Dodaj do ulubionych

KGB czuwa na tym forum !!!

IP: 193.0.117.* 24.03.05, 14:10

Kilka dni temu w "GW" ukazał się tekst "Operacja dezinformacja" o ataku
hakerów rosyjskich na serwer "Tygodnika Powszechnego". Ciekawy jest tam
fragment:

"W Polsce działa co najmniej kilkunastu rezydentów rosyjskiego wywiadu,
którzy prowadzą rozmaite działania rozpoznawcze w polskim internecie. Ludzie
ci podobno nie tylko interesują się polskimi stronami internetowymi - np.
tymi, które wspierają białoruską opozycję - ale prowadzą także aktywne
działania, przykładowo występując na forach internetowych dużych portali (jak
Gazeta.pl, Onet.pl czy WP.pl), gdzie - przedstawiając się jako polscy
internauci - inicjują np. antysemickie czy obecnie antyukraińskie dyskusje
bądź dezawuują publikowane w sieci teksty."

Obserwuj wątek
    • Gość: misio Znajomi z GRU !!! IP: 193.0.117.* 24.03.05, 14:13

Oto macie dowód:

Re: Sołzenicyn IP: 82.179.81.*
      Gość: Misza 02.03.2005 22:11

Wybacz ale do tego sukinsyna (Solzenicyn) nie mam zadnego szacunku. Byl zwyklym
      tchorzem. A do GULAGu trafil wcale nie za to co powiedzial powyzej, a za to ze
      w swych listach do kolegi na innym froncie pisal antysowieckie polityczne
      mysli.
      Robil to bo byl tchorzem - wiedzial ze listy czytaja i trafi do Lagru, ale
      wybral to zamiast walczyc w ostatni (jeden z najkrwawszych) periodow wojny.
      Do tego znam osobiscie b. dobrze kobiete pulkownika GRU, ktora zajmowala sie
      osobiscie m.in. Solzenicynym po wojnie. Mowi ze takiego tchorza jak on jeszcze
      trzeba poszukac.
      • ignorant11 Re: Znajomi z GRU !!! 26.03.05, 20:51
        Sława!

No i jedgo brat też w jakims specnazie...

Ciekawe gdzie on się nauczył po polsku?

Pozdrawiam i zapraszam na:
        Forum Słowiańskie
        • Gość: misio Re: Znajomi z GRU !!! IP: 193.0.117.* 29.03.05, 12:28

Może za PRL-u był tu na etacie "radcy handlowego" przy ambasadzie ZSRR
          • koza16 Re: Znajomi z GRU !!! 29.03.05, 14:36
            Sadzac po znajomosci tematu, to raczej attache wojskowego
        • Gość: Misza Troche infy :)) IP: 82.179.81.* 29.03.05, 20:12
          ignorant11 napisał:

> No i jedgo brat też w jakims specnazie...

Nie w "jakims", a w Specnazie GRU - dowodca kompanii specjalnych operacji 22 Oddzielne Brygady Specnazu GRU.

> Ciekawe gdzie on się nauczył po polsku?

POlitechnika Radomska im. Kazimierza Pulaskiego. Wydzial Mechaniczny. 1998-2000.
          • panzerviii Re: akurat Misza 30.03.05, 00:26
            to typowym agentem nie jest. znaczy nie podszywa się pod Polaka i nie wali
            różnych rozmiękczających tekstów . Uczciwie stawia sprawę, że jest Rosjaninem.
            Co więcej, wierzy w to co pisze, ale to że wierzy w te brednie, dobrze o nim
            nie świadczy. Inna sprawa , że po lekturze jego tekstów, zwłaszcza na forum
            świat, nie zdziwiłbym się, gdyby za "jawną propagandę" dostawał swoją dolę z
            organixzacji, w kótrej pracuje połowa rodziny. (Nie tylko brat, kiedyś się
            przyznał, że ma wuja w GRU - bohatera I wojny czeczeńskiej, z jego postów
            wynika, że cała rodzina jest "propaństwowa" w sowieckim rozumieniu tego słowa)
            Cholera go tam wie. W każdym razie jego wiedza technicznao militarna, a i
            wczesno historyczna robi wrażenie.

według tego co pisał to czas komuny spędził w Estonii wtedy Estońskiej SRR.
            Ciekaw jestem, czy ktoś z jego rodziców służył wtedy razem z Dudajewem, który
            służył tam jako generał. Estończycy dobrze go wspominają - mam na myśli
            Dudajewa.

Generalnie lubi facet ludzi wqu..ać. Po pewnym czasie, nie zwraca się na to
            uwagi. Ot deszcz pada. Jako antidotum proponuje poczytać jego wcześniejsze
            posty via wyszukiwarka. Wtedy się okaże, że jego przewidiwania co do możliwości
            matuszki Rosji są grubo przesadzone. Co kwartał prorokuje, że w ciągu miesiąca
            w Czeczenii będzie spokój, ostani twierdził tak w kwietniu - jakie lato było w
            Czeczenii pisać nie trzeba (chociaż piszę to bez satysfakcji). Kiedyś się
            zapluwał, że przez Litwę i Polskę będzie biegł "korytarz" z kraju cara
            kołchoźnika łukaszenki do kolonii Kaliningradzkiej, i na pewno się zgodzimy, bo
            Wowa się dogada z Geaorgem, twierdził tak gdzieś koło 2002, kto dziś pamięta o
            korytarzu i że Rosjanie o coś takiego naciskali, w Adzarii miały się pojawić
            oddziały z nikąd, bo Rosja Gruzji sobie odpuścić nie może, Ukraińcy i Rosjanie
            to jeden naród, to w 2002, w czasie pomarańczowej rewolucji, wybory miały być
            nie sfałszowane bo większość mieszkańcó Ukrainy czuje się Rosjanami, a mąci
            grupka "nacjonał - faszystów" (swoją drogą na taką zbitkę może wpaść tylko
            człowiek sowiecki) etc.

Swoją drogą szkoda, że Rosjanami tak czężko się dogadać, dopóki nie mają
            wielkorosyjskiego skrzywienia to bardzo ciepli ludzie.
            • Gość: Misza Do Panzera IP: 82.179.81.* 30.03.05, 08:14
              panzerviii napisał:

> to typowym agentem nie jest.

Tzn. jestem nietypowym agentem ?
              No dziekuje :))

> znaczy nie podszywa się pod Polaka i nie wali
              > różnych rozmiękczających tekstów .

Chlopaki czy wy naprawde wierzycie ze agentom naszych specsluzb nie ma robic nic innego jak siedziec na poslkich forach ? Co za paranoia? Mysle ze prorosyjskie teksty na forach pisza albo ROsjanie (nie agenci wywiadu a zwyklu ludzie, majacy do POlski sentyment - jak ja :) albo prorosyjskie Polac - takich troche w POlsce jest. Nie za wiele ale zawsze cos :)) Nie wierze ze sa agentami. Zbyt niepowazne zajecie...

> Uczciwie stawia sprawę, że jest Rosjaninem.

Wiedzialbys panzerze, jak czesto musze udowadniac ze nie jestem ani POlakiem anie agentem KGB/FSB/GRU itd. :))

> Co więcej, wierzy w to co pisze, ale to że wierzy w te brednie, dobrze o nim
              > nie świadczy.

Brednie to zaleznie od punktu siedzenia. To co jest brednia z polskiego p. widzenia nie znaczy wcale z eniejest prawda z rosyjskiego p. widzenia. I na odwrot.

> Inna sprawa , że po lekturze jego tekstów, zwłaszcza na forum
              > świat, nie zdziwiłbym się, gdyby za "jawną propagandę" dostawał swoją dolę z
              > organixzacji, w kótrej pracuje połowa rodziny.

Skad infa o mej rodzinie ? :)) I dla poszerzenia twej wiedzy - GRU nie jest wywiadem politycznym, a tylko wojskowym. W zakres zainteresowan GRU nie wchodzi mieszanie w glowach naiwnych POlakow na roznych forach :)))

> (Nie tylko brat, kiedyś się
              > przyznał, że ma wuja w GRU - bohatera I wojny czeczeńskiej, z jego postów
              > wynika, że cała rodzina jest "propaństwowa" w sowieckim rozumieniu tego słowa)

Wyjasniam po kolei - moja rodzina w wiekszosci mieszka w Estonii :))
              Rodzice, babcia, kuzyny ze strony ojca.
              W Rostowie (Rosjan) mieszkamy we trzech - ja, moja siostra i brat (ten z GRU).
              Troche pomyliles wuja z bratem. Woj (brat cioteczny mopjego ojca) byl oficerem KGB w Estonii i z przyczyn oczywistych po rozpadzie ZSRR musial wyjechac z rodzina do Pskowa. Obecnie jest pulkownikiem FSB. Rzeczywiscie ma stale wycieczki do Czeczni. A bohaterem z 1 WCz natomiast jest brat z GRU, ale w tym roku zamierza zakonczyc kariere w Specnazie i pojsc do pracy w FSB w Moskwe :))) Na razie wybiera w jaki wydzial - tzw. "silowy" (specnaz FSB), albo "operacyjny" - agentura i wywiad.

A co do "propanstwowosci" to masz racje. Jestem patriota. Zlego swej Ojczyznie nie zycze.

Cholera go tam wie. W każdym razie jego wiedza technicznao militarna, a i
              > wczesno historyczna robi wrażenie.

No dziekuje. A dlaczego tylko "wczesno" ? Bo "pozno" nie odpowiada polskiej racji ? :))

> według tego co pisał to czas komuny spędził w Estonii wtedy Estońskiej SRR.

Dla najmlodszych - komuny nie bylo - byl tzw. "rozwiniety socjalizm" :))
              I nie SRR a SSR

> Ciekaw jestem, czy ktoś z jego rodziców służył wtedy razem z Dudajewem, który
              > służył tam jako generał.

Moja mama osobiscie znala Dudajewa - pracowala w zarzadzie energetyki Estonii i w jej obszar wchodzila awiabaza Dudajewa. A kolega mego ojca przechodzil kursy 3miesieczne w akademii razem z Dudajewym - mieszkal z nim w jednym numerze w akademiku - posiedzililu ich razem bo obaj nie palili :))

> Estończycy dobrze go wspominają - mam na myśli
              > Dudajewa.

Zarowno mama jak i kolega ojca wspominaja Dudajewa jako intelligentnego i spokojnego czlowieka.

> Generalnie lubi facet ludzi wqu..ać.

Generalnie tak :)) Szczegolnie roznej mascie rusofobow ;))

> Ot deszcz pada. Jako antidotum proponuje poczytać jego wcześniejsze
              > posty via wyszukiwarka.

Racja

> Wtedy się okaże, że jego przewidiwania co do możliwości
              > matuszki Rosji są grubo przesadzone. Co kwartał prorokuje, że w ciągu miesiąca
              > w Czeczenii będzie spokój, ostani twierdził tak w kwietniu - jakie lato było w
              > Czeczenii pisać nie trzeba (chociaż piszę to bez satysfakcji).

Ech. Nawet nie wiem co powiedziec. Jak to sie mowi jesli czlowiek jest idiota to na zawsze. :)) W Czeczni juz od 2 lat jest spokoj. Jesli masz na mysli Beslan i Inguszetie, to to jest tylko wybryk terrorystow. Takie cos bedzie zawsze sie zdarzac, bo islamisci za to placa grube pieniadze. A w samej czeczni jzu jest spokoj. Kazdy czlowiek znajacy sie na rzeczy to rozumie, a rozni idioci, placza nad losem terrorystow :))
              W Czecznie teraz wiekszosc operacji przeprowadzaja wlasnie CZeczency - milicja i Specnaz. Z respubliki wywprowadzaja jednostki i sprzet innych regionow Rosji. A na terorystow przyjdzie czas. Co miesiac zabijaja jakiegos liczacego sie lidera terrorystow. Mniejsze bandyty albo uciekaja do swych panow za granice, albo zostaja zabici, albo przechodza na strone federalow.

> zapluwał, że przez Litwę i Polskę będzie biegł "korytarz" z kraju cara
              > kołchoźnika łukaszenki do kolonii Kaliningradzkiej, i na pewno się zgodzimy, bo
              > Wowa się dogada z Geaorgem, twierdził tak gdzieś koło 2002, kto dziś pamięta o
              > korytarzu i że Rosjanie o coś takiego naciskali,

Ok. Tu masz racje. Dogadali sie bez korytarzu. Ale nigdy nei mowilem ze jestem nieomylny :))

> w Adzarii miały się pojawić
              > oddziały z nikąd, bo Rosja Gruzji sobie odpuścić nie może,

A co z tej Adzariej? Tam i tak stoja nasze wojska. Nie za duzo, ale jak na Gruzje to starczy :))

> Ukraińcy i Rosjanie
              > to jeden naród,

Jeden. I ty tego nie zmienisz. :)) Rosyjski, Bialoruski i Ukrainski narod to ten sam narod. To jest fakt

> to w 2002, w czasie pomarańczowej rewolucji, wybory miały być
              > nie sfałszowane bo większość mieszkańcó Ukrainy czuje się Rosjanami,

Troche nie tak - mowilem ze wiekszosc rozmawia po rosyjsku i czuje sie zwiazana z Rosja. Za Rosjan siebie uwaza cos okolo 10 milionow mieszkancow Ukrainy.
              A wybory falszowali obie strony. A histerie robili tylko jedni - pomaranczowi :))

> grupka "nacjonał - faszystów" (swoją drogą na taką zbitkę może wpaść tylko
              > człowiek sowiecki) etc.

Wskaz post gdzie nazwalem kogos nacjonal-faszysta. Jakos nei pamietam.
              I nie obrazaj sowieckich ludzi. Bo chyba nie wiesz kto to sa :))

> Swoją drogą szkoda, że Rosjanami tak czężko się dogadać, dopóki nie mają
              > wielkorosyjskiego skrzywienia to bardzo ciepli ludzie.

Swoja droga szkoda ze wiekszosc POlakow nic o Rosjie nie wie a lubia opluwac wszystko co rosyjskie. Nie o tobie tu mowa, bo ciebie znam malo ;))
              • panzerviii wiesz, co Misza 30.03.05, 11:13
                wkurzyć potrafisz, ale masz też duży urok.

pewnych częsci mojego tekstu nie zrozumiałeś.

Po pierwsze, to że otwarcie przyznajesz się do bycia Rosjaninem to tylko plus
                dla Ciebie. Polacy lubią ludzi wystepujących z otwartą przyłbica.

Co do wiedzy "późno" historycznej. To jak na razie widziałem tylko twoje posty
                dotyczące okresu ostatnich 60, góra 70 lat. niegdy sie chyba nie wypowiadałeś
                na tematy militariów w średniowieczu, XVII wieku, wojen Piotra I itd. Ja akurat
                te okresy lubie, zresztą w XVII i XVI wieku to nasza racja stanu nie cierpiała.

To tyle, a że się pewno nie raz nie zgodzimy ...takie życie. chociażby ze
                względu na inne poglądy na temat Ukrainy i Białorusi, do których tyz Polacy
                mają sentyment. Pewno tez nie raz nazwę cię Kacapem, Polnofobem, komuchem etc.
                Ty pewno będziesz znowu nazwiesz mnie debilem idiotą, baranem, bądx będziesz
                obrażał moja mamusię. bo nas obydwu poniosą nerwy.

Trzymaj się Moskalu.
                • Gość: Misza Nie wiem, powiec :)) IP: 82.179.81.* 30.03.05, 11:34
                  panzerviii napisał:

> wkurzyć potrafisz, ale masz też duży urok.

Nie wiem czy to mial byc komplement czy raczej na odwrot :))

> pewnych częsci mojego tekstu nie zrozumiałeś.

Jak i ty mojego :)

> Po pierwsze, to że otwarcie przyznajesz się do bycia Rosjaninem to tylko plus
                  > dla Ciebie. Polacy lubią ludzi wystepujących z otwartą przyłbica.

Mowisz tak jakby ROsjanin to byla nie narodowosc a choroba weneryczna :)))
                  Nie spotykalem jeszcze Rosjanina ktory by wyrzekal sie swej narodowosci.

> Co do wiedzy "późno" historycznej. To jak na razie widziałem tylko twoje posty
                  > dotyczące okresu ostatnich 60, góra 70 lat. niegdy sie chyba nie wypowiadałeś
                  > na tematy militariów w średniowieczu, XVII wieku, wojen Piotra I itd.

:)) Mamy przyklad typowego nie zrozumienia siebei nawzajem. Ja slyszac "wczesno" myslalem ze wlasnie chodzi o historie sredniowiecza, a ty mas zna mysli wczesna czyli nowoczesna :)))
                  Wlasnie dlatego zdziwilem sie ze uwazasz mnie znawca starozytnej historii :)))

> To tyle, a że się pewno nie raz nie zgodzimy ...takie życie.

Takie sa realia. Rosjanin z POlakiem moga bezkonfliktnie a nawet przyjacielsko rozmawiac o wwszystkim oprocz wspolnej historii. Znam to z dwuletniego pobytu w POlsce i doswiadczen z dlugich imprez akadenickich :))) Pelna zgoda i przyjazn...

> względu na inne poglądy na temat Ukrainy i Białorusi, do których tyz Polacy
                  > mają sentyment.

Poglady to mozemy miec rozne ale rodowod nie zmienisz - Rosjanie, Ukraincy i Bialorusini sa i byli jednym narodem - Rusami.

> Pewno tez nie raz nazwę cię Kacapem, Polnofobem, komuchem etc.

Nazywaj do woli, na wyzwiska nei obrazam sie, bo zwykle do nich uciekaja zwykli glupie rusofoby :)) Tylko mam pytanie - dlaczego piszesz te wyzwiska z duzej litery - przeciez to nonsens - szacunek i pgarda zarazem :))))))))))

> Ty pewno będziesz znowu nazwiesz mnie debilem idiotą, baranem, bądx będziesz
                  > obrażał moja mamusię. bo nas obydwu poniosą nerwy.

Mamusie nie bede. TO swietosc :))) A baranem i idiota moge (z malej litery), bo dla mnie to synonim rusofoba

> Trzymaj się Moskalu.

Trzymaj ogon pistoletem, baranie
                  • panzerviii Re: Nie wiem, powiec :)) 30.03.05, 13:42
                    Gość portalu: Misza napisał(a):

> panzerviii napisał:
                    >
                    > > wkurzyć potrafisz, ale masz też duży urok.
                    >
                    > Nie wiem czy to mial byc komplement czy raczej na odwrot :))

Jak najbardziej komplement, masz urok i masz talent do wkurzania, myslę że nie
                    tylko Polaków (rusofobów jak ich nazwyasz. Sądzę, że w dzieciństwie ze swoja
                    siostrą nieźle darliście koty, potem żeby się za chwilę pogodzić. w każdym
                    razie masz zupełnie inny temprament niż Władek Kontrkultura z Forum Polska
                    Rosja.

> Mowisz tak jakby ROsjanin to byla nie narodowosc a choroba weneryczna :)))
                    > Nie spotykalem jeszcze Rosjanina ktory by wyrzekal sie swej narodowosci.
                    Aż tak daleko, zeby uważać bycie Rosjaninem za chorobe weneryczną to mój
                    przeżarty rusofobia mózg się nigdy nie posunął. W końcu są rosyjskie filmy,
                    które lubie, np. Brat 1 i 2, rosyjscy aktorzy których też lubię - Aleeksy
                    Bogarow na przykład, Rosyjscy autorzy, których czytam - Bułhakow. Teraz w TVN
                    leci serial Brygada. Po prostu ty w odróżnieniu od wielu pracowników ambasady i
                    FSB będacych na róznych forach wyborczej WP i Onetu, zawsze grałeś w otwarte
                    karty, więc przedstawianie Ciebie jako agenta jest chybione.

> Poglady to mozemy miec rozne ale rodowod nie zmienisz - Rosjanie, Ukraincy i
                    Bi
                    > alorusini sa i byli jednym narodem - Rusami.

Misza, byli, Ruś Kijowską Tatarzy zniszczyli w XIII wieku, a szkoda. Powstały z
                    Rusi Kijowskiej trzy narody o zupełnie róznych tradycjach. Mogł powstać jeszcze
                    czwarty na dalekiej pólnocy- Kupiecka Republika Nowogrodzka, ale Iwan Groźny
                    utopił ja we krwi.
                    Wszyscy Ukraińcy, których spotkałem, a spotkałem ich niemało, obrazali się jak
                    ich mylono z Rosjanami. Dlatego Janukowych przerżanął wybory. Inna sprawa, że
                    jeszcze za czasów komuny do Ukrainy włączona bardzo wiele ziem rosyjskich. o
                    powoduje problemy.

> > Trzymaj się Moskalu.
                    >
                    > Trzymaj ogon pistoletem, baranie

Misza, to ze czegoś nie rozumiesz nie znaczy, że jest głupie i musisz od razu
                    wyjeżdzać od baranów (z małej litery :))). Uzycie słowa Moskal nie miało Cię
                    obrazic. Nasz poeta Adam Mickiewicz (do którego przyznają się również
                    Białorusini) przyjaźnił się z Puszkinem. i to dosyć zazyle. Swojego czasu
                    napisał zadedykowany Puszkinowi oraz Dekabrystom, bardzo ciepło traktujący
                    Rosjan wiersz "Do przyjaciół Moskali". Ot i tyle.

Trzymaj się Przyjacielu Moskalu

A a o co chodzi z tym trzymaniem ogona pistoletem, to jakiś rosyjski idiom ?
                    • Gość: poeta Re: Nie wiem, powiec :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:44
                      A Puszkin w rewanżu napisał wiersz pt. "Oszczercom Rosji", gdzie przyjaciół
                      Polaków tytułuje per "dufne Lachy";))) Ot i taka ta to "przyjaźn".
                      • Gość: Misza A wiec mialem racje IP: 82.179.81.* 30.03.05, 16:54
                        Gość portalu: poeta napisał(a):

> A Puszkin w rewanżu napisał wiersz pt. "Oszczercom Rosji", gdzie przyjaciół
                        > Polaków tytułuje per "dufne Lachy";))) Ot i taka ta to "przyjaźn"

tez chialem napisac slowo przyjazn w cudzyslowiu. To byla zwykla perebranka POlaka z ROsjaninem. Tylko ze to byli ludzie intelligentni wiec mowili pol-zartem.
                    • Gość: Misza Re: Nie wiem, powiec :)) IP: 82.179.81.* 30.03.05, 16:46
                      panzerviii napisał:

> Jak najbardziej komplement,

No to dzieki :)

masz urok i masz talent do wkurzania, myslę że nie
                      > tylko Polaków (rusofobów jak ich nazwyasz.

Nieprawda! Ja Polakow nazywam Polakami, a rusofobow odpowiednio rusofobami.
                      Oczywisice procent rusofobow w Polsce rosnie ale sa tez rozsadni i objektywni POlacy, ktorzy nie poddaja sie antyrosyjskiej histerii polskich mediow.
                      Co ciekawie w wiekszosci to sa ludzie ktorzy poznali Rosjan i bywali nieraz w Rosji. Tak jest ze czlowiek boi sie i nienawidzi to czego nie wie. A jak pozna to zmienia zdanie.

> Sądzę, że w dzieciństwie ze swoja
                      > siostrą nieźle darliście koty, potem żeby się za chwilę pogodzić.

NIgdy w zyciu (mowie teraz zupelnie powaznie, w odroznieniu od swego "stylu" mowic pol-zartem pol-serio) z sioastra nie darlismy i nie obrazalismy nazwajem. Urodzlismy z nia w jeden dzien - i nikogo blizej niej u mnie nie ma - i na odwrot. Z ciotecznym bratem czasem darlismy ale nie czesto - moze 2-3 razy w zyciu, ale masz racje - nigdy na dlugo i na powaznie.

> w każdym
                      > razie masz zupełnie inny temprament niż Władek Kontrkultura z Forum Polska
                      > Rosja.

Wladek nei jest Rosjaninem. Niezaleznie od tego co mowi. Mowie to ci jako Rosjanin. Nie zna nasz jezyk jak nawet zapadeniec z Ukrainy. Nie zna naszego slangu, goworu, itd. Domyslam sie ze ma przodkow z Rosji (po jednej ze stron rodzicow) ale urodzil si i mieszka w POlsce. Z niego ROsjanin jak ze mnie POlak (mam troche krwi polskiej ;))

> Aż tak daleko, zeby uważać bycie Rosjaninem za chorobe weneryczną to mój
                      > przeżarty rusofobia mózg się nigdy nie posunął. W końcu są rosyjskie filmy,
                      > które lubie, np. Brat 1 i 2,

Chyba naprawde zle znasz nasze kino jesli uwazasz te ura-patryotyczne filmy za dobre :)) Mamy nawet w ostatnie 10 lat kilkadziesiat filmow znacznie lepszych niz "braty". O ile pierwszy byl troche nawet ciekawy (co najmnmiej do polowy) to drugi to juz totalna klapa - granie na kompleksach antyamerykanskich i nic wiecej.

rosyjscy aktorzy których też lubię - Aleeksy
                      > Bogarow na przykład,

Nie znam takiego. Gdzie gral.
                      U nas najpopularnejsze i nalepsze wspolczesni aktorzy sa na "M"
                      Menszykow
                      Makowecki
                      Mironow
                      Menszow
                      Maszkow
                      Michalkow

> Rosyjscy autorzy, których czytam - Bułhakow.

Bez dwuch zdan - autor przedni
                      "Sobaczje serdce" przeczytales? To jest najlepsza satyra na bolszewizm ktora czytalem. A jeszcze radze zobaczyc doskonalyy film o tym samym tytule..

Teraz w TVN
                      > leci serial Brygada.

Nie ogladalem go, chod krecili go na wszystkich kanalach - mam juz dosc seriali o bandytach. U nas teraz okolo 15 kanalow TV i na kazdym choc jeden serial o mentach" (glinach) i "bratkach" (bandyci). 10 lat temu to bylo nowo i ciekawie, ale dzis juz zaczyna wkurzac.

Ja powiem ze u nas tez czasem mozna zobaczyc polskie filmy. "Va Banque" pokazuja co najmniej raz w roku na jakims kanale panstwowym. "Sara" tez jest bardzo popularna (tylko u nas leci pod tytulem "Ochroniarz dla curki", bo w rozumieniu ROsjan Sara to jest najbardziej zydoiwskie imie i gdyby uslyszeli nazwe "Sara" to pomysleli by ze to film o Zydach). Jerzy Sztur to w teraz jest ogole najpopularnejszy POlski aktor :)))
                      Pamietam ze kiedys jeden z kanalow zaczal nawet pokazywa serial "Matki, zony i kochanki" (chyba tak sie nazywal) ale po kilku seriach przerwali - chyba nie wytrzymal konkurecnji z brazylskimi i meksykanskimi serialami ;))
                      Moj ulubiony aktor polski to Kondrat, aktorka - "Iza-sam-wiesz-jaka" :)))

> Po prostu ty w odróżnieniu od wielu pracowników ambasady i
                      > FSB będacych na róznych forach wyborczej WP i Onetu, zawsze grałeś w otwarte
                      > karty, więc przedstawianie Ciebie jako agenta jest chybione.

Dziki za uznanie, ale czy ty naprawde uwazasz ze pracowniki rosyjskiej ambasady a tym bardziej FSB siedza na poslkich fotrach? Dla mnei to brzmi jak teoria spisku w glowach rozgoryczonych antyrosyjska kisteria forumowiczow. Widza w kazdym Rosjanine na forum (albo nawet w POlakie nie krzyczacym jak oni "ROsjanie mordercy!") agenta rosyjskich specsluzb.
                      Swoja droga podaliscie mi dobra idee - jak bede nast. razem w Moskwie pojde do FSB i zglosze sie na ochotnika w "wydzial FSB d.s. walki z polskimi forumowiczami". Niech mi placa za to ze trace tutaj swoj cenny czas. A co waznejsze - juz infiltrowalem forum militaria i nikt mnie tu za agenta nie uwaza :))))))))

> > alorusini sa i byli jednym narodem - Rusami.
                      >
                      > Misza, byli, Ruś Kijowską Tatarzy zniszczyli w XIII wieku, a szkoda. Powstały z
                      > Rusi Kijowskiej trzy narody o zupełnie róznych tradycjach.

Co maja tradycje do genetyki?! Jesli ja mam siostre i brata to niezlaeznie jaki mam charakter, tradycje czy swiatopoglad na zawsze bede z nimi spokrewniony a moje dzieci i ich dzieci beda sobie braciami.
                      Do tego grubo przyseadzasz mowiac "zupelnie roznych tradycjach". Jakie to niby "zuperlnie rozne tradycje"? Co za bzdury? Jesli na Bialorusi dzis ludzie nie identyfikuja siebei z Bialorusia,a na Ukrainie 10 milionow czlowiek w ogole nazywaj siebei ROsjanami. W Rosjie tez mieszka co najmniej 10 milinow Ukraincow. Kazda prawie rodzina w Rosji ma krewnych w Ukrainie i na odwrot.
                      Skaczcie ze swoja natyruska propaganda wreszcze. ja rozumiem ze teraz Juszczenko ze swoimi kumplami antyrosyjskimi nacjonalistami wszelkimi silami nastawia Ukraincow przeciw Rosji i POlska w tym jego najlepszy pomocnik, ale trzeba popatrz3ec faktom w oczy - Ukraincy, Bialorusini i Rosjanie sa zwiazane miedzy soba na zawsze nie tylko krwia ale i kultura i historia. W najlepszym (dla POslki) przypadku uda ie wam oderwac sobie zachodnia Ukraine, ale nie wiem czy to bedzie lepiej dla POslki (o Ukrianie nawet nei mowie)

> Wszyscy Ukraińcy, których spotkałem, a spotkałem ich niemało, obrazali się jak
                      > ich mylono z Rosjanami.

A u mnie dokladnie na odwrot - bo ja mieszkam w pol godzinie jazdy do wschodniej Ukrainy, gdzie po Ukra8insku mopwia tylko ultranacjonalisci i idioc, ktrorzy lubia dostawac po mordzie. :))
                      Wiekszosc Ukraincow ze wschodniej Ukrainy jedzi studiowac do Rosji, bo tutaj moga spokojnie studjowac na rodnym (!) rosyjskim jezyku, bez nacjonalistycznej propagandy. Ja w zeszlym roku pracowalem w komisji po przyjecju studentow na studia w nasz Uniwersytet. Przyjalem okolo 200 studentow z Luganskiej i Doneckiej oblasti. Studioja za darmo jak mieszkancy Rosji. W tym roku tez pracuje w komisji i mysle ze studentow z Ukrainy bedzie kilka razy wiecej.
                      A ty chyba rozmawiales z Ukraincami z zachodniej czesci albo z Kijowa - tam teraz pomaranczowi sa popularne.
                      Jeszcze powiem ze kiedy studjowalem w POlsce to ze mna studjowali kilka studentow Bialorusi, Ukrainy i Kazachstanu. CZesc z nich byli z pochodzenia POlakami, a drugie byli Ukraincami i Bialorusinami. I tak bylo ze nas wszystkich nazywali Rosjanami i nikt nie obrazal sie, a dziewczyna POlka z Kazachstanu powiedziala ze ciesze sie ze spotkala w POslce ROsjan, bo czula sie w POlsce jak w obcym kraju i tesknila po Rosjanam.
                      Ale to bylo 6 lat temu gdy w Ukrainie nie byl histerii antyrosyjskiej.

> Dlatego Janukowych przerżanął wybory.

Bzdura. Nie wiem dlaczego POlacy wierza w ta bzdure.
                      Przegral dlatego ze byl najzwyklejszym bandyta i mial powiazania z mafia.
                      POczytaj fora ukrainskie z okresu wyborow - co najmniej 25% Ukraincow mowili ze gdyby tylko zamist Juszczenki byl inny kandydat to glosowali by za niego przeciw Juszczenki. Oni mowili - nie podoba mi sie najonalista Juszczenko, ale za bandyta gloswoal ni ebede w zadnym przypadku. A to ze Putin niezrecznie promowal Janukowicza wywolalo to ze ci co byli niezdecydowani w wyborze wybrali Juszczenko. Gloswoali wiec nie ZA Juszczenko a PRZECIW Janukowiczu.
                      Ja nie moge uwierzyc ze taki bandyta i gwalczyciel jak Janukowicz mimo ogromnej hiasterii wywoalnej na zachodzie i pod taka presja zebral w Ukrainie okolo polowy glosow.
                      Gdy
                      • Gość: Misza CD IP: 82.179.81.* 30.03.05, 16:49
                        > Dlatego Janukowych przerżanął wybory.

Bzdura. Nie wiem dlaczego POlacy wierza w ta bzdure.
                        Przegral dlatego ze byl najzwyklejszym bandyta i mial powiazania z mafia.
                        POczytaj fora ukrainskie z okresu wyborow - co najmniej 25% Ukraincow mowili ze gdyby

tylko zamist Juszczenki byl inny kandydat to glosowali by za niego przeciw Juszczenki. Oni

mowili - nie podoba mi sie najonalista Juszczenko, ale za bandyta gloswoal ni ebede w

zadnym przypadku. A to ze Putin niezrecznie promowal Janukowicza wywolalo to ze ci co

byli niezdecydowani w wyborze wybrali Juszczenko. Gloswoali wiec nie ZA Juszczenko a

PRZECIW Janukowiczu.
                        Ja nie moge uwierzyc ze taki bandyta i gwalczyciel jak Janukowicz mimo ogromnej hiasterii

wywoalnej na zachodzie i pod taka presja zebral w Ukrainie okolo polowy glosow.
                        Gdybys mial rozum to zrozumial by ze gdyby zamiast Janukowicza byl ktokolwiek inny

prorosyjski kandydat nie zwiazany z mafia, to wygral byz ogromna przewaga.

> jeszcze za czasów komuny do Ukrainy włączona bardzo wiele ziem rosyjskich. o
                        > powoduje problemy.

Nie komuny a socjalizmu. Komuny ni ebylo. Ostatni termin komunizmu "przesunieto" na

posiedzeniu Kompartiii z 1980 na 2000 rok. Jak widzimy komunizm nadal nie ma :))

> > Trzymaj ogon pistoletem, baranie
                        >
                        > Misza, to ze czegoś nie rozumiesz nie znaczy, że jest głupie i musisz od razu
                        > wyjeżdzać od baranów (z małej litery :))).

Panzer, to ze czegos nie rozumiesz nie znaczy ze jest glupie i musisz od razu wyjezdzac od

Moskali (z duzej litery :)))

Do twej wiadomowsci urodzilem sie w Rostowie - stolicy Cichego Donu kazackiego.
                        Mam krew kazacka, jak rowniez i poslka, cyganska i rosyjska. Moskalem nie jestem, cho mam

w Moskwie ciotke i jej rodzine :))

Jesli jzu chcesz mnie jakos wyzywac to nazywaj Kazakiem (z duzej litery :))
                        Mysle ze w POlsce Kazak i Moskal brzmi rownie obrazliwie :-))

> Uzycie słowa Moskal nie miało Cię obrazic.

A rozumiem. Ja tez nie chcialem cie obrazic mowiac baran - ja sam jestem baranem - 5

kwietnia mam urodziny. I w ogole to takie fajne zwierze :))

> Nasz poeta Adam Mickiewicz (do którego przyznają się również
                        > Białorusini) przyjaźnił się z Puszkinem.

Masz racje - w MInsku widzialem ulice Mickiwicza.
                        O fakcie przyjazni M i P tez slyszalem.

Swojego czasu
                        > napisał zadedykowany Puszkinowi oraz Dekabrystom, bardzo ciepło traktujący
                        > Rosjan wiersz "Do przyjaciół Moskali". Ot i tyle.

O tym wierszy tez slyszalem.
                        A jak Puszkin w swych listach do Mickweicza nazywal POalkow - zcasem nie POlaczki czy

Pszeki. Calkiem mozliwie. Puszkin byl znanym humorysta.
                        radze poczytac jego niecenzurne wiersze. Sam puszkin nazywal Barkowa najlepszym pisarze

i poeta, a jesli nie wiesz to tamten pisal takie wiersze, tklore nawet dzis nie kazdej kobiecie

dasz poczytac. Wiec nie zdziwie sie ze Mickiewicz i Puszkin jak i inni masoni-dekabryscie, w

swych listach pol-zartem nazywali siebie obrazliwymi nazwami. Ja czasem do przyjaciela

jakiegos wolam - "chodz tutaj stary ... [tutaj wstaw co chesz]". On rozumie ze ja mowie nie

powaznie i nie obraza sie.
                        Ale to nie zmienia faktu ze slowo "MOskal" czy "Kacap" jest obrazliwym "nickiem" dla ROsjan.

Jak "Polaczek" czy "Pszek" dla POlakow, "Czurka" dla mieszkancow azjatyckich respublik

b.ZSRR, "Azerbon" dla Azerbajdzancow, "Ara" dla Ormian, "Kurad" dla Estonczykow, "Chochol"

dla Ukraincow...
                        Dopiero dzis zrozumialem ze Rosjanie nie maja zadnego przezwiska dla Bialorusinow. W ogole.

Dla nas to sa Rosjanie tyle ze zyjace teraz w innym panstwie.

> A a o co chodzi z tym trzymaniem ogona pistoletem, to jakiś rosyjski idiom ?

U nas tak mowia "Derzi chwost pistoletom" - widziales kiedys jak chodzi zadowolony kot?

Chwost prosto w gore, a na koncu zagiety w jakas strone jak pistolet.
                        Jesli ci ktos to powie, to znaczy ze zyczy wszystkiego najlepszego, dobrego humoru, nie

zwracaj uwage na problemy, Bog ci w pomoc itd.

Powstalo podczas Wielkiej Wojna Ojczyznianej, gdy w filmie od 1943 roku o obroncach

Leningrada "Dwa bojca" jeden z bohaterow (dowcipny "swoj chlop" Ukrainiec z Odessy :))

powiedzial to swemu rannemu kumplu przed tym jak umrzec w ataku "Nu brat, derzi chwost

pistoletom!".
                        • patmate Re: CD 30.03.05, 17:44
                          ..."Ale to nie zmienia faktu ze slowo "MOskal" czy "Kacap" jest
                          obrazliwym "nickiem" dla ROsjan.

Jak "Polaczek" czy "Pszek" dla POlakow, "Czurka" dla mieszkancow azjatyckich
                          respublik

b.ZSRR, "Azerbon" dla Azerbajdzancow, "Ara" dla Ormian, "Kurad" dla
                          Estonczykow, "Chochol"

dla Ukraincow..."
                          Ciekawe, zawsze myślałem, że Moskal oznacza dość poetyckią i życzliwą nazwę
                          Rosjan, chyba przez szkołę i Mickiewicza.
                          "Polaczka i Pszek-a" nie słyszałem pływając do Pribałtyki (Litwa, Lotwa i
                          Estonia), raczej wkurw.ało mnie: "polskie pany".

A Misza, jeszcze jestem ciekaw, jak wyglądała sprawa Kozacczyzny w latach
                          trzdziestych? Przecież Stalin miał duże kłopoty ze spacyfikowaniem Kozakow,
                          stąd też i tak dużo oddziałow kozackich po stronie Wehrmachtu.
                          Pzdr
                          • Gość: Misza Re: CD IP: 82.179.81.* 31.03.05, 23:51
                            patmate napisał:

> Ciekawe, zawsze myślałem, że Moskal oznacza dość poetyckią i życzliwą nazwę
                            > Rosjan, chyba przez szkołę i Mickiewicza.

Byles w bledzie. Nawet w samej Rosji "moskal" to obrazliwa nazwa (np. u nas na DOnie i na Kubani tak nazywaja mieszkancow Moskowskiej oblasti gdy chca ich obrazic)

> "Polaczka i Pszek-a" nie słyszałem pływając do Pribałtyki (Litwa, Lotwa i
                            > Estonia), raczej wkurw.ało mnie: "polskie pany".

No to nie Rosja :)) A w Rosji POlakow nazywaja Pszekami, bo dla w uszach ROsjanina polska mowa brzmi ja "prze-prze-prze"

> A Misza, jeszcze jestem ciekaw, jak wyglądała sprawa Kozacczyzny w latach
                            > trzdziestych?

Ch..owo wygaldalo. Setki tysiecy zabito lub przesiedlono, a narodowosc Kazak wybazano z rejestru. Zakazano pisac "Kazak" tylko "Russkij"

> Przecież Stalin miał duże kłopoty ze spacyfikowaniem Kozakow,

Nie KOzakow a KAzakow. Kozacy to Ukrainskie zaporoskie Kozacy, a w Rosji nad DOnem, Kubania i Orenburgiem nazywaja KAzaki. Wlasnie dlatego mam login misza_kazak :)))

> stąd też i tak dużo oddziałow kozackich po stronie Wehrmachtu.

Racja. POczytaj "Cichy Don" Szolochowa - wiele sie dowiesz o losie Kazakow DOnskich.

• valpurgius Re: CD 11.04.05, 20:43
                              Przepraszam, ze sie wtracam w rozmowe, ale cos tam bylo o genetyce... no coz,
                              ostatnie badania wykazaly, ze Polacy i zachodni Ukraincy maja w tym wzgledzie
                              wiele wspolnego- takze nalecialosci historyczne moga to potwierdzic 9no, moze z
                              wyjatkiem UPA). Niestety, nie pamietam gdzie to czytalem, ale jakas
                              prasa "fachowa" to byla.
                • wladca_pierscienii Re: wiesz, co Misza 13.04.05, 14:58
                  > Po pierwsze, to że otwarcie przyznajesz się do bycia Rosjaninem to tylko plus
                  > dla Ciebie. Polacy lubią ludzi wystepujących z otwartą przyłbica.

Na to, by udawać Polaka, to za słabo zna język polski, nawet teraz, a co
                  dopiero X lat temu, kiedy tu zaczynał.

PS.
                  A tak przy okazji, to od ilu lat gościmy na tym forum tego "sojusznika" ;-)
              • wladca_pierscienii Re: socjalizm a komunizm 14.04.05, 12:31
                propagandysta Misza napisał:
                > Dla najmlodszych - komuny nie bylo - byl tzw. "rozwiniety socjalizm" :))

Aaaa... to już wiem...

socjalizm to był na tym świecie...

a komunizm to RAJ w życiu pozagrobowym.... :-D
              • wladca_pierscienii Re: "sentyment" Miszy do Polaków 30.12.05, 11:04
                Misza:
                > Chlopaki czy wy naprawde wierzycie ze agentom naszych specsluzb nie ma robic
                ni
                > c innego jak siedziec na poslkich forach ? Co za paranoia? Mysle ze
                prorosyjski
                > e teksty na forach pisza albo ROsjanie (nie agenci wywiadu a zwyklu ludzie,
                maj
                > acy do POlski sentyment - jak ja :) albo prorosyjskie Polac - takich troche w
                P
                > Olsce jest. Nie za wiele ale zawsze cos :)) Nie wierze ze sa agentami. Zbyt
                nie
                > powazne zajecie...
                >
                > > Uczciwie stawia sprawę, że jest Rosjaninem.
                >
                > Wiedzialbys panzerze, jak czesto musze udowadniac ze nie jestem ani POlakiem
                an
                > ie agentem KGB/FSB/GRU itd. :))

a tu Misza pisze:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=21983399&a=32528342
                > > a najgorsze w tym to, ze Ty i większośc Rosjan na prawdę mysłi, że zachód
                >
                > chce
                > > was zniszczyć, a Polska to jego naturalna forpoczta.
                >
                > Najgorsze jest to ze tak wlasnie jest

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=32401371&a=32452044
                > > PS. A czy ktokolwiek tu będzie zacierał ręce oglądając film o śmierci
                > rosyjskic
                > > h żołnierzy? Nie wiem.
                >
                > Za to ja wiem. Wystarczy poczytac forumy GW i komentarze wiadomosci o
                stratach
                > Rosji w Czecznie...

Misza, odpowiedz mi, jak możesz czuć sentyment do Polaków
                i jednocześnie wierzyć, że większość Polakó źle życzy Rosji???
                • wladca_pierscienii Re: "sentyment" Miszy do Polaków 05.01.06, 13:30
                  Misza:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=32401371&a=34151020
                  > Ja tez osobiscie bardzo lubie POlakow - nie wszystkich a tych z ktorymi
                  > zaprzyjaznilem sie podczas swych studiow w POlsce

Misza !
                  To ty nawet NIE lubisz tych paru rusofili z Forum Militaria ?!?!?
                  :-))))))

Tym bardziej dziwię ci się DLACZEGO tutaj pisujesz...

PYTANIE DRUGIE:

z całokształtu twojej twórczości tutaj od dawna wynika,
                  że ty NIE lubisz Polaków

DLACZEGO zatem (jak twierdzisz) studiowałeś w Polsce ?

przecież już w 1998 roku musiałeś NIE LUBIĆ Polski i Polaków...

w 1998 roku musiałeś mieć do Polaków te same
                  pretensje natury historycznej co teraz

w 1998 roku musiałeś mieć do Polaków te same
                  pretensje natury współczesnej co teraz
                  (np. Polacy chcą do NATO, Polacy lubią Czeczeńców)

więc DLACZEGO !!! jak twierdzisz zdecydowałeś się na studia w Polsce ??????

to tak, jakby antysemita zdecydował się na studia w Izraelu...
              • wladca_pierscienii Pytanie do Miszy.... 18.01.06, 12:58
                Misza napisał:
                > Wiedzialbys panzerze, jak czesto musze udowadniac ze nie jestem ani POlakiem
                an
                > ie agentem KGB/FSB/GRU itd. :))

Ha, ha, ha !!!! :-D

Misza - a jakie DOWODY przedstawiałeś na to???

Przesyłałeś pocztą pisemne zaświadczenie z FSB,
                że żaden Rosjanin mający dostęp do internetu przez dostawców:

nie pracuje w FSB.
                i drugie zaświadczenie z rosyjskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych,

nie pracuje u nich w Wydziale Internetowej Propagandy (czy jak to się u was
                nazywa)

:-D
                Ha, ha, ha !!!!
                :-D
                • wladca_pierscienii Re: Pytanie do Miszy.... 18.01.06, 14:01
                  Oczywiście miało być:

Przesyłałeś pocztą pisemne zaświadczenie z FSB,
                  IP: 82.179.81.*
                  IP: *.aaanet.ru
                  IP: *.mobicomk.ru
                  nie pracuje w FSB.

i drugie zaświadczenie z rosyjskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych,
                  IP: 82.179.81.*
                  IP: *.aaanet.ru
                  IP: *.mobicomk.ru
                  nie pracuje u nich w Wydziale Internetowej Propagandy (czy jak to się u was
                  nazywa)
                  • misza_kazak Masz jakas paranoie :)) 18.01.06, 14:19
                    > i drugie zaświadczenie z rosyjskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych,
                    > że żaden Rosjanin mający dostęp do internetu przez dostawców:
                    > IP: 82.179.81.*
                    > IP: *.aaanet.ru
                    > IP: *.mobicomk.ru
                    > nie pracuje u nich w Wydziale Internetowej Propagandy (czy jak to się u was
                    > nazywa)

Ja od 2 miesiecy pracuje w Rostowskiej Filii OAO "Mobikom-Kawkaz". Glowny ofis
                    znajduje sie w Krasnodarze. Mobikom zajmuje sie telefonia komurkowa, co to ma z
                    Internetowa propaganda nie wiem :)) Masz jakas paranoie wladca :)))
                    A aaanet.ru to prowajder internetowy w Rostowie - taki IP mialem gdy pisalem z
                    domu.
                    Teraz wszystko sie wyjasnilo? Mam nadzieje, bo naprawde nie lubie paraniokow
                    • wladca_pierscienii Re: Masz jakas paranoie :)) 20.01.06, 14:39
                      Misza, powtarzam swoje pytanie... JAK UDOWADNIAŁEŚ !?!?!?!?

Po nazywanie przeciwnika w dyskusji paranoikiem NIE jest DOWODEM.
                    • wladca_pierscienii Re: Masz jakas paranoie :)) 25.01.06, 08:21
                      misza_kazak napisał:
                      > Ja od 2 miesiecy pracuje w Rostowskiej Filii OAO "Mobikom-Kawkaz".

> A aaanet.ru to prowajder internetowy w Rostowie

> Teraz wszystko sie wyjasnilo?

Hm... sugerujesz, że pracownicy i współpracownicy FSB,
                      i w pracy i w domu
                      korzystają z dostawcy internetowego... fsb.ru ??? :-)))))
                    • wladca_pierscienii Re: Masz jakas paranoie :)) 21.03.06, 09:39
                      misza_kazak napisał:
                      > Teraz wszystko sie wyjasnilo? Mam nadzieje, bo naprawde nie lubie paraniokow

Jeśli ci nie płacą za pisanie na polskich forach mimo że nie lubisz Polaków i
                      większość z nich uważasz za "rusofobów", to zgoda, jestem

wariatem.
                      Ale TY TEŻ - i to jesteś WIĘKSZYM WARIATEM ode mnie. :-)))))
                      Bo ja przynajmniej nie piszę forach rosyjskich :-))))
                    • wladca_pierscienii gratulacje dla Miszy 01.06.06, 12:54
                      misza_kazak napisał:

> Ja od 2 miesiecy pracuje w Rostowskiej Filii OAO "Mobikom-Kawkaz". Glowny
                      ofis
                      > znajduje sie w Krasnodarze. Mobikom zajmuje sie telefonia komurkowa,

Zacząłeś pracować w firmie teleKOMUNIKACYJNEJ,
                      i lepiej się z nami KOMUNIKUJESZ po polsku.
                      Jest w tym coś pięknego i magicznego zarazem,
                      a ja magię lubię (co widać po moim pseudonimie) :-)
                      • misza_kazak Re: gratulacje dla Miszy 01.06.06, 14:44
                        > Zacząłeś pracować w firmie teleKOMUNIKACYJNEJ,
                        > i lepiej się z nami KOMUNIKUJESZ po polsku.
                        > Jest w tym coś pięknego i magicznego zarazem,
                        > a ja magię lubię (co widać po moim pseudonimie) :-)

Jestes bystry! Nie minelo i pol roku jak odpowiedziales :)))
                        ALe juz pracuje w innej firmie - "Eco-Energia"
                        Znajac twoje szybkosc myslenia zapewnie po pol roku pogratulujesz mnie ze
                        pracuje w brazy energetycznej :)))))
                        • wladca_pierscienii Re: gratulacje dla Miszy 02.06.06, 14:48
                          myślę szybko

tylko czasu mam bardzo mało

to
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=22039749&a=42927572
                          też dawno zauważyłem, ale w nawale zajęć zapomniałem napisać :-)
                          • misza_kazak Re: gratulacje dla Miszy 02.06.06, 16:09
                            wladca_pierscienii napisał:

> myślę szybko
                            >
                            > tylko czasu mam bardzo mało

Jak i my wszyscy :)

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=22039749&a=42927572
                            > też dawno zauważyłem, ale w nawale zajęć zapomniałem napisać :-)

Wybacz ze nie odpowiadam na twoje posty - po prostu sa ludzie na tym forum z ktorymi nie dyskutuje na temat polityki i uzbrojenia. Ty do takich wlasnie nalezysz :)
              • wladca_pierscienii Re: Do Panzera 02.06.06, 14:46
                Misza 30 marca 2005:
                > Ech. Nawet nie wiem co powiedziec. Jak to sie mowi jesli czlowiek jest idiota
                t
                > o na zawsze. :)) W Czeczni juz od 2 lat jest spokoj.

Misza 15 sierpnia 2004
                >> W Iraq'u nie jest lepiej. Kazdy konwoj, kazdy
                >> patrol moze wrocic do bazy w "czesciach".

> Dokladnie. Partyzantka tam i tu.

w tytule wątku jest o Kaukazie - ale na tym forum z kaukazu dyskutuje się tylko
                o wojnach rosyjsko-czeczeńskich (o konfliktach Gruzinów z Abchazami i
                Południowymi Osetyńcami nie rozmawiamy) więc oczywiście Misza mówił o Czeczenii

w sierpniu 2004 Misza mówi, że w Czeczenii jest partyzantka
                a 7,5 miesiąca później twierdzi, że w Czeczenii jest od 2 lat spokój...

kto myśli to zrozumie :-)
          • Gość: szef specnazu Wy Misza, nie opowiadajcie tu paljakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:37
            i im psujecie w glowach. Wasz brat u nas za ciote wojskowa robi...
            • Gość: Misza A wy luczsze nauczites' goworit po-russki :)) IP: 80.250.183.* 31.03.05, 19:35
              • Gość: Sztirlitz [...] IP: 5.5R* / *.ruh.isu.net.sa 04.04.05, 04:46
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • waldek.usa Gosciu stukal z Rostov State University 05.05.05, 20:48

• wladca_pierscienii Re: Gosciu stukal z Rostov State University 27.05.05, 14:50
          waldek.usa napisał:
          > Gosciu stukal z Rostov State University

Jeśli nawet, to i co z tego ? ? ?

Tu pisze, że jest pracownikiem uniwersytetu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=22039749&a=22201960
          " Ja w zeszlym roku pracowalem w komisji po przyjecju studentow na studia w
          nasz
          Uniwersytet. Przyjalem okolo 200 studentow z Luganskiej i Doneckiej oblasti. "

A tu tłumaczy długi artykuł rzekomego "pałkarza" z Leningradu krytykujący
          niesamowicie radziecką (czytaj rosyjską) inteligencję:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=15673205
          " Pierwsza sktypke w tej sprawie zagralu sowieckie intelligenci. Tutaj warto
          okreslic pojecie: kto to jest ten sowiecki intellegent?
          I czym rozni sie od "zwyklego" intellegenta? Szeregowy sowiecki intellegent -
          byl w wiekszosci obywatelem bez rodu i plemenia
          (czyli z robotnikow i chlopow - Misza), otrzymwaszym dosc niezle (nawet
          powiedzialbym - swiatowej klassy) humanitarne (znacznei
          rzadzej techniczne) wyksztalcenie za panstwowy koszt. Tutaj jest wazny moment -
          brak rodu i plemenia oznacza dosc slabe moralne
          pryncypy. A w komplekcie z nimi - brak odpowiedzialnosci za swoje czyny.

Czlowiek, mowiac wprost, z gowna zaczynaje czuc sie diamentem. Prosto dlatego,
          ze przeczytal jakies ksiazki i posluchal, co o nich
          mowia inne czytelnicy. Nie dla nikogo nie jest tajemnica, ze "wiedza" wcale nie
          oznacza "rozum" (w sensie madrosc - Misza). Ale
          nasz obywatel, nabierajacy wiedzy w panstwowych uczelniach, szybko wszystkich
          wsrod kogo i za czyj koszt on wyrosl (ale zadnych
          ksiazek nie czytal), za ludzi uwazac przestaje. I jak prawdziwy bolszewik
          swiecie uwaza, ze jak tylko powstana wolne wybory i
          organizuja Dume - w Rosji gdzies za okolo 500 dni powstanie raj na ziemi
          ("demokraci" ktorzy rozwalili ZSRR - Jelcyn i Gajdar -
          wprowadzili slynny program "500 dni" - wciagu ktorycvh w zrosji nibu musialo
          byc jak na zachodzie, w rzeczywistosci okradli caly
          narod. - Misza). Krotko mowiac, sowiecki obywatel bez twardych moralnych zasad
          i minimalnego doswiadczenia zyciowego jest jak
          szympanz z granatem w rece... "

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=15673205&a=15673221
          "Zupelnie glupi ludzie sa zdania ze "wszystkiemu sa winne wladze". Tutaj trudno
          cos zaprzeczyc: u rodzimych idiotow zawsze jest
          winna wladza i sku..ele-naczelniki. Tylko sami idioci zawsze sa bez winy. A
          mysl o tym ze wladza i naczelniki nie z Marsa tutaj
          sa wyslane, a wszyscy sa swoje, wybrane demokratycznie, do glowy nigdy nie
          dochodzi.

Zapytasz; dlaczego wlasnie sowieckie intelligenci, a nie np. proletariusze?
          Odpowiadam: dlatego ze czasy rewolucji z Mauserami i
          sablami dawno mineli. Dlatego ze dzisiejsze rewolucje sa robione przez
          telewizory, gazety i radio. Zadnych proletariuszy tam nigdy
          nie bylo, nie ma i nie bedzie. "

Czyli:
          władze demokratyczne są złe
          władze totalitarne są dobre
          inteligenci są źli
          proletariusze są dobrzy

Wytłumacz mi, jak pracownik uniwersytetu może mieć takie poglądy ?
    • Gość: Ostrovskij Czemu sluzy twoje zapytanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:29
      Ty sie lepiej zajmnij soboj. Szto eto oboznaczajet 'desassujom'?
      • Gość: Misza Do kogo pytanie ? IP: 80.250.183.* 31.03.05, 19:34
        Gość portalu: Ostrovskij napisał(a):

> Ty sie lepiej zajmnij soboj. Szto eto oboznaczajet 'desassujom'?

Nie mam pojecia
        • Gość: misio Re: Do kogo pytanie ? IP: 193.0.117.* 01.04.05, 15:03

niech ci kolega z GRU wytłumaczy.
          • marianna.rokita Re: Do kogo pytanie ? 04.04.05, 02:18
            Zadne profesjonalne sluzby nie lekcewaza informacji z forow internetowych.
            Wiadomo,ze nie wszystkich :))))
            I taka jest prawda.

Chcesz sie przekonac? Wypusc ze swojego IP, jakas nieznana stronke Al Kaidy :)
            • misza_kazak вщ ьфкшфттн 04.04.05, 08:41
              marianna.rokita napisała:

> Zadne profesjonalne sluzby nie lekcewaza informacji z forow internetowych.
              > Wiadomo,ze nie wszystkich :))))
              > I taka jest prawda.

Jasne ze nei lekcewaza (tak samo jak "zoltych" gazet). Tyle ze czerpanie infy z forum a mieszanie w glowach forumowiczom to dwie duze roznicy (jak mowia w Odessie :))

> Chcesz sie przekonac? Wypusc ze swojego IP, jakas nieznana stronke Al Kaidy :)

To cos innego. Tutaj pracuje zwykly filtr na okreslone slowa i hasla.
    • misza_kazak Ja tebja toze lublju Stasik :))) 04.04.05, 08:59
      • Gość: axx Re: Ja tebja toze lublju Stasik :))) IP: *.155.popsite.net 06.04.05, 04:33
        Oczywiscie zapewnie nie lekcewaza. Fora zreszta moga sluzyc do wielu
        nielegalnych czynnosci. Doskonale spisuja sie w kreowaniu plotek o
        przeciwnikach politycznych. Bylo np. cos takiego prezydent spotyka sie z
        niezla dupa. Jestem przekonany ze "Misza" jest tematem takich cwiczen
        powiedzmy w szkole sluzb jawnych ,tajnych i dwuplciowych. Temat na dzisiaj
        prosze panow to
        "Misza" jako zrodlo informacji" Misza wprowadzil juz tyle informacji ze wymaga
        to wyslania specialnego agenta do weryfikacji samego Miszy i czesci tego co
        napisal. Jeden agent jest juz wyslany z centrali w USA. Jest to agent Paul.
        Ale amerykanie go przechytrzyli bo udalo im sie umiecic GPS w jego bucie i tak
        codziennie widza na ekranie gdzie chodzi. A czeto chodzi na ul.Polnocna w
        Lodzi wiesz Misza do tej szkoly kontrwywiadu i uczy tam amerykanskiego slangu
        sluchaczy tej szkoly. Spotkaliscie sie zreszta w Estonii i to niedawno.
        A tak w ogole czy nie pojechal do Czeczenii ?
        • Gość: Misza Re: Ja tebja toze lublju Stasik :))) IP: 82.179.81.* 06.04.05, 10:38
          Gość portalu: axx napisał(a):

> Oczywiscie zapewnie nie lekcewaza. Fora zreszta moga sluzyc do wielu
          > nielegalnych czynnosci. Doskonale spisuja sie w kreowaniu plotek o
          > przeciwnikach politycznych. Bylo np. cos takiego prezydent spotyka sie z
          > niezla dupa.

Fora sa jednym ze zrodel iformacji, a jak wiemy praca wywiadu to 95% zbieranie informacji i 5% agentura. :)) Ale fora w tych 95% stanowia malenki procent. I to chyba powazne znaczenie maja fora militarne, naukowe itd fachowe. Fora polityczne (jak Swiat) gdzie siedza rozni nacjonalisci i zwykli debile nie maja duzego znaczenia.

> Jestem przekonany ze "Misza" jest tematem takich cwiczen
          > powiedzmy w szkole sluzb jawnych ,tajnych i dwuplciowych. Temat na dzisiaj
          > prosze panow to
          > "Misza" jako zrodlo informacji" Misza wprowadzil juz tyle informacji ze wymaga
          > to wyslania specialnego agenta do weryfikacji samego Miszy i czesci tego co
          > napisal. Jeden agent jest juz wyslany z centrali w USA. Jest to agent Paul.
          > Ale amerykanie go przechytrzyli bo udalo im sie umiecic GPS w jego bucie i tak
          > codziennie widza na ekranie gdzie chodzi. A czeto chodzi na ul.Polnocna w
          > Lodzi wiesz Misza do tej szkoly kontrwywiadu i uczy tam amerykanskiego slangu
          > sluchaczy tej szkoly. Spotkaliscie sie zreszta w Estonii i to niedawno.

Tylko przez inet - Paul byl zajety i nie mogl wybrac sie do Tallinna :))

> A tak w ogole czy nie pojechal do Czeczenii ?

Ja? Nie. Paul? Nie sadze. :))

POzdr
          Misza

P.S. Fajna teoria spiskowa - podwpowiem - "Misza" trzeba czytac od konca zeby znalesc prawdziwe imie agenta - Aszym - to jest islamistski agent FSB :))))))))))))))))))
    • wladca_pierscienii może Misza to nie FSBek, tylko polityk ??? ;-) 06.04.05, 09:46
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2636138.html?as=2&ias=3
      "Kennan dowodzi, że polityka rosyjska jest cierpliwa, uparta, maksymalistyczna
      i niezmienna. Wynika ona z głębokiej nieufności wobec świata i przekonania o
      nieomylności rosyjskich przywódców."

Kurde... gdyby nie różnica epok historycznych, to pomyslałbym, ze ten Kennan
      mówi o propagandyście Miszy z Rostowa...
      • Gość: dziwny Polski wywiad też tu działa IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.04.05, 15:39
    • wladca_pierscienii rosyjski MSZ - wojna w sieci ! 11.04.05, 11:02
      tygodnik.onet.pl/1547,1220791,1,dzial.html
      "Popularny rosyjski portal internetowy InoSMI opublikował w minionym tygodniu
      artykuł o wydźwięku skrajnie antyukraińskim, przedstawiając go jako tłumaczenie
      tekstu z... "Tygodnika Powszechnego". Tymczasem tekst taki nigdy się w "TP" nie
      ukazał. Zdaniem polskich ekspertów ds. Rosji nie była to pomyłka, ale celowe
      działanie.(...)"
      • Gość: Misza Co ma wojna do InoSMI ?:)) IP: 82.179.81.* 11.04.05, 13:41
        Jak wiemy, autor tego tekstu pisal w rozne gazety ten tekst w tym w Tygodnik. On nie mial nic przeciwko temu zeby InoSMI opublikowali jegho tejkst. Wuiecej przeczytasz na forum Swiat.
        • Gość: makary Re: Co ma wojna do InoSMI ?:)) IP: 193.0.117.* 14.04.05, 13:21

W tym przypadku idzie o problem nie pozyskiwania informacji przez KGB na tym
          forum, ale DEZINFORMACJI. Agentura wpływu, kojarzycie coś? Że NATO do bani,
          Ukraina do bani, wojna w Iraku imperializm.
          • marianna.rokita poza tym 23.04.05, 22:02
            wiadomym jest ze niektore grupy dyskusyjne na bardzo popularnych swiatowych
            portalach, sa sprawdzane.Wezmy grupy np. zwolennikow jihadu, czy tez
            ekstremistow islamskich.

Przez nasze sluzby raczej nie, poniewaz hehe w WSI jest jeden slownie jeden
            pracownik, znajacy jezyk arabski perfect :)

• Gość: axx Re: poza tym IP: *.155.popsite.net 24.04.05, 03:11
              Zdradziles przyjacielu wazna tajemnice panstwowa jak Ci sie wydaje. Ale to jest
              wlasnie ta dezinformacja. Oni maja cala agenture w Iraku. Mowia wszyscy.
              Znajomosc jezyka wcale nie jest wymagana od oficerow bo i po co. Maja cala
              mase kolaborantow podobnie jak sovieci w Polsce czy niemcy. Wielu z
              kolaborantow dodatkowo mowi zapewnie po polsku super i rosyjsku poniewaz
              kiedys konczyli komunistyczne uczelnie.(w Polsce i Rosji) Z czasem beda
              wszyscy w Polsce bo maja teczki i trzeba bedzie opuscic Irak. Robia dobra
              robote.Problem jezykowy nie istnieje. Na marginesie pytanie. Ilu kapelanow
              maja sluzby ?
              • marianna.rokita Re: poza tym 28.04.05, 02:26
                :)))))))
                AXX
                Primo:
                przyjaciolko,nie przyjacielu,Jestem nieliczna z babek wpadajaca na to
                forum.Czesciej mnie spotkasz na forum Aquanet oraz Prasa i Media :)
                Secundo :Jestes pierwszym,ktory to odkryl.Wiec chapeux bas :)
                Tetrio: Znam zasady opuszczania danego kraju.Kiedys to bylo tak, ze ludzie z
                jedynki,przez ladne pare lat po zakonczeniu sluzby, nie mogli wcale wyjezdzac
                za granice, ze wzgledow bezpieczenstwa....
    • Gość: sapracounik KDB Re: KGB czuwa na tym forum !!! IP: *.lo9.szczecin.pl 30.04.05, 12:11
      CZy sugerujesz, że niniejsze forum jest pod specjalną opieką służb
      bezpieczeństwa Republiki Białoruś??? Bo o ile wiem w okolicy - tylko na
      Białorusi dizała nadal [choć zepchniety na drugą pozycję przez "Służbę Ochowy
      Prezidenta"] KGB [brus.KDB]. W rosji rozwiazano Komitet Bezpieczeństwa
      Państwowego bodaj już w 1991 - a najpóźniej 92 - więc, nie może chodzić o Rosję
      [podobnie jak: Ukrainę, Litwę, Łotwę, Estonię - dlaej moje macki nie sięgają -
      choć nie wykluczone, ze również Turkmenbasza ma KGB].

Pozdrawiam wszystkich Czekistów z rocznicą Zwycięstwa! ((-;
      • Gość: Misza Sluszna uwaga :) IP: 82.179.80.* 30.04.05, 23:01
        KGB pozostal tylko na Bialorusi - sam widzialem napisy - parkink tylko dla maszyn KGB :)))

> Pozdrawiam wszystkich Czekistów z rocznicą Zwycięstwa! ((-;

Dziekuje w imieniu wszystkich oficerow FSB, GRU Rosji
        • Gość: makary Apoteoza rosyjskiego sprzętu wojskowego IP: 193.0.117.* 24.05.05, 14:17

No i jeszcze agent Misza co i raz robi tu dyskusję na temat absolutnie
          niebywałych cech sowieckiego i rosyjskiego uzbrojenia. Może idzie o to,
          by "głupie Polaczki" czasem nie kupiły jakiegoś zachodniego sprzętu? Szefowie z
          KGB rozkazali więc Miszeńce - rób tym Polaczkom wodę z mózgu, niech wiedzą co
          dobre, co złe.

• Gość: Misza No wlasnie :)) IP: *.aaanet.ru 26.05.05, 22:41
            Niedlugo otrzymam order "Za wieloletnie i odwazne ronienie wody z mozgu POlaczkom" I stopnia :))))
            • x2468 Re: No wlasnie :)) 27.05.05, 15:26
              To jedyne co mozna od amorkow otrzymac.Po 30 latach sluzby bedziesz mial 100
              medali i gola dupe.
              • Gość: miki Re: No wlasnie :)) IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.05, 15:51
                A jesli bedziesz mial szczescie,i dozyjesz 100leci zakonczenia Wielkiej
                Ojczyznianej Wojny,dostaniesz jeszcze czarny garnitur od Lukaszenki,i talon na
                sledzia i pol itra wodki.I jeszcze butelke na mocz do badania .Na butelce bedzie
                wizerunek dwuglowego orla.
              • Gość: Misza Nie sadze :)) IP: *.aaanet.ru 28.05.05, 23:02
                x2468 napisał:

> To jedyne co mozna od amorkow otrzymac.Po 30 latach sluzby bedziesz mial 100
                > medali i gola dupe.

W FSB placa najlepiej nzi gdziekolwiek w budzetowce. Srednio porocznik FSB otrzymuje razem ze wszystkimi nadbawkami okolo 700 USD. Jesli jedzie do tzw. goracego punktu (Czecznia, Abchazja) to otrzyma dziennie okolo 40 USD. No i wiele innych bonusow i prwywilejow.
                PO 5 roku sluzby otrzyma bonus okolo 15 tys. USD, po 20 lat - darmowe mieszkanie w MOskwie (ktore kosztuje cos okolo 100 tys. USD) i pensje 75% zaeobku - cos okolo 800 USD. Wiec nie jest wcale tak zle :))))))
                • Gość: poeta Re: Nie sadze :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 15:20
                  Oj Misza, Misza - Ty nie jesteś kozak tylko rab. "Rabską" duszę masz i dlatego
                  nas Polaków nigdy nie zrozumiesz:((
                  • Gość: Misza Re: Nie sadze :)) IP: *.aaanet.ru 30.05.05, 08:30
                    Gość portalu: poeta napisał(a):

> Oj Misza, Misza - Ty nie jesteś kozak tylko rab. "Rabską" duszę masz i dlatego
                    > nas Polaków nigdy nie zrozumiesz:((

1) Ja nie jestem kozak tylko KAzak :))
                    2) Rabem nie jestem z wielu przyczyn
                    3) O mojej duszy nie masz pojecia
                    4) POlakow rozumiem swietnie

I na koniec - nie przekladaj swoja skrzywdzone przez GW wizje Rosji na Rosje, ok? Twoje (i takich samych idiotow jak ty) glupie wnioski i hasla o "Putinie" i "wolnej Czeczni" u mieszkancow Rosji wywoluja szczery smiech. Jestescie naiwni jak dzieci. W kolko powtarzacie te same hasla ktore wam wbijaja w glowe rusofobskie media i nawet wasz MSZ...
                    • Gość: poeta Re: Nie sadze :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:05
                      Ooooo....!
                      Widzę, że mój strzał był celny, skoro takie "ciężkie działa" przeciw mnie
                      wytoczyłeś;)))
                      Miłego dnia, Miszka!:))
                • wielki_czarownik Hmm... 29.05.05, 19:46
                  Polaków też przyjmują?
                  • Gość: Misza :) IP: *.aaanet.ru 30.05.05, 08:20
                    wielki_czarownik napisał:

> Polaków też przyjmują?

Oficjalnie - nie. :))
                    • wielki_czarownik Re: :) 30.05.05, 18:14
                      Cholerny szowinizm i nacjonalizm :/
                      • Gość: Misza Re: :) IP: *.aaanet.ru 31.05.05, 06:37
                        wielki_czarownik napisał:

> Cholerny szowinizm i nacjonalizm :/

Raczej pragmatyzm. Urodzony w Rosji zwykle jest bardziej lojalny swej ojczyznie...
                • x2468 Re: Nie sadze :)) 29.05.05, 21:48
                  Napisalem o zolnierzach,kombatantach wojny swiatowej.Npisz ile otrzymuja ci co
                  przeszli od Moskwy do Berlina.Ile dostaja wdowy po tych ktorzy zgineli.
                  • Gość: Misza Re: Nie sadze :)) IP: *.aaanet.ru 30.05.05, 08:40
                    x2468 napisał:

> Napisalem o zolnierzach,kombatantach wojny swiatowej.

No to muszisz leczyc wzrok, bo jak wpieprzasz sie do jakies dyskusji to bynajmniej przeczytaj o czym mowa :)))

> Npisz ile otrzymuja ci co
                    > przeszli od Moskwy do Berlina.

Niezaleznie jaka odleglosc przeszli otrzymuja rowno - zalweznie od stopnia.
                    I otrzymuja najlepiej z wszystkich innych emerytow - im ciagle podwyzszaja pensje. Ostatni raz wlasnie na 9 maja. Srednia pensja emeryta WWO - okolo 8 tys. rubli - cos okolo 270 USD.Biorac pod uwage znizka 50% na wyplaty komunalne to jest normalnie. "Zwykli" emeryci otrzymuaj 2-3 razy mniej.

> Ile dostaja wdowy po tych ktorzy zgineli.

Na ile wiem maja tylko ulgi na uslugi komunalne, a pensje maja wlasnam na ktora zarobili przez swoje zycie.

W kazdym razie teza o "zlym Putinie" jak to sie mowi "nie wypala" - wlasnie przy Putinie ciagle podwyzszaja pensje emerytom, wlasnie on przywrocil uwage na WWO i emerytow wojny - Elcyn mial gdzies emerytow (jak i wszystkich innych Rosjan oprocz Czubajsa , Berezowskioo, Abramowicza i Chodorkowskogo). I zwraca uwage nie tylko "materialnie" przez podwyzszenie pensji, a przede wszystkim moralnie - przy Elcynie byla moda na opluwanie wszystkiego co bylo w ZSRR (w tym rowniez osiagniecia weteranow), bylo "niemodne" w mediach mowic pozytywnie o udziale ZSRR w wojnie. Putin robi dokladnie na odwrot.

• Gość: X Proszę proszę, znalazł się pan Misza, obrońca puti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:17
                  na
                  • Gość: Misza Raczej obronca Rosji :)) IP: *.aaanet.ru 30.05.05, 08:21
    • Gość: stary mason Re: KGB czuwa na tym forum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:55
      na pewno sporo jest w polsce agnetow wplywu i to nie tylko rosyjskich, na pewno
      sa i maerykanscy niemieccy francuscy i wszyscy wplywaja na opinie publiczna.Nie
      ma w tym nic nienormalnego.
      • Gość: ///////\\\\\\\ Forum onetu to kupa idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:11
        a nie szpiegów
    • wladca_pierscienii "front.owiec" na forum Onetu 25.11.05, 15:11
      wiadomosci.onet.pl/1,15,11,15896288,44778851,1894733,0,forum.html
    • grogreg Re: KGB czuwa na tym forum !!! 21.03.06, 09:45
      Normalka.
      • pis.doff Re: KGB czuwa na tym forum !!! 01.06.06, 16:32
        my wiemy wszystko
    • wredny_adam4 Odpowiedź 16.06.06, 17:13
      Co!!
      Jak śmiałeś ujawnić największą tajemnicę FSW !!
      Znajdziemy cię i zabijemy twoja babkę, matkę, prababkę, dziewczynę/chłopaka, na
      końcu ciebie.
      Nie oszczędzimy nawet psa/kota czy inne twoje ulbione zwierzątko.;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka