Dodaj do ulubionych

Amerykański Misiewicz na czele DoD

14.11.24, 00:24
Na poczatku poprzedniej kadencji Trump wybrał sobie na sekretarza DoD emerytowanego generała piechoty morskiej Jamesa Mattisa. Nominacja która wywołała powszechny entuzjazm po obu stronach sceny politycznej, bo gen Mattis cieszył sie powszechnym szacunkiem i uważany był za znakomitego fachowca.

Współpraca Mattisa z Trumpem zakonczyla sie juz jednak w 2018 roku, kiedy Mattis z hukiem zrezygnował ze stanowiska wysyłajac dość ostry list, w ktrym krytykował polityke Trumpa wobec Korei Poludniowej oraz skandaliczne wycofanie sie z Syrii. Potem Trump jak zawsze kłamał że to on zwolnił Mattisa.

Teraz zaniast kogoś pokroju Mattisa Trumo wybral sobie na sekretarza departamentu obrony Pete Hegsetha, ktory jedyne co wie o wojsku i bezpieczeństwie międzynarodowym, to jak strzelić z karabinu, bo byl i w Iraku i w Afganistanie. Potem zajał sie komentowaniem w Fox News, gdzie stał sie znany z oskarżania Demokratów o specjalne wywołanie COVID aby zaszkodzić Trumpowi.

Gosc nie ma bladego pojecia ani o bezpieczeństwie narodowym, ani o zarzaszaniu ogromnymi grupami ludzi i pieniedzmi.

Taki amerykański Bartłomiej Misiewicz na czele największego ministerstwa obrony na świecie.
Obserwuj wątek
    • jorl11 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 14.11.24, 11:09
      bmc3i napisał:

> Współpraca Mattisa z Trumpem zakonczyla sie juz jednak w 2018 roku, kiedy Matti
      > s z hukiem zrezygnował ze stanowiska wysyłajac dość ostry list, w ktrym krytyko
      > wał polityke Trumpa wobec Korei Poludniowej

Bmc moglbys, ale konkretnie, napisac jaka to polityke Trumpa w stosunku do Koreii Pd krytykowal ten tam i co mialoby byc zdaniem niego lepsze do zrobienia jak Trump robili w tym zakresie?

Tylko to, zadne wodolejstwo o czyms tam innym, tylko to, napisz. Bo rozumiem ze wiesz to
      • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 14.11.24, 15:33
        Z uwagi na to że to Twoje życzenie, nie mógłbym
        • jorl11 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 14.11.24, 17:52
          bmc3i napisał:

> Z uwagi na to że to Twoje życzenie, nie mógłbym

Oczywiscie ze tak tylko mozesz odpowiedziec.

Co dokladnie ten palant general gadal o Koreii Pd i Trampie to nie wiem ale jedna wazna sprawe USA-Korea Pd to znam.
          A wiec Trump wydusil od Koreii Pd zamiast rocznych ca. 1miliarda $ za bazy USA u nich ca 5 miliardow$. Po prostu platne dla USA.

Dlaczego ten general palant jest jak to krytykowal? Bo Biden jak zostal predziem napewno kasowal te pieniadze Trumpowskie dalej. A nie obnizyl ich do 1 miliard $

Wlasnie to ciagle gadanie Trumpa "placic za ochrone" to nie znaczy wiecej wydawac na swoje wojsko, 2% PKB czy moze 3% a po prostu USA placic. Jak Korea Pd zostala zmuszona.

Z tym ze Europa (zachodna) to nie Korea Pd, jak bedzie Turump tak pyskowal jak z Korea Pd zeby mu placic dostanie kopa w d...

Cos slysze ze EU ma przestac pomagac militarnie i gospodarczo Izraelowi. Niech Trump sam to robi bo (chyba?) kocha izrael.

Nareszcie Europa (zachdnia) sie od USA odlaczy dzieki Trumpowi.
          Dlatego wlasnie uwazalem ze dobrze jak Trump bedzie predziem. I jest.
    • wespazjan Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 14.11.24, 18:45
      Zaczęło się. Podobnie jak w latach 2017 -2021, co drugi wątek na forum będzie dotyczył Trumpa a założycielem będzie jeden i ten sam niezastąpiony Matrek.
      • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 14.11.24, 18:57
        wespazjan napisał(a):

> Zaczęło się. Podobnie jak w latach 2017 -2021, co drugi wątek na forum będzie d
        > otyczył Trumpa a założycielem będzie jeden i ten sam niezastąpiony Matrek.

Lepiej żeby ukryć, na forum Militaria, ze sekretarzem obrony najważniejszego ministerstwa obrony na świecie, zajmującym kluczową pozycję dla polskiego bezpieczeństwa, zająć ma dyletant? Taki amerykański Kononowicz?
        • wespazjan Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 14.11.24, 23:14
          Najważniejsze że ty się tym nie zajmiesz. Zawsze trzeba widzieć pozytywny aspekt każdej sytuacji.
          A gościa nie znam. Jak popracuje to się go oceni po wynikach.
          Twoja opinia jest nieobiektywna i bezwartościowa.
          • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 00:47
            wespazjan napisał(a):

> Najważniejsze że ty się tym nie zajmiesz. Zawsze trzeba widzieć pozytywny aspek
            > t każdej sytuacji.
            > A gościa nie znam. Jak popracuje to się go oceni po wynikach.
            > Twoja opinia jest nieobiektywna i bezwartościowa.

Opinia jest zerojedynkowa. Facet który nie ma jakiegokolwiek doświadczenia w sprawach bezpieczeństwa narodowego, ani jakiegokolwiek doświadczenia w tym zakresie - i tu nie ma pola do dyskusji, bo wiadomo że nie ma - ma decydować na przykład jakie samoloty produkować, a jakich nie, na jaką broń przeznaczać pieniądze, a na jaką nie, jakie programy zbrojeniowe prowadzić, a jakie nie. Jakie operacje wojskowe/wojenne prowadzić a jakich nie, gdzie tworzyć nowe bazy wojskowe a gdzie nie, i jakie bazy likwidować, ma na dodatek powoływać i odwoływać admirałów i generałów, którym jeszcze bardzo niedawno jako szeregowy żołnierz podlegał w Afganistanie.

Wiem ze w latach 80., ministrem obrony Francji był ociemniały artysta plastyk, ale czasy zmieniły się od tego czasu. Dotąd szefem wszystkich amerykańskich wojskowych był jakiś emerytowany generał, czy inny dyrektor CIA, albo chociaż miał jakieś wykształcenie kierunkowe, albo chociaż w przemyśle zbrojeniowym pracował. Te ma trafić na to stanowisko z Fox News, czyli dosłownie z ulicy. Równie dobrze mogłaby to być Madzia ze spożywczaka.

• wespazjan Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 04:14

> Opinia jest zerojedynkowa. Facet który nie ma jakiegokolwiek doświadczenia w sp
              > rawach bezpieczeństwa narodowego, ani jakiegokolwiek doświadczenia w tym zakres
              > ie - i tu nie ma pola do dyskusji, bo wiadomo że nie ma - ma decydować na przyk
              > ład jakie samoloty produkować, a jakich nie, na jaką broń przeznaczać pieniądze

A kto jest ministrem obrony Polski ? A Niemiec ? A WB ? Same generały co ?
              Moja opinia też jest zerojedynkowa, ale o tobie, bo przez lata dowiedziałem się tego i owego.
              Natomiast wyrażanie jakiejkolwiek opinii o kimś kogo się kompletnie nie zna, nie leży w mojej naturze.
              Zobaczymy. Jak się nie sprawdzi, to zostanie zwolniony. Trump jest w tym dobry.

"Nie da się wszystkich zadowolić, ale da się wszystkich wkurzyć"
              • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 04:35
                wespazjan napisał(a):

>
                > > Opinia jest zerojedynkowa. Facet który nie ma jakiegokolwiek doświadczeni
                > a w sp
                > > rawach bezpieczeństwa narodowego, ani jakiegokolwiek doświadczenia w tym
                > zakres
                > > ie - i tu nie ma pola do dyskusji, bo wiadomo że nie ma - ma decydować na
                > przyk
                > > ład jakie samoloty produkować, a jakich nie, na jaką broń przeznaczać pie
                > niądze
                >
                > A kto jest ministrem obrony Polski ? A Niemiec ? A WB ? Same generały co ?
                > Moja opinia też jest zerojedynkowa, ale o tobie, bo przez lata dowiedziałem się
                > tego i owego.
                > Natomiast wyrażanie jakiejkolwiek opinii o kimś kogo się kompletnie nie zna, ni
                > e leży w mojej naturze.
                > Zobaczymy. Jak się nie sprawdzi, to zostanie zwolniony. Trump jest w tym dobry.

Wielokrotnie pisałem to samo na temat polskich ministrów obrony, że jak ministrem finansów zawsze jest jakiś finansista, zdrowia lekarz, kultury jakiś artysta, w Polsce ministrem obrony jest jak nie historyk, to specjalista od ptaszków. Bez względu na to która partia obejmuje ten urząd, dlatego minister Boguś psychiatra obrony Klich z PO, mówi później że "nie jest ministrem przemysłu zbrojeniowego". Teraz USA idą w tym samym kierunku. Tyle że polski minister obrony nie dysponuje ani kluczami atomowymi, ani 1,5-milionową armią tylko w wojskach lądowych, ani nie decyduje o budowie okrętów z napędem jądrowym, i o bazach wojskowych na całym świecie.

> Natomiast wyrażanie jakiejkolwiek opinii o kimś kogo się kompletnie nie zna

A można na podstawie tego, co ktoś jeszcze przed objęciem urzędu mówi? Np. o "zwolnieniu prawie wszystkich generałów bo do niczego się nie nadają"? Albo że globalną pandemię COVID "wywołali demokraci, aby zaszkodzić prezydentowi Trampowi"?
                • wespazjan Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 07:42

> A można na podstawie tego, co ktoś jeszcze przed objęciem urzędu mówi? Np. o "z

Przed objęciem urzędu, to politycy różne rzeczy mówią. Akademiki za złotówkę, lekarze dzwoniący do pacjentów, podatku 3x15. Naprawdę wierzysz w to co mówią politycy ?
                  Bo mnie szkoda czasu ich nawet słuchać.
                  • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 19:06
                    wespazjan napisał(a):

>
                    > > A można na podstawie tego, co ktoś jeszcze przed objęciem urzędu mówi? Np
                    > . o "z
                    >
                    > Przed objęciem urzędu, to politycy różne rzeczy mówią. Akademiki za złotówkę, l
                    > ekarze dzwoniący do pacjentów, podatku 3x15. Naprawdę wierzysz w to co mówią po
                    > litycy ?
                    > Bo mnie szkoda czasu ich nawet słuchać.

To jest wykonawca poleceń Trumpa, a Trump jest wsciekly na generałów, za to że w 2021 powiedzieli ze nie wykonają jego polecenia wyprowadzenua wojska na ulice aby mogl zachować wladze, jesli takie wyda.

• wespazjan Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 16.11.24, 09:20
                      o jest wykonawca poleceń Trumpa, a Trump jest wsciekly na generałów, za to że
                      > w 2021 powiedzieli ze nie wykonają jego polecenia wyprowadzenua wojska na ulice
                      > aby mogl zachować wladze, jesli takie wyda.
                      >

to jest jakaś paranoja
                      • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 16.11.24, 21:32
                        wespazjan napisał(a):

> o jest wykonawca poleceń Trumpa, a Trump jest wsciekly na generałów, za to że
                        > > w 2021 powiedzieli ze nie wykonają jego polecenia wyprowadzenua wojska na
                        > ulice
                        > > aby mogl zachować wladze, jesli takie wyda.
                        > >
                        >
                        > to jest jakaś paranoja

Bo nie zgadza się z Twoim światopoglądem? Z jakich powodów oni mówia o zwolnieniu wiekszosci generałów?
                        • wespazjan Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 16.11.24, 21:49
                          bmc3i napisał:

> > to jest jakaś paranoja
                          >
                          >
                          > Bo nie zgadza się z Twoim światopoglądem? Z jakich powodów oni mówia o zwolnien
                          > iu wiekszosci generałów?

Tu nie chodzi o mój światopogląd, tylko o twoje zdrowie mentalne. Masz jakąś obsesję.
                          • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 16.11.24, 22:47
                            wespazjan napisał(a):

> bmc3i napisał:
                            >
                            > > > to jest jakaś paranoja
                            > >
                            > >
                            > > Bo nie zgadza się z Twoim światopoglądem? Z jakich powodów oni mówia o zw
                            > olnien
                            > > iu wiekszosci generałów?
                            >
                            > Tu nie chodzi o mój światopogląd, tylko o twoje zdrowie mentalne. Masz jakąś ob
                            > sesję.

Jasne. Oni chca wysylac na zielona trawe wszystkich generałów, ale to ja mam obsesje.
                  • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 18.11.24, 08:12
                    wespazjan napisał(a):

>
                    > > A można na podstawie tego, co ktoś jeszcze przed objęciem urzędu mówi? Np
                    > . o "z
                    >
                    > Przed objęciem urzędu, to politycy różne rzeczy mówią. Akademiki za złotówkę, l
                    > ekarze dzwoniący do pacjentów, podatku 3x15. Naprawdę wierzysz w to co mówią po
                    > litycy ?
                    > Bo mnie szkoda czasu ich nawet słuchać.

Tymczasem ten gość obejmuje najpotężniejszą pojedynczą legalną organizację na świecie.
                    I obejmuje je ją z zapowiedziami czystek. Jak powiedział generał Wesley Clark dzisiaj, były najwyższy wojskowy dowódca NATO, czystki nigdy nie są dobre. Osłabiły stalinowską Armię Czerwoną, osłabiły hitlerowski Wermacht i osłabią amerykańskie siły zbrojne.
    • ignorant11 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 09:57
      A ja myślę,że być moze jest to dobry kandydat, Włąsnie dlatego, że nie jest generałem, Dlatego, że generałowie "myślą" utartymi schematami.

Czy on sie na wojskku nie zna? Jest weteranem w stopniu kapitana, wiec wojne widział z bliska, z bliska zna żołnierzy. Amerykanie mawiają,że najważniejsi sa... sierżanci. Pytałem o to znajomego pułkownika odpowiedział,że maja rację, bo włąsnie podoficerowie sa sola armii i to kazdej. A tu oficer ale blisko sierzantów. Moze właśnie on zmieni skostniałe struktury? A generałowie? Przypomne,że wermacht stał sie nowoczesna najlepsza armia ówczesnego swiata własnie dzieki wywaleniu starych generałow, a Francuzi mieli bohatrów poprzedniej wojny i jak sie sprawił Petain vs płk de Gaule?

Jest to człowiek wykształcony po Harvardzie, podobno najlepszym uniwerku na swiecie?

Był dziennikarzem, erudycje ma znaczna...

A na wojsku zna sie znacznie lepiej niż wszyscy dylenaci z Europy razem wzieci.

Jak bym brał jakiegos generała do ekipy to raczej powierzyłbym mu wszystko poza wojskiem.
      • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 18:17
        ignorant11 napisał:

> A ja myślę,że być moze jest to dobry kandydat, Włąsnie dlatego, że nie jest gen
        > erałem, Dlatego, że generałowie "myślą" utartymi schematami.

A jest jakis od Trumpa o którym nie myslalbys ze jest dobrym, gdyby oczywiscie nie był LGBT?

> Czy on sie na wojskku nie zna? Jest weteranem w stopniu kapitana, wiec wojne wi
        > dział z bliska, z bliska zna żołnierzy.

Znajomosc zolnierzy nie mavtu znaczenia. On ma być cywilnym szefem 2,5 milionowych sil zbrijntch a nie ich kumplem. Ma podejmować decyxje o wyslaniu ich na smierc, w razie potrzeby, czy zamawiać samoloty dla nich i rakiety z glowicami jadrowymi.

Amerykanie mawiają,że najważniejsi sa..
        > . sierżanci

W armii, a sekretarz obrony nie jest w armii

. Pytałem o to znajomego pułkownika odpowiedział,że maja rację, bo w
        > łąsnie podoficerowie sa sola armii i to kazdej. A tu oficer ale blisko sierzant
        > ów. Moze właśnie on zmieni skostniałe struktury? A generałowie? Przypomne,że we
        > rmacht stał sie nowoczesna najlepsza armia ówczesnego swiata własnie dzieki wyw
        > aleniu starych generałow, a Francuzi mieli bohatrów poprzedniej wojny i jak sie
        > sprawił Petain vs płk de Gaule?
        >
        > Jest to człowiek wykształcony po Harvardzie, podobno najlepszym uniwerku na sw
        > iecie?
        >
        > Był dziennikarzem, erudycje ma znaczna...
        >
        > A na wojsku zna sie znacznie lepiej niż wszyscy dylenaci z Europy razem wzieci

I lepiej niż generałwie ktorxy nim dowodzili w Afganistanie, ktorych zapowiedzial ze wiekszisc
        • jorl11 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 18:25
          bmc3i napisał:

> On ma być cywilnym szefem 2,5 milionow
          > ych sil zbrijntch a nie ich kumplem.

Nawet w Rosji teraz jest cywil ministrem wojny, kiedys byly jakies tam mniejsze czy wieksze generaly

>Ma podejmować decyxje o wyslaniu ich na sm
          > ierc,

Wysylanie na smierc to robia politycy a nie generyly. Generaly maja to organizowac jak dostana rozkaz do wysylania na smierc

>w razie potrzeby, czy zamawiać samoloty dla nich i rakiety z glowicami ja
          > drowymi.

Dobra bmc, jak myslisz, nadawalbys sie Ty lepiej na tego ministra czy ten tam od Trumpa?
          Powiedz, nie wstydz sie i nie badz skromny.
          • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 19:33
            jorl11 napisał:

> bmc3i napisał:
            >
            >
            > > On ma być cywilnym szefem 2,5 milionow
            > > ych sil zbrijntch a nie ich kumplem.
            >
            > Nawet w Rosji teraz jest cywil ministrem wojny, kiedys byly jakies tam mniejsze
            > czy wieksze generaly

I slusznie.

> >Ma podejmować decyxje o wyslaniu ich na sm
            > > ierc,
            >
            > Wysylanie na smierc to robia politycy a nie generyly. Generaly maja to organizo
            > wac jak dostana rozkaz do wysylania na smierc

Ministrem obrony w demokratycznym panstwie zawsze jest cywil. Obowiazujevzasada cywilnej kontroli nad silami zbrojnymi, a nie jak w Rosji niemal zawsze czynny general

> >w razie potrzeby, czy zamawiać samoloty dla nich i rakiety z glowicami ja
            > > drowymi.
            >
            > Dobra bmc, jak myslisz, nadawalbys sie Ty lepiej na tego ministra czy ten tam o
            > d Trumpa?
            > Powiedz, nie wstydz sie i nie badz skromny.

Nie chcialbym byc politykiem
            • jorl11 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 19:40
              bmc3i napisał:

> Ministrem obrony w demokratycznym panstwie zawsze jest cywil. Obowiazujevzasada
              > cywilnej kontroli nad silami zbrojnymi, a nie jak w Rosji niemal zawsze czynny
              > general

To panstwo Bidena to nie demokratyczne? Bo jakis w mundurze jest ministrem wojny

> Nie chcialbym byc politykiem

Ok, nie chcesz. Ale oczywiscie bys sie nadawal na ministra wojny, prawda drogi bmc? Co najmnie w Polsce ale moze i w USA?
              To sie moze marnujesz? Nie badz taki, "nie kce ale musze", do roboty
              • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 19:48
                jorl11 napisał:

> bmc3i napisał:
                >
                > > Ministrem obrony w demokratycznym panstwie zawsze jest cywil. Obowiazujev
                > zasada
                > > cywilnej kontroli nad silami zbrojnymi, a nie jak w Rosji niemal zawsze
                > czynny
                > > general
                >
                >
                > To panstwo Bidena to nie demokratyczne? Bo jakis w mundurze jest ministrem wojn
                > y

Nie jest. Austin jest cywilem, generałem na emeryturze.

> > Nie chcialbym byc politykiem
                >
                > Ok, nie chcesz. Ale oczywiscie bys sie nadawal na ministra wojny, prawda drogi
                > bmc? Co najmnie w Polsce ale moze i w USA?
                > To sie moze marnujesz? Nie badz taki, "nie kce ale musze", do roboty

Nie nadawalbym sie, bo minister musi byc politykiem
                • jorl11 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 19:51
                  bmc3i napisał:

> Nie jest. Austin jest cywilem, generałem na emeryturze.

pizdzisz, jest generalem.

> Nie nadawalbym sie, bo minister musi byc politykiem

Nie nadawalbys sie bos za glupi
                  • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 15.11.24, 20:21
                    jorl11 napisał:

> bmc3i napisał:
                    >
                    >
                    > > Nie jest. Austin jest cywilem, generałem na emeryturze.
                    >
                    >
                    >
                    > pizdzisz, jest generalem.

Nie jest grnerałem. Jestvw stanie spoczynku. Tak jak byly prezydent nie jest prezydentem

> > Nie nadawalbym sie, bo minister musi byc politykiem
                    >
                    > Nie nadawalbys sie bos za glupi

Dla pacjenta zakladu opieki psychiatrycznej, wszyscy inni to idioci.
      • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 16.11.24, 00:30
        ignorant11 napisał:

> A ja myślę,że być moze jest to dobry kandydat, Włąsnie dlatego, że nie jest gen
        > erałem, Dlatego, że generałowie "myślą" utartymi schematami.

> Czy on sie na wojskku nie zna? Jest weteranem w stopniu kapitana, wiec wojne wi
        > dział z bliska, z bliska zna żołnierzy. Amerykanie mawiają,że najważniejsi sa..
        > . sierżanci. Pytałem o to znajomego pułkownika odpowiedział,że maja rację, bo w
        > łąsnie podoficerowie sa sola armii i to kazdej. A tu oficer ale blisko sierzant
        > ów. Moze właśnie on zmieni skostniałe struktury? A generałowie? Przypomne,że we
        > rmacht stał sie nowoczesna najlepsza armia ówczesnego swiata własnie dzieki wyw
        > aleniu starych generałow, a Francuzi mieli bohatrów poprzedniej wojny i jak sie
        > sprawił Petain vs płk de Gaule?

> Jest to człowiek wykształcony po Harvardzie, podobno najlepszym uniwerku na sw
        > iecie?

> Był dziennikarzem, erudycje ma znaczna...

> A na wojsku zna sie znacznie lepiej niż wszyscy dylenaci z Europy razem wzieci
        > .
        >
        > Jak bym brał jakiegos generała do ekipy to raczej powierzyłbym mu wszystko poza
        > wojskiem.

Dobrze, że teraz Hegseth będzie miał tylko kody nuklearne zamiast siekiery, którą rzucał kiedyś w studiu Fox News
        • ignorant11 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 16.11.24, 10:23
          bmc3i napisał:

> Dobrze, że teraz Hegseth będzie miał tylko kody nuklearne zamiast siekiery, któ
          > rą rzucał kiedyś w studiu Fox News

A co złego jest w rzucaniu siekierą? Sport jak każdy inny np łucznictwo czy procarstwo:)))
          • bmc3i Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 16.11.24, 18:24
            ignorant11 napisał:

> bmc3i napisał:
            >
            > > Dobrze, że teraz Hegseth będzie miał tylko kody nuklearne zamiast siekier
            > y, któ
            > > rą rzucał kiedyś w studiu Fox News
            >
            > A co złego jest w rzucaniu siekierą? Sport jak każdy inny np łucznictwo czy pro
            > carstwo:)))

No tak, w sumie za trafienie kamerzydty z procy też mógł być pozwany...
    • profes79 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 08.03.25, 15:00
      "jak strzelić z karabinu, bo byl i w Iraku i w Afganistanie".

To w dalszym ciągu więcej niż tygrysek. Albo MON Niemiec. Nie chce mi się przelatywać całej listy MON NATO ale podejrzewam, że ludzi którzy karabin widzieli co najwyżej na zdjęciach jest tam sporo.
      • stasi1 Re: Amerykański Misiewicz na czele DoD 09.03.25, 09:36
        U nas minister ma nominalnie tylko administrować tym ministerstwem. Od wojny to ma mieć ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka