Gość: warmaster IP: 212.106.0.* 22.11.02, 09:13 ja ostatnio wypadłem z obiegu dzięki za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warmaster Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA IP: 212.106.0.* 22.11.02, 10:43 nie nadmieniłem, że interesuje się II wojną światową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rvdc Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA IP: 217.8.190.* 22.11.02, 12:45 polecam "Zapomniany żołnież" Guy'a Sayera wspomnienia szeregowca Grossdeutschland dla mnie rewelka , jest w merlinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA IP: gw:* / 192.168.115.* 23.11.02, 13:36 Znam kilka dobrych stron "czołgowych": www.achtungpanzer.com/panzer.htm www.battlefield.ru/ www.wwiivehicles.com/index.htm Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA 23.11.02, 15:55 www.onwar.com Całkiem niezła strona. Z książek - Czytelnik zapowiada wydanie w końcu tego albo na początku przyszłego roku dzienników Ernsta Jungera ( "W stalowych burzach" oczywiście wszyscy znają na pamięć :-) ). Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA 29.11.02, 16:21 Wyszła ostatnio interesująca książka - "Front Wschodni", wspomnienia niedawno ( 1994 ) zmarłego Leona Degrelle, dowódcy dywizji SS-Wallonien. Ciekawe jest spojrzenie na tamtą wojnę oczyma ideologicznego przeciwnika komunizmu, który trafił na front z zupełnie własnej woli i do końca życia ( spędził jego resztę gł. w Hiszpanii, po rozpuszczeniu jednostki ) afirmował swoje wybory ideowe i polityczne z lat wojennych. Oczywiście należy pamiętać o uwielbieniu, którym D. darzył Hitlera za jego życia i po śmierci, zbrodniach SS itp. Rozpędziłem się chyba, w końcu nawet "sowiecki" nie wolno pisać :-) Odpowiedz Link Zgłoś