anton_pl Zatrzymali pijaka z ukrainskiej armii 06.05.15, 17:46 www.youtube.com/watch?t=500&v=CLJK9H8ozjc O tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Zatrzymali pijaka z ukrainskiej armii 06.05.15, 19:19 anton_pl napisał: > www.youtube.com/watch?t=500&v=CLJK9H8ozjc > O tutaj... > Do tego jeszcze pod Odessą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Jak nie wjeźdżać działem na naczepę! 06.05.15, 20:53 www.youtube.com/watch?v=OLuiwe4lQ6s Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Zatrzymali pijaka z ukrainskiej armii 06.05.15, 23:49 Dlatego może policyjskie w ogule go zlapaly, bo ruskie :D Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Probna parada w Doniecku 06.05.15, 23:50 blogantonapl.blogspot.com/2015/05/probna-defilada-w-doniecku.html Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Motorola jakas wioske robi 06.05.15, 23:51 www.youtube.com/watch?v=eHXbWQJBjRE Chyba sam sie wprosil :D Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Flotylla Azowska" DNR! 07.05.15, 13:22 dr-rusi4.livejournal.com/5899820.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Su-25 ŁNR gotowy do lotu! 07.05.15, 13:38 eagle-rost.livejournal.com/455684.html Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Motorola jednolicie umundurowal atriad 08.05.15, 07:58 pbs.twimg.com/media/CEbf4ciUUAAR4p8.jpg:large I dostał podpolkownika, chyba od Zacharczenki? :O Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Su-25 ŁNR gotowy do lotu! 08.05.15, 17:49 Jak poleci to zobaczymy- na razie farba i pic na wodę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re:Su-25 ŁNR gotowy do lotu! 08.05.15, 18:52 A nie jest to przypadkowo przygotowanie propagandowe do licznych lotów wspierających atak na (np.) Mariumpol? Wołodia będzie znowu snuł opowieści tylko tym razem nie o sklepach z czołgami, a o muzeach z samolotami. ukłoniki jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Ałczewsk ma już dosyć bandy 09.05.15, 11:16 Ałczewsk leży na terytorium samozwańczej tzw. Ługańskiej Republiki Ludowej, jednak mieszkańcy mają już dość rządów rebeliantów. Rada miejska opublikowała dziś deklarację "powrotu do Ukrainy na zasadach amnestii" - podaje agencja Unian. ciekawe. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ałczewsk ma już dosyć bandy 09.05.15, 14:41 OKaże się że to był atak hakerów a rada miejska .... będzie nowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Szykuje sie ofensywa 10.05.15, 16:29 tp://cs623817.vk.me/v623817226/2e42f/tFEQgz_akpY.jpg Chyba, w Jenakijewie na 'pieredawych widziano T 72 B z trałem przeciwminowym... Nie widzie wstawić linku, to dam zdjecie na majne blogen... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mienie! 11.05.15, 13:52 Zdjęcie ze wsi Piesk twitter.com/EgoRZemtsoV/status/597710779270463489/photo/1 Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mienie! 11.05.15, 18:52 Faktycznie- 20 letni telewizor- to się obłowili ;-). Bo w Pieskach bo ciągłych ostrzałach separów i walkach ulicznych dobra zostało że hej ;-) Po prostu zmieniają mp, więc zabrali swoje bambetle. A że stoją tam od roku- to i zorganizowali sobie stary telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 11.05.15, 19:03 No tak! Jeśli chodzi o Ukraińców to ordynarne maruderstwo teraz nazywa się "zorganizowaniem"?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 13.05.15, 19:27 > No tak! Jeśli chodzi o Ukraińców to ordynarne maruderstwo teraz nazywa się "zor > ganizowaniem"?!:) A skąd wiesz, że ten stary telewizor to akurat "maruderstwo"? Naprawdę ni było nic lepszego do "jumy" niż to cudo przywiezione pewnie 10 lat temu z wystawki? ;-) Zakładasz, że nierealnym jest aby ktoś przywiózł sobie prywatny, dostali z darów lub "kaowiec" przywiózł ze świetlicy w jednostce? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 19.05.15, 15:04 Ależ Masz 100% racji! Na Ukraińskich wsiach takie telewizory to przecież zabytek - normą są 50 calowe LCD!:) Cholera nawet w GB takich telewizorów jest od hektara jak nie więcej! "Prywatny" telewizor w polowych warunkach , w czasie działań zbrojnych?! Kpisz czy o drogę Pytasz?! Rozumiem ,że za Twoich czasów w wojsku , na poligon żołnierze telewizory wozili?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 19.05.15, 17:52 > Ależ Masz 100% racji! Na Ukraińskich wsiach takie telewizory to przecież zabyte > k - normą są 50 calowe LCD!:) Cholera nawet w GB takich telewizorów jest od hek > tara jak nie więcej! Aż taka bieda w Rosji, że z wystawki nie można przywieźc takie 'cudo techniki" ;-) > "Prywatny" telewizor w polowych warunkach , w czasie działań zbrojnych?! Kpisz > czy o drogę Pytasz?! Rozumiem ,że za Twoich czasów w wojsku , na poligon żołni > erze telewizory wozili?!:) NA poligon nie- ale w jednostce były prywatne magnetowidy. Ale poligon trwał góra miesiąc a nie rok ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 19.05.15, 17:56 A za twoich czasów nie było na poligonie świetlicy z TV? To na czym oglądaliście obowiązkowy dziennik? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 19.05.15, 23:04 Za moich czasów nie było telewizora na poligonie a obowiązkowo DT oglądało się na świetlicy,na jednostce! Był jeszcze jeden ale na izbie chorych! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 19.05.15, 23:02 No to jeszcze raz - w Wielkiej Brytanii telewizorów tego typu jest mnóstwo cytrynowa siła - szczególnie po domach gdzie mieszkają starsi ludzie! Uważasz ,że na Ukrainie mają lepiej?! No pewnie! Bo w działaniach wojennych w czasie przerw na herbatę lub sało Ukraińcy podłączają do najbliższego gniazdka w szczerym polu kabel i oglądają telewizję!:) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mie 22.05.15, 19:12 > No to jeszcze raz - w Wielkiej Brytanii telewizorów tego typu jest mnóstwo cytr > ynowa siła - szczególnie po domach gdzie mieszkają starsi ludzie! Uważasz ,że n > a Ukrainie mają lepiej?! Oczywiście że nie - jakby poszukał to by i Rubina znalazł. TYlko czy ty kradłbyś stary złom czy poszukał nowy model? ;-) Separatyści wszystkiego nie mogli ukraść- coś musiało zostać ;-) > No pewnie! Bo w działaniach wojennych w czasie przerw na herbatę lub sało Ukra > ińcy podłączają do najbliższego gniazdka w szczerym polu kabel i oglądają telew > izję!:) Nie wiem jak w Anglii czy Rosji- ale na świecie agregaty prądotwórcze istnieją juz od ponad 150 lat ;-) NAwet armia radziecka takowe posiadała ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mienie! 21.05.15, 15:43 Ja oczy mam słabe. Weź mi wytłumacz po czym poznajesz że to Ukraińcy? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Żołnierze Ukraińscy wywożą zagrabione mienie! 21.05.15, 16:56 Po tym ,że zdjęcie opublikował Ukrainiec na swoim koncie w portalu społecznościowym z podpisem "przenosiny na nowe miejsce służby"?! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Z Reutersa - Rojanie nie chcą walczyć w Doniecku 13.05.15, 13:08 Ciekawe Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Z Reutersa - Rojanie nie chcą walczyć w Donie 13.05.15, 13:10 No i żeby nie wieszać psów na defence24, link do Reutersa. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Ukraina online - Breking News vol 2 18.05.15, 12:16 Złapano 2 ruskich specnazistów Po polsku Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz starcie na półwyspie kerzczenskim 18.05.15, 21:02 z udziałem Rosjan na razie bez powaznych ofiar ale jeżeli sytuacja na Krymie się pogorszy mozna i tu sie spodziewać eskalacji konflktu gamma.wow-impulse.ru/news/31267-rossiyane-vmesto-otdyha-v-krymu-derutsya-i-pozoryatsya.html Odpowiedz Link Zgłoś
obambo3 Re: starcie na półwyspie kerzczenskim 18.05.15, 21:34 Przecież to z lata zeszlego roku! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Ukraińcy ukrywająś broń przed inspekcją! 19.05.15, 15:11 www.youtube.com/watch?v=D8rN_YV0emc Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz c.d. starć na półwyspie kerzczenskim 19.05.15, 16:50 obambo3 napisał: > Przecież to z lata zeszlego roku! :/ - to tak ale nic sie nie zmieniło starcia trwają caucasreview.com/2015/04/ad-na-kerchenskoj-pereprave-beshenye-probki-korruptsiya-i-defitsit-tualetov-v-portu-kavkaz/ 20 АПР 2015 Тех ктo пытaетcя oбъехaть прoбкy ocтaнaвливaют, нo вoвcе не влacти, a oзлoбленные «нaрoдные кoнтрoлеры». Не oбхoдитcя и без cерьезных д р a к . Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Rosja kłamie w sprawie pojmanych żołnierzy 19.05.15, 16:51 skoro Rosja sie nie przyznaje do nich to można ich potraktowac jak terrorystów Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Na jakim????! 19.05.15, 23:08 To gdzie leży "półwysep kerzczenski"???!:) Bo ni cholery na mapie znaleźć nie mogę?!:) Walnij Niegracz jeszcze jakieś Ukraińskie gó...o przedrukowane z CENZOR.NET!:) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz ruskie: kapitan GRU 3 bryg. to cywil 19.05.15, 19:05 apostrophe.com.ua/article/society/2015-05-17/kak-rossiyskie-voennyie-popali-v-plen-na-donbasse-foto-video-glavnyie-podrobnosti/1727 kiedys tam słuzył ale teraz to spokojny obywatel oburzające są podejrzenia że to to kapitan "Armii Czerwonej " Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Buachachachacha!:) 19.05.15, 23:16 No tak skoro Ukraińcy napisali ,że to kapitan GRU to nie ma innej możliwości! Przecież oni nie kłamią?! Oczywiście ,że tak! Taki absurd mógł tylko wymyślić ktoś tak ograniczony jak Ty! Żeby ten "kapitan" służył w "Armii Czerwonej" to musiałby się urodzić w 1920 roku Tumanie! Czyli dzisiaj miałby tylko....95 lat!:) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: rechot sowieckiego pustaka? 21.05.15, 15:18 pbs.twimg.com/media/CFh2jSGUEAAFUlu.jpg Co tu jest napisane? x) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Mniej więcej.... 21.05.15, 17:06 "Za każdym razem gdy patrzę to mnie się z czymś kojarzy...."! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: rechot sowieckiego pustaka? 21.05.15, 21:30 anton_pl napisał: > pbs.twimg.com/media/CFh2jSGUEAAFUlu.jpg > Co tu jest napisane? x) > Każdy raz patrzę i myślę co mi czapka przypomina. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: rechot sowieckiego pustaka? 22.05.15, 20:02 patmate napisał: > Każdy raz patrzę i myślę > co mi czapka przypomina. No ja z kontekstu sie domyslalem ale smieszniaste co xD Pozdrowionko :D Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Lepsza jest ta z Cenzor.net?! 21.05.15, 16:58 Czy może TSN?! Jakoś nie mogę doczekać się potwierdzenia użycia ładunków nuklearnych przez Rosję na Ukrainie o ,którym to zdarzeniu trąbiły Ukraińskie media! Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re:Zabolało Ukraińcu?! 21.05.15, 17:28 Po prostu Armia Rosyjska powinna się wyraźnej odcinać od RKKA żeby się nie myliło. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Zabolało Ukraińcu?! 21.05.15, 20:00 To może powinna zacząć od Legionów Rzymskich?! Bo tak się dziwnie składa ,że pomiędzy RKKA a obecnymi Siłami Zbrojnymi Federacji Rosyjskiej przez 45 lat pustki nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Stare ładunki miotające na Ukrainie! 21.05.15, 17:33 Swego czasu jeden taki bardzo przemądrzały marynarz ostro się kłócił gdy pisałem ,że Ukraińska Armia używa starych naboi czołgowych wyprodukowanych jeszcze za czasów ZSRR! Potwierdzenie tego co pisałem pojawiło się nie za długo! W linku jest informacja o tym jak ponad 25 letnie przechowywanie ładunków miotających "4Ż-40" (ładunek miotający pocisku do armaty D-81) wpływa na ich skuteczność! andrei-bt.livejournal.com/362660.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Kolejne kłamstwa Ukraińskich mediów! 21.05.15, 20:32 www.youtube.com/watch?v=Etwc6r1kswE Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re:Stare ładunki miotające na Ukrainie! 21.05.15, 21:38 marek_boa napisał: > Swego czasu jeden taki bardzo przemądrzały marynarz ostro się kłócił gdy pisałe > m ,że Ukraińska Armia używa starych naboi czołgowych wyprodukowanych jeszcze za > czasów ZSRR! Dawaj mondrołku linka, bo jak na razie regularnie kłamiesz albo zmyślasz na tym forum, wciskając że ktoś coś napisał, albo pomijasz ewidentne rzeczy, nieistotne czy to uwiąd starczy czy nieudolna manipulacja. Na dowód: ostatnio nie zauważyłeś że pojazd ewakuacyjny buksował usiłujący wyciągnąć T14 z Placu Czerwonego. Odżegnałeś wtedy cranmera od czci i wiary pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re:Stare ładunki miotające na Ukrainie! 21.05.15, 22:40 marek_boa napisał: > pa,pa nie pa, pa, tylko dawaj linki żeby udokumentować, że nie kłamiesz, co się ostatnio często zdarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Rosja wypiera sie swych żołnierzy 21.05.15, 20:50 Dwaj ranni Rosjanie zatrzymani na wschodzie Ukrainy potwierdzili, że są członkami oddziału sił specjalnych Rosji - poinformowała w czwartek misja OBWE po odwiedzinach w szpitalu. Moskwa twierdziła, że zatrzymani nie są obecnie w służbie czynnej. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Rosja NIE wypiera się BYŁYCH żołnierzy! 21.05.15, 22:31 I po kiego grzyba Zmyślasz Niegracz?! Powtarzając bzdury Ukraińskiej propagandy Kłamiesz podwójnie! Dwaj BYLI Rosyjscy żołnierze NIE POTWIERDZILI kłamstw SBU ,iż są Rosyjskimi żołnierzami w służbie czynnej! Nie potwierdzili tego również 20-stce dziennikarzy międzynarodowych ,którzy odwiedzili ich w szpitalu przedwczoraj! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:"Bloomberg - Nazizm wygrał na Ukrainie"! 21.05.15, 22:33 www.bloombergview.com/articles/2015-05-19/nazis-triumph-over-communists-in-ukraine Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Rosja NIE wypiera się BYŁYCH żołnierzy! 22.05.15, 19:20 dziwne - bo ci dziennikarze musieli coś innego usłyszeć ;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Rosja NIE wypiera się BYŁYCH żołnierzy! 25.05.15, 00:03 Też mnie się tak wydaje! Szczególnie ,że wszystkie te rewelacje pochodzą tylko i wyłącznie z jednego źródła! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Rosja NIE wypiera się BYŁYCH żołnierzy! 25.05.15, 20:15 "Też mnie się tak wydaje! Szczególnie ,że wszystkie te rewelacje pochodzą tylko i wyłącznie z jednego źródła!" FAkt- od jeńców. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 O zydowska Ukraine! 26.05.15, 23:13 wolna-polska.pl/wiadomosci/ukraina-chazarowie-zmieniaja-nazwy-ukrainskich-miast-2015-05 Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: O zydowska Ukraine! 27.05.15, 08:59 Spokojnie Teodorze :D, z takich stronek nie radze czerpać wiadomości, chodzi o zmiany nazw miast i ulic, np. Leninsk, Dzierżyńsk, czy takich pozostałości po bolszewikach, czyli tu akurat możemy ich pochwalić... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Rosja NIE wypiera się BYŁYCH żołnierzy! 27.05.15, 00:02 A to jeńcy piszą te artykuły?! Ciekawa sugestia! Dziwnym trafem jakoś nie mieli ochoty powtórzyć tych rewelacji w czasie dzisiejszej wizyty Rosyjskiego konsula?! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Ostatnie filmy z Donbasu 27.05.15, 08:56 bloginformacyjny.blox.pl/2015/05/27052015.html Zebrałem dzisiaj rano... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Rosja NIE wypiera się BYŁYCH żołnierzy! 27.05.15, 23:43 > A to jeńcy piszą te artykuły?! Ciekawa sugestia! A to dziennikarz wyssał sobie z palca czy się przesłyszał? Inspektorzy OBWE też? ;-) Dziwnym trafem jakoś nie mieli > ochoty powtórzyć tych rewelacji w czasie dzisiejszej wizyty Rosyjskiego konsul > a?! Widać nie pytał o to? ;-) Powtarzali to OBWE, dziennikarzowi- konsul nie pytał (bo i po co skoro wie)- to mu nie powtarzali. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Gornicy z atriadu Sparty dostali Pieczyngi 22.05.15, 20:05 pbs.twimg.com/media/CFmNqclW0AAPl6t.jpg pbs.twimg.com/media/CFmNrO_WMAAvRqd.jpg I jeszcze nowe szac Utiosy... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: ubili Mozgowego 24.05.15, 21:38 Ciekawe czy to grupa ukraińska czy jednak ukorzenie się przed Płotnickim nie dało mu przebaczenia. Bednow, Mozgowy, Iszczenko- zabici, Fominow, "kosogor", "Magadan"- aresztowany (ten ostatni już zwolniony. KOziczyn, Budrow (były MON ŁRL)- wypędzeni do Rosji (Budrow został tam aresztowany) Dremow- ukorzył się- będzie następny? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: ubili Mozgowego 25.05.15, 09:13 Ale kiedy to wszystko? :O, żebym ja nic nie wiedział, to mi z tego wychodzi że szykuje sie dłuższe 'pieremirie... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: ubili Mozgowego 25.05.15, 20:14 Ale kiedy to wszystko? :O, żebym ja nic nie wiedział, to mi z tego wychodzi że szykuje sie dłuższe 'pieremirie... Od grudnia- z przerwą na zimową ofensywę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Gornicy z atriadu Sparty dostali Pieczyngi 25.05.15, 00:08 To nie są Anton 6P11 MSW ("Utios") tylko 6P57 "Kord"! ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B4_%28%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%91%D1%82%29 Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Gornicy z atriadu Sparty dostali Pieczyngi 25.05.15, 09:15 marek_boa napisał: > To nie są Anton 6P11 MSW ("Utios") tylko 6P57 "Kord"! To nowsza wersja Utiosa? Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Gornicy z atriadu Sparty dostali Pieczyngi 25.05.15, 13:41 anton_pl napisał: To nowsza wersja Utiosa? ----------------------------------- Raczej calkiem odrebna konstrukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Gornicy z atriadu Sparty dostali Pieczyngi 25.05.15, 14:27 teodor_jeske_choinski_1 napisał: > Raczej calkiem odrebna konstrukcja. Ale wkm?, czy raczej wyborowa przeciwsprzetowka?, ale widze zasilanie tasma... Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Gornicy z atriadu Sparty dostali Pieczyngi 25.05.15, 16:41 wkm Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Ukraina - kraj kłamców?! 27.05.15, 15:55 www.youtube.com/watch?v=VeGrEScvA0Y Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Cwicza przejscia przez pola minowe 27.05.15, 19:35 www.youtube.com/watch?v=y_rIvvdQ9z4 Może z 'naczalem lata sie zacznie, już te 'pieremirie tez mnie meczy... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Dlaczego jesteś głupi Ukraińcu?! 25.05.15, 00:01 W misji OBWE na Ukrainie monitorującej "zawieszenie broni" NIE MA ROSYJSKICH obserwatorów! Od 1 lutego 2015 roku do końca 2015 roku Rosja zawiesiła wszelką działalność z tą instytucją! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Sewierodonieck - ukrainski czolg 31.05.15, 17:29 pbs.twimg.com/media/CGV-5-GW0AAnWFp.jpg Armia ukrainska w Sewierodonieckie... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Sewierodonieck - ukrainski czolg 31.05.15, 17:41 ki.ill.in.ua/a/675x0/24073250.jpg?t=635686877125747549 Tu jest juz gosciu z piwem w plastikowej butelce... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Sewierodonieck - ukrainski czolg 31.05.15, 22:23 voicesevas.cdnvideo.ru/img/4c77a7191ce12d04e9ced600335f536a.PNG Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Sewierodonieck - ukrainski czolg 01.06.15, 00:01 pbs.twimg.com/media/CGWqYsfXIAEChVH.jpg A tu zobacz Maxi jak ukrainska armia krazy po okolicznych drogach na podwojnym gazie, chyba pieremirie zblizajetsa do kanca, zacznie sie po tym czerwcowym szczycie UE xD Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Sewierodonieck - ukrainski czolg 01.06.15, 00:28 A skąd wiesz że podwójny gaz a nie typowa "rosyjska" fantazja na drogach ;-) Ktoś wymusił pierwszeństwo na skrzyżowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: BPM-97 stracony 01.06.15, 00:34 lostarmour.info/media/images/id6489-02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Sewierodonieck - ukrainski czolg 01.06.15, 07:47 maxikasek napisał: > A skąd wiesz że podwójny gaz a nie typowa "rosyjska" fantazja na drogach ;-) Kt > oś wymusił pierwszeństwo na skrzyżowaniu. Nie wiem, może troche niesprawiedliwie napisałem ale to za Wołyń :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Marinka- walki 03.06.15, 22:58 ROzgorzały walki o Marinkę. Separatyści do tej pory podają swoje straty na 14 zabitych i conajmniej 12 rannych. Ukraińska strona przyznaje się do 2 zabitych i 30 rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: czołgi pod mostem 03.06.15, 23:10 Wg Lostarmour czołgi spalone w styczniu pod mostem w DOniecku należały do batalionu Somali. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Marinka- walki 04.06.15, 09:00 www.youtube.com/watch?v=lGcTXGPHSyE&index=10&list=FL6f9qWsTVUNGRXRvvTimjUg Tutaj jest 'fajth za Marinke, a poniżej ruskie czołgi pod Taganrogiem, to na kierunku Azowia... cs14102.vk.me/c622531/v622531827/383de/fIGI3RTtHqM.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Marinka - zdrowa napiedalanka 04.06.15, 17:46 www.youtube.com/watch?v=Vp6GSNTMFMU Zdrowo sie pod Marinka napie...ja, wydaje mi sie ze szykuje sie cos wiekszego :D Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Dalej Marinka 04.06.15, 18:16 www.youtube.com/watch?v=NPavEcUUtM4 Jest GRAPHIC, noge jednemu chlopakowi urwalo, bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Dalej Marinka 07.06.15, 17:24 Walki wg obserwacji OBWE: ria.ru/world/20150604/1068053153.html Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Cały dywizjon Akacji na eszelonie 07.06.15, 19:17 www.youtube.com/watch?v=vthMoNWRqZY&list=FL6f9qWsTVUNGRXRvvTimjUg W okolicach Taganrogu... Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Cały dywizjon Akacji na eszelonie 07.06.15, 19:26 No i ? Każdym eszelonem w okolicy granicy z Ukrainą się podniecasz? Czy znów wieszczysz kolejną ofensywę buahaha? Zrozum, że Ruscy nie pozwolą separatystom na żadne ofensywy. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Ceny na Ukrainie 01.06.15, 12:33 www.pb.pl/4163814,93683,ukraina-minimalna-pensja-220-zl Srednia pensja to 220 zlotych... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ceny na Ukrainie 01.06.15, 20:48 "www.pb.pl/4163814,93683,ukraina-minimalna-pensja-220-zl Srednia pensja to 220 zlotych..." Oj w okulary zainwestuj. Minimalna, a nie średnia. Średnia to 3633 hrywny (580 zł)- też żadne kokosy. Przeciętna emerytura to 1500 hr (245 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Ceny na Ukrainie 01.06.15, 21:20 maxikasek napisał: > "www.pb.pl/4163814,93683,ukraina-minimalna-pensja-220-zl > Srednia pensja to 220 zlotych..." > Oj w okulary zainwestuj. Minimalna, a nie średnia. Średnia to 3633 hrywny (580 > zł)- też żadne kokosy. Przeciętna emerytura to 1500 hr (245 zł). Ale połówka potrafi kosztować koło 10 pln i to "pitna" Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:W krew już im weszło?! 03.06.15, 23:48 Ukraiński T-64BW spadł z naczepy - Stawropol! cs7054.vk.me/c540103/v540103908/1cc19/63ccPeDPt78.jpg pbs.twimg.com/media/CGVP7QuUcAAAOxJ.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re"Ukraina chce kupi 300 spisanych "Marderów"! 04.06.15, 00:04 Poprzez Bułgarską firmę po 48 000 Euro za sztukę! bmpd.livejournal.com/1325838.html Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re:W krew już im weszło?! 04.06.15, 08:55 Ale te pierwsze zdjecie Marek to po pijaku wywalili go ukrarmiejskie w Severodonetsku... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:W krew już im weszło?! 04.06.15, 21:21 To jest ten sam czołg tylko inne ujęcia! Nie wiem czy po pijaku ale spadł z naczepy! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Wideo zestrzelenia Ukraińskiego Mi-24 w 2014! 04.06.15, 21:22 www.youtube.com/watch?v=3xtPFAJSf94 Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: dlaczego kłamiesz rusku? 01.06.15, 19:14 > masz poczytaj co podaje OBWE - przypominam ci gdybyś miał problemy z logicznym > układaniem myśłi, że w tej misji są przedstawiciele rosji > www.bbc.com/news/world-europe-32840502 OSCE niczego takiego nie powiedziało, polecam oficjalne komunikaty OSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Ruskie pod Taganrogiem 05.06.15, 08:46 cs624524.vk.me/v624524169/3d007/6RjimOehY_k.jpg To bardzo blisko granicy z Donbasem, jak rzut beretem... Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Ruskie pod Taganrogiem 05.06.15, 09:49 No i ? Rosjanie mają sprzęt od ponad roku pod granicą UA więc co to za nowość ? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ruskie pod Taganrogiem 05.06.15, 11:13 Na dniach szykuje sie ofensywa, sam z reszta zobaczysz, znowu Antocha bedzie prorokiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Ruskie pod Taganrogiem 05.06.15, 11:33 Buhahaha słonko przygrzało ? Jaka ofensywa miej Ty litość :) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ruskie pod Taganrogiem 05.06.15, 12:01 marko125 napisał: > Buhahaha słonko przygrzało ? Jaka ofensywa miej Ty litość :) Moim zdaniem zacznie sie dziać, no zobaczymy :D Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ruskie pod Taganrogiem 05.06.15, 12:02 Aha, z zimowej co zem juz tez jom przeidzial tez sie smiales, a w Diabelcewie ukrarmiejskich juz nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Nasi bija banderowcow... 05.06.15, 13:02 opolczykpl.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Nasi maja juz dosyc banderowcow... 05.06.15, 17:05 www.youtube.com/watch?t=72&v=UqtpQgFCQIM Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Nasi maja juz dosyc banderowcow... 07.06.15, 16:54 To gimbaza nie wie, że ich szefowie pieniązki z Moskwy biorą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Nasi bija banderowcow... 05.06.15, 20:15 pbs.twimg.com/media/CGwH_TdW0AIkTbv.jpg O to zdjecie Ci chodzilo drogi Teodorze? Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Nasi bija banderowcow... 05.06.15, 20:20 anton_pl napisał: O to zdjecie Ci chodzilo drogi Teodorze? ---------------------------------------------------- To miod na moje krwawiace serce... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Nasi bija banderowcow... 05.06.15, 20:37 pbs.twimg.com/media/CGsIU35XAAA6CgP.png Jeden gosciu na twiterze twierdzi ze to zdjecie rosyjskiej techniki WRE zrobione pod Luganskiem, nie wiem moze jaka propaganda... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Noworosyjska wiertuszka 05.06.15, 22:47 www.youtube.com/watch?v=zJ1GY4t24yE Tak ludzie pisza... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Eksplodował Ukraiński kuter! 07.06.15, 16:31 W dniu dzisiejszym o 14:27 (MSK) pod Mariupolem eksplodował z niewyjaśnionych przyczyn wychodzący z portu na patrol Ukraiński kuter straży granicznej "UMC-1000"! Z 7 osobowej załogi - dwóch pograniczników zostało rannych! djon-66.livejournal.com/85237.html P.S. Według ocalonych marynarzy kuter natknął się na pływający obiekt wypełniony materiałem wybuchowym! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Wojsko ukrainskie kolo Charkowa 07.06.15, 19:31 pbs.twimg.com/media/CG6KukdUQAADqii.jpg Tam przejeżdżali... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Przyjechali ukraincy 08.06.15, 14:12 cs627316.vk.me/v627316153/89d9/PpUNi4d2orY.jpg Tu akuratnio przejerzdzali krazczikiem cs622623.vk.me/v622623065/2f1eb/j3dshKXngo0.jpg A tu akuartnio uazczikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Przyjechali ukraincy 09.06.15, 07:47 cs623619.vk.me/v623619652/333e6/WUQo3eSIZLI.jpg Nu i becha sie obsunela... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Baza fłelu (paliwa) płonie pod Kijowem 09.06.15, 08:59 www.youtube.com/watch?t=130&v=WsZqq9A9IP4 Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 żyd z rezunem pod rękę... 09.06.15, 13:22 marucha.wordpress.com/2015/06/09/o-czym-milcza-siemioniak-i-gocul/#more-51431 Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Teatr Giwiego ... 09.06.15, 17:38 www.youtube.com/watch?v=Bq9aQy7324Q A tu Anton dla Ciebie ;-) pp.vk.me/c543104/v543104528/9469/_sN-BWg12YI.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Teatr Giwiego ... 09.06.15, 17:47 No dobra, a gdzie tam jest Giwi?, i czy to z dzisiejszego ostrzalu wagzala w Donieckie?, znaczy chodzi duch podpitych apalczencow? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Teatr Giwiego ... 09.06.15, 21:45 A masz rację- usłyszałem głos i autoamtycznie uznałem że to Giwi. Ale to Ługańsk- film wrzucono 5 maja. Ludzie uciekają do Kijowa i Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Nowe ustanowki 13.06.15, 09:55 www.youtube.com/watch?v=LjDuLP5dgbM Nowe ustanowki na Donbasie robia, każdy chce mieć siłe ognia pod reka. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Cześ znuf jest wieś, ukrarmiejskie przejzdzaly 15.06.15, 09:53 pbs.twimg.com/media/CHfcIBRWsAEWz6f.jpg :D ________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Cześ znuf jest wieś, ukrarmiejskie przejzdzal 15.06.15, 20:28 Zima jest obecnie na Ukrainie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Cześ znuf jest wieś, ukrarmiejskie przejzdzal 16.06.15, 11:31 maxikasek napisał: > Zima jest obecnie na Ukrainie? ;-) To zima?, faktycznie :/, myslałem że to jakiś piasek, a zdjęcie słabej jakości, wiadomo z ukrainskiego aparatu x) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Pobor na Ukrainie 09.06.15, 17:49 pbs.twimg.com/media/CGubcSvUAAEMh_M.png Powiesteke chcieli mu wreczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Zabili towarzysza Ilicza 16.06.15, 08:08 cs627330.vk.me/v627330073/56ca/79TDIw9WHZM.jpg W Słowiańsku go zabili, zaiste symboliczne miejsce aby zabić tego sku...syna... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Czes jes wies, ukraincy czolgiem jechali 16.06.15, 17:09 www.youtube.com/watch?v=zxBGfbcyZ80 haha x) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Bazy separów w Ługańsku 16.06.15, 23:20 z lotu ptaka www.youtube.com/watch?v=PrxPW_NhX2c Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Wywiad z kolega Putina z Garłowki 17.06.15, 08:25 www.youtube.com/watch?v=jCudg3I76Oc Przy końcu ma pretensje do Putina, że zdradzil Donbas. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Wywiad z kolega Putina z Garłowki 18.06.15, 22:35 Bo zdradził. Jak tam rzekoma ofensywa ? :) Putinek właśnie odciął DRL zaopatrzenie w paliwo any Zacharczenko nawet nie śnił o ofensywach buhahahahhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Wywiad z kolega Putina z Garłowki 20.06.15, 09:07 W lipcu bedzie ofensywa i potem Marko powiesz: "ło, znowusz żem sie pomylił" buhahaha :D Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Pijane ukrarmiejskie zjechaly z mostu 17.06.15, 22:15 pbs.twimg.com/media/CHsxd6GXAAEs3ut.jpg x) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Pijane separy wjechaly w kawiarnię 18.06.15, 21:51 godzinę temu w Ługańsku BWP wjechał na w kawiarnię. Są ranni i podobno ofiary śmiertelne. mrminiver.livejournal.com/698788.html Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Pijane separy wjechaly w kawiarnię 19.06.15, 21:53 Szczegóły- jechała kolumna wojskowa z dużą prędkością, z której "wypadł" jeden BMP i wjechał w ogródek letni. Kolumna odjechała z miejsca wypadku błyskawicznie. Oprócz dwóch rannych trzy kobiety zginęły. W styczniu prawie w tym samym miejscu Urał separów przejchał na czerwonym świetle i zderzył się z autobusem "marszrutką", w której eksplodował zbiornik gazu- ranni zostali pasażerowie. www.gazeta.ru/auto/2015/06/19_a_6847201.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Pijane separy wjechaly w kawiarnię 20.06.15, 09:09 I pisze tam że byli pijani?, ale kierowca czy więcej?, no kierowca ponosi cala wine, co za brak wyobraźni... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Pijane separy wjechaly w kawiarnię 20.06.15, 13:27 Anton dostosowałem się poziomem do Twoich postów- o i tyli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Pijane separy wjechaly w kawiarnię 21.06.15, 23:56 Eee, aha, no ale Maxi tamci co pisałem to byli pijani, chyba, sam juz nie wiem tak mi sie wydawalo, mam dużo zdjec pijanych ukrarmiejskich ale nie daje bo niby co to za atrakcja, co innego jak beche albo czolg przewrucom, no to trzeba odnotowac wydaje mi sie, bo teraz te cholerne pieremirie jest i sie nic nie dzieje, a jak to mowia na bezrybiu i rak ryba xD Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Pijane separy wjechaly w kawiarnię 22.06.15, 19:46 > Eee, aha, no ale Maxi tamci co pisałem to byli pijani, chyba, sam juz nie wiem > tak mi sie wydawalo, Byli? Czy powołujesz się na rosysjkie media ;-). Gross tych wypadków, które wklejasz spowodowała zwykła brawura i brak doświadczenia kierowców z poboru. Już zapomniałeś jakie numery potraili zrobić nasi poborowi? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ukraina online - Breking News vol 2 20.06.15, 00:31 Ukraina może otrzymać od Stanów Zjednoczonych ogromne wsparcie militarne, m.in. broń przeciwpancerną, karabiny maszynowe i granatniki. niezalezna.pl/68178-granatniki-karabiny-bron-przeciwpancerna-senat-usa-zatwierdzil-wojskowa-pomoc-dla-ukrainy To przybliża wejście wojny na Ukrainie w fazę użycia taktycznej broni nuklearnej. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ukraina online - Breking News vol 2 20.06.15, 09:11 kstmrv napisał: > Ukraina może otrzymać od Stanów Zjednoczonych ogromne wsparcie militarne, m. > in. broń przeciwpancerną, karabiny maszynowe i granatniki. Zwróć uwagę na słowa: może i jeśli Barak Obama jej nie zawetuje... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ukraina online - Breking News vol 2 20.06.15, 13:30 "To przybliża wejście wojny na Ukrainie w fazę użycia taktycznej broni nuklearnej." A jak Rosja by wytłumaczyła, że idzie wyzwalać braci Słowian od faszystów wyparowując tych wyzwalanych? ;-) Uzycie taktycznych ładunków nastąpi tylko w wypadku wojny światowej lub jako broń ostatniej szansy- kiedy armie interwentów stałyby pod Moskwą. Na obydwa przypadki mimo wszystko się nie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ukraina online - Breking News vol 2 20.06.15, 18:12 maxikasek napisał: > "To przybliża wejście wojny na Ukrainie w fazę użycia taktycznej broni nuklearn > ej." > A jak Rosja by wytłumaczyła, że idzie wyzwalać braci Słowian od faszystów wypar > owując tych wyzwalanych? ;-) Dlatego piszę o taktycznych ładunkach (używanych do atakowania wojsk przeciwnika, tzn. "faszystów"), a nie strategicznych (używanych do niszczenia dużych aglomeracji cywilnych). > Uzycie taktycznych ładunków nastąpi tylko w wypadku wojny światowej Podczas wojny światowej będą najpierw używane rakiety strategiczne. A po ich użyciu już niewielu nosicieli rakiet taktycznych (lub ich operatorów) przetrwa. > lub jako br > oń ostatniej szansy- kiedy armie interwentów stałyby pod Moskwą. W wojnie Rosja-NATO raczej ci pierwsi byliby agresorem. Więc już zaczynając tą wojnę - wobec słabości własnych sił konwencjonalnych w porównaniu do NATO - użyliby na masową skalę ładunków taktycznych. > Na obydwa przy > padki mimo wszystko się nie zapowiada. Wystarczy że PIS wygra wybory na jesień. Wtedy ujawni zamach w Smoleńsku. Po czym wyrzucą nas z NATO (nikt na Zachodzie nie ma ochoty wypełniać artykułu 5, żeby nie zostać odparowanym). Wtedy Polska stanie samotnie wobec wojsk Putina. Ale że mamy dość nowoczesną armię (F-16, Leopardy 2) to Rosjanie użyją ładunków taktycznych (żeby nie tracić własnych żołnierzy w walkach konwencjonalnych). Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ukraina online - Breking News vol 2 20.06.15, 18:19 Zresztą Rosjanie już się na ten scenariusz szykują: Rosja gromadzi wojska na granicach Polski. Kaliningrad jest naszpikowany rakietami forsal.pl/wydarzenia/artykuly/878534,rosja-gromadzi-wojska-na-granicach-polski-kaliningrad-jest-naszpikowany-rakietami.html Wszystko gotowe do interwencji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ukraina online - Breking News vol 2 20.06.15, 18:38 "Wszystko gotowe do interwencji w Polsce." Tak jak dziesiątki tysięcy pod granicą z Ukrainą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ukraina online - Breking News vol 2 21.06.15, 15:06 maxikasek napisał: > "Wszystko gotowe do interwencji w Polsce." > Tak jak dziesiątki tysięcy pod granicą z Ukrainą ;-) Oczywiście, interwencja w Polsce jest równoznaczna z interwencją na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ukraina online - Breking News vol 2 20.06.15, 18:36 > Dlatego piszę o taktycznych ładunkach (używanych do atakowania wojsk przeciwnik > a, tzn. "faszystów"), a nie strategicznych (używanych do niszczenia dużych aglo > meracji cywilnych). A gdzie toczą się walki w DOnbasie? Promieniowanie zniknie po 5 minutach? Ładunki zdetonowane w miejscowościach zabiją tylko żołnierzy? ;-) > Wystarczy że PIS wygra wybory na jesień. Wtedy ujawni zamach w Smoleńsku. Po cz > ym wyrzucą nas z NATO (nikt na Zachodzie nie ma ochoty wypełniać artykułu 5, że > by nie zostać odparowanym). Tia- a Putin ze śmiechu padnie na zawał. Nie było zamachu- to co mają ujawniać? Seksperci Antka znowu zagotują parówki ;-) Wtedy Polska stanie samotnie wobec wojsk Putina. Al > e że mamy dość nowoczesną armię (F-16, Leopardy 2) to Rosjanie użyją ładunków t > aktycznych (żeby nie tracić własnych żołnierzy w walkach konwencjonalnych). Wybacz- z politowania nie skomentuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ukraina online - Breking News vol 2 21.06.15, 15:05 maxikasek napisał: > > Dlatego piszę o taktycznych ładunkach (używanych do atakowania wojsk prze > ciwnik > > a, tzn. "faszystów"), a nie strategicznych (używanych do niszczenia dużyc > h aglo > > meracji cywilnych). > A gdzie toczą się walki w DOnbasie? Promieniowanie zniknie po 5 minutach? Ładun > ki zdetonowane w miejscowościach zabiją tylko żołnierzy? ;-) Głowice nuklearne polecą tam gdzie nie ma cywili, na składy amunicji i paliwa, punktowe miejsca oporu, itp. Choćby casus tego lotniska bronionego przez "cyborgi" - kilka małych głowic wystarczyłoby żeby cyborgi albo wyparowały albo zmarły na chorobę popromienną. > > Wystarczy że PIS wygra wybory na jesień. Wtedy ujawni zamach w Smoleńsku. > Po cz > > ym wyrzucą nas z NATO (nikt na Zachodzie nie ma ochoty wypełniać artykułu > 5, że > > by nie zostać odparowanym). > > Tia- a Putin ze śmiechu padnie na zawał. Nie było zamachu- to co mają ujawniać? > Seksperci Antka znowu zagotują parówki ;-) PO jest u władzy, więc blokuje wszelkie próby wyjaśnienia Smoleńska. Zmieni się to dopiero jak PIS obejmie władzę. > Wtedy Polska stanie samotnie wobec wojsk Putina. Al > > e że mamy dość nowoczesną armię (F-16, Leopardy 2) to Rosjanie użyją ładu > nków t > > aktycznych (żeby nie tracić własnych żołnierzy w walkach konwencjonalnych > ). > Wybacz- z politowania nie skomentuję ;-) O, właśnie wybrano dowódcę sił zbrojnych na czas wojny: www.tvn24.pl/bbn-gen-tomaszycki-dowodca-sil-zbrojnych-w-czasie-wojny,553398,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ukraina online - Breking News vol 2 21.06.15, 18:35 "Głowice nuklearne polecą tam gdzie nie ma cywili, na składy amunicji i paliwa, punktowe miejsca oporu, itp. Choćby casus tego lotniska bronionego przez "cyborgi" - kilka małych głowic wystarczyłoby żeby cyborgi albo wyparowały albo zmarły na chorobę popromienną." Przeliteruję- pozycje obu stron są w miejscowościach. Terminal to był tylko wysunięty punkt, który nie obroniłby sie dłużej niż kilka godzin gdyby nie wsparcie wojsk z sąsiednich miejscowości ;-). "PO jest u władzy, więc blokuje wszelkie próby wyjaśnienia Smoleńska. Zmieni się to dopiero jak PIS obejmie władzę." Bzdury- ale od bzdur jest forum smoleńskie. Tu nie śmieć. "O, właśnie wybrano dowódcę sił zbrojnych na czas wojny: www.tvn24.pl/bbn-gen-tomaszycki-dowodca-sil-zbrojnych-w-czasie-wojny,553398,s.html" Pitolenie dziennikarzy i polityków, aby ratować sondaże ;-). TO stanowisko Tomaszycki piastuje od dwóch lat, a samo stanowisko (choć zmieniła się rok temu nazwa) istnieje od 2003 roku (po tym jak zdegradowano Sztab Generalny , który ma się zajmować "teoretyzowaniem"). Radze najpierw zapoznać się z ustawami- zamiast pisac pierdoły ;-) Jedyna zmiana tej nowelizacji- to to że w końcu usunięto bubla prawnego istniejącego od początku tego podziału. DO tej pory mieliśmy dwóch równorzędnych "Wodzów Naczelnych". Z czego jeden dowodził w razie wojny jednostkami frontowymi a drugi magazynami i zaopatrzeniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ukraina online - Breking News vol 2 22.06.15, 00:25 maxikasek napisał: > "Głowice nuklearne polecą tam gdzie nie ma cywili, na składy amunicji i paliwa, > punktowe miejsca oporu, itp. Choćby casus tego lotniska bronionego przez "cybo > rgi" - kilka małych głowic wystarczyłoby żeby cyborgi albo wyparowały albo zmar > ły na chorobę popromienną." > Przeliteruję- pozycje obu stron są w miejscowościach. Terminal to był tylko wys > unięty punkt, który nie obroniłby sie dłużej niż kilka godzin gdyby nie wsparci > e wojsk z sąsiednich miejscowości ;-). Rosjanie potrafili miliony Ukraińców zagłodzić na śmierć. Więc równie dobrze nieuniknione "collateral damages" mogą zginąć od głowic nuklearnych. Zresztą podczas III WŚ miliardy ludzi zginą. > "PO jest u władzy, więc blokuje wszelkie próby wyjaśnienia Smoleńska. Zmieni si > ę to dopiero jak PIS obejmie władzę." > Bzdury- ale od bzdur jest forum smoleńskie. Zamach w Smoleńsku to atak militarny na państwo polskie. Więc forum Militaria jest odpowiednie. > Tu nie śmieć. Śmieci to raporty MAK i Millera. No ale trzeba czekać na dojście PIS do władzy, żeby śledztwo smoleńskie zaczęło się naprawdę. > "O, właśnie wybrano dowódcę sił zbrojnych na czas wojny: > www.tvn24.pl/bbn-gen-tomaszycki-dowodca-sil-zbrojnych-w-czasie-wojny,553398,s.h > tml" > Pitolenie dziennikarzy i polityków, aby ratować sondaże ;-). > TO stanowisko Tomaszycki piastuje od dwóch lat, a samo stanowisko (choć zmienił > a się rok temu nazwa) istnieje od 2003 roku (po tym jak zdegradowano Sztab Gene > ralny , który ma się zajmować "teoretyzowaniem"). Radze najpierw zapoznać się z > ustawami- zamiast pisac pierdoły ;-) > Jedyna zmiana tej nowelizacji- to to że w końcu usunięto bubla prawnego istniej > ącego od początku tego podziału. DO tej pory mieliśmy dwóch równorzędnych "Wodz > ów Naczelnych". Z czego jeden dowodził w razie wojny jednostkami frontowymi a > drugi magazynami i zaopatrzeniem ;-) Wojna nadchodzi maxi. Wiesz o tym tak samo dobrze jak ja. A czy zacznie się ona od ujawnienia zamachu w Smoleńsku to rzecz trzeciorzędnie ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ukraina online - Breking News vol 2 22.06.15, 09:45 kstmrv napisał: > Rosjanie potrafili miliony Ukraińców zagłodzić na śmierć. Czy powiedzenie Rosjanie jest uprawnione?, bo przecież wiemy że Rosjanie też 5 lat walczyli z bolszewikami, moim zdaniem Rosjanie przejęli władzę w sajuzie w jakimś stopniu dopiero z końcem lat 30tych XX wieku a potem ja stopniowo umacniali, mogę sie mylić ale tak na stan mojej wiedzy dzisiaj na to patrze... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Ukraiński generał przszedł na stronę separatyst 22.06.15, 13:37 colonelcassad.livejournal.com/2247623.html Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re:Ukraiński generał przszedł na stronę separatys 22.06.15, 14:02 A jak sie nazywa ten general i jaka do tej pory pelnil funkcje w armii ukrainskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Ukraiński generał przszedł na stronę separatys 22.06.15, 17:02 Generał-major Alieksandr W. Kołomiec - pomocnik ministra obrony Ukrainy, główny analityk wojskowy! Były wyższy komisarz Donieckiej Obłasti przez 19 lat! Wcześniej na stronę ŁNR przeszli: - główny szef celników - Olieg Cziernousow - pracownik SWRU - Alieksiej Miroszniczienko - pracownik Ukraińskiego poselstwa we Francji - Jurij Miroszniczienko Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Ukraińskie..."podwodne" umocnienia w Mariupolu! 22.06.15, 17:08 Wybudowane za miliard hrywien Ukraińskie umocnienia w Mariupolu - z pompą przedstawiane Poroszence: img-fotki.yandex.ru/get/6307/8955119.b/0_9ccaf_b49ba94f_X4L.jpg W ciągu jednego wieczora (18 czerwca) zostały zniszczone przez deszcz 1-ps.googleusercontent.com/hk/CuQLJpylk7hcH17I2zosL9A6tj/www.ostro.org/files_dn/2015/06/19/710x402xgroza1.jpg.pagespeed.ic.5bweLo1Zrwr6hXdo3_SQ.jpg 1-ps.googleusercontent.com/hk/CuQLJpylk7hcH17I2zosL9A6tj/www.ostro.org/files_dn/2015/06/19/710x402xgroza2.jpg.pagespeed.ic.VtNoagvwT227Pw1JfBGx.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Ukraińskie..."podwodne" umocnienia w Mariupolu 22.06.15, 20:10 "Wybudowane za miliard hrywien Ukraińskie umocnienia w Mariupolu - z pompą przedstawiane Poroszence" Marku błagam nie ośmieszaj się- okop za miliard hrywien? ;-) Znasz sposób aby uniknąc zalania okopu podczas ulewy? A zdjęcia zrobiono na blokpoście pod Starym Krymem. I zobacz jak ta sama ulewa zalała ulice w Mariupolu: rian.com.ua/incidents/20150619/369238363.html Zbudowane jeszcze za ZSRR za wiele więcej rubli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Ukraińskie..."podwodne" umocnienia w M 22.06.15, 22:13 No Patrz a tu piszą ,że to nie jeden okop a cała sieć umocnień i punktów kontrolnych znalazła się pod wodą! i-m-ho.livejournal.com/2676871.html Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Ukraińskie..."podwodne" umocnienia w M 22.06.15, 22:50 Papier - tfu klawiatura wszystko przyjmie. A na dowód tego publikują te dwa zdjęcia tylko? ;-) Jeden blokpost ma bronic całego miasta? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Ukraiński generał przszedł na stronę separatys 22.06.15, 23:35 "- główny szef celników - Olieg Cziernousow" szef ługańskiego oddziału urzędu ceł ;-) A dokładniej były szef- bo szefował do grudnia 2014, po czym został zdegradowany na niższe stanowisko. 12 czerwca zwolnił się. "- pracownik SWRU - Alieksiej Miroszniczienko - pracownik Ukraińskiego poselstwa we Francji - Jurij Miroszniczienko" Bracia- oficerowie SWRU. Ich ojciec, zwany "dolarowym milionerem" w Ługańsku, już w 2013 był podejrzany o lewe interesy z urzędem celnym w Ługańsku - razem z byłym szefem SWRU ILiaszowem i jego żoną- minister sprawiedliwości (po Majdanie uciekli do ROsji). Po Majdanie uciekł do ROsji- teraz dołączyli do niego synowie. ord-ua.com/2013/09/26/no-tut-prishel-lesnik/?lpage=1 Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Pieczeng na Donbasie 23.06.15, 21:54 www.youtube.com/watch?v=M3LouFtgRpw Albo Pieczenieg jak już ktoś tam znowusz chce... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Pieczeng na Donbasie 25.06.15, 11:19 hehe, ten film z Peczengiem juz niedostepny, na szczescie szac Antocha go skopiowal, pewnie jest zalecenie FSB zeby Pieczengow nie filmowac, ale po co to wszystko?, jak było T 72 B3 pod Debalcewo i zeszlego lata, a pod Debalcewo to dali je sfilmowac temu anglikowi Grahamowi Philipsowi, co tam działa, to niby czemu sie maskowac z Pieczengiem? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Skąd u ukrow Pieczeng? 26.06.15, 23:28 cs622926.vk.me/v622926451/43b89/fsUwpe20fEw.jpg No włanie skad? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Skąd u ukrow Pieczeng? 27.06.15, 12:39 Zdobyty najpewniej. Wbrew pozorom separatyści tez porzucają broń podczas ucieczki i wpadają do niewoli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Skąd u ukrow Pieczeng? 28.06.15, 08:56 Ten ze zdjecia nie wyglada na kogos ktury cokolwiek by mugl zobyć, ale moze dali mu potrzymac xD Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Skąd u ukrow Pieczeng? 28.06.15, 14:02 PYtałes się skąd się wział u Ukraińców, a nie u tego gościa ;-) Z drugiej strony- Giwi tez nie wygląda na kogoś co cokolwiek mógłby zdobyć- poza butelką wódki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Co tam panie na Majdanie?. 01.07.15, 18:33 marucha.wordpress.com/2015/07/01/z-banderowcami-w-kierunku-konfliktu-globalnego/ Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Skąd u ukrow Pieczeng? 01.07.15, 22:36 Giwi był ochroniarzem w sklepie, to jest groźny x) Spokój zapanował na tym Donbasie, ale mam tu zdjęcie większej ilości ukrainskich D 20, zawsze cos. cs625227.vk.me/v625227521/368b5/Hg47Usbq2uc.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 ... 03.07.15, 13:49 Przychodzi do klasy nowy nauczyciel. – Nazywam się Arsienij Pietrowicz, jestem banderowcem. Dzieci, po kolei przedstawiajcie się tak samo jak ja. – Nazywam się Oleg, jestem banderowcem. – Nazywam się Irina, jestem banderówką. – Nazywam się Witalik, jestem banderowcem. – Nazywam się Wowoczka, jestem separatystą. – Wowoczka, dlaczego jesteś separatystą !?! – Moja mama jest separatystką, mój tata jest separatystą, moi przyjaciele są separatystami, więc ja także jestem separatystą. – Wowoczka, a jeśliby twoja mama była by prostytutką, twój tata – bezrobotny, siostra – dz**ką, brat – ćpunem a przyjaciele – pedałami, to kim byś był wtedy ? – Właśnie wtedy byłbym banderowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 ...... 03.07.15, 14:12 [...]Ta analiza jest niestety powierzchowna. Czynnik wpływów niemieckich na sytuacja “na ukrainie” jest zupełnie pominięty. „To po co nam parlament? Bo problem jest; według mnie Pan Minister Tomasz Siemoniak zachowuje się nie jak polski minister tylko ukraiński. Zamiast pilnować polskich interesów, to dba o interesy ukraińskie bardziej od Ukraińców; podobnie zachowuje się minister G.Schetyna. ‚ Otóż, p. Schetyna jak i p. Siemoniak są kreacjami niemieckim, jak i reszta po ( poza użytecznymi idiotami). Nie ma się więc co (znowu) dziwić, ze: „Trzeba tu stwierdzić, że przedstawiciele klubu PO nie nadążają za wytycznymi płynącymi od decydentów z za Atlantyku a dotyczącymi banderowskiej Ukrainy. A może już są spisani na straty i nieświadomi sytuacji nadal adorowali czcicieli Bandery i Szuchewycza. „ To agentura niemiecka promuje „ukraincow „ w Polsce na wpływowe stanowiska polityczne zaczynając od samorządowych do rządowych. „ukraincy” po wojnie osiedlali się w Polsce głownie na „ziemiach odzyskanych” czyli wyzwolonych i stanowią tam teraz trzon wpływów niemieckich, co znajduje wyraźne odbicie w poparciu „wyborczym” dla po na tych terenach. Dlatego po powinna być uważana za agenturę niemiecko-ukrainska. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak od kiedy to YT to serwis rosyjski? 14.07.15, 16:18 > hehe, ten film z Peczengiem juz niedostepny, na szczescie szac Antocha go skopi > owal, pewnie jest zalecenie FSB zeby Pieczengow nie filmowac, ale po co to wszy > stko?, jak było T 72 B3 pod Debalcewo i zeszlego lata, a pod Debalcewo to dali > je sfilmowac temu anglikowi Grahamowi Philipsowi, co tam działa, to niby czemu > sie maskowac z Pieczengiem? od kiedy to YT to serwis rosyjski? YT kasuje czego chce, przewaznie. k slowu, wideo pronoworosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: od kiedy to YT to serwis rosyjski? 14.07.15, 23:15 misza_kazak napisał: > od kiedy to YT to serwis rosyjski? > YT kasuje czego chce, przewaznie. k slowu, wideo pronoworosyjskie. Ale tego YT nie skasowal, bo i dlaczego, sami ci co dali filmik sie zorientowali K.Slavu że SBU i ta pała Łysenko bedzie miala dowut na rus obecnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Ukraiński generał przszedł na stronę separatys 22.06.15, 19:56 Aleksandr Kołomiec - był doradcą MON za Janukowycza, odszedł na emeryturę w 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re:Ukraiński generał przszedł na stronę separatys 22.06.15, 23:05 maxikasek napisał: > Aleksandr Kołomiec - był doradcą MON za Janukowycza, odszedł na emeryturę w 201 > 2. Dokładnie, były pomocnik ministra obrony.. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ukraina online - Breking News vol 2 22.06.15, 19:50 > Rosjanie potrafili miliony Ukraińców zagłodzić na śmierć. Więc równie dobrze ni > euniknione "collateral damages" mogą zginąć od głowic nuklearnych. Zresztą podc > zas III WŚ miliardy ludzi zginą. No a dorzućmy wyprawy krzyżowe i rzeź Ormian ;-) Twkisz dalej mentalnie w połowie XX wieku? Nie zauważyłeś że świat się zmienił? > Zamach w Smoleńsku to atak militarny na państwo polskie. Więc forum Militaria j > est odpowiednie. Nie forum "opowieści mchu i paroci"- jeśli takie jest ;-) Niestety to był wypadek spowodowany błedami w szkoleniu polskich pilotów, polityką i bardakiem u ROsjan. > Śmieci to raporty MAK i Millera. No ale trzeba czekać na dojście PIS do władzy, > żeby śledztwo smoleńskie zaczęło się naprawdę. Parówki Macierewicza , hel etc. Kabareciarze już zacierają ręce ;-) > Wojna nadchodzi maxi. Wiesz o tym tak samo dobrze jak ja. A czy zacznie się ona > od ujawnienia zamachu w Smoleńsku to rzecz trzeciorzędnie ważna. Cóż mogę odpowiedzieć- nie jestem psychiatrą- nic nie poradzę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Ukraina online - Breking News vol 2 22.06.15, 23:02 maxikasek napisał: > Nie forum "opowieści mchu i paroci"- jeśli takie jest ;-) Niestety to był wypad > ek spowodowany błedami w szkoleniu polskich pilotów, polityką i bardakiem u ROs > jan. Latanie samolotem pasażerskim po lesie i we mgle zwykle się kończy tak jak 10 kwietnia 2010, na takie założenia wstępne rady nie ma i być nie moze. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Amerykańska policja na ukrainie 05.07.15, 07:42 wyborcza.pl/51,75477,18301852.html?i=5 Zmienili nazwe z milicji na policje - i mundury wzorowane na amerykanskich x) Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Czego Amerykanie chca od Ukrainy? 09.07.15, 13:19 marucha.wordpress.com/2015/07/08/co-sie-dzieje-na-ukrainie-2/ Odpowiedz Link Zgłoś