Dodaj do ulubionych

Do Misza: Przegiąłeś

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:31
Jasne Misza, w przypadku Stalina kult jednostki był perfekcyjnie
zorganizowany. Nie było w nim miejsca na spontaniczną histerię.

Jak uważasz, że opłakiwanie Stalina jest dowodem ułomności wszelakiej, to
wiedz, że Twoje społeczeństwo składa się w większości z tak ułomnych ludzi.

Po za tym, od razu widać kto na forum zagląda. Nie zuważyłeś, że ten wątek to
takie nasze wystawienie świeczki Papieżowi było. Chcesz dyskusji, tu
dyskutuj. Zachowaj kulturę, chyba że niekulturnyj jesteś i na pogrzeb do
sąsiada wpadasz z okrzykiem : IIPAAAAA, Bawimy się! Co tacy smutni!
Obserwuj wątek
    • feelrecoil Re: Do Misza: Przegiąłeś 04.04.05, 02:41

Cóż powiedzieć można- Misha to zwyczajny śmieć, tyle ja osobiście mogę o nim
      powiedzieć.

Dodam że jeżeli ktoś by się przyjrzał to już we wcześniejszych jego postach
      widać było zbydlęcenie, w stylu obrony i adwokactwa różnej maści aktów mordu i
      imperializmu made-in-Russia, teraz dopiero jednak wszystkim na tej liście swoje
      prawdziwe oblicze.

Nota bene nie wiem czy jest to moje osobiste wrażenie,ale czytając to co
      napisał mam wrażenie że on nie tyle pozostaje obojętny, nie tyle nie odczuwa
      żadnych emocji, co aktywnie cieszy się ze śmierci papieża.

Zwróćie uwage:

"Niczego nie myle. Papierz to Papierz,a Stalin to Stalin. Co prawda kult
      jednostki w przypadku pierwszego jest znacznie bardziej
      histeryczny :)"

"To ty odzywasz sie glupio i postepujesz jak zwyklu histerczyny fanatyk :)))
      Tacy jak ty w 53 plakali nad smiercia Stalina :)))))))))))"

Ile emotikonów, ile usmiechów,ile RADOŚCI.

feelRecoil
    • feelrecoil Re: Do Misza: Przegiąłeś 04.04.05, 02:56
      dreaded88 napisał:

> Nie za bardzo jest co komentować. W sumie z Miszy wylazł kawał chama - nie
      > rosyjskiego, bo co tu Rosja zawiniła.

Tutaj niestety nie moge się do końca zgodzić. Misza został wychowany w Rosji, w
      Rosji mieszka i pracuje, nota bene na uniwersytecie (co widac po jego IP).

Wedle tego co sam nieraz pisał, jego brat jest w specnazie GRU a inne osoby z
      jego rodziny też miały powiązania z wojskiem czy wywiadem.

Misza nie czułby radości z powodu śmierci Papieża i nie zachowywałby się jak
      prostak gdyby został normalnie wychowany i gdyby obracał się wśród normalnych
      ludzi.
      Przeczytaj jeszcze raz jego posty z ostatnich dni i zwróc uwagę na te radośc,
      na to zadowolenie które je przepełnia.
      Skąd się ono bierze?

Proste- ze zwierzęcej, pełnej jadowitej złościwosci antypatii do
      Papieża,Polski,Katolicyzmu i przypuszczalnie, Świata Zachodu.
      Wiem swoją drogą że to co napisałem powyżej brzmi ostro,antagonistycznie i może
      trochę propagandowo, lecz zwróc uwagę na to co napisał i zastanów się nad
      stanem emocjonalnym w którym to czynił.

Zwróc uwagę- niby nie atakuje Papieża, ale jest wyraźnie szczęśliwy, żartuje,
      dowcipkuje,etc... wygląda to tak jakby był szczęśliwy z powodu śmierci Papieża,
      jakby odczuwał rodzaj satysfakcji, ale jednocześnie wiedział że nie może jej
      wyrazić otwarcie, lecz ta satysfakcja mimo wszystko wyszła na jaw poprzez
      dowcipkowanie.

To tak jakbyś szczerze nienawidził swojego sąsiada i mijając jego rodzinę
      wracającą z jego pogrzebu co prawda powstrzymał się od stwierdzeń "dobrze że
      umarł", ale jednocześnie pokazał swój ogólny stan emocjonalny dowcipkując i
      żartując radośnie.

Może to że Misza jest taki faktycznie nie jest winą całej Rosji, ale jest to
      wina pewnego typu ludzi którzy go tak ukształtowali, których to w Rosji jest
      niestety sporo.

Przypuszczalnie dla Miszy i ludzi jego pokroju (staliniści/szowiniści rosyjscy)
      Papież był postacią znienawidzoną,zresztą tak samo jak cały Kościół Katolicki i
      jak cały nasz naród.

feelRecoil

• dreaded88 Re: Do Misza: Przegiąłeś 04.04.05, 17:47
        Z Polski piszesz, kolego? Sądząc po fontach tak. Zatem jesteś świadom istnienia
        zjawiska pod nazwą "NIE". Można przywołać Sowietów jako akuszerów samego
        Urbana, jednak obarczanie ich odpowiedzialnością za 2X-letnich fanów
        wzmiankowanego organu, gejzeru, tryskkającego najjadowitszymi anty-, które
        wymieniasz, to odwoływanie się do przyczyny już zbyt odległej.

W psychoanalizę Miszy wdawać się nie zamierzam, brak danych. W psychoterapię
        też nie, zepsuł mi się aparat do elektrowstrząsów.
    • misza_kazak Jesli nawet, to tylko troche 04.04.05, 08:48
      Gość portalu: ToKu napisał(a):

> Jasne Misza, w przypadku Stalina kult jednostki był perfekcyjnie
      > zorganizowany. Nie było w nim miejsca na spontaniczną histerię.

Bylo Toku, bylo. U ludzi bgyla taka sama histeria i stress emocjonalny jak dzis u duzej czesci POlakow.

> Jak uważasz, że opłakiwanie Stalina jest dowodem ułomności wszelakiej, to
      > wiedz, że Twoje społeczeństwo składa się w większości z tak ułomnych ludzi.

Skad wywod ze tak uwazam. CZytaj uwaznie co pisze :))
      Ja uwazam ze w POlsce byl i chyba dlugo jeszcze bedzie kult Karola Wojtyly.
      POrownac jego skale mozna tylko z kultem jednostki Stalina, Mao i Hitlera.
      Coz, idei moga byc rozne - komunizm, faszyzm, katolicyzm, ale kult jest taki samy - pewnego czlowieka poczytaja jak Boga na ziemi.

> Po za tym, od razu widać kto na forum zagląda. Nie zuważyłeś, że ten wątek to
      > takie nasze wystawienie świeczki Papieżowi było.

A przepraszam. Musialem zalozyc osobny watek.

> Chcesz dyskusji, tu
      > dyskutuj. Zachowaj kulturę, chyba że niekulturnyj jesteś i na pogrzeb do
      > sąsiada wpadasz z okrzykiem : IIPAAAAA, Bawimy się! Co tacy smutni!

Chyba nie krzyczalem "Bawmy sie!" Zapytalem tylko kto bedzie nastepny lider KK.
      Jakis palant zaczal wyzywac mnie "stalinista" no i pojechalo :)))
    • misza_kazak Re: A ja do tego squ..ela 04.04.05, 10:16
      being28 napisał:

> Przeciez Misza jakby mogl to sam by strzelal do papieza.

Nie sadze, co najmniej z trzech przyczyn
      1) Nie jestem killerem :))
      2) Nie zyskal bym wiele z jego smierci, a raczej wiele stracil
      3) Daleko jechac :))

> Czas skonczyc bajki o
      > tej jego cywilnej pracy.

Dawaj dalej wymyslac teorie o mojej prace :) Cehtnie poczytam :))

> Dostaje kase za bluzganie na forum, ciekawe czy mamy j
      > uz teczki w Moskwie:)

Gdyby mi placono zxa bluzganie, to by dopiero dowiedzielibysice jak potrafie ponamieszac :))))

> To co pisze Misza z przydupasami mozna podzielic na pół i od tego odjąć połowę.

A dlaczego nie na cztere?
      • grogreg Re: A ja do tego squ..ela 04.04.05, 11:36
        Tak czy owak Misza.
        Wiele straciles w moich oczach.
        • misza_kazak do grogrega 04.04.05, 14:36
          grogreg napisał:

> Tak czy owak Misza.
          > Wiele straciles w moich oczach.

Nie powiem ze mi za bardzo chodzilo na twych oczach. Mi znacznie bardziej chodzi o mowienie tego co mysle :)))
          • grogreg Re: do grogrega 04.04.05, 15:04
            Doskonale wiesz kim byl dla nas Wojciech Wojtyla. I wiesz jak jestesmy z nim
            emocjonalnie zwiazani. Nie tylko z przywodca religijnym, ale z mentorem i
            rodakiem. Wiesz ile dla nas znaczyl. I wiesz ze jestesmy w zalobie.

Mimo to nie stac Ciebie bylo z zwykla ludzka przyzwoitosc by wstrzymac sie od
            zaklucenia nam tej zaloby. Czy nie ma w tobie ani odrobiny empatii?

Pisze to ja - nie Katolik tylko Polak i wyznawca Prawoslawia.
            • Gość: Misza Re: do grogrega IP: 82.179.81.* 04.04.05, 15:19
              grogreg napisał:

> Doskonale wiesz kim byl dla nas Wojciech Wojtyla.

To on byl WojciecH>? Sorry. Myslalem ze byl Karolem... Sorry

> I wiesz jak jestesmy z nim
              > emocjonalnie zwiazani. Nie tylko z przywodca religijnym, ale z mentorem i
              > rodakiem. Wiesz ile dla nas znaczyl. I wiesz ze jestesmy w zalobie.

Wiem. Co dalej?

> Mimo to nie stac Ciebie bylo z zwykla ludzka przyzwoitosc by wstrzymac sie od
              > zaklucenia nam tej zaloby. Czy nie ma w tobie ani odrobiny empatii?

Nie wiem co to jest "empatia", ale zaznaczam ze ja zapuyalem kto bedzie nastepny papa. W odpowiadzi uslyszalem razem z rzeczowymi odpowiedziami jakies bzdury o Aleksii czy Stalinie.
              Odpowiedzialem szczerze co mysle na ten temat.
              Sam JP2 byl bardzo intelligentnym, erudirowanym i dyplomatycznym czlowiekiem.
              Sama jego smierc, jak smierc kazdego innego przyzwoitego czlowieka, moze wywolac tylko zal. Zas histeria i kult jednostki ktory robi sie wokol tego w POlsce moze wywolac tylko zdziwienie. Jak takie cos moze byc w XXI wieku w cywilizowanym panstwie?

> Pisze to ja - nie Katolik tylko Polak i wyznawca Prawoslawia.

Gratuluje. Ja jestem ani Katolikiem, ani Prawoslawnym, a Protestantem.
              Wg. mnie "ikonizacja" i kult jednostki w katolickiej religii jest czyms nienormalnym.
              • grogreg Re: do grogrega 04.04.05, 15:20
                Nie mam Ci wiecej nic do napisania.
                • Gość: Misza Vice versa IP: 82.179.81.* 04.04.05, 15:22
          • Gość: Eryk Misza IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.04.05, 20:17
            nie jest stosowne odzywanie sie w penych okolicznosciach
            Kult Stalina czy Mao to ogłupienie
            Kult Papieża to spontaniczne dążenie do dobra.
            Te dwa kulty pochodza z różnych źrodeł.
            Stalina podziwiali bo sie bali i propaganda ich ogłupiła.
            Papieża kochaja bo nic od nich nie chce a jest dla nich ostoją.

Nie wiem czy w całej historii Rosji była postać jakiego rodzaju jak Papież.
            Byli wielcy i wpływoli carowie i czerwoni władcy ale to nie to.
            Po tamtych nikt nie płakał poza Rosja a po Papieżu cały świat
            i to bez przymusu i spontanicznie.

Taki Putin czy jakiś inny nawet nie dorasta Papieżowi do pięt.

hej
      • Gość: psychiatra [...] IP: 5.5R* / *.ruh.isu.net.sa 04.04.05, 16:36
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: zwiadowca Re: Do Misza: Przegiąłeś IP: 67.98.18.* 04.04.05, 13:06
      Misza, wlasnie udowodniles, ze wszystkie Twoje "fachowe" nie maja nic wspolnego
      z rzeczywistoscia, sa po prostu wytworem Twojej pychy... Kiedys toczylismy
      niezle dyskusje, ale teraz widze, ze jestes chorym czlowiekiem i nie warto
      sobie glowy Toba zawracac.

Porownywanie wymuszonego kultu Stalina i spontanicznej sympatii do papieza to
      przegiecie. A swoja droga po smierci papieza caly swiat pograzyl sie w smutku,
      kult Stalina byl obecny tylko w bloku komunistycznym...

Zegnaj, do Ciebie sie juz nie odezwe.
      • misza_kazak do zwiadowcy 04.04.05, 14:44
        Gość portalu: zwiadowca napisał(a):

> Misza, wlasnie udowodniles, ze wszystkie Twoje "fachowe" nie maja nic wspolnego
        > z rzeczywistoscia, sa po prostu wytworem Twojej pychy...

Udowodnilem? No i dobrze, jak jeszcze kiedys cos ci udowodnie, to ty mi powiesz, prawda ? :))

> Kiedys toczylismy
        > niezle dyskusje, ale teraz widze, ze jestes chorym czlowiekiem i nie warto
        > sobie glowy Toba zawracac.

Znow masz racje. Ja choruje na prawde - mowie to co mysle.
        Nie ma sensu zawracac glowe takiemu sprawnemu zwiadowce jak ty :))
        Ty wiesz najlepiej co jest kultem jednostki, a co nie. Zdania odmienne od twego sa chorymi :))

> Porownywanie wymuszonego kultu Stalina i spontanicznej sympatii do papieza to
        > przegiecie.

W obu przypadkach mamy dokladnie takie same przejawy "spontanicznej sympatii".
        Wasza tzw. "Spontaniczna" sympatia jest sterowana z Watykanu przez b. madrych i fachowych mistrzow propagandy. 100 lat temu oni nawet ludzi na stosach palili za brak "spontanmicznej sympatii" a teraz media i PR robia swoje - cala POlska w transie... Stalin gdyby mial TV to tez byl by taki popularny, ale ma daleko do tak rozkreconego "brandu" jakim jest JP2 :)) Ten brand beda wykorzystywali jeszcze przez dlugie lata. Przecez dla KK byl najlepszym PR-managerem.

> A swoja droga po smierci papieza caly swiat pograzyl sie w smutku,
        > kult Stalina byl obecny tylko w bloku komunistycznym...

A kult papy tylko w panstwach katolickich. W innych panstwach ludzie odniesli sie ku smierci _czlowieka_ spokojnie - jak ku smierci dowolnego innego lidera panstwa - przeciez on i byl Prezydentem Watykanu

> Zegnaj, do Ciebie sie juz nie odezwe.

Na wzajem. Milo sie rozmawialo :))
        • misza_kazak musialo byc nie 100 a 1000 lat n/t 04.04.05, 15:08
          • Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 15:36
            Misza zamilcz!
            Pozwól nam nasz ból i żałobę przeżyć w ciszy i skupieniu.
            Nawet jeśli nasze uczucia są Ci obce i obojętne, zachowaj się jak cywilizowany
            człowiek:((
            • hierowski Re: do Miszy 04.04.05, 16:27
              Biedny Rosjanin z typowymi dla tego żałosnego narodu kompleksami.
            • misza_kazak Re: do Miszy 04.04.05, 18:25
              Gość portalu: poeta napisał(a):

> Misza zamilcz!

Ok :)

> Pozwól nam nasz ból i żałobę przeżyć w ciszy i skupieniu.
              > Nawet jeśli nasze uczucia są Ci obce i obojętne, zachowaj się jak cywilizowany człowiek:((

Jak dlugo planujecie przzyawac w skupieniu i ciszy? Zeby wiedziec kiedy m,ozna znow mowic ? :))
              • Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:41
                Ponieważ piszesz prawie po polsku, na portalu polskiej gazety więc sądzę, że
                czytasz również wiadomości w niej zamieszczczane. Z nich możesz się dowiedzieć
                jakie są normy cywilizowanego świata w takich okolicznościach...
                Niemniej uważam, że z Tobą nigdy nie będziemy w stanie "dyskutować" na ten temat.
                Na wiele innych zresztą też nie...
                • misza_kazak Re: do Miszy 04.04.05, 18:50

> Ponieważ piszesz prawie po polsku, na portalu polskiej gazety więc sądzę, że
                  > czytasz również wiadomości w niej zamieszczczane.

Nie regularnie. Tylko jesli temat mnie interesuje.

> Z nich możesz się dowiedzieć
                  > jakie są normy cywilizowanego świata w takich okolicznościach...

W jakich?

> Niemniej uważam, że z Tobą nigdy nie będziemy w stanie "dyskutować" na ten temat.

Na jaki?

> Na wiele innych zresztą też nie...

Idz tam nie wiem gdzie, znajdz to nie wiem co :)))

Zegnam i zycze dobrych tworow poetyckich :)))

• Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:56
                    Kto powiedział, że Moskale
                    są to bracia dla Lechitów,
                    Temu pierwszy łeb rozwalę
                    pod Kościołem Karmelitów...

Bardzo udany, nie sądzisz...?
                    Niestety, nie mój tylko R.Suchodolskiego - tytuł "Patrz Kościuszko na nas z nieba"
                    • misza_kazak Re: do Miszy 04.04.05, 19:06

> Kto powiedział, że Moskale
                      > są to bracia dla Lechitów,
                      > Temu pierwszy łeb rozwalę
                      > pod Kościołem Karmelitów...
                      >
                      > Bardzo udany, nie sądzisz...?

Fajny. Moge go cytowac? No proooosze... :)))

> Niestety, nie mój tylko R.Suchodolskiego - tytuł "Patrz Kościuszko na nas z nieba"

Szkoda ze nie twoj. Juz pomyslelme ze masz poczucie humoru :)))))
                      • Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:08
                        Mam, bo gdybym nie miał, to nie byłbym w stanie czytać Twoich postów...;))))))))))
                        • misza_kazak Re: do Miszy 04.04.05, 19:18

> Mam, bo gdybym nie miał, to nie byłbym w stanie czytać Twoich postów...;)))))))

A widzisz? Mozesz jak chcesz :)))
                          Nie jestes jeszcze stracony :))
                          Jak napiszesz cos w stylu tego goscia z "Lechitami" to koniecznie zaposc tutaj :))
                          • Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:20
                            Masz to u mnie, jak w banku;)))
                            A Wy macie coś o nas, czy tylko "dufne Lachy" Puszkina?
                            • misza_kazak Re: do Miszy 04.04.05, 19:22

> Masz to u mnie, jak w banku;)))

Tylko nie rosyjskim :))))))))))

> A Wy macie coś o nas, czy tylko "dufne Lachy" Puszkina?

Prawde mowiac nie znam, ale chyba cos jest... Ale w kazdym razie wierszy o POlakach w Rosji sa znacznei mniej popularne i znane niz wierszy o Moskalach w POlsce :)))

• Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:24
                                Rozumiem, rozumiem, w końcu więcej nacji macie do "obskoczenia";))))
                                • misza_kazak w dziesiatke! 04.04.05, 19:26

> Rozumiem, rozumiem, w końcu więcej nacji macie do "obskoczenia";))))

My mamy kilkanascie "wrogow",a wy tylko dwuch (no jeszcze mzoe Szwecja :)))
                                  • Gość: poeta Re: w dziesiatke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:29
                                    Tylko dwóch!
                                    Szwecja, Turcja nie są w Polsce postrzegane przez pryzmat dawnych wojen.
                                    • misza_kazak Re: w dziesiatke! 04.04.05, 19:33

> Tylko dwóch!
                                      > Szwecja, Turcja nie są w Polsce postrzegane przez pryzmat dawnych wojen.

Ok. Chyba masz racje. A u nas ranking "wrogow w anekdotach i wierszach" wyglada nast.
                                      Amerykanie (!)
                                      Niemcy
                                      Turki
                                      Narody kaukaskie
                                      Francuzi
                                      Anglicy
                                      POlacy
                                      Szwedzi
                                      Japoncy

Ok. Przyjemnie sie rozmawialo, ale czas konczyc - u nas juz 22 w nocy :)))
                                      • Gość: poeta Re: w dziesiatke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:35
                                        U nas dopiero 19.30
                                        Dobranoc, śpij smacznie i niech Ci się "dufne Lachy" nie przyśnią;)))))
                                        • misza_kazak Re: w dziesiatke! 04.04.05, 19:37

> U nas dopiero 19.30
                                          > Dobranoc, śpij smacznie i niech Ci się "dufne Lachy" nie przyśnią;)))))

Dzieki. :) POlacy (czyli POlki_ mi sie snily w POlsce :)))
                                          • czesny Oj Miszka, Ty dashe nie ponial, s kiem Ty 05.04.05, 02:36
                                            rashowariwal...
                                            s adnoj is priewoshodnych zwiozd wybororocznoj - ili - izbiratielskoj gaziety...

Push Boh dumajet pro Tiebia
                                            I pro Rasssiju toshe.
                                            • Gość: poeta Re: Oj Miszka, Ty dashe nie ponial, s kiem Ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:10
                                              Nie trafiłeś Czesny....ale dziękuję za uznanie;)))))))
                                              • czesny ja zawsze trafiam, Poetesso 05.04.05, 17:47
                                                by trafic w ksiezyc - trzeba strzelac w gwiazdy (amerykanskie)

Ty adna is samych wydajuszczichsia zwiozd Gaziety.

chwacit?
                                                • Gość: poeta Re: zawsze trafiasz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:59
                                                  Kulą w płot;))))))))
                                                  • czesny Zawsze trafiam?? - alez nie! 05.04.05, 23:05
                                                    nie tam - gdzie chcialbym - to wiem!
                                                    ale tam, gdzie sobie wydumam - to tak.
                                            • Gość: Misza A mnie nie bylo waznie kim on jest :)) IP: 82.179.81.* 05.04.05, 13:46
                                              czesny napisał:

> rashowariwal...
                                              > s adnoj is priewoshodnych zwiozd wybororocznoj - ili - izbiratielskoj gaziety..
                                              > .

Nie sadze zeby jakis czlowiek z gazety tracil czas na "czat" ze mna :)))

> Push Boh dumajet pro Tiebia
                                              > I pro Rasssiju toshe.

Ciesze sie ze mnie i Boga napisale z duzej litery. Wiedzialem ze sotimi na rowni :))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: Nikitin Re: do Miszy IP: 5.5R* / *.ruh.isu.net.sa 04.04.05, 16:38
          Ty przerżnięty zaropiałą pałą przez owczarka niemieckiego czopie!!
          • misza_kazak Na russki nie przetlumaczysz? 04.04.05, 18:24
            Bo nie wszystko zrozumialem :))
      • Gość: Lechu Re: Do Misza: Przegiąłeś IP: *.dsl.vianetworks.de 04.04.05, 17:06
        Misza, Twój problem jest problemen wszystkich Rosjan:
        Jesteście raby, bo mieliście i macie duszę rabów.
        Dlatego zawsze tak gorąco i szczerze całujecie łapy, które walą Was w pysk. Wastarczy, żeby były jakieś podboje, żeby wasza "matiuszka" była większa. Kochaliście Iwana Groźnego, Piotra Wielkiego i Stalina. Każdy z osobna był ludobójcą, każdy zwiększył granice Rosji i Wam to wystarczy, żeby leżeć przed nimi plackiem.Za tę imerialną dumę sprzedacie duszę diabłu.
        Niewolnikiem można zostać, ale można niewolnikiem się urodzić. Jak przeciętny Rosjanin.

Trudno też się innym dziewić, że Wami gardzą.
        Trudno też się innym dziwić, że chcą uciekać z tej Waszej "zony", jak tylko raz powąchają cywilizacji, jak teraz Ukraincy. Zydzi też już uciekli, Niemcy rosyjscy też.
        Trudno się Wam dziwić, że macie takie kompleksy. Nie macie światu nic do zaoferowania poza eksportem przemocy (armia, czy mafia - wszystko jedno), a skoro traktujecie swoich jak bydło, to nikt inny nie może się od Was czegoś lepszego spodziewać.

Chyba stąd ten Twój brak smaku i obelgi. W końcu Papież trochę przyłożył ręki do zawalenia się Zony. Obóz koncentracyjny diabli wzięli, personel biega po terenie i pomstuje na niewdzięczność byłych lokatorów.

• misza_kazak Nie. Moj problem to jest wylacznie moj problem :)) 04.04.05, 18:39
          Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Misza, Twój problem jest problemen wszystkich Rosjan:

Patrz subject :))

> Jesteście raby, bo mieliście i macie duszę rabów.

Pattrzac na to co sie dzieje teraz w POlsce odnosze wrazenie ze raby to raczej pro POlakow ;)))))

Kochaliś
          > cie Iwana Groźnego, Piotra Wielkiego i Stalina.

Co do Groznego to pudlo - chyba pomyliles z Aleksandrem Newskim :)) ?
          A Piotr I i Stalin to sa oczywiscie szanowane liderzy.

> Każdy z osobna był ludobójcą, k
          > ażdy zwiększył granice Rosji i Wam to wystarczy, żeby leżeć przed nimi plackiem

Zapomniales dodac ze kazdy z nich robil ROsja nowoczesnym panstwem. Przed Piotrem Rosja znajdowala sie w nauce, militariach i polityce w wieku feodalnym, a po 30 latach zostala nowoczesnym supermocarstwem europejskim.
          Przed Stalinym ROsja z p. widzenia przemyslowego, militarnego i naukoweo znajdowala sie na poziomie Francji 18 wieku, a po 30 latach zostala supermocarstwem swiatowym.

Gdyby ww. liderzy tylko mordowali ludzi, to nei zasluzyli by na tak wielki szacunek i uznanie w narodzie.

> Niewolnikiem można zostać, ale można niewolnikiem się urodzić. Jak przeciętny Rosjanin.

Przecietnmym rusofobicznym idiotta tez mozna urodzic sie - ty jestes tego znakomitym przykladem ;)))

> Trudno też się innym dziewić, że Wami gardzą.

Rusofobi? Oczywiscie. TO ich chleb :)))

> Trudno też się innym dziwić, że chcą uciekać z tej Waszej "zony", jak tylko raz
          > powąchają cywilizacji, jak teraz Ukraincy.

Nie wszyscy Ukraincy chca uciekac z ROsyjskiej zony. Dalece nie wszyscy. Pchaja sie do Rosji dzwiami i oknami. :))
          Jak Juszczenko bedzie dalej prowadzil swe "reformy" to ilosc uciekinerow do Rosji znacznie zwiekszy sie :)))

> Zydzi też już uciekli,

A Jak z POslki uciekali ? Niespotykalnymi tempami :)))

> Niemcy rosyjscy też.

Poslkei tez nie za bardzo dlugo w Polsce siedzieli :)))

> Trudno się Wam dziwić, że macie takie kompleksy.

N asiebie popatrz kotku :))) Z ciebei kompleksy tak i leza Lechu :))

> Nie macie światu nic do zaofer
          > owania poza eksportem przemocy (armia, czy mafia - wszystko jedno),

Mamy i to porzadnie. Cala Europa lacznei z POlska na naszej "przemocy" siedzi -gaz, ropa, las. Bez tej "przemocy" chodzilibyscoe na pechoto :))))))
          A wy (POlacy) poza 300 czolgow dla Malezji nie za brdzio czego zaoferowali Swiatu :)))))))))))))))))))

Kompleksy biedy Lechu nawet nei probujesz ukrywac :))

> a skoro tra
          > ktujecie swoich jak bydło,

Jak bydlo traktuje (ja) takich idiotow jak ty :)))

> to nikt inny nie może się od Was czegoś lepszego spo
          > dziewać.

Nie mow za wszystkich idiocie. Jak skonczysz podstawowke to moze czegos sie dowiesz ;))))

> Chyba stąd ten Twój brak smaku i obelgi.

Mam smak. A obelgi to specjalnosc twych kolesi-rusofobow ;)))))))

> W końcu Papież trochę przyłożył ręki d
          > o zawalenia się Zony.

Wlasnie dlatego nie odwiedzil ROsje, mimo ze tak sie pchal do nas (chyba o przemoc mu chodzilo :)))))))))))))))))))

> Obóz koncentracyjny diabli wzięli,

Masz na mysli POlske ? :))
          To przeciez wasz oboz Oswiecim byl najwiekszy. A przed tym bylisice pionerami obozow koncentracyjnych - patrz Tucholi gdzie zabito tysiace naszych jencow

• Gość: ToKu Sam piszesz, że może powinieneś założyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:25
      nowy wątek, co nie przeszkadza Ci pisać nadal w poprzednim.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=22332579&a=22379603
      Nadal żartując.
      Jak to świadczy o twojej kulturze? Sam sobie odpowiedz. Inteligentny z Ciebie
      chłopak.

Nawiasem mówiąc, to głupio mi z powodu niektórych przedmówców. Niektórzy nie
      potrafia pisać bez uzywania stosownych epitetów. Nie jest to jednak
      usprawiedliwienie Misza.

• misza_kazak Re: Sam piszesz, że może powinieneś założyć 04.04.05, 18:45

> nowy wątek, co nie przeszkadza Ci pisać nadal w poprzednim.

Skoro juz tam do mnie pisza, to odpowiadam.
        POdobno na forum jest moderator, to niech usunie moje posty.

> Nadal żartując.

Nic nie potrafie. Na wyzwiska przyzwyczailem sie odpowiadac polzartem-polserio, bo na idiotow obrazac sie ni emozna a tym bardziej brac ich slowa na serio.
        Gdyby mowil serio to to byl by dla nich za duzy szacunek.

> Jak to świadczy o twojej kulturze? Sam sobie odpowiedz. Inteligentny z Ciebie
        > chłopak.

Dobrze swiadczy - na wyzwiska odpowiadam z humorem - a przeciez mogl zejsc na ich poziom

> Nawiasem mówiąc, to głupio mi z powodu niektórych przedmówców.
        > Niektórzy nie
        > potrafia pisać bez uzywania stosownych epitetów.

O to chodzi ToKu. Ja pisze z usmieszkiami [ :-)] dlatego zeby pokazac ze nie biore ich slowa na serio, a moje odpowiedzi sa ironiczne.
        Jeszcze raz mowie, ze bylo by gorzej gdyby opowiadalem w ich "stylu". Ale jesli chca... :))))

> Nie jest to jednak
        > usprawiedliwienie Misza.

No komu jak.. Dla mnie to dobry powod poironizowac :))))

>
        • Gość: ToKu Oj Misza, Misza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:55
          W postach na które odpowiadałeś tą wypowiedzią, do której dałeś link nie ma
          jakichś szczególnych wyzwisk.

A co do tego, że bylibyśmy bez was biedni, to jest akurat na odwrót. Bez
          amerykańskiej pomocy i wysysania soków z byłych krajów satelickich nadal
          tkwilibyście w tym XIX wieku. To, że nas wykorzystywaliście jest bezsporne.
          Świadczy o tym choćby fakt, że od 1989 roku PKB krajów satelickich wzrósł
          (najbardziej w Polsce - ponad 30%!), a wasz spadł o połowę. PKB Ukrainy, która
          razem z wami tworzyła ZSRR też spadł - o ponad 20%, dnych co do Białorusi nie
          mam.
          • misza_kazak Re: Oj Misza, Misza. 04.04.05, 19:00

> W postach na które odpowiadałeś tą wypowiedzią, do której dałeś link nie ma
            > jakichś szczególnych wyzwisk.

Po pierwsze to ty dales link :))
            PO drugie, ja juz wszedlem w taki ironiczny nastroj i dlatego pisalem juz w tym nastrojeniu.
            Jak mam zly humor to w ogole nie pisze.

> A co do tego, że bylibyśmy bez was biedni, to jest akurat na odwrót.

Gdzie to napisalem? Czegos pomyliles...

• Gość: ToKu Re: Oj Misza, Misza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:16
              Jak wół stoi w poście wyżej:

"Mamy i to porzadnie. Cala Europa lacznei z POlska na naszej "przemocy" siedzi -
              gaz, ropa, las. Bez tej "przemocy" chodzilibyscoe
              na pechoto :))))))"

w poscie zatytuowanym "Nie. Moj problem to jest wylacznie moj problem :))"

• rzewuski1 Re: Oj Misza, Misza. 04.04.05, 22:30
                Cala Europa lacznei z POlska na naszej "przemocy" siedzi
                > -
                > gaz, ropa, las. Bez tej "przemocy" chodzilibyscoe
                > na pechoto :))))))"

tak misza my za to płacimy grube pieniadze nie bedziecie chcieli nam sprzedac
                lub podwyzszycie cene
                kupimy gdzie indziej
                a wy se te rope zjedzcie
              • Gość: Misza Re: Oj Misza, Misza. IP: 82.179.81.* 05.04.05, 13:49

> Jak wół stoi w poście wyżej:
                >
                > "Mamy i to porzadnie. Cala Europa lacznei z POlska na naszej "przemocy" siedzi
                > -
                > gaz, ropa, las. Bez tej "przemocy" chodzilibyscoe
                > na pechoto :))))))"
                >
                > w poscie zatytuowanym "Nie. Moj problem to jest wylacznie moj problem :))"

Aaa. O to ci chdozilo :))
                Przeciez to fakt ze Europa jest zalezna od dostwa surowocw z Rosji. A o tym ze POlska jest biedna nie mowilem - to juz sam wymysliles ;)))

>
    • being28 Misza-kazak to nie misza 04.04.05, 19:02
      To jakis debil sie pod niego podajacy. Wiec skonczmy juz te dyskusje. Nie kłóćmy sie o pierdoly.
      • misza_kazak Ghmmm... Ja brata blizniaka nie mam :)) 04.04.05, 19:05
        being28 napisał:

> To jakis debil sie pod niego podajacy. Wiec skonczmy juz te dyskusje. Nie kłóćmy sie o pierdoly.

Trudno being ale to jestem ja - Misza z Rostowa-nad-Donem.
        PO prostu na forum Swiat jest obowiazkowe logowanie, a na Militraiach nie. Wiec czasem pisze pd nickiem Misza, a czasem misza_kazak.
    • Gość: pierce Re: Do Misza: Przegiąłeś IP: *.crowley.pl 04.04.05, 19:24
      Panowie skończcie ten wątek...

[']

pozdrawiam
      • misza_kazak do moderatora - kill thread! 04.04.05, 19:27
        Gość portalu: pierce napisał(a):

> Panowie skończcie ten wątek...
        >
        > [']
        >
        > pozdrawiam
        • Gość: ziiuum MISZA POZDRO !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:58
          Misza Pozdro tak trzymaj, Rany jak mi wstyd za ten katolicyzm moich rodakow.
          To jest jakieś zaślepienie ...
          • q_vw Re: MISZA POZDRO !!!!!!!!!!!! 04.04.05, 20:14
            Kupuj bilet, jedź do niego i nie wracaj... Głupi wpis... Co popierasz ? To, że Misza prowokuje i w dodatku ordynarnie ? No to gratuluję... Misza, myslałem, że jestes mądrzejszy...
            • Gość: ziuuum MOże i prowokuje, ale wy sie dajecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:25
              A tu trzeba być twardym i sie nie dawac !
          • Gość: Misza Dziekuje za poparcie :)) IP: 82.179.81.* 05.04.05, 13:44
            Gość portalu: ziiuum napisał(a):

> Misza Pozdro tak trzymaj, Rany jak mi wstyd za ten katolicyzm moich rodakow.
            > To jest jakieś zaślepienie ..

Masz racje. Ciesze sie ze dzis nie mieszkam w POlsce - ledwo wytrzymalem wizyte papy w 199 czy 2000 roku (nie pamietam dokladnie :))
            • Gość: akagi Misza ty się nie boj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:49
              JUszczenko poleciał właśnie do USA żeby dostać poparcie od Buscha do wstąpienia
              do NATO. Za kilka lat amerykańskie patrole F-16 i F-15 z polskimi F-16 będą
              latać nad Rostowem ;-)))))))
              Boję się że tego już nie przeżyjesz ;))))))
              Może leć za wczasu kupić sobie chełm ;))
              A co do Kościoła Katolickiego, Rosja carska była i już jej nie ma , Rosja
              sowiecka buyła i już jej nie mam, podobnie będzie z obecną Rosją, która też w
              przyszłości zniknie a Kościół Katolicki trwa nadal i twoją obecną Rosję tak jak
              dwie poprzednie też przetrwa.
              • feelrecoil Re: Misza ty się nie boj 06.04.05, 00:48

> A co do Kościoła Katolickiego, Rosja carska była i już jej nie ma , Rosja
                > sowiecka buyła i już jej nie mam, podobnie będzie z obecną Rosją, która też w
                > przyszłości zniknie a Kościół Katolicki trwa nadal i twoją obecną Rosję tak
                >jak
                > dwie poprzednie też przetrwa.

Tak.

Który Rosjanin posiadał taki autentyczny szacunek i autorytet jak Jan Paweł II?
                Żaden, nigdy.

Ludzie będą wspominać Jana Pawła... a z żyjących ostatnio Rosjan kogo będą
                pamiętać? Putina? Buahaha.
                Najwyższego hierarchę moskiewskiego kościoła prawosławnego (AKA "Koscioł KGB"),
                jakkolwiek mu na imię? Buahhaa.

Problem Miszy polega także na tym, że będąc Rosjaninem, czyli człowiekiem
                wychowywanym na niewolnika, nie rozumie on różnicy pomiędzy dyktatorem do
                którego ludzie się bardziej boją niż szanują, z przywódcą bez dywizji, którego
                szanują ludzie także będący wyznawcami innych religii.

feelRecoil
    • Gość: zmienny Że wam się chce z chwastem gadać IP: *.gorzow.mm.pl 04.04.05, 22:30
      Przecież widać, że facet ma kisiel w gaciach po każdym poście na który może
      odpowiedzieć.
    • marcus_crassus zrozumiec misze 05.04.05, 18:21
      facet nieznosni (zeby nie powiedziec nienawidzi) wszystkich ktorzy odegrali jakakolwiek - mniej lub bardziej posrednia role w uwaleniu jego uwielbianej sowieckiej potegi.nie bede sie wglebial jaka byla w tym rola JP II ale sam fakt ze jest z tym kojarzony sprawia ze misza dostaje goraczki o nim myslac.

swoja droga - misza podobno jest protestantem.jesliby chodzilo tylko o fakt ze chce nieco racjonalnosci ciekawe czy kosciol protestancki moze pochwalic sie obecnie kims podobnego formatu.

• Gość: Eryk Re: zrozumiec misze IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.04.05, 18:27
        ja tam w Rosji nie widze żadnego autorytetu co mógłby Papieżowi choćby do pięt
        dorosnąć. Zgraja propagandustów z KGB. Gdyby nie ropa to by nadal nikt ich nie
        zauwazyl. Widza ich tylko przez rope i gaz a pod nosem sie z nich jak śmiali od
        setek lat tak śmieją nadal.
      • j-k Crassus, pamietasz to zdanie Stalina.? 05.04.05, 18:43
        - a ile Papiez ma czolgow?

Miszka jest pocieszny...

wypadaloby go spytac:

a ile akademia wojskowa w Rostowie nad Donem ma czolgow?

stawiam na jakies 25...

cwiczebnych, naturalnie.
        • Gość: pirx Nie zuwazyłem tego wątku IP: *.krak.tke.pl 05.04.05, 23:41
          Faktycznie nie zauwazyłem tego wątku, który niechcący wywołałem. A tu temat
          poruszony jest obszerniej. Teraz nie wiem, czy cytować odp. do Miszy z tamtego,
          czy wkleić link..wklejam link:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=22332579&a=22426701
          PS. Nie wiem, czy wiecie, ale w Rosji radzieckiej do dziś b. popularne jest
          powiedzonko "Łżejsz, jak Trocki"(sam go słyszałem w kilku rosyjskich filmach
          współczesnych). Powiedzenie weszło do obiegu ok.1934 roku i
          zostało "wypromowane" przez stalinowską propagandę. Stalin panicznie bał się
          Trockiego juz nawet po wydelegowaniu go z kraju (co zreszta uważał za swój
          błąd, że go po prostu nie zabił, zgodnie ze swoją żelazną i całe zycie
          stosowana zasadą:"nie ma człowieka-nie ma problemu", ale wtedy był jeszcze za
          słaby, aby móc sobie na to pozwolić). Bał się przede wszystkim jego autorytetu
          (a tym samym podważania własnego na forum miedzynarodowym) i dość dużej-trzeba
          przyznać-przenikliwości politycznej, która pozwalała Trockiemu na wukazywanie w
          prasie wszystkich błędów polityki Stalina (np. Trocki dokładnie przewidział, ze
          polityka Stalina doprowadzi do ataku Hitlera na ZSRR i nawet dokładnie okreslił
          rok-1941; ale juz tego nie dożył)..

"W Rosji im bardziej coś się zmienia, tym bardziej pozostaje takie samo"-jest
          to autentyczne przysłowie rosyjskie.
        • wladca_pierscienii Re: Crassus, pamietasz to zdanie Stalina.? 06.04.05, 12:05
          > - a ile Papiez ma czolgow?

Ja znam to w wersji:

"A ile Papież ma dywizji?"
          • marcus_crassus ogolnie 07.04.05, 07:40
            nie sadze zeby mialo to w tym wypadku akurat cos wspolnego z "dywizjami papieza".raczej laczy sie z miernoscia postaci miszy dla ktorego jedyna wartoscia ktora on ceni jest sowieckie imperiu.nawet tez nie ma honoru aby uznac zaslugi i wielkosc postaci tych ktorzy owszem - przyczynili sie do jego rozmontowania ale ktorych czyny daleko wykraczaja poza walke z sowietami.

uwielbiam misze i ciesze sie ze tutaj pisze.wlasnie dzieki niemu widzimy jaka jest moralnosc homosowietikusa i dlaczego mamy do nich taki stosunek a nie inny.

misza skutecznie obala wizerunek "poczciwego rosjanina" na kazdym polu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka