ignorant11 14.08.23, 12:45 www.youtube.com/watch?v=N4o9J1l1u-M Szykuje sie na jutro piekna defilada. Cieszy mnie niezmiernie, ze znacznie bardziej okazała niż w .... Moskwie:))) Signum temporis! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Silna Biało-Czerwona 15.08.23, 11:23 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30076368,pokaz-zaczynu-wojska-nowej-ery-defilada-pokaze-to-co-najnowsze.html#s=BoxOpImg1 Nnawet agennturalna czerska przyznaje,ze będzie to wyjatkowa defilada. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Silna Biało-Czerwona 15.08.23, 22:10 Trochę juz zyje na tym świecie i moge stwierdzic że najpiekniejsze defilady robia najwieksze dyktatury. Np.korea pólnocna ta ma defilady jakby była mocarstwem światowym co najmniej i co wynika z tych defilad? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Silna Biało-Czerwona 16.08.23, 13:08 Według tych co oglądają te defilady że jesteśmy mocarstwem. Nikt nam nie podskoczy. Może co najwyżej rakietę w nas wystrzelić, ale bez problemu. Nie zauważymy jej Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Silna Biało-Czerwona 16.08.23, 22:47 stasi1 napisał: > Według tych co oglądają te defilady że jesteśmy mocarstwem. Nikt nam nie podsko > czy. Może co najwyżej rakietę w nas wystrzelić, ale bez problemu. Nie zauważymy > jej Ja pamiętam z komunistycznej jeszcze czytanki w podręczniku dla pierwszych klas podstawówki. Nasi dziadkowie walczyli na koniach, i niestety przegrali. Wnuczek mówi - ale teraz nie przegramy prawda? - Nie, bo mamy silnych sojuszników. - I mamy rakiety - mówi wnuczek - każdego pobijemy! - Nikogo nie chcemy bić - odpowiada dziadek. Tyle mi utkwiło w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Silna Biało-Czerwona 16.08.23, 23:28 bmc3i napisał: > stasi1 napisał: > > > Według tych co oglądają te defilady że jesteśmy mocarstwem. Nikt nam nie > podsko > > czy. Może co najwyżej rakietę w nas wystrzelić, ale bez problemu. Nie zau > ważymy > > jej > > > Ja pamiętam z komunistycznej jeszcze czytanki w podręczniku dla pierwszych klas > podstawówki. > Nasi dziadkowie walczyli na koniach, i niestety przegrali. > Wnuczek mówi - ale teraz nie przegramy prawda? > - Nie, bo mamy silnych sojuszników. > - I mamy rakiety - mówi wnuczek - każdego pobijemy! > - Nikogo nie chcemy bić - odpowiada dziadek. > > Tyle mi utkwiło w pamięci. I na tym poziomie pozostałes:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Silna Biało-Czerwona 18.08.23, 09:49 Pamiętam kacapskie defilady nie warto iść ich drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Silna Biało-Czerwona 18.08.23, 10:05 rzewuski1 napisał: > Pamiętam kacapskie defilady > nie warto iść ich drogą. > :))) Francuzi, Brytole, Amerykannie moga, a my oczywiscie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Silna Biało-Czerwona 18.08.23, 10:06 ignorant11 napisał: > rzewuski1 napisał: > > > Pamiętam kacapskie defilady > > nie warto iść ich drogą. > > > > :))) Francuzi, Brytole, Amerykannie moga, a my oczywiscie nie... > > Jak ktoś wole parady pederastów i innych pojebów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Silna Biało-Czerwona 18.08.23, 10:12 Amerykanskich nie kojarzę. Mnie się defilady nie podobają i co mi zrobisz? Wolałbym żeby wojsko szkoliło się na poligonach . Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Silna Biało-Czerwona 18.08.23, 11:18 rzewuski1 napisał: > Amerykanskich nie kojarzę. > Mnie się defilady nie podobają i co mi zrobisz? > Wolałbym żeby wojsko szkoliło się na poligonach . > Wojsko nie szkoli sie na defiladach snafco! A mnie sie podobaja i co mi zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Silna Biało-Czerwona 18.08.23, 12:56 A gdzie ja napisałem że na defiladach? Nie kłam proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Silna Biało-Czerwona 18.08.23, 15:06 rzewuski1 napisał: > A gdzie ja napisałem że na defiladach? > > Nie kłam proszę. > nie napsałes explicite ale implicite zasugerowałes. przeciwstawiajac poligony defiladom Odpowiedz Link Zgłoś