaczającą rzeczywistość i obwinienie o to władz państwa, w którym żyją. można jeszcze do tego dodać, samousprawiedliwienie, że w sumie wielkiej szkody Polsce nie robią. Co i jest prawdą, bo w sumie w większości posty niewydarzone. Nasza Asia jest rodzynkiem w zakalcu. :) Mam nadzieję, że jak jej się skończy "etat" to nie zaprzestanie działalności "wywrotowej". :)

No pewnie można jeszcze do tego dodać parę polskojęzycznych lewackich sierot po komunie, kilku którym antyamerykanizm zrobił kapustę z mózgu i kilka brygad można sformować.

w sumie to postęp, bo jeszcze kilka lat temu to pisali sami Rosjanie, i to nie mówiący po Polsku tak dobrze jak nasz leniwy intelektualnie, co nie znaczy, że nieinteligentny kolega Otrik z Syberii.
        :)

• sowietolog1 "Krótka historia spamu"; ciekawy artykulik, 16.03.14, 05:14
      proszę:
      mondediplo.com/2014/03/16spam
    • oaza.dzieci.bozych.kroscienko Re: Web brygady 30.03.14, 21:18
      bmc3i napisał:

> en.wikipedia.org/wiki/Web_brigades

Potwierdzam! Rosyjskie web brygady aktywnie działają na terenie Bulandy. Oczywiście nie jest to dla FR jakiś specjalnie ważny kierunek, jak USA, UK, Niemcy, Francja, Japonia, Kanada a nawet Włochy czy Hiszpania. Piszę to z prawdziwym bólem, gdyż kwestie polskiej polityki są mi bardzo bliskie, a poza tym przekłada się to na finansowanie, co odczuwam w swojej portmonetce.

Panowie, z przykrością stwierdzam, że w waszej dyskusji, co niestety jest smutną normą na tym forum, zupełnie zatraciliście racjonalność. Rosyjskie studentki poza Ojczyzną min w Polsce mogą ewentualnie stanowić tzw trzeci krąg wywierania wpływu na na opinię publiczną. Jest to rodzaj nieświadomego wolontariatu, stanowiący głębokie rezerwy działalności propagandowej, któreymu z oczywistych powodów nie powierza się konkretnych zadań.

Następna sprawą jest nietrafna kwalifikacja starej jak świat działalności, jako elementu zupełnie nowego zjawiska określanego jako<cyberwojna> Mili panowie! Na miłość Boską, medium ma znaczenie, szczególnie w przypadku tak wyjątkowym jak internet. Niemniej wygłaszanie opinii w sieci to nic większego niż wcześniejsze <listy do redakcji>, głosy zaniepokojonych obywateli w audycjach radiowych na żywo, propaganda szeptana i pokrewna aktywność.

Pozdrawiam, szczerze zaniepokojona Asia
      • panzerviii Re: Web brygady 30.03.14, 22:05
        Dobra jaja sobie robisz z nas :)

masz rację, że nasza polityka nie jest w centrum rosyjskiego zainteresowania - to akurat dobra wiadomość, bo a. Czeczeńcy czy Ukraińcy takiego szczęścia nie mają ostatnio, pamiętam z historii co się działo kiedy w to centrum rosyjskich zainteresowań wpadliśmy. taki off top. obecne relacje miedzy Rosją a Ukrainą, są moim zdaniem podobne do relacji między Rosją a I RP w II poł. XVIII wieku.

masz też rację, że to jest dosyć niegroźne zjawisko, choć bywa upierdliwie, ale to bardziej ze względu na poziom ludzi przesyłanych przez centralę, eh żeby oni Cię mogli sklonować :) i nie ma co histeryzować. jest wolność wypowiedzi.

sądzę, że w większości to są Polacy. Kiedyś byli to Rosjanie, z reguły młodsi pracownicy konsulatów i ambasad, którzy w ten sposób zabijali nudę jak sądzę,

a i jeszcze jedno. ja wiem, że co poniektórzy jeżdżą na tym forum po Rosji jak po łysej kobyle, nie zawsze zasadnie i mnie się zdarza przekroczyć miarę proporcji, ale nie używaj aż tak często słowa Bulanda. stanowi to duży dysonans wobec twoich całkiem sensownych wypowiedzi.
        • oaza.dzieci.bozych.kroscienko Re: Web brygady 30.03.14, 23:32
          panzerviii napisał:

> masz rację, że nasza polityka nie jest w centrum rosyjskiego zainteresowania -
          > to akurat dobra wiadomość, bo a. Czeczeńcy czy Ukraińcy takiego szczęścia nie m
          > ają ostatnio, pamiętam z historii co się działo kiedy w to centrum rosyjskich z
          > ainteresowań wpadliśmy.

Polska nie jest w centrum zainteresowania rosyjskiej polityki z trzech powodów. Pierwszy wymieniłeś, nie stanowimy przedmiotu konkretnego rosyjskiego politycznego projektu jak aneksja, federacja, istotny sojusz itp. Drugi to prowadzenie przez Rosję polityki globalnej z natury przekładającej się na tracenie z oczu mniej istotnych państw. Trzeci można łatwo pomylić z drugim, ale są zasadniczo różne.

Chodzi o to że Polska uczestnicząc pakcie wojskowym NATO, aliansach gospodarczych jak UE i czując się specjalnym sojusznikiem USA musi z oczywistych powodów przyjąć politykę tych podmiotów, lub co zupełnie nierealne zerwać ograniczające ją więzi. Z tego powodu Rosji najłatwiej dogadać się w sprawach polskich ze stolicami mającymi na decydujący wpływa na Warszawę. Polska ze względu na potencjał nigdy nie będzie miała decydującego głosu w UE, ani w NATO a w swoich relacjach z USA jest z wyboru klientem.

Teoretycznie małe kraje uczestniczące w aliansach maja prawo do własnego głosu, czasem nawet veta, ale to tylko teoria.

Spójrz na Gruzję, kraj który w wyniku wojny z Rosją trwale utracił swoje terytorium. Tbilisi mogło zablokować wejście Rosji do WTO na czym tej ostatniej bardzo zależało. Tylko że to prawo było czysto teoretyczne. Nawet w obliczu wojny i utraty terytorium Gruzja nie m o g ł a przeszkodzić w wejściu wejściu Rosji do WTO, gdyż zostało to wcześniej uzgodnione z Waszyngtonem. Ambasador USA wezwał do siebie gruzińskie władze i zakomunikował im jaką decyzję mają podjąć. Oczywiście mimo całej antyrosyjskości i rozgoryczenia ówczesnych gruzińskichwładz musiało się stać wedle tego życzenia.

www.wiadomosci24.pl/artykul/gruzja_zablokuje_czlonkowstwo_rosji_w_wto_175312.html

>ale nie używaj aż tak często słowa Bulanda. stanowi to duży dysonans wobec
          > twoich całkiem sensownych wypowiedzi.

<Bulanda> albo <Bolanda> jest słownikowym określeniem Polski w większości krajów muzułmańskich używanym zarówno przez tamtejszych pasterzy jak profesorów uniwersytetów. Nie ma nic uwłaczającego w jego używaniu tak jak w użyciu słowa angielskiego <Poland>, co się zdarza potocznie. Jednak przyznaję że może to spuszczać powietrze z narodowego balonika, a rasistów czujących się lepszymi od Arabów na pewno denerwuje.

Pozdrawiam, Asia
          • marek_boa Re: Web brygady 30.03.14, 23:42
            Nie tylko wśród krajów muzułmańskich! Po Wietnamsku Polska to "Ba-Lan"!
            -Pozdrawiam!
            • teodor_jeske_choinski_1 Re: Web brygady 03.04.14, 21:48
              marek_boa napisał:
              Nie tylko wśród krajów muzułmańskich! Po Wietnamsku Polska to "Ba-Lan"!
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              To od "Balangi"?
              :-)
              • marek_boa Re: Web brygady 04.04.14, 00:28
                Raczej nie!:)
                -Pozdrawiam!
          • panzerviii Re: Web brygady 31.03.14, 00:23
            Wiem jaka jest etymologia słowa Bulanda. ba pamiętam, jak Irakijczycy w klatkach w City Hall Karbali wołali do naszych chłopaków, Bulanda is dead. Ale jak już jesteśmy w tamtym rejonie geograficznym, to już bardziej mi się podoba określenie w językach irańskich i tureckich "Lachestan". :) słowo Bulanda jest używane w pogardliwym znaczeniu i nie mydl mi Asiu oczu, że nie używasz tego określenia co najmniej w celach prowokacyjnych. Mniejsza o to, bo to w sumie mało istotne. poprowokuj sobie niektórych naszych wzmożonych moralnie.

Wiesz, nie sądzę, aby zbyt długo polityka UE, czy NATO - niech będzie USA, mogłaby być zbyt długo niezgodna z naszą polityką. Zauważ nie piszę o polskim interesie narodowym, bo ten może być różnie definiowany i zależy od punktu widzenia. Mam na myśli to, że polityka prowadzona przez nasze władze, mające demokratyczny mandat, niezależnie od wyników wyborów są mniej więcej zgodne z polityką państw UE, czy USA. Co więcej dzieje się to za zgodą społeczeństwa. Oczywiscie strach przed Rosją jest jednym z motywów tej polityki. Gdyby nie było przyzwolenia, i nagle nasze włądze uznały, aby wejść do Unii Euroazatyckiej to by to zrobiono. Sądzę, że Gruzini mieli zaproponowane coś w zamian. Co? nie dowiesz się. Ale dam Ci przykład. Jestem święcie przekonany, że zgoda Brytyjczyków na otwarcie rynku pracy dla Polaków już w 2004 była zapłatą za uwalenie traktatu z Nicei. Pewno to wyjdzie za jakieś kilkanście lat. oczywiscie możesz wyśmiać moje przeczucia. ale myślę, że tak było.
            Ale niewątpliwie i więcej Państwo znaczy tym cena musi być większa.
            W Eurosojuzie jest o tyle lepiej, że tam można budować koalicje i jakaś tam waga polskiego głosu w takiej koalicji jest znacząca. Oczywiście postawienie się całej UE jak próbowali to w idiotyczny sposób robić Węgrzy a dokładnej Orban jest skazana na przegraną. No ale tu w grę wchodzi prymat ideologii nad praktycznym podjeściem. Swoją drogą, nie czytam prawicowych portali, ale bardzo ciekaw jestem jak pisowcy wyjaśniają prorosyjskie stanowisko Orbana z poprzednimi zachwytami nad nim. Z USA relacje są znacznie trudniejsze. Tu stanowisko nowego wielkiego brata bywa irytujące.

Sorry jutro dokończę, instalacja mi siada, dobranoc

Adaś :)
            • aardwolf_ge Re: Web brygady 31.03.14, 02:46
              "O premierze Węgier pisałem już parę tygodni temu - że nie ma co się na niego obrażać, ponieważ realizuje politykę węgierska i interes węgierski, nie polski. Że choć jego rodacy to nasi bratankowie, to przecież ich kraj nie leży na szlaku Moskwa-Berlin, więc Rosja zagraża im w znacznie mniejszym stopniu niż nam. Teraz dopowiedzmy, ponieważ Węgrom w przewidywalnej przyszłości nie zagrozi moskiewska dominacja, to w interesie Budapesztu (odwrotnie niż w naszym) leży doprowadzenie do sytuacji, w której wpływy Kremla równoważyłyby w regionie w jakimś zakresie wpływy Berlina oraz Brukseli, co jest istotne również w kontekście otwartej wrogości, z jaką te stolice patrzą na tradycjonalistyczną rewolucję Orbana. A przede wszystkim - żądania od polityka węgierskiego, by postępował jak polityk polski, jest dziecinne i nierozumne."

Piotr Skwieciński, wSieci nr 12 2014
            • oaza.dzieci.bozych.kroscienko Re: Web brygady 31.03.14, 03:44
              panzerviii napisał:

> Wiem jaka jest etymologia słowa Bulanda. ba pamiętam, jak Irakijczycy w klatkac
              > h w City Hall Karbali wołali do naszych chłopaków, Bulanda is dead. Ale jak już
              > jesteśmy w tamtym rejonie geograficznym, to już bardziej mi się podoba określe
              > nie w językach irańskich i tureckich "Lachestan"

A palcami nie przejeżdżali przy tym po po szyi żeby pokazać czego życzą swoim wyzwolicielom?

Każde określenie brzmi lepiej lub gorzej w zależności od kontekstu jego od użycia . <Poseł Lechistanu nie przybył> ze względu na kontekst mile łechce polskie ucho i przede wszystkim ego. Wiadomo Turcja nie uznała rozbiorów.

Dla przeciętnego Polaka reprezentowana przez <Bulandę> arabskośc jest symbolem głębokiego zacofania i głupoty mimo że to właśnie w arabskim szpitalu rozdzielono polskie zrośnięte bliźnięta. W dumnej białej Polsce żaden szpital z polskimi lekarzami nie był w stanie przeprowadzić takiej operacji.

Niektóre kraje arabskie masowo kupują militarne <zabawki>, o których Polska może sobie najwyżej pomarzyć nie tylko ze względu na ich cenę. Jednak to się nie liczy bo oni kupują za ropę, która im <sama z ziemi tryska>

> Wiesz, nie sądzę, aby zbyt długo polityka UE, czy NATO - niech będzie USA, mogł
              > aby być zbyt długo niezgodna z naszą polityką. Zauważ nie piszę o polskim inter
              > esie narodowym, bo ten może być różnie definiowany i zależy od punktu widzenia.
              > Mam na myśli to, że polityka prowadzona przez nasze władze, mające demokratycz
              > ny mandat, niezależnie od wyników wyborów są mniej więcej zgodne z polityką pań
              > stw UE, czy USA. Co więcej dzieje się to za zgodą społeczeństwa.

Zgadzam się. Polityka Polski jest trwale osadzona w polityce Zachodu i nic tego nie zmieni bez względu jak by pojęcie <Zachód> rozumieć. Tylko trzeba mieć świadomość, że te osadzenie nie oznacza dla Polski jedynie możliwości wpływania na politykę <Zachodu>, ale przede wszystkim obowiązek ścisłego podporządkowania się ustalonym wyżej regułom wspólnej gry.

Jak mocno narodowe interesy Polski będą zbieżne z interesami najważniejszych krajów sojuszniczych czy się może się trochę rozejdą czy jeszcze bardziej zbiegną najlepiej pokaże czas . Zauważ że Finlandia, Węgry, Bułgaria Rumunia Czechy, Słowacja będąc w i w UE i NATO prowadzą zupełnie inna politykę wobec Rosji niż Polska.

A są to kraje o kraje leżące blisko Rosji i mające często bardzo złe doświadczenia związane z Rosją. Dla odległych Irlandii, Portugalii czy Włoch czy Hiszpanii polityka wobec Rosji jest mniej ważna niż rozgraniczenie strefy połowów dorszy i sardynek. Dziwić się nie ma czemu oni myślą o swoim narodowym interesie a Rosja nawet w najbardziej fantastycznych scenariuszach nie zagraża Irlandii, Portugalii ani Włochom.

Polska w jak mówisz <eurosojuzie> ani na chwile nie zdołała stworzyć wokół siebie koalicji mniejszych państw, którym teoretycznie mogłaby przewodzić, reprezentować wspólne interesy, być ich adwokatem.

Nie zgadzam się ze Orban prowadzi prorosyjską politykę. Myślę, choć przyznaję że bardzo mało o tym wiem że jest ona po prostu pro węgierska. Zawsze mówię czas najlepiej pokaże kto miał racje czy się opłacało czy nie. Zawsze można do tematu wrócić za kilka lat. Orban Zawarł gigantyczny kontrakt z Rosją, trzeba dokładnie przeczytać umowę ze wszystkimi załącznikami, żeby ja fachowo ocenić, ale na moje oko jeśli nie był głupi to skorzystał na nieufności innych państw do Rosji. Wziął gigantyczny kredyt połączony z kontraktem od kraju źle notowanego, a nawet bojkotowanego przez inne państwa. W tej sytuacji miał mocne podstawy domagać się bardzo solidnego upustu. A przede wszystkim uderza dojrzałość węgierskiego społeczeństwa, które doświadczone agresją Armii Czerwonej w 1956 roku, przyjęło sprawę bez emocji. Jak przystało na ludzi cywilizacji zachodniej odzielajac biznes od emocji i historycznych urazów.

Pozdrawiam, Asia

PS Aha studentki polskie rosyjskie i każde inne poświęcają swój czas głownie na robienie sobie twarzy, paznokci, balejaż, profilaktyczną walkę z potencjalnymi zmarszczkami i masę podobnych działań taktycznych, że o strategicznym randkowaniu, imprezowaniu oraz nauce nawet nie wspomnę. Wiem to z bardzo poważnych ale niedostępnych dla was Panowie <pism powiedzmy fachowych>

Pozdrawiam, Asia
              • panzerviii Re: Web brygady 31.03.14, 13:41
                albo to Rosja podyktowała warunki, małemu krajowi o olbrzymich kłopotach gospodarczych, który ze względów ideologicznych, poszedł na wojnę na słowa z całą Europą i USA. Jestem pesymistą i obawiam się, że to było przyczyną podpisania umowy, i obecnych wypowiedzi Orbana, a nie super deal jaki ubił z Moskwą, będąc wolnym od "rusfobicznych" uprzedzeń Polaków.

Nie zauważyłem, aby Polacy mieli kompleksy wobec Arabów, w końcu kilkaset tysiecy Polaków jeździ co roku na wakacje do krajów arabskich, gdzie widzi biedę i poziom życia, dawno w Polsce nie widziany. a "litertura fachowa" donosi o Polkach co sobie tam habibich kupują, a jeśli chodzi o bliźniaczki, to była to kwestia kasy. Znalazł się bogaty filantrop w postaci sympatycznego króla Abdullaha - mądry i rozsądny człowiek tak na marginesie, to zrobiono tam operację. No w królestwie Abdulha biedy nie ma (dla Arabów Suadów, bo niearabowie, albo Arbaowie z innych państw niż bogate szejkananty w Zatoce, to żyją ciężko).

Przesadzasz, wśród sudentek znajdzie się wiele wyjątków na sformowanie web brygady.

• fidziaczek Re: Web brygady 31.03.14, 14:04
                  > albo to Rosja podyktowała warunki, małemu krajowi o olbrzymich kłopotach gospod
                  > arczych, który ze względów ideologicznych, poszedł na wojnę na słowa z całą Eur
                  > opą i USA.

On ze względów praktycznych a nie ideologicznych zarządził pewne zmiany mające forować kapitał węgierski zamiast kapitału zagranicznego. Zagraniczne koncerny poskarżyły się politykom, że na węgrzech coraz trudniej gwałcić węgierskiego konsumenta i zachód wtedy zaczął próbować dyscyplinować Orbana. Te jednak się nie ugiął i stara się zwiększyć swoją niezależność od "zachodu" zwiększając udział w wymianie gospodarczej ze wschodem.
                  • wkkr Lepiej 02.04.14, 07:41
                    z zachodem stracić niż z Rosją zyskać.
                    Podpisywanie umów z Rosja to jak podpisywanie cyrografów z diabłem.
                  • panzerviii Re: Web brygady 03.04.14, 21:05
                    bzdura. albo inaczej wyjątkowo głupio walczył z "zachodnimi koncernami". Zasadą Unii są równe warunki dla biznesu krajowego i zagranicznego. Za faworyzwoanie krajowego biznesu są snakcje. Przykładowo patrząc na sektor bankowy to w Polsce i na Węgrzech jest zdominowany przez zagraniczne Banki, tyle że Polacy przyjęli mądrą metodę silnego nadzoru finansowego - dodam z doświadczeń, że bardzo agresywnego, który trzyma za pysk równo banki polskie i zagrniaczne, a że polski rynek wielki i perspektywiczny, to siedzą cicho.
                • oaza.dzieci.bozych.kroscienko Re: Web brygady 05.04.14, 02:44
                  panzerviii napisał:

> albo to Rosja podyktowała warunki, małemu krajowi o olbrzymich kłopotach gospod
                  > arczych, który ze względów ideologicznych, poszedł na wojnę na słowa z całą Eur
                  > opą i USA. Jestem pesymistą i obawiam się, że to było przyczyną podpisania umow
                  > y, i obecnych wypowiedzi Orbana, a nie super deal jaki ubił z Moskwą, będąc wol
                  > nym od "rusfobicznych" uprzedzeń Polaków.

Oczywiście to jest to możliwe. Tylko weź pod uwagę, że ogromne kłopoty gospodarcze, Węgry miały 4 lata temu gdy Orban przejmował władze, od dwu lat maja już solidny wzrost gospodarczy. Na ten rok prognozy zn ow są pozytywne. Obawiam się też, że <pójście na wojnę z całą Europa jest tylko Twoim wymysłem.> Trudno być w stanie wojny z organizacją z której funduszy się czerpie i do której fasy wpłaca składki. Wielki konflikt Węgier z UE to bardziej postulat redakcji Gazety Wyborczej niż rzeczywistość.

Konflikty są zupełnie naturalne w organizacjach, gdzie krzyżuje się wiele interesów. Polska jest trwale skonfliktowana z resztą Unii jeśli idzie o redukcję CO2. I nikt nie nazwie tego wojną. Tak w ogóle to się zgadzam, że Orban to polityk trochę egzotyczny, zakaz koczowania w centrach miast i karania grzywnami bezdomnych, którzy go łamią itp niestety źle o nim świadczy. Podobnie jak flirt ze skrajnie prawicowym Jobbikiem.

Ale zostawmy te biedne Węgry, które dostaną 10 miliardów $ bardzo taniego kredytu. Spójrzmy na ledwie dyszącą z biedy i przyciśnięta do muru Finlandię, która za wybudowanie przez Rosję nowego bloku w swojej elektrowni atomowej odda w niej Rosjanom 34% udziałów.

O Bułgarii, Słowenii, Grecji, Austrii - krajach które przystąpiły do projektu Gazociągu Południowego nie ma nawet co wspominać. Wiadomo zostaną cynicznie wykorzystane i uzależnione, tylko jeszcze o tym nie wiedzą, bo nie czytają polskiej prasy. Daj Boże żeby dane im było przejrzeć na oczy, póki nie będzie za późno.

> Nie zauważyłem, aby Polacy mieli kompleksy wobec Arabów, w końcu kilkaset tysie
                  > cy Polaków jeździ co roku na wakacje do krajów arabskich, gdzie widzi biedę i p
                  > oziom życia, dawno w Polsce nie widziany.

Polacy jeżdżą do różnych krajów arabskich. Ci biedniejsi do ogarniętego zamieszkami Egiptu, bo to jak na skromne zarobki okazja. Bogatych stać już na Dubaj, gdzie <biedy niespotykanej od lat w Bulandzie za nic nie odczują>, chyba że wcześniej zażyją coś wyjątkowo silnie działającego na zmysły.

a "litertura fachowa" donosi o Polkac
                  > h co sobie tam habibich kupują,

Dokładnie jest tak jak piszesz. Dotyczy o nie tylko Polek, ale też Niemek, Francuzek, Amerykanek oraz kobiet innych nacji. Jest to prowadzona na własny rachunek prostytucja arabskich chłopców najczęściej połączona z jeszcze późniejszym naciąganiem poznanych kobiet. Polskie prostytutki sprzedane do niemieckich burdeli, gdzie są regularnie bitymi przez swoich alfonsów niewolnicami mogą o takim biznesie tylko pomarzyć.

a jeśli chodzi o bliźniaczki, to była to kwest
                  > ia kasy. Znalazł się bogaty filantrop w postaci sympatycznego króla Abdullaha -

Jeśli chodzi o bliźniaczki z Janikowa, to była przede wszystkim kwestia umiejętności lekarzy, oprzyrządowania i dopiero kasy. Jedyny bulandyjski szpital zajmujący się wówczas zroślakami pięknie dla każdego prawdziwego patrioty ucha nazwany <Polsko-Amerykańskim Instytutem Pediatrii Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Prokocimiu> nie gwarantował takiej jakości przeprowadzenia operacji jak szpital w Rijadzie.

Bulandyjsko-Amerykański Instytut Uniwersytetu Jagiellońskiego państwu Kopacz - rodzicom bliźniaczek z Janikowa przedstawił rozdzielenie jako skrajnie niebezpieczne <bardzo duże ryzyko śmierci>, którego wyniku nie gwarantuje i przewiadywał przeprowadzenie co najmniej trzech operacji w okresie pół roku. Przede wszystkim polscy lekarze nie gwarantowali ze po rozdzieleniu wspólnego kręgosłupa dziewczyny nie będą do końca życia sparaliżowane.

Z dwudziestu kilku par zrośniętych bliźniąt, które trafiły do instytutu w Prokocimiu tamtejsi lekarze podjęli się według tego co wiem operacji ośmiu z czego przeżyło 6. Nie 6 par, tylko sześcioro z 14 zrośniętych dzieci. Daria i Olga operowane w Rijadzie poruszają się calkowicie samodzielnie, choć cierpią na wiele dolegliwości.

W Libii polskie pielęgniarki i szczególnie położne jeszcze w latach 90 pracowały za pieniądze o których w kraju mogły tylko pomarzyć. Na szczęście Libia została wyzwolona wiec ostatnim problemem jest zapewnienie wykwalifikowanego personelu dla tamtejszych szpitali.

Nieco wcześniej podobna sytuacja była z Irakiem, tam też polscy pracownicy zarabiali krocie traktując tę pracę jako okazję do szybkiego awansu materialnego. W Iraku trzeba przyznać nie straciliśmy całego rynku pracy jak w Libii . Zamiast dla budowlańców praca czeka dla polskich <operatorów>, którzy za konkretne pieniądze mogą się tam zatrudnić przy ochronie wydobycia ropy ze złoża West Kurna2 którego zawartość ropy odpowiada całej Algierii, albo mniejszego Badra.

Pozdrawiam, Asia

• wladca_pierscienii Jan II Sobieski - "Lew Lechistanu" 06.04.14, 09:13
                oaza.dzieci.bozych.kroscienko napisała:

>
                > Każde określenie brzmi lepiej lub gorzej w zależności od kontekstu jego od użyc
                > ia . <Poseł Lechistanu nie przybył> ze względu na kontekst mile łechce
                > polskie ucho i przede wszystkim ego. Wiadomo Turcja nie uznała rozbiorów.
                >

Jana II Sobieskiego Turcy w pewnym okresie (po zwycięstwach polskich)
                nazywali z szacunkiem "Lwem Lechistanu"

Lechistan to dla Turków normalna nazwa
                jak dla Węgrów "Lengyelország"

PS.
                odcinek Cejrowskiego o którym pisałem ostatnio
                zdaje się leci teraz
                w TV PULS
          • bmc3i Re: Web brygady 31.03.14, 03:41

> <Bulanda> albo <Bolanda> jest słownikowym określeniem Polski w
            > większości krajów muzułmańskich używanym zarówno przez tamtejszych pasterzy jak
            > profesorów uniwersytetów. Nie ma nic uwłaczającego w jego używaniu tak jak w u
            > życiu słowa angielskiego <Poland>, co się zdarza potocznie. Jednak przy
            > znaję że może to spuszczać powietrze z narodowego balonika, a rasistów czującyc
            > h się lepszymi od Arabów na pewno denerwuje.
            >

Moglbys wskazac chocby na tym forum, przypadki nazywania Polski "Poland"?

> Pozdrawiam, Asia
            • oaza.dzieci.bozych.kroscienko Re: Web brygady 31.03.14, 03:54
              bmc3i napisał:

> Moglbys wskazac chocby na tym forum, przypadki nazywania Polski "Poland"?

Niestety nie mogłabym. Mogę jedynie obiecać, że jeśli Pan Kazak mi podpowie odpowiednie słowo to od czasu arabską Bolandę zastąpię jej odpowiednikiem w języku saha

Pozdrawiam, Asia

• bmc3i Re: Web brygady 31.03.14, 19:54

> bmc3i napisał:
                >
                > > Moglbys wskazac chocby na tym forum, przypadki nazywania Polski "Poland"?
                >
                > Niestety nie mogłabym. Mogę jedynie obiecać, że jeśli Pan Kazak mi podpowie odp
                > owiednie słowo to od czasu arabską Bolandę zastąpię jej odpowiednikiem w język
                > u saha
                >

Super, wiec dlaczego twierdzisz:

Nie ma nic uwłaczającego w jego używaniu tak jak w u
                > życiu słowa angielskiego <Poland>, co się zdarza potocznie.

Nie jestes w stanie podac przykladu, ale wiesz ze tak sie zdarza, mimo ze nikt inny - oprocz Ciebie oczywiscie - tego nie widzial? A' Phòlainn tez czesto widzisz?
                • oaza.dzieci.bozych.kroscienko Re: Web brygady 05.04.14, 02:57
                  > > bmc3i napisał:
                  > >
                  > > > Moglbys wskazac chocby na tym forum, przypadki nazywania Polski "Po
                  > land"?
                  Nigdy nie twierdziłam, że te słowo Poland jest używane na tym forum.

Super, wiec dlaczego twierdzisz:
                  >
                  Nie ma nic uwłaczającego w jego używaniu tak jak w u
                  > > życiu słowa angielskiego <Poland>, co się zdarza potocznie.

Nie ma w tym nic uwłaczającego, podobnie jak w użyciu każdego innego słownikowego odpowiednika słowa Polska. Jest to coraz częstsze, odkąd mamy liczna emigracje, która np w UK posługuje się tzw polgish.

PS To niezły pomysł, żeby to forum wyznaczało standard tego co jest uwłaczające lub nie jest

Pozdrawiam, Asia
                  • bmc3i Re: Web brygady 05.04.14, 05:34

> > > bmc3i napisał:
                    > > >
                    > > > > Moglbys wskazac chocby na tym forum, przypadki nazywania Pols
                    > ki "Po
                    > > land"?
                    > Nigdy nie twierdziłam, że te słowo Poland jest używane na tym forum.
                    >
                    > Super, wiec dlaczego twierdzisz:
                    > >
                    > Nie ma nic uwłaczającego w jego używaniu tak jak w u
                    > > > życiu słowa angielskiego <Poland>, co się zdarza potocznie.
                    >
                    >
                    > Nie ma w tym nic uwłaczającego, podobnie jak w użyciu każdego innego słownikowe
                    > go odpowiednika słowa Polska. Jest to coraz częstsze, odkąd mamy liczna emigrac
                    > je, która np w UK posługuje się tzw polgish.
                    >

Nie ma nic uwłaczającego, dopóki osoba uzywająca danego słowa, nie używa go w celu uwłaczenia wlasnie.

> PS To niezły pomysł, żeby to forum wyznaczało standard tego co jest uwłaczające
                    > lub nie jest

Ty sam wyznaczasz ten standard, wlasnymi intencjami. EOT
              • misza_kazak Re: Web brygady 31.03.14, 23:42

> Niestety nie mogłabym. Mogę jedynie obiecać, że jeśli Pan Kazak mi podpowie odp
                > owiednie słowo to od czasu arabską Bolandę zastąpię jej odpowiednikiem w język
                > u saha

Polska w jezyku saha bedzie brzmiaal "Poljaktyy" - wlasnie z 2 Y na koncu
                "Пoляктыы"

Pozdro!
                Misza
                • marek_boa Re: "Muzycy" z "Prawego Sektora"! 01.04.14, 19:05
                  www.youtube.com/watch?v=vL9tJuWs9WU
                  Pozdrawiam!
                  P.S. Dzień dzisiejszy z przed hotelu "Dniepr"!
                  • marek_boa Re: Fałszywka MON Ukrainy! 01.04.14, 19:33
                    Zdjęcie przedstawiające ćwiczenia Armii Ukraińskiej ponoć odbywane od wczoraj i datowane na 31 marca 2014 roku:
                    www.mil.gov.ua/images/event/2014-03-31-13418-62603.jpg
                    Sęk w tym ,iż zdjęcie wykonał Rosyjski bloger i fotograf "Said_PVO".......19 września 2008 roku udostępnione na forum "Guns.ru"!
                    i2.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/001506/thm/1506041.jpg
                    o tu:
                    forum.guns.ru/forummessage/71/171374-m7875799.html
                    Pozdrawiam!
          • wladca_pierscienii "Bolanda" - Cejrowski "Ziemia Święta" 02.04.14, 22:42

> <Bulanda> albo <Bolanda> jest słownikowym określeniem Polski w
            > większości krajów muzułmańskich używanym zarówno przez tamtejszych pasterzy jak
            > profesorów uniwersytetów. Nie ma nic uwłaczającego w jego używaniu tak jak w u
            > życiu słowa angielskiego <Poland>, co się zdarza potocznie.

w niedzielę oglądałem program Wojciecha Cejrowskiego o "Ziemi Świętej"
            jeden z odcinków o drodze krzyżowej

Cejrowski mówi coś do kamery

w pewnym momencie sprzedawca coś mówi do Wojciecha Cejrowskiego

Cejrowski mówi "Polanda" czy "Bolanda"

sprzedawca mówi "Dzień dobry" czy coś podobnego po polsku
            i chwilę rozmowa potoczyła się zupełnie normalnie...

(po hebrajsku "Polska" to "Po-Lin-Yah" czy Po-Lan-Yah")

PS.

o ile to był odcinek 5
            to powtórka będzie w niedzielę w telewizji Puls o 9:05/10:05
            i Puls 2 o 14:55/15:55
    • marek_boa Re: Fałszywka MON Ukrainy! 02.04.14, 02:39
      Cholera jasna! Uspokójcie się Oboje bo mi jeszcze Putin każe zegarek oddać co to mnie go dał 2 lata temu! Już i tak przestali z Dimą do mnie zdzwonić bo nie chcą z abstynentem gadać! Zaproszenie na Krasną Polanę nie przychodzi i kawior już tak nie smakuje jak kiedyś....
      Ech....i jak żyć?!
      -Pozdrawiam!
      • marek_boa Re: Żołnierskie powroty! 02.04.14, 14:35
        Według Ukraińskiego MON z Krymu na Ukrainę wróciło do dnia dzisiejszego 1059 ludzi:
        - 385 oficerów
        - 547 podoficerów i żołnierzy służby kontraktowej
        - 2 pracowników cywilnych
        - 125 członków rodzin wojskowych w tym 38 dzieci!
        106 dostało jak do tej pory nowe przydziały do jednostek na Ukrainie!
        -Pozdrawiam!
        • marek_boa Re: Pobór do Ukraińskiej Armii! 03.04.14, 01:22
          www.youtube.com/watch?v=wi1o-BTp_Mg
          Pozdrawiam!
      • billy.the.kid Re: Fałszywka MON Ukrainy! 03.04.14, 08:43
        NO POPATRZ.
        łokrutnie się uradowałem ze jezdym webbrygadzistą a tu psychusiowi się to njie spodobało.
        • jopekpl Re: Fałszywka MON Ukrainy! 03.04.14, 10:59
          billy.the.kid napisał:

> NO POPATRZ.
          > łokrutnie się uradowałem ze jezdym webbrygadzistą a tu psychusiowi się to njie
          > spodobało.

Nie wiem czy wiesz ale psychuś już tu nie moderuje, jest nowy szeryf w mieście:-))))
          • billy.the.kid Re: Fałszywka MON Ukrainy! 03.04.14, 11:04
            możliwe- ale nie bardzo chyba mądrzejszy od poprzednika.
            skromny liścik o mojej niesłychanej radości z przynależnosci do wesołego ugrupowania WEB-natychmiast wyrżnął.
            • jopekpl Re: Fałszywka MON Ukrainy! 03.04.14, 12:52
              billy.the.kid napisał:

> możliwe- ale nie bardzo chyba mądrzejszy od poprzednika.
              > skromny liścik o mojej niesłychanej radości z przynależnosci do wesołego ugrup
              > owania WEB-natychmiast wyrżnął.

Mądrzejszy czy nie , nieważne ważne ze działa.
              A twoje watki??? zostawię to bez komentarza pewnie bez powodu nie wyleciały.
              • marek_boa Re: Fałszywek część następna! 03.04.14, 14:09
                Skan Ukraińskich wiadomości ze zdjęciem "uchodźców z Krymu":
                img-fotki.yandex.ru/get/9743/27987268.e/0_a2fac_188c30ba_orig
                Niestety zdjęcie zrobiono 1 marca ale 1999 roku i przedstawia Serbskich uchodźców z Kosowa!
                -Pozdrawiam!
                • marek_boa Re: Ręce mnie opadli!:( 03.04.14, 15:01
                  W Londynie grupa Ukraińców w ramach walki z Rosją bojkotuje.....Polski sklep!
                  ruposters.ru/wp-content/uploads/2014/04/1.jpg
                  ruposters.ru/wp-content/uploads/2014/04/2.jpg
                  ruposters.ru/wp-content/uploads/2014/04/3.jpg
                  Po za tym bojkotują sklep "Kalinka" - prowadzony przez Litwina i handlujący produktami z Litwy i Niemiec!
                  -Pozdrawiam!
                  • bmc3i Re: Ręce mnie opadli!:( 05.04.14, 05:42
                    marek_boa napisał:

> W Londynie grupa Ukraińców w ramach walki z Rosją bojkotuje.....Polski sklep!
                    > ruposters.ru/wp-content/uploads/2014/04/1.jpg
                    > ruposters.ru/wp-content/uploads/2014/04/2.jpg
                    > ruposters.ru/wp-content/uploads/2014/04/3.jpg
                    > Po za tym bojkotują sklep "Kalinka" - prowadzony przez Litwina i handlu
                    > jący produktami z Litwy i Niemiec!
                    > -Pozdrawiam!

Rosyjska prasa. Jak zwykle. Bojkotują nie polski sklep, lecz sa zaopatrywani przez polski sklep. Skoncz juz z tym Radiem Erewań.
                    • marek_boa Re: Ręce mnie opadli!:( 05.04.14, 13:20
                      Matrek a po Polsku?! Bo rozumiem ,że Litewską "Kalinkę" bojkotują za towary sprowadzane z Niemiec i Litwy??!
                      Już widzę jak Litwini,Turcy i inni babaje ,którzy są zazwyczaj właścicielami Polskich sklepów (Polski po obsługa jest Polska - pracująca na czarno i dla tego ,że część towarów jest z Polski)zaopatrują kogoś za darmo!
                      - Obśmiałem się!:)
              • billy.the.kid Re: Fałszywka MON Ukrainy! 03.04.14, 15:11
                no pewnie,nie po linii partyjnej, nie na bazie, nie wicie -rozumicie.
                tak jakoś śmiesznie nie zamieszczam tu wątków, czasem piszę jakiś liścik, no najwięcej w raodsnym,optymistycznym wątku pt.MAMY TARCZĘ.

Zostawisz bez komentarza, podobnie jak matrek, głupolek, i jakieś antyki. a czytają te moje liściki,czytają.
                • marek_boa Re: Ciekawiej! 03.04.14, 21:16
                  FSB w Rosji zatrzymała 25 Ukraińców (mię innymi trzech z "Prawego Sektora")! Zatrzymani zostali po doniesieniach na temat przygotowywanych aktów terrorystycznych!
                  ria.ru/incidents/20140403/1002431411.html
                  Pozdrawiam!
                  • panzerviii no ciekawiej! to jakieś Gliwice? 03.04.14, 21:20
                    przed inawazją?

twardo gra chłopak.
                    • jopekpl Re: no ciekawiej! to jakieś Gliwice? 03.04.14, 21:41
                      panzerviii napisał:

> przed inawazją?
                      >
                      > twardo gra chłopak.

EEE to za słabe na inwazję , przed atakiem na Czeczenię FSB wysadziła kilka bloków mieszkalnych, złapani za rączkę przez nadgorliwych mieszkańców i milicjantów, tłumaczyli się ze to tylko ćwiczenia:-)
                      • bmc3i Re: no ciekawiej! to jakieś Gliwice? 05.04.14, 05:39
                        jopekpl napisał:

> panzerviii napisał:
                        >
                        > > przed inawazją?
                        > >
                        > > twardo gra chłopak.
                        >
                        > EEE to za słabe na inwazję , przed atakiem na Czeczenię FSB wysadziła kilka blo
                        > ków mieszkalnych, złapani za rączkę przez nadgorliwych mieszkańców i milicjantó
                        > w, tłumaczyli się ze to tylko ćwiczenia:-)

RT o tym nie napisała?
    • teodor_jeske_choinski_1 Nie zapominaj o... 03.04.14, 21:40
      Brygadach Dayana :-) Hazbara
      en.wikipedia.org/wiki/Public_diplomacy_(Israel)
      i Sayanach..
      na tym przykladzie:
      en.wikipedia.org/wiki/Sayan_(Mossad)
      According to Victor Ostrovsky, a sayan (pl. sayanim), Hebrew for "assistant", is a term for a Mossad operative recruited from among the Jewish Diaspora to help the Mossad with operations outside Israel, utilising the capacity of their own nationality to procure assistance.[2] A similar assessment has also been reported by a major British tabloid newspaper when it published 'At any one time, up to 50 senior Mossad officers are based in Europe, running a network of thousands of agents loyal to Israel.'[3]
      • marek_boa Re: Amerykańskie Web Brygady! 04.04.14, 00:31
        Tym razem na Kubie! Wydali 1,2 mln $ przez 2 lata aby stworzyć "Kubański Twitter" czyli ZunZuneo tylko po to aby zmobilizować Kubańczyków do przeciwstawiania się własnej władzy!
        ria.ru/world/20140404/1002448874.html
        Pozdrawiam!
        • billy.the.kid Re: Amerykańskie Web Brygady! 04.04.14, 12:01
          tak jakoś smiesznie długość zycia uciemiężonych kubańczyków jest wyższa niż w WOLNEJ, DEMOKRATYCZNEJ I jakiej se jeszcze tam chcecie wolsce.
          • billy.the.kid Re: Amerykańskie Web Brygady! 04.04.14, 12:03
            czy wzieto tam pod uwagę /do tej sredniej/ długość zycia niepodległego guantanamo-nie wiem???
            • marek_boa Re: Ukraińskie! 06.04.14, 15:13
              papasha-mueller.livejournal.com/2334331.html
              Pozdrawiam!
              • marek_boa Re:Amerykańskie na Ukrainie! 06.04.14, 15:18
                ai-zhilin.livejournal.com/1317538.html
                Pozdrawiam!
                • o333 Re:Amerykańskie na Ukrainie! 06.04.14, 18:08
                  a pamiętasz jak w polskich mediach była fotka z zameldowaniem z Magadanu? Okazało się że to photoshop, zdjęcie oryginalne to jak Tadżycka kobieta trzymała paszport syna zabitego przez islamistów. Ukraińska propaganda jest tak samo słaba jak arabska.
                  • marek_boa Re:Amerykańskie na Ukrainie! 06.04.14, 18:39
                    Nawet to wkleiłem na forum!:) To samo było ze zdjęciem paszportu gdzie zaciemnione było pole miejsce urodzenia!:)
                    -Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka