Dodaj do ulubionych

Wiatrówki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 15:35
Chcę sobie kupić pistolet wiatrówkę. Waham się między Skifem a Makarowem z
tej strony.

www.radiopik.pl/playlist.php
Który według Was jest lepszy? Makarow strzela tylko śrutem okrągłym, czy to
wada czy zaleta? A może jakiś inny pistolet wiatrówka z gwintowaną lufą do
600 zł?
Obserwuj wątek
    • Gość: zombiszczak Re: Wiatrówki IP: 212.33.91.* 23.10.04, 16:40
      zajrzyj na www.giwera.pl. na forum znajdziesz wyczerpujące odpowiedzi, choć nie
      wiem czy pomogą w wyborze... ja mam oba:-) pozdro!
      • Gość: Paweł Re: Wiatrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:09
        Chętnie wysłucham opinii użytkownika obu tych pistoletów. Jakiego śrutu
        używasz? Która jest celniejsza?
    • wielki_czarownik Ja wolę 23.10.04, 16:43
      Ja wolę jednostrzałowe wiatrówki sprężynowe. Większa precyzja. Z tym, że zależy po co Ci ona. Jak chcesz się bawić w strzelanie do puszek to wybierz sobie taką które Ci się bardziej podoba (różnicy i tak nie odczujesz). Ale jak chcesz strzelać sportowo to weź jakiegoś sprężynowego jednostrzałowca.
      • Gość: Paweł Re: Ja wolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:11
        Od kilku lat używam strzelby jednostrzałowej, ale to nie jest to. Pistolet ma
        służyć do rozrywki.
        • Gość: zombiszczak Re: Ja wolę IP: 212.33.91.* 23.10.04, 19:28
          makarow jest cały stalowy, to właściwie to sama co broń palna ze zmienionym
          mechanizmem. skiff ma w sobie sporo tworzywa sztucznego i jest taką wariacją na
          temat kilku pistoletów:-) oba mają ruchome zamki ale makarow bardziej... daje
          to namiastkę przeładowania broni przed pierwszym strzałem.
          do magazynka makarowa wchodzi 15 kulek, do skiffa 28 śrutów typu diabolo.
          z obu można strzelać z samonapinaniem lub bez, choć to pierwsze jest totalną
          porażką:-( trzeba mieć niezłą krzepę i strzały są tragicznie niecelne...
          gwintowana lufa w makarowie właściwie nic nie daje, a to z powodu używania
          okrągłych pocisków( ołowianych lub miedziowanych, nigdy stalowych!).
          w skiffie gwint ma sens, bo używamy diabolo. co za tym idzie, skiff jest
          celniejszy.
          makarowa szybko się rozkłada i można celebrować czyszczenie po strzelaniu;-)
          ze skiffem duużo gorzej...
          ładowanie śrutu do makarowa jest szybsze, odciągasz palcem sprężynkę i wtykasz
          kulki... w skiffie trzeba pracowicie wkładać śrut w plastikowe ogniwa magazynka.
          i w jednym, i w drugim zdarza się ulatniający się powoli gaz:-(
          w skiffie przyrządy celownicze można w pewnym zakresie regulować, w makarowie
          nie...
          rosyjskie konstrukcje mają to do siebie, że aby trafić na dobry egzemplarz
          trzeba przejrzeć ich kilka, niestety...
          poza tym, sporo zależy od gustu(jaki wygląd lubisz), jak leży w ręku, itp...
          oba mogą dać sporą frajdę przy strzelaniu do puszek i innych nie-tarczowych
          celów.
          do makarowa używam kulek miedziowanych lub ołowianych a do skiffa
          jakiegokolwiek śrutu typu diabolo z płaskim łebkiem. to akurat ważne, bo
          spiczasty może się zaklinować w magazynku!
          aha, i na koniec: makarow jest ok. stówę tańszy niż skiff...
          pozdrawiam!
          • Gość: Paweł Re: Ja wolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 19:52
            Dzięki za obszerne informacje.
      • jopekpl Re: Ja wolę 09.03.14, 13:27
        wielki_czarownik napisał:

> Ja wolę jednostrzałowe wiatrówki sprężynowe. Większa precyzja. Z tym, że zależy
        > po co Ci ona. Jak chcesz się bawić w strzelanie do puszek to wybierz sobie tak
        > ą które Ci się bardziej podoba (różnicy i tak nie odczujesz). Ale jak chcesz st
        > rzelać sportowo to weź jakiegoś sprężynowego jednostrzałowca.
        >
        Przy tym jest do tego dostępna cała masa gadżetciarskiej amunicji ,która daje fajne efekty np wybuchowa;-)
    • Gość: Paweł Re: Wiatrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:20
      A co sądzicie o tych?

www.kolter.pl/index.php?prod=733
      www.kolter.pl/index.php?prod=712

• Gość: Paweł Pierwszy link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:21
      www.militaria.pl/cocoon/category-products.xml?category-id=116&page-frag=4&prev-page-number=8

Oczywiście w pierwszym poście podałem zły link.
    • Gość: Paweł Re: Wiatrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:23
      Już właściwie zdecydowałem się na Recka Police.

www.kolter.pl/index.php?prod=733

Jeśli ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia na temat pistoletów wiatrówek, to
      proszę bardzo. Ciekawi mnie zwłaszcza, po jakim czasie gaz ulatnia się z naboju
      załadowanego w pistolecie.

• mr.bond Re: Wiatrówki 25.10.04, 12:26
        Czolem,

Mam Recka od jakichs 2 tyg. Podoba mi sie - fajnie lezy w reku. Wybralem bo
        strzelalem z roznych broni i SIG najlepiej mi lezal.

Troche martwi mnie to, ze jak go przestrzeliwalem, to mi troche za bardzo w
        pierwsza cwiartke znosi. Patrze, ze ta czescpistoletu, na ktorej jest
        szczerbinka lekko sie rusza. I to nie jest zrywanie strzalu (bo by szlo w
        trzecia). Musze go jeszcze raz na spokojnie przestrzelac.

Ogolnie podoba mi sie i strzela sie z niego fajnie.
        Przedtem mialem, Walthera PPK. Blow back itd. sa extra. Mozna fajnie na nim
        trenowac techniki strzelania bojowego (zaciecia, wymiana magazynka, itd.). Ale
        jesli chodzi o precyzje i zasieg, to troche gorzej.

Twoje doswiadczenia.
      • Gość: zombiszczak Re: Wiatrówki IP: 212.33.91.* 25.10.04, 16:28
        witaj!
        całkiem przyjemny pistolet:-)
        jeśli nie przeszkadza ci ładowanie go jak rewolweru, to czemu nie..?
        a jeśli chodzi o naboje... właściwie należy go wystrzelać tego samego dnia po
        załadowaniu. tak mówią... w makarowie zdarzało mi się mieć pusty nabój już na
        drugi dzień:-(
        a w waltherze ppk/s siedzi już drugi miesiąc i nic!
        pozdrawiam....
        • Gość: Paweł Re: Wiatrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:36
          Ponownie dziękuję za wszystkie cenne komentarze. Na pewno kupuję Recka.

Czy sklepy internetowe rzetelnie wywiązują się z zamówień? Co oznacza u
          nich "opłata za jedną paczkę"? Czy jak zamówię kilka opakowań śrutu i naboje,
          to wszystko zapakują do osobnych paczek i za każdą będę musiał płacić poczcie?
          • Gość: zombiszczak Re: Wiatrówki IP: 212.33.91.* 25.10.04, 17:39
            a próbowałeś tego: www.kolter.pl/index.php?prod=729 ?
            miałem okazję testować tego colta. to jest chyba najlepsza wiatrówka na co2.
            długa, gwintowana lufa robi swoje:-)
            ja miałem do czynienia z dwoma - trzema największymi takimi sklepami... ogólnie
            jest ok. chociaż czasem mogą się pomylić co do zawartości paczuszki ale
            wszystko da się załatwić. opłaca się zamawiać więcej towarów w jednej paczce,
            wyjdzie taniej. po prostu kwota za przesyłkę rozkłada się na te kilka
            przedmiotów zamawianych. nie opłaca się zamawiać np. samego śrutu lub tylko 2
            naboi co2....
            pozdrawiam..
            • Gość: Paweł Re: Wiatrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:24
              Ten Colt też jest niezły, ale ponad 200 zł droższy od Recka.

Zamawiać przez stronę kolter.pl czy wiatrowki.pl, bo wygląda mi to na dwie
              strony tego samego medalu.

Dzięki za wszystkie wskazówki.

Pozdrawiam
              • Gość: zombiszczak Re: Wiatrówki IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 25.10.04, 23:29
                wiatrowki.pl, kolter.pl, bron.pl to ta sama firma, więc nie ma to znaczenia.
                dobrze, że dają 14 dni na ew. odesłanie towaru. będziesz mógł na spokojnie
                przetestować czy wszystko pasuje... zorientuj się też mailem albo telefonicznie
                jak wygląda sprawa gwarancji i serwisu, to może się przydać...
                pozdrawiam...
                • Gość: ez Re: Wiatrówki IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 26.10.04, 00:08
                  tak zupelnie nawiasem mowiac - to nie oni daja 14 dni na odeslanie tylko jakas
                  ustawa, czy rozporzadzenie o zakupach na odleglosc. dotyczy to wszystkich form
                  zekupu, ktore przeprowadzamy poza siedziba firmy od ktorej kupujemy (czy jakos
                  tak) - mozliwosc odeslania bez podawania powodu przez 10 dni roboczych.
                  pozdrowka
    • 0swiatek Re: Wiatrówki 09.03.14, 12:51
      Ja zakupiłem imitację prawdziwej broni - rewolwer Crosman 3576:

wiatrowkowo.pl/wiatrowka_rewolwer_crosman_3576.php

i wrażenia są naprawdę niezłe. Z butelek niewiele zostaje :).
      Warto również rzucić okiem na karabinki czy też PCP, można również dobrać tanie wiatrówki.
      • fryc81 Re: Wiatrówki 25.03.14, 02:18
        na militaria jest w cenie 230zl, niezle się prezentuje ale sam wole dluga bron
    • fryc81 Re: Wiatrówki 25.03.14, 02:19
      popatrz raczej za crosman 1077
      z CO2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka