IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.09.04, 13:56
Po raz pierwszy od lat przespalem sie w swoim berecie i nie byl to beret
z "antenka";-}}}. Sztuka polega na tym zeby polozyc sie w prawidlowo
zalozonym berecie z odznaka nad prawym okiem i tak sie obudzic. Prawie mi
sie udalo;-}. Uszanowanie,
Paul
Obserwuj wątek
    • Gość: Słoju Re: Hmm...;-} - pytanko IP: *.tele2.pl 13.09.04, 14:05
      Pytanko nie jest związane z Twoim beretem i możesz nanie odpowiedzieć jak Ci
      minie kac.
      Dotyczy US Army. Co się dzieje z zołnierzem, ktory opuszcza szeregi US Army po
      odslużeniu kontaktu. Czy wojsko jakos korzysta z jego umiejetnosci nabytych
      podczas szkolenia, przenoszac go na przyklad do rezerwy? Wiekszy pozytek z
      takiego goscia niz gwardzistow narodowych. Z tego co wiem jednostki rezerwy nie
      maja jednostek typowo bojowych, ktore sa domena GN.
      pzdr
      • Gość: Paul Re: Hmm...;-} - pytanko IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.09.04, 14:33
        Gość portalu: Słoju napisał(a):

> Pytanko nie jest związane z Twoim beretem i możesz nanie odpowiedzieć jak Ci
        > minie kac.
        Hehehe.....jestes dobrym (jak to napisac po polskiemu;-}), no wiesz kto w jakim
        stanie jest, etc.;-}}}} Zdradze ci sekret - 0.75 of walker is not for
        breakfast any more;-}.
        > Dotyczy US Army. Co się dzieje z zołnierzem, ktory opuszcza szeregi US Army
        po
        > odslużeniu kontaktu.
        Zwykle chuj sie dzieje. Jesli myslisz o pieniadzach, albo karierze nie idz do
        wojska;-}. Kontrakt 4letni , czy 2 letni na "trepa" mozna przedluzac w
        nieskonczonosc. 4letni to "specjalista". Np. Po 6 latach, roznych misjach,
        odznaczeniach, etc., mowisz "nie" i jestge na bruku. Zycie zaczyna sie od nowa.
        Haslo rekrutacyjne jest takie ze "nabedziesz nowych umiejetnosci"...oh well
        zalezy co robiles w wojsku. Inna rzecz ze do pracy po wojsku 1 pracodawca cie
        przyjmuje bo taki uklad. Mozesz jezdzic na wozku widlowym, albo zatrudnic sie
        w kompani telekomunikacyjnej. Ale nie tylko. Ja umialem robic mikrofilmy.
        Potem nikt sie o ciebie nie troszczy, zostaje pustka, alkohol i 1-2 kolegow
        mieszajacych nie daleko z ktorymi mozesz sie napic, powspominjac i ponazekac;-}
        Sa prace panstwowe ktore sa prawie zarezerwowane dla bylych zolnierzy. Mozesz
        zostac policjantem. Piekna robota. Mozesz pracowac w jakiejs zbrojowni, etc.
        Sa programy edukacyjno-socjalne zeby zolnierzy wpasowac w spoleczenstwo, ale
        programy programami, a zycie zyciem, sam rozumiesz. Jak zabrali mi prawo jazdy
        za DWI i napasc za policjanta, to facet na obowiazkowych "lekcjach"
        alkocholowych (stan tego wymaga) zawsze pyta sie kto z policji i wojska.
        Specjalisci traktuja tych ludzi "specjalnie";-}. Zawsze mozesz zaciagnac sie
        jeszcze raz. Mozesz pracowac dla rzadu. Durzo ludzi lapie zwykle jakas prace
        i pije;-}.
        > Czy wojsko jakos korzysta z jego umiejetnosci nabytych
        > podczas szkolenia, przenoszac go na przyklad do rezerwy? Wiekszy pozytek z
        > takiego goscia niz gwardzistow narodowych. Z tego co wiem jednostki rezerwy
        nie
        >
        > maja jednostek typowo bojowych, ktore sa domena GN.
        > pzdr
        Zadnych zobowiazan. Kontrakt sie konczy i moge sie na caly rzad federalny
        wypiac. Jak sie nie mam ochoty wypiac to w wojsku zawsze jestem milo widziany.
        Z oczywistych powodow, nie trzeba mnie uczyc od poczatku. Malo, bardzo malo
        ludzi z tego kozysta. Zwyczajnie masz dosc, masz zjebane nerwy i ... chcesz
        sie napic;-}. Uszanowanie,
        Semper Fi
        Paul
        • Gość: Słoju Re: Hmm...;-} - pytanko IP: *.tele2.pl 13.09.04, 14:46
          Dzieki za info.
          Kac po 0,75 Jasia to i tak maly pikus z kacem po burbonie, zwlaszcza Jacku
          Danielsie (gdzies czytalem, ze to dlatego, iz jest on filtrowany przez wegiel
          drzewny, "lapiac" w ten sposob rozne frakcje, ktore potem rozrywaja leb).
          pzdr
          • Gość: Paul Re: Hmm...;-} - pytanko IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.09.04, 14:58
            Gość portalu: Słoju napisał(a):

> Dzieki za info.
            > Kac po 0,75 Jasia to i tak maly pikus z kacem po burbonie, zwlaszcza Jacku
            > Danielsie (gdzies czytalem, ze to dlatego, iz jest on filtrowany przez wegiel
            > drzewny, "lapiac" w ten sposob rozne frakcje, ktore potem rozrywaja leb).
            > pzdr
            Kapt. Jack jest lepszy. Ale od pewnego stopnia nie widzisz roznicy;-}. Chuj
            mnie obchodzi co i kto jak filtruje, przefiltruje sobie sam;-}. Pytaj sie o co
            zechcesz, postaram sie w miare mozliwosci odpowiedziec, jak jeszcze bede mogl.
            Jest takie [powiedzenie ze picie przed poludniem to alkoholizm....osobiscie sie
            z tym nie zgadzam;-}}}}. Mam czrny beret, starego wzoru. Odznaka nie "pasuje"
            do USN;-}. Jestes inteligentnym facetem, wiesz o co chodzi;-}. USN... it's
            not just a job...it's adventure;-}}}}}}}}}}}. Pozdrawiam serdecznie,
            uszanowaniew,
            Paul
            PS zawsze bylem Polakiem, jestem Polakiem i takim umre.
            • Gość: Słoju Re: Hmm...;-} - pytanko IP: *.tele2.pl 13.09.04, 15:35
              Odznaka ma jakis zwiazek z haslem Semper Fi, ktorym zakoczyles jeden z
              poprzednich postow.
              Ranek lepiejn zaczac od czegos lzejszego, moze jakis browarek?
              pzdr

• Gość: Paul Re: Hmm...;-} - pytanko IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.09.04, 16:24
                Tak. Uszanowanie,
                Paul
                • Gość: Paul PS IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.09.04, 16:33
                  Ide spac. Wiesz co to "G2"? Uszanowanie,
                  Paul
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka