Dodaj do ulubionych

AK47 dla każdego

05.11.14, 12:01
Na forum defence24 wypowiedź Forumowicza olo:

Polska z magazynów chce sprzedać w tym roku prawie 100 tysięcy karabinów AK-47 po cenie ok. 600zł za sztukę /prawdopodobnie do USA/. Dlaczego ta broń nie ma trafić do naszych sił. Każdy powiat powinien mieć obowiązek stworzyć strzelnicę i teren do ćwiczeń oraz magazyn na broń. Ja jestem gotów zapłacić 600 zł z\a taki karabin i chce się szkolić by móc bronić ojczyznę. Rozumiem obawy przed posiadaniem broni zwłaszcza automatycznej w domach dlatego proponuję magazyny powiatowe. Oczywiście szkolenie trzeba by z czasem poszerzać, organizować obozy czy poligony ale jaki wielki potencjał można osiągnąć minimalnym kosztem /oczywiście z rezerw powinny do takich magazynów trafiać mundury, amunicja i inna broń przydatna dla sił partyzanckich i dywersji a także być kierowani instruktorzy wojskowi – np. żołnierze z doświadczeniami z misji o stażu powyżej 15 lat/. Powstało by ponad 300 ośrodków szkoleniowych i magazynów pozwalających na mobilizację tysięcy ochotników w ciągu kilku godzin. Dodatkowo powiat miałby jakiś sens bo obecnie to szkoda, że istnieje. Dodałbym jeszcze szkolenie wojskowe obowiązkowe do szkół zawodowych, średnich oraz studiów w ramach wychowania obywatelskiego.
-----------------------
Podpisuję się OBIEMA ręcyma!!!!
jeep
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: AK47 dla każdego 05.11.14, 17:28
      Co to ludzie nie wymyśla żeby zdobyć ciepłe posadki.
      • amunicyjny1 Re: AK47 dla każdego 05.11.14, 17:56
        Co to ludzie nie wymyśla żeby zdobyć ciepłe posadki.

Podpisuję się OBIEMA ręcyma!!!! -}}}

Powstało by ponad 300 ośrodków szkoleniowych i magazynów pozwalających na mobilizację tysięcy ochotników w ciągu kilku godzin.

Te 'tysiące ochotników' w razie 'W' spieprzało by do Anglii pierwszym pks-esem . A reszta przypomniała by sobie że ma platfusa
    • crannmer Re: AK47 dla każdego 05.11.14, 18:08
      jeepwdyzlu napisał:

> prawie 100 tysięcy karabinów AK-47
      > po cenie ok. 600zł za sztukę

Raz ze na swiecie nigdy tyle AK-47 nie egzystowalo. Nie wiem, czy ich bylo kilkadziesiat sztuk. A dwa, ze cena 600 zl za egzemplaz ak-47 jest IMHO o czynnik 10.000..100.000 zanizona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka